Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
čičak da na to mislim. :) možeš na youtube naći video kako se to radi...mislim pokazuju na maketi naravno ahahahhahahha ništa komplikovano.
verujem da ne može da škodi, možda i pomogne....ja sam već počela, mada kažu mesec pre porođaja, ali se bojim da neću uspeti da domašim ahahhahahah

daisy 8 km!!!!! svaka čast. pomoći će sigurno. možda ne za epiziotomiju ali za kondiciju sigurno!!!! njakaj tog mačora u moje ime...ja još nisam prežalila mog, uginuo je pre 2 meseca :(

ove nedelje idem na preglede
vec mi nije dobro
da sam neke gradjevinske struke pa ajd, nego zdravstveni radnik
pa mi svaki dan samo neki simptomi pred ocima, odbolovala sam valjda vec sve bolestine u svojoj glavi....
prosli put kod ginekologa, kad sam pocela da ga bombardujem za informacijama, pa sa pitanjima, pa sa podpitanjima
covek digo dva prsta da i on kaze nesto, pa onako uz osmeh mi reko "al ste vi obavesteni o svemu'
u fazonu, vama doktor i ne treba.... ahahahahha :mrgreen:
ja sebi dala dijagnozu, dala terapiju, sve rekla, on mi trebao samo da klimne glavom i udari pecat :D

Za neki određeni lek ili ? Postoje apoteke koje nekim danim imaju 10 posto popusta u Subotici pa se za skuplje stvari isplati sačekati petak. A neki lekovi su mnogo jeftiniji u Mađarskoj.
Ne. Napravila sam spisak potrebnih stvari, pa planiram u petak samo da svratim u jednu apoteku i sve uzmem, ne šeta mi se baš po ovom vremenu. A nemam pojma ni orjentaciono za cene, da znam koliko će me izaći.
z:)
pa onda posto su digitalni
treba mi toplomer bilo kakav
reko za mene bi bio odlican i taj zivin plus sto kontam da nije skup
al eto...

Mislim da je oko 200 dinara taj digitalni... muž mi kupovao prošle godine... ali nisam sigurna...

I samo da ti kažem ti toplomeri su kanta... meriš pet puta i svaki put pokazuje drugu temperaturu... :zroll: a neko mi reče i da traju 2 meseca i možeš ih baciti...
Znam da meni nije valjao, pa mi je tata kupio sa živom... (imala sam jedan pa slomila i zato kupila digitalni)... sad imam taj sa živom i ne bi ga menjala nema šanse...

Čula sam i ja da su zabranjeni, ali raspitaj se koje apoteke imaju i lekove koji nisu na listi, tamo ih sigurno imaju.
Ja imam jednu apoteku u NS, tamo kupujem sve. Oni npr.jedini imaju Fero Folic 500, cena smešna, a deset je puta bolji nego npr.Feroglobin, koji je 1000 dinara.

ove nedelje idem na preglede
vec mi nije dobro
da sam neke gradjevinske struke pa ajd, nego zdravstveni radnik
pa mi svaki dan samo neki simptomi pred ocima, odbolovala sam valjda vec sve bolestine u svojoj glavi....
prosli put kod ginekologa, kad sam pocela da ga bombardujem za informacijama, pa sa pitanjima, pa sa podpitanjima
covek digo dva prsta da i on kaze nesto, pa onako uz osmeh mi reko "al ste vi obavesteni o svemu'
u fazonu, vama doktor i ne treba.... ahahahahha :mrgreen:
ja sebi dala dijagnozu, dala terapiju, sve rekla, on mi trebao samo da klimne glavom i udari pecat :D

Nadam se da nećeš dugo meriti temp.ma da je nećeš meriti uopšte, već da ćeš nam se priključiti ovde odmah... :zag:

ma ja sam resena da cu saznati da mi fali nesto
od sep. 2010. nista sem jednog spontanog
sigurno mi nesto fali
gledam ostale devojke na nekim drugim temama, uglavnom sve zatrudne do godinu dana, plus sto sam mlada
to ne moze da bude sve ok, mada ne znam ni sta bih radila da mi kaze sve je ok

u stvari ja treba da resetujem svoj mozak :) tako meni kaze dragi, resetuj se, duso :)

sigurno mi nesto fali
gledam ostale devojke na nekim drugim temama, uglavnom sve zatrudne do godinu dana, plus sto sam mlada

u stvari ja treba da resetujem svoj mozak :) tako meni kaze dragi, resetuj se, duso :)

Opet da ne lupetam napamet, ali u poslednje vreme se desava da probleme sa zatrudnjivanjem imaju devojke kojima se nesto desava sa hormonima stitne (Hasimoto), jel ti ta zlezda ok?

sigurno mi nesto fali

Ma ne mora da znaci da ti nesto fali , mozda si samo preopterecena i pod stresom.. Opusti se malo i poslusaj dragog!
Primer moje sestre od tetke i zeta.Godinama su pokusavali da dobiju dete, da je vise to postalo mucenje a ne uzivanje..Nasetali se po raznim lekarima po Italiji, Austriji, Svici, tamo su boravili po vise godina pa su probali sa lecenjima u svim zemljama, uzeli im para i para pitaj boga koliko.. Dodju kod nekog naseg lekara ovde on covek uradi sve analize kaze vi ste zdravi oboje samo morate da se smirite..Dosta putovanja opustite se i bice sve ok.. Posle par meseci ||
Sada imaju 2 devojcice..A da zatrudnela je u 35oj..
Ok je da zbog svoje sigurnosti odradis testove ali prepusti davanje dijagnoze lekarima..
Srecno! Bice sve ok!

Ne. Napravila sam spisak potrebnih stvari, pa planiram u petak samo da svratim u jednu apoteku i sve uzmem, ne šeta mi se baš po ovom vremenu. A nemam pojma ni orjentaciono za cene, da znam koliko će me izaći.
z:)

Imam ja nesto zapisano:
Pavloviceva 260din velika 130din mala
Stapici za usi 44din
fizioloski rastvor 90din
podmetaci 320 (10kom-dovoljno 1 pakovanje za porodiliste, ja sam za 3 meseca potrosila oko 5-6 pakovanja za sebe i bebu)
pantenol 142
paracetamol 212
jod 187
gaze 5*5 45din (5-10kom)
hidrogen+alkohol 100din
mrezaste gace 103din (ja uzela 4)
mrezasti ulosci 136din (treba ti pakovanje/dan u porodilistu)
lanolin250din
ad kapi vodene 125din
vata 220din (ja sam uzela za porodiliste za ispod mrezastih jer su one meni bile kratke)
Oktanisept 330din

Nadam se da sam pomogla

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back