Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
AHAHAHAHAHA sećam se dok smo još radili silne vantelesne, pita me koleginica: koji horoskopski znak PLANIRATE za dete. kad nisam pala na dupe. kažem ja, ma neka bude i nosorog, samo da ja više zatrudnim. :)
čičak ja 33. nedelja. bogami, približilo se.

E tako smo i mi u počeku, kao Ajmo ovaj mesec baš da zapnemo, da bude tajitaj znak... posle godina i godina, stvarno ti bude svejedno koji je znak...
Nije on želja pa da ga poručimo...z:lol:

Približava se nego šta...
A ja iskrena da budem sve opuštenija... mislila sam da ću u ovo vreme već paničiti što nemam sve potrebno i neophodno, a ja kao da imam ihahaj vremena...
Stvarčice za bebu moja mama pere na ruke, pola je oprala, pola će ovih dana... meni rano da perem pelene i švedske, to ću na 90 pa peglanje, ali mi bzvz da mi stoje mesec dana.
Posteljinu još nemam, flašice, kadicu, blendere i te spravice nemam.
Ma stićiću ja sve to, samo da malo popusti ova zima... z;)

Juče ja kod mame, nas dve kuvamo i ja sela pa mazim stomak, a mama će:''Što maziš stomak, jesi mi rekla da su ti u školici rekli da ne treba maziti, može da izazove kontrakcije?'' ja rekoh:''Mama, što se mene tiče on može da se rodi, nije mali, ima preko 2 kg, ja sam spremna. I nema šanse da se odreknem maženja.'' mama se prijatno iznenadila, kaže Ne može da veruje koliko sam opuštena, jer ja inače stalno paničim oko sitnica.

suki, jesi se ti dogovorila oko porođaja? Hoćeš ovde?
z:)

pozzzz i mazi svoju curicu...z:poz:

ahahhahahah čičak, ni ja nemam još gomilu stvari...svaki dan letim negde sa sve nekim raznim spiskovima, šta treba uraditi kući, šta kupiti bebi, šta meni za porodilište, pa o čemu se još raspitivati, pa kad gde moram da idem -doktori, pregledi, školica :)
kao generalni direktor, treba mi neki asistent. naravno odem negde, pola stvari zaboravim , džaba spiskovi :)

za porođaj se još nisam dogovorila sama sa sobom, mada sam se malo smirila što se betanije tiče. ponudio mi drug lekar, da će mi naći neku vezu, pa sam malo smirenija. dobra stvar što sam danas konačno saznala, da ako se porodim u inostranstvu, ne gubim pravo na one roditeljske dodatke. bar nešto.

danas kupila dušek za krevetac, naručila za kolevku. sutra u nabavku tapeta. za vikend mi stiže novi garderober i komoda za prepovijanje. polako sve dolazi na mesto. gde si kupila tetra pelene? ja sve što sam videla je kriminalno, tako tanjušno da je to strašno.

ahahhahahah čičak, ni ja nemam još gomilu stvari...svaki dan letim negde sa sve nekim raznim spiskovima, šta treba uraditi kući, šta kupiti bebi, šta meni za porodilište, pa o čemu se još raspitivati, pa kad gde moram da idem -doktori, pregledi, školica :)
kao generalni direktor, treba mi neki asistent. naravno odem negde, pola stvari zaboravim , džaba spiskovi :)

za porođaj se još nisam dogovorila sama sa sobom, mada sam se malo smirila što se betanije tiče. ponudio mi drug lekar, da će mi naći neku vezu, pa sam malo smirenija. dobra stvar što sam danas konačno saznala, da ako se porodim u inostranstvu, ne gubim pravo na one roditeljske dodatke. bar nešto.

danas kupila dušek za krevetac, naručila za kolevku. sutra u nabavku tapeta. za vikend mi stiže novi garderober i komoda za prepovijanje. polako sve dolazi na mesto. gde si kupila tetra pelene? ja sve što sam videla je kriminalno, tako tanjušno da je to strašno.

Isto tako i ja... z:lol:

Tetra pelene sam kupila u onoj chico radnji, u laze telečkog, tako nešto... još kad sam prvi put svratila, kupila 2 pakovanja. Ali iste takve imaš svuda. Oko 1000 dinara je 10 komada, toliko ima u pakovanju. Ja ću uzeti još 2 pakovanja i mirna sam. Švedske sam kupila ovde kod mene, isto oko 1200 dinara 10 komada, i to planiram još 10. Uzela sam Arilje, i baš su lepe.

Nego, reci mi gde si kupila dušek i koja je cena? I gde si poručila za kolevku? I meni trebaju oba. Koje si dimenzije uzela?

Cao devojke, evo nas kod kuće, Evo par slikica od devojčica.

Prilozi

• Slika br 926.jpg
    Slika br 926.jpg
    26,4 KB · Pregleda: 37
  • Slika0258.jpg
    Slika0258.jpg
    25,5 KB · Pregleda: 36
  • Slika0276.jpg
    Slika0276.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 35
Čičak, Žabice, Zsuki, šta ima novo? Kako ste ovih dana? Jel mazite stomačiće? :D
Koja beše sledeća? Izgubila sam orijentaciju više... :)

Juče pričam sa mužem i prisećamo se tako raznih dogadjaja. Izmedju ostalog, ne sećam se da li sam vama ovde pričala o tome, setimo se i toga kako sam negde u trećem, čini mi se, mesecu trudnoće, pala niz stepenice i to potrbuške. I da stvar bude gora, kako sam vodila Milicu za ruku, umesto da je pustim, ja je instinktivno jače stegnem i padnemo zajedno :( Uh, i Stefajlo i ja smo tada imali više sreće nego pameti, a i MIlica bogami. Šta je sve moglo da bude... sreća pa nije :) Eh, tako... lako je prisećati se sad...
Aj stomačići, sa srećom. Ja sad nemam puno vremena, ali svakako ću da svrnem ovde, ne brinite :D

Čičak, Žabice, Zsuki, šta ima novo? Kako ste ovih dana? Jel mazite stomačiće? :D

Juče pričam sa mužem i prisećamo se tako raznih dogadjaja. Izmedju ostalog, ne sećam se da li sam vama ovde pričala o tome, setimo se i toga kako sam negde u trećem, čini mi se, mesecu trudnoće, pala niz stepenice i to potrbuške. I da stvar bude gora, kako sam vodila Milicu za ruku, umesto da je pustim, ja je instinktivno jače stegnem i padnemo zajedno :( Uh, i Stefajlo i ja smo tada imali više sreće nego pameti, a i MIlica bogami. Šta je sve moglo da bude... sreća pa nije :) Eh, tako... lako je prisećati se sad...
Aj stomačići, sa srećom. Ja sad nemam puno vremena, ali svakako ću da svrnem ovde, ne brinite :D

Secam se toga. Vazno da je sve ok. I ja sam pala u 9. mesecu 2 nedelje pre porodjaja, ali na kolena i ruke. Na desnom kolenu jos uvek imam oziljak da me podseca na trudnocu :heart:

Ćao mama!!!z:poz:

Suki i ja smo sredinom Marta, za žabicu ne znam.
Moja guda je dobra, skakuće po stomaku, čepa mi desno rebro, obožava ga...z:mrgreen:

Inače muku mučimo sa grejanjem, grejemo na klimu, a ona baš na ovim minusnim ne može da postigne puno, pa se bojim kako ću kad mi stigne beba?z:(Još ako stigne početkom Marta, samo se bojim da mu ne bude hladno.

Kako je tvoj Stefajlo? Jel dobar? Koliko se često budi?z:) Ljubi ga puno puno punoooooooooooooooooooooo...z:)

Draga Ata, kad već pomenu te "nesreće" u trudnoći, drago mi je da je sve dobro prošlo. Nego, sećam se i jedne "nesreće" od tvoje svekrve koja je svakave priče i insistiranja imala na početku tvoje trudnoće. Kako se ona uklopila u novu situaciju ?

z:mrgreen: "Ja se mešala? Jaaaaaaa? Ja nešto insistirala???? Ma, hajde deco, ja sam samo onako, čisto... kažu ljudi, pa ja... ma dobro je, ipak je dobro... bolje je... ovako... Nemojte, pa nisam ja ništa pričala..." z:mrgreen:

A dušu mi je moju pojela i krv mi popila na slamku onda. z:((
Ma, sve hoću da odem na temu o svekrvama i da lepo sve napišem, al mi se muž stalno tu negde mota, pa ne mogu. U suštini, obožava ga sad, i ona i svi drugi, čak i više nego što je normalno. Tačno pokušava da opere savest... Pisaću na svekrvama, polako :)

ehej mamice i trudnice!!
evo ja dobro, ova moja šmizla mi ne da mira... Čičak i meni desno rebro ahahahhahahah
ne ide mi mirovanje nikako :zroll: evo danas posle školice 3 sata šećkala po gradu, po prodavnicama...BEZ kape, pametna. smrzla mi se glava. sva sreća pa je kosa dosta masna :zstidljivko::zstidljivko: malo je impregnirala ahahahhahahah

Čičak, dušek za krevetac sam kupila "andrijašević". Mi imamo takav za nas, već godinama, zadovoljna sam, pa rekoh ako valja nama valjaće i za nju. Dimenzije 120x60x23 moj krevetac je toliki. Mada sam se možda zeznula, ovaj što sam ja uzela, naravno najskuplji mogući :zstidljivko::zstidljivko::zstidljivko:, je ujedno i najdeblji. Šta ne bi predstavljao problem, ali je moj krevetac starinski i nema onako visoku ogradicu kao ovi današnji...valjda neće naglavačke, kad nauči da stoji z:cry:.
Koštao me je 5,200 ili 5600 ne znam tačno. Antialergijski, anatomski, sa pamučnom presvlakom, punjenje prirodnim materijalima, vuna i pamuk. Mada mislim da je i onaj za jednu kategoriju jeftiniji, super. taj nema zaštitu protiv grinja, ali je isto punjen prirodnim materijalima. košta 1000 manje, debljina 21 cm. najjeftiniji je oko 2700, debljina 17 cm, ali sintetičko punjenje i presvlaka. Svi su mi govorili uzmi najjeftiniji, a meni nekako nije bilo žao....pa toliko sam je čekala nek se nauživa spavajući.

Za kolevku isto možeš naručiti kod njih, ali samo dušek od sunđera, jer ne mogu izraditi tako tanke dušeke sa žičanim jezgrom. Ja sam uzela od 10 cm, jer mi kolevak toliko dozvoljava. Možeš i tanji. Lepo ga prošepaju, na sunđer stave pamučnu vatu, pa je mekši i ne pomera se presvlaka. Moj će koštati 1100 din, dimenzije 90x44x10.

Nego gde se mogu kupiti spavaćice na preklop ili na dugmiće? jedva našla jedne u exterem intimu... sve ostalo nešto gadno. U Labudu imaju dobrih modela, ali nema brojeva. ili mali ili ogromni.

raspisah se, naravno. Ljubac.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back