Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A evo i jedna sličica našeg glavnog pomagača prilikom sklapanja krevetca. Sada on tu redovno spava a mi ga pustimo jer nismo skinuli najlon sa dušeka :)

Uploaded with ImageShack.us

ahahah Cicos odmah misli da ste njemu doneli krevetac z:mrgreen:

na vreme ga naviknite da ne ulazi u krevetac...posle cete imati muke...mada ce on svakako da se guzi kod bebe u krevetac kad god moze :lol:
macke su blesave skroz :heart:

Imam ja nesto zapisano:
Pavloviceva 260din velika 130din mala
Stapici za usi 44din
fizioloski rastvor 90din
podmetaci 320 (10kom-dovoljno 1 pakovanje za porodiliste, ja sam za 3 meseca potrosila oko 5-6 pakovanja za sebe i bebu)
pantenol 142
paracetamol 212
jod 187
gaze 5*5 45din (5-10kom)
hidrogen+alkohol 100din
mrezaste gace 103din (ja uzela 4)
mrezasti ulosci 136din (treba ti pakovanje/dan u porodilistu)
lanolin250din
ad kapi vodene 125din
vata 220din (ja sam uzela za porodiliste za ispod mrezastih jer su one meni bile kratke)
Oktanisept 330din

Nadam se da sam pomogla

Zanima me, vezano za te podmetače, jel i to ima u apotekama?
Kad sam pitala ovde kod nas u apoteci, rekli su mi da imaju neke pelene za odrasle, čini mi se, i da je oko 40 dinara komad. Jel to to?

P.S. Jel 320 dinara komad?

To ti je podmetac za krevet , da ne probije na dusek.. Ne znam zasto su to Iji trazili u bolnici.. U frontu su imali kao museme i preko carsavi, i to su menjali na nas zahtev plus redovno kako je po njihovom pravilu.. I nije biloproblema, Jedino za kucu , da ti krv neode na dusek. Alli ces toliko puta ici da se tusiras i da menjas ulozak tako damozda ti i ne bude potrebno.. Ladno su ti nudili pelene aaaaa :cepanje::cepanje::cepanje:

To ti je podmetac za krevet , da ne probije na dusek.. Ne znam zasto su to Iji trazili u bolnici.. U frontu su imali kao museme i preko carsavi, i to su menjali na nas zahtev plus redovno kako je po njihovom pravilu.. I nije biloproblema, Jedino za kucu , da ti krv neode na dusek. Alli ces toliko puta ici da se tusiras i da menjas ulozak tako damozda ti i ne bude potrebno.. Ladno su ti nudili pelene aaaaa :cepanje::cepanje::cepanje:

Pa koliko vremenski krvariš? I posle kažu lako je roditi. Šteta što tu privilegiju nemaju muškarci, da žene malo odmore.

Pa koliko vremenski krvariš? I posle kažu lako je roditi. Šteta što tu privilegiju nemaju muškarci, da žene malo odmore.

Oko 40ak dana neke vise.. al to je to.. dok se ne iscisti visak krvi koji se nagomilao tokom trudnoce i dok se materica ne vrati u normalu.. pa nije lako.. ali je radost neprocenljiva.. A ma kakvi muskarci nemaju oni strpljenja za tako nesto.. Obesili bi se posle 3 dana povracanja :D

Zanima me, vezano za te podmetače, jel i to ima u apotekama?
Kad sam pitala ovde kod nas u apoteci, rekli su mi da imaju neke pelene za odrasle, čini mi se, i da je oko 40 dinara komad. Jel to to?

P.S. Jel 320 dinara komad?

Ima, ja juce kupila posto ih stavljam malom u krevetac, tri komada sam platila cini mi se oko 120 din
a i meni su ih trazili u Visegradskoj posle carskog pa mi mm doneo sutradan

Ima u DM-u, oko 400 dinara 10 komada, malo su manji, ali odrade posao, ja sam te nosila u porodilište.

U Betaniju nosis svoje (kao i sve ostalo). Ja sam kupila neke u Idei (sa zabicom) i u Mercatoru ( sa nekom sarenom pozadinom). Prvi paket koji sam nosila u porodiliste i koje sam koristila kuci sam kupila u apoteci i one su malo vece (jer imam vecu guzicu :znamiguje:). Meni su puno pomogle. Sada ih koristim dok dojim pa stavim bebinu glavu na obod pa kada mi jace krene mleko onda mogu tamo istisnuti a da ne umrljam sve. Koristim jos kada Junior vezba okretanje, pa kada usput podrigne, da mi ne umusi podlogu, i kada idemo negle ondaK to stavim ispod njega dok ga presvlacim. Par puta je spavao na tom podmetacu ali se sav oznojio, pa sam to batalila. Sve u svemu mislim da cu ih kupovati sledecih par godina, sto zbog "nove" dece sto zbog multifunkcionalnosti.

Sto se tice muskih i trudnoce. Hmhm. Ako i prezive mucnine, mislim da bi kroz celu trudnocu otisli jednom kod dr (jer sta ce oni tamo, proci ce). Bar bi tako ovaj moj, sto ide jednom u 10 godina kod dr osim kod zubara, ali cenim da tamo ide zbog zubarke ;) Plus bi oni ove teme "zaprljili" savetima "kako zameniti ulje", "ko igra WOW", "Niksicko ili Lav" itd

Poslednja izmena:
Ima, ja juce kupila posto ih stavljam malom u krevetac, tri komada sam platila cini mi se oko 120 din
a i meni su ih trazili u Visegradskoj posle carskog pa mi mm doneo sutradan
Hvala jexy...:zblesav:
I da te pitam, pošto si pomenula carski. Jel se nakon carskog piju neki lekovi(antibiotici)?
Kako se doji ako se piju lekovi?
Malo mi je sve to nejasno...
Ima u DM-u, oko 400 dinara 10 komada, malo su manji, ali odrade posao, ja sam te nosila u porodilište.
Hvala... z:)
U Betaniju nosis svoje (kao i sve ostalo). Ja sam kupila neke u Idei (sa zabicom) i u Mercatoru ( sa nekom sarenom pozadinom). Prvi paket koji sam nosila u porodiliste i koje sam koristila kuci sam kupila u apoteci i one su malo vece (jer imam vecu guzicu :znamiguje:). Meni su puno pomogle. Sada ih koristim dok dojim pa stavim bebinu glavu na obod pa kada mi jace krene mleko onda mogu tamo istisnuti a da ne umrljam sve. Koristim jos kada Junior vezba okretanje, pa kada usput podrigne, da mi ne umusi podlogu, i kada idemo negle ondaK to stavim ispod njega dok ga presvlacim. Par puta je spavao na tom podmetacu ali se sav oznojio, pa sam to batalila. Sve u svemu mislim da cu ih kupovati sledecih par godina, sto zbog "nove" dece sto zbog multifunkcionalnosti.

Sto se tice muskih i trudnoce. Hmhm. Ako i prezive mucnine, mislim da bi kroz celu trudnocu otisli jednom kod dr (jer sta ce oni tamo, proci ce). Bar bi tako ovaj moj, sto ide jednom u 10 godina kod dr osim kod zubara, ali cenim da tamo ide zbog zubarke ;) Plus bi oni ove teme "zaprljili" savetima "kako zameniti ulje", "ko igra WOW", "Niksicko ili Lav" itd

To je onda kao mušema, taj tip... samo predpostavljam tanje... jel se to briše ili baca?

Meni žao što muškarci ne mogu da nose bebe. Ipak je to divan osećaj, kad te ono maleno šutne nogicom, nosimo ih stalno sa sobom, mazimo... :heart2:
Mada se slažem sa delom o kuknjavi... mm bi na svaku bol kukao kao da mu otpada glava... z:mrgreen: ne bi izdržao dva dana... z:D
Ne znam kako je vama bilo, ali ja nekad imam osećaj da se mm oseća izostavljenim, pogotovo uveče kad gledamo tv, ja legnem na dvosed, beba se gicka, smejem se, zadirkujem ga, mazim... a mm ko siroče sedi pored na fotelji i sve ga doziva:''Bebooo... šta radiš bebooo... gicni se za mene...'' z:) pošto smo otkrili da je beba počela da reaguje i na njegov glas... z:) ... e tad mi bude žao što oni to ne moguu da osete...z:)

Meni žao što muškarci ne mogu da nose bebe. Ipak je to divan osećaj, kad te ono maleno šutne nogicom, nosimo ih stalno sa sobom, mazimo... :heart2:

Ja sam kada sam dosla iz porodilista uvece uvek izmlazavala mleko i tata je davao Junioru na flasicu, bas zato da i on malo ucestvuje. Od pocetka ga on kupa i kada zavrsimo sa podojem on ga uzme da podrigne (ja kao to ne volem da radim ;) ) jer je to "muski posao". Ali u pravu si. 99% stvari radimo mi Mame jer smo mi te koje smo ih nosile 9 meseci, rodile i mi smo kuci na porodiljskom. Bas zato trebamo izmisliti neke "poslove" i zaduzenja za Tate da se ne osecaju zapostavljanima.

Evo i ja da se zapljunem.. Od pocetka trudnoce bila sam ubedjena da je devojcica i stalno sam mazeci stomak tepala u zenskom rodu heehee.. Ali juce sam bila sa mm na UZ i decak je! Mamin sin :) , sada je tezak 1 kg i 70 g. To je valjda normalna kilaza za 28 nedelju?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back