Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ja se depiliram vec milion godina, mogla bih i u mrklom mraku jednom rukom da obavim sve.. :lol:

..ja sam uvek mislila da se otiche od vrucine, preko leta,
ali sam oticala samo sa jakshom, a porodila sam se u martu,
a sa ovim letnjim bebama - jok.. :)
..ako nema proteina u urinu i ako je pritisak ok - nema uzbune.. :)

Cranberry,termin porodjaja ti je kada od dana embriotransfera oduzmes 7 dana i 3 meseca.Meni je bio 22.aprila ET.Termin mi je 14.januar.Zakazan mi je carski 27.decembra a ako dobijem bolove pre uradice mi carski kako god.Kiselina i mene ubija celu trudnocu,nema tu spasa.Najvise mi pomaze uspravljanje iz kreveta i svez vazduh na prozoru.

Cranberry,termin porodjaja ti je kada od dana embriotransfera oduzmes 7 dana i 3 meseca.Meni je bio 22.aprila ET.Termin mi je 14.januar.Zakazan mi je carski 27.decembra a ako dobijem bolove pre uradice mi carski kako god.Kiselina i mene ubija celu trudnocu,nema tu spasa.Najvise mi pomaze uspravljanje iz kreveta i svez vazduh na prozoru.

eeeeee... zato su oni meni napisali 24.Mart... :D;)
Hvala ti na informaciji...

Ali zavisi i koje je starosti embrion vraćen... meni je blasta, 5 dana... zato mi negde piše termin 18.Mart... :D

Što se tiče sređivanja, i mene će muž srediti pred porođaj... a dogovorili smo se i za sutra da podšiša ovo rastinje...:mrgreen:

Nego, kad smo kod toga, kako ste se brijale(depilirale, sređivale) pre porođaj, mislim koliko dana? Ili ste taj dan kad vam je pukao vodenjak brijale? Ima li vremena i za to?

Htela bi da se kući sredim, da me tamo ne diraju, ali ne bih ni da to uradim previše rano, pa da mi izrastu one male, da me iskasape tamo...

eeeeee... zato su oni meni napisali 24.Mart... :D;)
Hvala ti na informaciji...

Ali zavisi i koje je starosti embrion vraćen... meni je blasta, 5 dana... zato mi negde piše termin 18.Mart... :D

Što se tiče sređivanja, i mene će muž srediti pred porođaj... a dogovorili smo se i za sutra da podšiša ovo rastinje...:mrgreen:

Nego, kad smo kod toga, kako ste se brijale(depilirale, sređivale) pre porođaj, mislim koliko dana? Ili ste taj dan kad vam je pukao vodenjak brijale? Ima li vremena i za to?

Htela bi da se kući sredim, da me tamo ne diraju, ali ne bih ni da to uradim previše rano, pa da mi izrastu one male, da me iskasape tamo...

Ja sam u 9. mesecu se sredjivala svakih 5-6 dana. Jos sam mislila da ce mi "ispravljati" u Betaniji, pa sam ponela svoj brijac, ali su rekli, "ma super je, idi da se tusiras" :worth:

Jaoj, Cicak, kud nisi blize pa da pijemo kafu :) sve iste furke kao i ja imas.
I ja sam krenula da panicim kako cu se srediti tamo dole pred porodjaj, a htela bih da izbegnem da mi to muz radi. Nemam pojma, nesto mi bezveze. Planirala sam da odem na depilaciju ali se brinem da ne zakasnim. A i valjda cu podneti bol od depilacije, nesto sam u trudnoci sva preosetljiva. Mada, kad pomislim na onaj njihov brijac u porodilistu, ima da podnesem i kozu da mi oderu samo da me s njim ne drljaju.

Padar, ne mogu da verujem da je već prošlo toliko!!!!!!!
a kao da si juče javljala betu....
super, još malo i bićeš overena mamica :heart::heart:

ahahahahhahah a za ovo kresanje rastinja, flore i faune umrla sam od smeha! o kakvim stvarima mi žene moramo da brinemo! meni nešto ne rastu dlake od kad sam trudna....
ja se patim sa noktima na nogama ahahahhahhah mada još nemam neki ooogroman stomak, ne mogu da se sagnem toliko. pre koji dan rekla mm da mi skrati nokitiće, preznojao se. reako je od sada mi plaća pedikira, on nesme ahahhahahhahaha

Padar, ne mogu da verujem da je već prošlo toliko!!!!!!!
a kao da si juče javljala betu....
super, još malo i bićeš overena mamica :heart::heart:

ahahahahhahah a za ovo kresanje rastinja, flore i faune umrla sam od smeha! o kakvim stvarima mi žene moramo da brinemo! meni nešto ne rastu dlake od kad sam trudna....
ja se patim sa noktima na nogama ahahahhahhah mada još nemam neki ooogroman stomak, ne mogu da se sagnem toliko. pre koji dan rekla mm da mi skrati nokitiće, preznojao se. reako je od sada mi plaća pedikira, on nesme ahahhahahhahaha

Joj, sto se ja ovoga nisam setila :dash:, nego sam se mucila skroz do kraja kao neko magare.

I meni sporije rastu dlake od kad sam trudna, ali ipak rastu prokletinje.... ali zato mi je kosa divna. Lepo se i sija, super se isfenira, a opada tek po malo, po par dlaka ujutru kad se cesljam. Rekle mi zene da uzivam sad jer ce sve da se vrati na staro kad se porodim, i jos i vise ce opadati :(
Ja idem kod pedikira pa nemam problem sa seckanjem noktiju na nogama, ali zato imam problem sa obuvanjem carapa. Ako ne sedim, onda moram za nesto da se drzim da se ne prevrnem. Ili da dignem nogu npr na kadu.
Veceras idem na neko slavlje, a sutra na 2 slave. U cega cu se doterati, hmmm :think: sad sam sve prerasla, a i trudnicke pantalone me vec zuljaju.
Iduce nedelje ulazim u 9.mesec. Krecem polako da pakujem torbu za porodiliste, nikad se ne zna.

Moram malo i da se pohvalim, a ne samo da se nesto zalim: prosle nedelje smo nabavili sobicu
http://adax.hr/sobe-za-bebu/cijena/soba_za_bebu_afrika
Iskreno receno, meni je soba "Lavici" bila lepsa ali kad smo je videli uzivo skontali smo da se boja drveta na kreveticu razlikuje poprilicno od boje komodice, pa smo odabrali "Afriku". Ipak nam se Afrika bolje uklapa u ostatak enterijera, ali Lavic mi je ostao na srcu :heart:
Od nedelje idem u nabavku pelena, kozmetike i ostalog i jedva cekam. Do sad su me sputavali, a sad ima da se razularim :D

Moram malo i da se pohvalim, a ne samo da se nesto zalim: prosle nedelje smo nabavili sobicu
http://adax.hr/sobe-za-bebu/cijena/soba_za_bebu_afrika
Iskreno receno, meni je soba "Lavici" bila lepsa ali kad smo je videli uzivo skontali smo da se boja drveta na kreveticu razlikuje poprilicno od boje komodice, pa smo odabrali "Afriku". Ipak nam se Afrika bolje uklapa u ostatak enterijera, ali Lavic mi je ostao na srcu :heart:
Od nedelje idem u nabavku pelena, kozmetike i ostalog i jedva cekam. Do sad su me sputavali, a sad ima da se razularim :D

Prelepo :heart:

I meni sporije rastu dlake od kad sam trudna, ali ipak rastu prokletinje.... ali zato mi je kosa divna. Lepo se i sija, super se isfenira, a opada tek po malo, po par dlaka ujutru kad se cesljam. Rekle mi zene da uzivam sad jer ce sve da se vrati na staro kad se porodim, i jos i vise ce opadati :(
Ja idem kod pedikira pa nemam problem sa seckanjem noktiju na nogama, ali zato imam problem sa obuvanjem carapa. Ako ne sedim, onda moram za nesto da se drzim da se ne prevrnem. Ili da dignem nogu npr na kadu.
Veceras idem na neko slavlje, a sutra na 2 slave. U cega cu se doterati, hmmm :think: sad sam sve prerasla, a i trudnicke pantalone me vec zuljaju.
Iduce nedelje ulazim u 9.mesec. Krecem polako da pakujem torbu za porodiliste, nikad se ne zna.

Hoce, nazalost. Meni je kosa bila predivna, a inace mi je do struka...i onda je pocela da opada, i onda sam se oshishala :(

Uh čoveče, već deveti... :super:

Ja mogu sama noge da obrijem, i nokte da posečem, sednem onako turski sed...

Ali zato kosa... sad je ok, ali do pre 2 nedelje toliko mi je opadala da sam mislila da ću oćelaviti... a imam kose za 3 glave... ko šta radi mm samo ide sa usisivačem i kupi moje dlake... :neutral:
I sad opada, ali manje...

A sobica je prelepa... jel to ima i negde kod nas? Imaju divnih predloga... da nemam sobicu ne bih mogla izabrati...;):D

A ja da se pohvalim, juče nam stigao i mali tabure za hodnik... konačno-..:super: već sam se smorila obuvajući čizme stojeći... :lol:

neko je pisao o vežbicama za trudnice na youtube! ajd pošaljite mi link, pošto ih ima jako mnogo a ja ne mogu da odaberem, pa bih neke proverene ahahhhahah
i da se pohvalim, od ponedeljka NE RADIM!!!!! juhuuuuu, slobodica!

10 minute pilates for pregnant women....tebaju ti tegici od 1 kg, prostirka i jastuci....vezbe nisu ni malo naivne te ako nisi bila aktivna pre trudnoce samo polako....pocni sa vezbama flesibilnosti, one su najlakse....

Sutra cu odmah da nabavim bademe, vredi probati.
Kad vec kukam o svemu i svacemu, da napomenem i oticanje nogu - otekla sam toliko da mi se zglob vise ne vidi. Rano sam krenula da oticem, a sad sam kao slonica. Citala sam da to ima veze sa pritiskom, ali meni je prEtisak ok. Ne znam da li da panicim ili ne?

probaj da sto vise odmaras sa podignutim nogama....

neko je pisao o vežbicama za trudnice na youtube! ajd pošaljite mi link, pošto ih ima jako mnogo a ja ne mogu da odaberem, pa bih neke proverene ahahhhahah
i da se pohvalim, od ponedeljka NE RADIM!!!!! juhuuuuu, slobodica!

10 minute pilates for pregnant women....tebaju ti tegici od 1 kg, prostirka i jastuci....vezbe nisu ni malo naivne te ako nisi bila aktivna pre trudnoce samo polako....pocni sa vezbama flesibilnosti, one su najlakse....

probaj da sto vise odmaras sa podignutim nogama i smanji slano, grickalice, prazne kalorije....

bila sam na proslavi NG sa firmom i pokusala sam kolce...noge me ponele ali od skakanja sam u jednom momentu osetila bol dole i prestala sam momentalno da igram....nije to za mene, moram da pazim vise....

Neizreciva ? Jesi li ti saopštila sinu za bebu ? Kako je prošlo ?

:) jesam....jos u septembru sam pricala sa njim, tada smo jos pravili bebu....bilo je burno, suze, revolt, uzasna ljubomora....i dala sam mu vremena da se navikne....nisam mu naturala na nos ali povremeno sam spomenula da zelim bebu i uvek insistirala da ce on i dalje biti moj sin i da je on moja krv....i kad sam saznala da sam trudna, ubrzo sam mu rekla....ne preterujem sa pricom, spomenem povremeno svoje stanje, vidi me kako vezbam, upucujem ga sa sitnicama, ceni to sto pazim na zdravlje i bebu...i vidim da mu je zanimljivo, pazi mi na stomak, pita sitnice i rekao je u razredu i devojcice su se odusevile :)...ma bice sve ok, ja sam inace jako pazljiva bila kad su njegove emocije upitanju i nikad ih ne uzimam olako....cak mislim da preterujem nekad :))))

Cranberry soba je predivna! i lavić je super!

jooooj i meni kosa opada jaaaako. a bila je super pre trudnoće, do dupeta, lepa sjajna...evo šišam se u sredu, baš tražim nekog frizera da mi otkupi kosu, grehota baciti...

neizreciva, da baš sam te gledala. ja sam baš bila fizički aktivna, igram folklor 10 god, po 4 probe nedeljno, prestala sam da igram krajem novembra...sad mi nedostaje nešto. probaću šta mi prija od vežbica.

Poslednja izmena:
Cranberry soba je predivna! i lavić je super!

jooooj i meni kosa opada jaaaako. a bila je super pre trudnoće, do dupeta, lepa sjajna...evo šišam se u sredu, baš tražim nekog frizera da mi otkupi kosu, grehota baciti...

neizreciva, da baš sam te gledala. ja sam baš bila fizički aktivna, igram folklor 10 god, po 4 probe nedeljno...sad mi nedostaje nešto. probaću šta mi prija od vežbica.

ja nikad pre nisam radila pilates i delovalo je krajnje bezazleno.....prijale su mi i ja ih sve radila, svih 50 min....i ni malo nisu naivne....redovno dobijem upalu misica.....uz setnju mislim da je 2-3 puta nedeljno puna kapa....ja stizem uz ostale obaveze 2 puta ali setam i spremam i imam identican tempo kao i pre trudnoce.....

Pregnancy Pilates 1 Hour Work-Out ženica u ljubičastoj majici
Pregnancy Pilates - 10 minute workout

meni se i ova jako sviđa, čini mi se da je ona od 4 serije po 10 min više za opštu kondiciju, a ova u ljubičastom stalno priča o povezanosti vežba sa porođajem i sa problemima u trudnoči...

Pregnancy Pilates 1 Hour Work-Out ženica u ljubičastoj majici
Pregnancy Pilates - 10 minute workout

meni se i ova jako sviđa, čini mi se da je ona od 4 serije po 10 min više za opštu kondiciju, a ova u ljubičastom stalno priča o povezanosti vežba sa porođajem i sa problemima u trudnoči...

ima na youtubee ali ja sam preko torenta skinula 5 serija vezbi od po 10 minuta da bih mogla da ih radim gledajuci u tv: stojeci pilates, trbusnjaci, butine i zadnjica, celo telo, fleksibinost....sve serije su takve da mozes da ih radis u celoj trudnoci uz akcenat na disanje, vezbe karlice (sa kegelovim vezbama) i laksi porodjaj....

:) jesam....jos u septembru sam pricala sa njim, tada smo jos pravili bebu....bilo je burno, suze, revolt, uzasna ljubomora....i dala sam mu vremena da se navikne....nisam mu naturala na nos ali povremeno sam spomenula da zelim bebu i uvek insistirala da ce on i dalje biti moj sin i da je on moja krv....i kad sam saznala da sam trudna, ubrzo sam mu rekla....ne preterujem sa pricom, spomenem povremeno svoje stanje, vidi me kako vezbam, upucujem ga sa sitnicama, ceni to sto pazim na zdravlje i bebu...i vidim da mu je zanimljivo, pazi mi na stomak, pita sitnice i rekao je u razredu i devojcice su se odusevile :)...ma bice sve ok, ja sam inace jako pazljiva bila kad su njegove emocije upitanju i nikad ih ne uzimam olako....cak mislim da preterujem nekad :))))

Sva su deca mahom ljubomorna, pa tako i ja. Kad se samo setim koliko sam plakala (u ozbiljnim godinama) kad je sestra ostala trudna, jer sam se plašila da neće više mene da voli...:zcepanje:Deci svaka cast, ali nikad mi dete ne bi moglo odrediti da li ću imati drugo, treće ili ne...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back