Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni je problem sad na poslu.....ne smem da govorim jer ce se slati ljudi na prinudni od januara i znam da ce me poslati ako saznaju da sam trudna, jer i tako onda neke vajde od mene nema u narednom periodu.....ovde su ljudi jako zlonamerni i kricu dok god mogu......
Ko će ti voditi trudnoću ? U Subotici ? Ako treba neki savet ili pomoć, iskustvo, ja sam štošta prošla sa njima, bila i u bolnici i u dispanzeru i privatno...

devojke jel zna neko da li je u ns zaživela odluka o 100% plate za trudnice na održavanju???? dosta mi je posla, ja bih da leškarim kući i posvetim se pravilnoj ishrani....moja curica je sve aktivnija i obožavam da je osetim!!!!

Jeste. Onog meseca (oktobar) kada sam ja otvorila porodiljsko, doneta je odluka da odrzavanje trudnoce bude 100% plate (bez toplog obroka i slicno). Do tada sam bila na 60% trudnickog GRRRR

znam da je odluka doneta, ali bih volela da cujem je neka od nas STVARNO dobila celu platu....moja gin kaže da još nisu dobili zvanično obaveštenje....idem ponovo u petak, pa ću da proverim. ne dam im ni dinar!

Cranberry ja se nadam da će uskoro i ostali gradovi doneti odluku. moraće, ovako nije fer. i ns kaska za bg podosta. a svi plaćamo isto zdravstveno osiguranje i poreze...i kao država se jako brine za natalitet.

znam da je odluka doneta, ali bih volela da cujem je neka od nas STVARNO dobila celu platu....moja gin kaže da još nisu dobili zvanično obaveštenje....idem ponovo u petak, pa ću da proverim. ne dam im ni dinar!

Cranberry ja se nadam da će uskoro i ostali gradovi doneti odluku. moraće, ovako nije fer. i ns kaska za bg podosta. a svi plaćamo isto zdravstveno osiguranje i poreze...i kao država se jako brine za natalitet.

Veruj da mi se vise povraca od brige drzave i njihove price o podsticanju nataliteta. Ja radim 10 godina, svakog meseca mi uzimaju od plate za zdravstveno osiguranje i kojekakve poreze, a onda mi uzmu i pola plate svakog meseca kad konacno ostanem trudna. Banda, eto sta su:evil: i bas sam besna.
Cula sam i da ce nezaposlenim majkama davati po 20 000 din, bas su se utrgli. Ne znam samo sta ce pre da kupe zene za te pare.

Tu sam ja, Cicak, nego tebe nesto nema :D
I moj se malac rita kao sumanut, a ja srecna presrecna. I ne mogu da razumem kad se buduce mame zale kako ih beba sutira, meni je to savrseno. Onda znam da je tu i da je sve u redu.:heart: A kad se umiri, ja se sva unervozim pa cackam stomak i muckam ga ne bi li se probudio opet.

Uhvatilo me je neko ludilo, moram da pocnem da kupujem stvari za bebu, ne mogu vise da izdrzim a termin mi je tek 1.februara. Ko ce docekati....

Jedva cekam da se rodi da mogu da ga gnjavim i ljubim. Onda mi zene kazu "ma uzivaj jos malo dok se ne rodi, posle neces imati vremena" a meni pun kufer uzivanja u samoci...toliko sam se "nauzivala" sve ove godine dok smo se vukli po lekarima i pokusavali da ga dobijemo da sad jedva cekam da se zaori bebeca vriska i iz moje kuce. I boze zdravlja da ih bude sto vise, ne podnosim tisinu :D

Uh, ala sam se raspisala...ko ti kriv sto si me vukla za jezik, sad citaj :cmok2:

I moj se malac rita kao sumanut, a ja srecna presrecna. I ne mogu da razumem kad se buduce mame zale kako ih beba sutira, meni je to savrseno. Onda znam da je tu i da je sve u redu.:heart: A kad se umiri, ja se sva unervozim pa cackam stomak i muckam ga ne bi li se probudio opet.

Uhvatilo me je neko ludilo, moram da pocnem da kupujem stvari za bebu, ne mogu vise da izdrzim a termin mi je tek 1.februara. Ko ce docekati....

Jedva cekam da se rodi da mogu da ga gnjavim i ljubim. Onda mi zene kazu "ma uzivaj jos malo dok se ne rodi, posle neces imati vremena" a meni pun kufer uzivanja u samoci...toliko sam se "nauzivala" sve ove godine dok smo se vukli po lekarima i pokusavali da ga dobijemo da sad jedva cekam da se zaori bebeca vriska i iz moje kuce. I boze zdravlja da ih bude sto vise, ne podnosim tisinu :D

Uh, ala sam se raspisala...ko ti kriv sto si me vukla za jezik, sad citaj :cmok2:

saaamooo ti sachekaj kraj osmog i deveti mesec :zper: .... i ja sam uzhivala, pa sam u devetom vec bila u fazonu: ajde, beeeeboooo, malo samo pusti mamu da spava :zcepanje: .... urnisao mi je zheludac i beshiku :lol: ... a eno ga sad, sad mi urnishe zhivchani sistem ;)... mnooogo drago da i drugima uspeva posle puuuno godina:super: ( nama je trebalo 12 celih ) :bye:

Neka neka... samo piši... baš volim da čitam ovu temu...
Ja sam tu svaki dan, al' me sramota da pišem sama... dosadna sam...:rumenko::mrgreen:

I ja ne volim kad je miran, onda počeškam stomak i eto njega... garant ga to nervira, pa me šutne u fazonu:''Ostavi me više na miru!'' :lol: a ja onda dobijem onaj blaženi osmeh(ko dete kad je kakilo :mrgreen: )... :D

Što se tiče kupovine, mene uhvatilo pre mesec dana, pa pokupovala neke sitnice, sad sam stopirala malo, imam spisak pa polako posle ng...

Razumem te po pitanju čekanja i tišine... i ja bi nekad ovog malog izvadila iz stomaka, da ga upoznam... da vidim to prase koje skakuće po mojim organima... :heart:
jooooj divote :) <3
Bokice, tebi specijalno držim fige da nam se što pre pridružiš... :super:
Mogu misliti kakve ćeš ti đakonije kuvati kad budeš trudna... ihajjjj...:whistling:
Ja koja nisam talenat, samo bi nešto mesila i pravila... pekla, kuvala... :lol:

Evo sad se mislim da napravim onaj rolat sa eurokremom, ali nemam eurokrema a ni plata mi još nije stigla... pa se mislim jel mi to svemir ukazuje da ne pravim slatkiše(koje ne bi trebalo a ja ih ipak pojedem :rumenko: ), čak mi i akumuulator od auta riknuo danas, morala bi ići peške do radnje( a do tamo ima 3 dana jahanja)... prosto ne znam šta da radim...:think:

Neka neka... samo piši... baš volim da čitam ovu temu...
Ja sam tu svaki dan, al' me sramota da pišem sama... dosadna sam...:rumenko::mrgreen:

I ja ne volim kad je miran, onda počeškam stomak i eto njega... garant ga to nervira, pa me šutne u fazonu:''Ostavi me više na miru!'' :lol: a ja onda dobijem onaj blaženi osmeh(ko dete kad je kakilo :mrgreen: )... :D

Što se tiče kupovine, mene uhvatilo pre mesec dana, pa pokupovala neke sitnice, sad sam stopirala malo, imam spisak pa polako posle ng...

Razumem te po pitanju čekanja i tišine... i ja bi nekad ovog malog izvadila iz stomaka, da ga upoznam... da vidim to prase koje skakuće po mojim organima... :heart:

Bokice, tebi specijalno držim fige da nam se što pre pridružiš... :super:
Mogu misliti kakve ćeš ti đakonije kuvati kad budeš trudna... ihajjjj...:whistling:
Ja koja nisam talenat, samo bi nešto mesila i pravila... pekla, kuvala... :lol:

Evo sad se mislim da napravim onaj rolat sa eurokremom, ali nemam eurokrema a ni plata mi još nije stigla... pa se mislim jel mi to svemir ukazuje da ne pravim slatkiše(koje ne bi trebalo a ja ih ipak pojedem :rumenko: ), čak mi i akumuulator od auta riknuo danas, morala bi ići peške do radnje( a do tamo ima 3 dana jahanja)... prosto ne znam šta da radim...:think:

hvala puno cicak
i ja drzim fige :)
ma odlozi pravljenje rolata za koji dan...
danas ugodi sebi nekim zenskim stvarcicama, pilinzima, kremicama, lakiraj nokte, odvrni radio, tako ja radim kada hocu da se opustim skroz, msm, sve sem lakiranja noktiju jer nokte nemam :D... :)

hvala puno cicak
i ja drzim fige :)
ma odlozi pravljenje rolata za koji dan...
danas ugodi sebi nekim zenskim stvarcicama, pilinzima, kremicama, lakiraj nokte, odvrni radio, tako ja radim kada hocu da se opustim skroz, msm, sve sem lakiranja noktiju jer nokte nemam :D... :)

E hvala ti što si odlučila umesto mene... to mi je trebalo... :zag::lol:
Danas onda nema slatkog, ručak imam...
Na feniranju sam bila jutros, a mogla bi nokte srediti, već su se iskrzali(ne idem na manikir, sad se sama zanimam lakiranjem, ko će tamo sedeti 2 sata :lol: )

;):zag:

Ja sam bila trudna tokom leta pa sam ga "budila" sladoledom i hladnim Nestea od 0.5 l. Ni u 8 ni u 9 mesecu me nije prejako sutirao, ali se bas osetilo.

I meni je laknulo kada sam se porodila. Nekako mi je pred okom, pa vidim da je sve ok. A to sto place i kenjka, to je najmanji problem, kada ce ako ne sada. Samo da je ziv i zdrav, pa da dobije seku, batu ili oboje, ako bude snage i srece ;)

Hej stomačići, pa gde ste :D
I ovo moje čudo šutira, udara, prevrće se, obrće se... Ćera je bila nemirna u stomaku, ali ova beba je prešišala 85% :lol: Meni je malo nezgodno jer je stomak jako nisko, pa kad me mune ne mož' da omaši bešiku sve i da hoće :lol:

Nego, trudnice, a i vi bivše trudnice, ja bih vas nešto pitala... jel ste imale vi faze da vam se pije pivo? Mene tako uhvati ponekad, pa mu ukus u ustima osetim, što bi rekli - na suvo :rumenko: Onda muž ode i kupi, pošto obično u kući nemamo pivo, a ja popijem dva-tri gutljaja i zadovoljim se. Ali kakva je to želja... neopisivo :rumenko::rumenko::rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back