Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
benkice, pelene i njegove peskire perem na 90, odnosno iskuvavam. ostalo na 60, pa i na onima na kojima pise 40. za takve stvari je spas ona krpica-lovac na boje:ok:

pelenu ispod glave menjam na dva dana, najvise zato sto bebanu opada kosa, izgleda mnogo smesno sa celavim prstenom oko glave:lol:
spava u jednodelnom zeki-pidzami i to menjam na 2 dana ako ne izbljucka. tetru i svedsku najduze dva dana, ali uglavnom svako vece posle kupanja promenim. posteljinu ne perem cesto, ne prlja se , samo nocu spava na tom carsavu, a ostatak dana u kolicima. danju je obucen uglavnom u bodi i neki donji deo, ispod bodija ima benkicu, koje su mu vec skoro sve male. garderobicu skoro svu nosi velicinu 68.. a onaj najmanji broj mu je bio mali cim se rodio jer je bio velik.

Gde ste, stomačići :D
Ja sad dodjoh od lekara, zaribale i malecka i ja. Ja od juče slinim, ne mogu da dišem, škripim, temperatura me bije... a malecka slinava već neki dan, a od noćas kuka da je boli uvo, preplakalo mi dete u naručju celu noć.
Pa odemo, predamo knjižicu za nju, a ja odem da u medjuvremenu predam za mene, da ne čekamo posle, nego paralelno, a ona ostane sa tatom. Tamo gužva, jedan drugome na glavi stoje u onoj skučenoj čekaonici, užas... ali me prime odmah, preko reda, kao trudnicu, jelte, a bakute i dekute u čekaonici da me linčuju ( čak sam čula i strašan komentar - eto, ona se hebala, uživala, sad je kao trudna, ma šta bre ima da ide preko reda zato što se hebala... :eek::eek::eek: ) Kultura na nivou... :roll: Elem, nadje meni doca bronhitis, a ja ne znam uopšte odakle mi, gde ga zaradih. Alergična sam na Penicillin, pa nije smeo da mi da ni jedan lek. Drugi lekovi ne smeju, radi same trudnoće, pa sad šta mi je tu mi je. Biće čupavo, duže će da traje, ali na kraju mora da prodje.
Elem, završim to, vratim se u dečiji dispanzer, tamo mm i ćera još čekaju. Eeeej, mi smo čekali drugu smenu, a tek što je prošla pauza u prvoj kada smo došli, znači 10 i nešto, najkasnije pola 11, a desetoro dece čeka, rade dve doktorke. Nisu mogle po petoro dečice da pregledaju pre 1, pre kraja smene :roll: Stignemo na red tek oko pola 2, koji minut kasnije. Popizdeh od tolikog čekanja, mala se unervozila, počelo opet uvo da je boli, meni skočila temperatura... rasulo, katastrofa, majke mi :roll:
Šlag na tortu, pita nas dr što nismo došli pre podne, subota je, dežurstvo, orl sad ne radi :dash::dash::dash: I džabe mi objašnjavamo da smo došli pre podne zapravo, da nismo mogli u 7, jer je mm morao na posao, a ja trudna i pod temperaturom nisam mogla sama sa njom peške 3 km, pa da čekam, pa pešaka nazad, nego kad je on uspeo da izadje sa posla... pa nas pošalje u lab, da uradimo krv i mokraću, pa da se vratimo kod nje kada rezultati budu, pa će dati lekiće. Odemo, obavimo to u lab, oni kažu tek za 2, 2,5 sata će biti rezultati, pa eto, dodjemo kući...
E, rasulo, užas. Pedijatrija je to, bre, pedijatrija. Pa, niko bolesnu decu ne vuca džabe, bebe, tek prohodala deca, plaču, trče okolo... a mi kao kreteni čekamo satima i satima... jer dve doktorke ne mogu da pregledaju po petoro dece za dva sata!!!! Još onaj komentar one babe kada su me preko reda primili... ma dokusurio me, ionako sam bila jadna, kao pregažena... a ni sad nisam bolja... :(:(:(

Gde ste, stomačići :D
Ja sad dodjoh od lekara, zaribale i malecka i ja. Ja od juče slinim, ne mogu da dišem, škripim, temperatura me bije... a malecka slinava već neki dan, a od noćas kuka da je boli uvo, preplakalo mi dete u naručju celu noć.
Pa odemo, predamo knjižicu za nju, a ja odem da u medjuvremenu predam za mene, da ne čekamo posle, nego paralelno, a ona ostane sa tatom. Tamo gužva, jedan drugome na glavi stoje u onoj skučenoj čekaonici, užas... ali me prime odmah, preko reda, kao trudnicu, jelte, a bakute i dekute u čekaonici da me linčuju ( čak sam čula i strašan komentar - eto, ona se hebala, uživala, sad je kao trudna, ma šta bre ima da ide preko reda zato što se hebala... :eek::eek::eek: ) Kultura na nivou... :roll: Elem, nadje meni doca bronhitis, a ja ne znam uopšte odakle mi, gde ga zaradih. Alergična sam na Penicillin, pa nije smeo da mi da ni jedan lek. Drugi lekovi ne smeju, radi same trudnoće, pa sad šta mi je tu mi je. Biće čupavo, duže će da traje, ali na kraju mora da prodje.
Elem, završim to, vratim se u dečiji dispanzer, tamo mm i ćera još čekaju. Eeeej, mi smo čekali drugu smenu, a tek što je prošla pauza u prvoj kada smo došli, znači 10 i nešto, najkasnije pola 11, a desetoro dece čeka, rade dve doktorke. Nisu mogle po petoro dečice da pregledaju pre 1, pre kraja smene :roll: Stignemo na red tek oko pola 2, koji minut kasnije. Popizdeh od tolikog čekanja, mala se unervozila, počelo opet uvo da je boli, meni skočila temperatura... rasulo, katastrofa, majke mi :roll:
Šlag na tortu, pita nas dr što nismo došli pre podne, subota je, dežurstvo, orl sad ne radi :dash::dash::dash: I džabe mi objašnjavamo da smo došli pre podne zapravo, da nismo mogli u 7, jer je mm morao na posao, a ja trudna i pod temperaturom nisam mogla sama sa njom peške 3 km, pa da čekam, pa pešaka nazad, nego kad je on uspeo da izadje sa posla... pa nas pošalje u lab, da uradimo krv i mokraću, pa da se vratimo kod nje kada rezultati budu, pa će dati lekiće. Odemo, obavimo to u lab, oni kažu tek za 2, 2,5 sata će biti rezultati, pa eto, dodjemo kući...
E, rasulo, užas. Pedijatrija je to, bre, pedijatrija. Pa, niko bolesnu decu ne vuca džabe, bebe, tek prohodala deca, plaču, trče okolo... a mi kao kreteni čekamo satima i satima... jer dve doktorke ne mogu da pregledaju po petoro dece za dva sata!!!! Još onaj komentar one babe kada su me preko reda primili... ma dokusurio me, ionako sam bila jadna, kao pregažena... a ni sad nisam bolja... :(:(:(
E ata tako sam ja prošla u sredu u domu zdravlja, na ginekologiji...
Ispred mene bar 20 žena...
Ja uredno sednem da čekam, iako mi je sestrica rekla 'pitajte, trudnica ste da uđete preko reda'...
Nakon sat i po, mene počela da bole leđa, klupa drvena, hladno mi, inače došla samo da mi ispiše recept, i ja ustanem, i zamolim 4 babe 'Molim vas, jel mogu da uđem, samo da mi ispiše recept.' a one mrtve ladne, 'Ne može, čekamo i mi, sad smo pustile ovog momka'' ja kaže, trudnica sam, kao što vide, jer mi je stomak sad stvarno velik... ma kakvi...
Nisu me pustile... :neutral: ali su bar ućutale, pognule glave... bar više nisam morala da slušam njihova torokanja...

Jedna mi se čak izvinula kad je izašla... kao htela bi me ona pustiti ali nije smela...:eek:

Sram da ih bude, i one imaju decu, kako bi im bilo da neko njihovom detetu tako...
Meni je to osnovna kultura... uvek pusti trudnice, decu i starije osobe...
Čak i kad sam išla u laboratoriju, dok sam još umirala od bolova, kad dođe mladi bračni par sa malom bebom da joj vade krv, pa normalno da ću ih pustiti preko reda... ne nego oni treba da sa bebom čekaju u čekaonici punoj bakterija i virusa...

Ma naš narod je nevaspitan i bezobrazan... tužno...:(
СТИГАО БЕБАЦ КУЋииииии.:klap: Само сам две секунде на форуму да вас поздравим. Идем да га љубим и размазим. :D куцамо се.. позз :bye:
:heart::heart::heart:
benkice, pelene i njegove peskire perem na 90, odnosno iskuvavam. ostalo na 60, pa i na onima na kojima pise 40. za takve stvari je spas ona krpica-lovac na boje:ok:

pelenu ispod glave menjam na dva dana, najvise zato sto bebanu opada kosa, izgleda mnogo smesno sa celavim prstenom oko glave:lol:
spava u jednodelnom zeki-pidzami i to menjam na 2 dana ako ne izbljucka. tetru i svedsku najduze dva dana, ali uglavnom svako vece posle kupanja promenim. posteljinu ne perem cesto, ne prlja se , samo nocu spava na tom carsavu, a ostatak dana u kolicima. danju je obucen uglavnom u bodi i neki donji deo, ispod bodija ima benkicu, koje su mu vec skoro sve male. garderobicu skoro svu nosi velicinu 68.. a onaj najmanji broj mu je bio mali cim se rodio jer je bio velik.
Sve ovo pamtim, ali izgubim se uvek kod benkica i zeka...
Ja sam čitav život mislila da je benkica ono što im se stavlja kad jedu(portiklica)..:lol:

Drinjaca,cestitam!:D
Juce odem na ekspertski ultrazvuk,30.nedelja a moji bebani imaju po 1500 +/- 200 gr.Bas puno za blizance.Dr pitao da li sam radila ogtt.Jesam u avgustu na klinici bio vise nego odlican rezultat.Na kraju kaze pa vi ste visoki a i muz ima 2 metra pa nibebe ne mogu biti male.Sta vi mislite?Da ponovim ogtt?November,sta kazes?

Padar, baš velike bebe :D Pa, jesi li pitala dr da ponoviš ogtt? Šta ti je rekao kada je čuo da si radila već? Nemam iskustva sa time, tačnije, prvi put sam ovde i čula za tu analizu, ali nekako mislim da nema potrebe raditi ga jednom mesečno. Uradiš, dobar je i mirna si. Ali opet, ja sam tu laik, pa nemoj mene da slušaš, već vidi sa ženama koje sa tim imaju više iskustva.
Zadovoljna, i to su krupne bebice :klap:

A ja... oću d'umrem koliko mi je teško :( Steglo me, ne mogu da dišem. Hoće li šugavi bronhitis proći bez lekova, ili ću da zaglavim u bolnicu na kraju? :think: :(
Sutra idem kod ginekologa, sutra je zadnji dan oktobra, pa da mi da uput, a prekosutra da zakažem UZ. Ako to propustim, sledeći UZ u savetovalištu tek mogu raditi u decembru, a to mi je prekasno. A teško mi da se odvučem, teško mi... doduše, ja se sve nadam da će mi sutra biti bar malo bolje... videćemo

drage trudnice da li moze neka da mi kaze da li je imala problema sa krvarenjem u ranoj trudnoci?posle odnosa sa mm sam videla krv i jako se uplasila,kao sukrvica je:sad2:nedelja je,ne znam da li da cekam do sutra...inace sam na pocetku trudnoce,osam nedelja...

Vec sam pisala na temi VTO.
U zadnje vreme mnogi lekari preporucuju izbegavanje odnosa prva 3 meseca.
Moj brat i njegova verenica cekaju bebu, sve ok, prirodno zatrudnela, skolski primer, ali im je ginekolog ipak na prvom UZ rekla da izbegavaju odnose prva 3 meseca.

Ima neke logike, ali ne zelim da pametujem, treba pitati lekare.
Ja sam misljenje potrazila od 3 ginekologa i svi su bili istog misljenja, bez sexa. Naravno oni kazu:''Ne mozemo mi vama zabraniti, niti smo ovlasceni da dajemo takve preporuke, ali nase misljenje je nemojte ako ne morate.''

naravno, postoje milioni zena koji imaju odnose tokom citave trudnoce bez problema, ja vam samo pisem o iskustvima ljudi oko mene i nas samih...

P.S. Kad pominjete blizance, jedom sam u emisiji ''Vreme je za bebe'' gledala kad je zena rodila blizance, jedno 3500 drugo 3700... :eek:

Drinjaca,cestitam!:D
Juce odem na ekspertski ultrazvuk,30.nedelja a moji bebani imaju po 1500 +/- 200 gr.Bas puno za blizance.Dr pitao da li sam radila ogtt.Jesam u avgustu na klinici bio vise nego odlican rezultat.Na kraju kaze pa vi ste visoki a i muz ima 2 metra pa nibebe ne mogu biti male.Sta vi mislite?Da ponovim ogtt?November,sta kazes?

padarlajnd ja sam bila na UZ u 22nedelji i bebe su imale 660grama. I dr rekla da su velike i da sam po UZ u 23 nedelji, pitala me za šećer, meni je u normali. Ja se vodim primerom moje snaje njoj su celu trudnoću govorili kako je beba velika, plašili je,stavili je na posmatranje u bolnicu... i kad se rodio beban imao 3700gr i 53cm.Mi smo očekivali bebu od bar 4,5kg.Tako da ti UZ baš nije merodavan.

Sve znam Zlobi,nego opet razmisljam,a odvratno je piti glukozu.
Ata,ja sam visoka 189 cm a muz 2 m.Kad sam dr-u rekla da je u avgustu radjen ogtt sa 100 gr.glukoze i da je regulacija bila odlicna,on je rekao pa visoka mama a i tata,pa ni bebe ne mogu biti male.Ubacio mi crva da mislim da li da ponovim ogtt.Ako ovako nasatave da napreduju a ja stignem do 37 ili 38 nedelje imace bebe sigurno preko 3 kg.Bas me to uznemirilo,uplasila sam se i zbog njih a i sebe,sta cu sa tolikim viskom koze posle porodjaja.Smorih Vas!
Ata,leci se,antibiotici,vitamini,odmor!:bye:

E, ovako. Sad dodjoh od ginekologa. To što mi je naduveno, nije ožiljak od epiziotomije, već je upaljena Bartolinijeva žlezda. To je sekretorna žlezda i zapušio joj se kanal, i sada je veličine velikog lešnika, ili pak trešnje, a može biti čak i veličine jajeta. Tako mi dr reče. Začudio se što me ne boli, kaže, obično boli i to dosta oštro, a mene stvarno ne boli. Dao mi je neke vaginalete, nisam ih podigla u apoteci, nisam imala dovoljno para, pa ne znam tačno koje su. Kaže da bi one trebalo da pomognu, ako ne, onda da vidimo šta dalje, mada, kaže, prava bi sreća bila da se sama isprazni i smiri, jer uglavnom mora hirurški da se sredjuje, na žalost. E da se nadamo da će sama da se povuče, čisto da me ne reckaju sad, nije mi do toga. Sve u svemu, ništa opasno nije.
Ostalo sve ok, grlić dobar, čvrst, zatvoren. Nisko nosim, pa nisko nosim, ništa novo, samo mi je rekao da moram da nosim pojas, a ja ga nosim već dva meseca, pa ništa. :)
Eto, to je uglavnom to. Prekosutra idem u lab, dajem krv, urin, šta već i kako već ide, pa u petak opet kod njega. Tada bismo trebali da vidimo i UZ da zakažemo...

Nego, stvarno, šta nam je sa Ijom, mora biti da se porodila... jedva čekam da čujem da je sve ok... :)

da da, ija nam se porodila videla sam na fejsu!!!!
ate ja sam par puta imala upaljenu Bartolinijevu žlezdu, i uvek je prošla od vaginaleta...ne sećam se kojih, mislim da sam i antibiotike pila, ali tada nisam bila trudna :) i da mene je bolelo kada dugo sedim recimo, pa prilikom sexa...

e a ja sam danas po...izdela. pokuđavala da nađem pantalone trudnička u ns...blagi užas. Zara, beneton, odvratne neke a još koštaju oko 5-6 hiljada. u PS-u su možda još najbolje te su 4, ali bar nekako stoje, mada su mi nešto tanjušne za zimu....sve sam zaboravila gde ste rekle da idem.... nisam bila u Radosnici, ni u Dunavskoj u pasažu, možda sutra tamo nađem nešto...baš tužno. nekad je ovde blizu mene u cara dušana bila prodavnica baby boom, ali nešto je nisam videla u zadnje vreme, znam da su oni imali slatke stvarčice...mada skupe. ima da otvorim fashion store za trudnice ahahhahahhahha pa što moramo da izgledamo kao babe

svaka sugestija dobrodošla....

Sukice, ja sam kupila trudnicke farmerke u Peacocks-u u Novom Sadu, imaju jedan deo za trudnice mada je dosta oskudan. Kupila sam ih jos letos kad je bilo neko ludacko snizenje, kostale 890 dinara!!! jako je lep kroj i imaju puno elastina i onaj nizak struk sto ide ispod stomaka, meni one bas rade posao i stalno ih nosim. Ali posle nisam isla tamo, ne znam kakva je sad situacija. Ako budes u gradu, obidji ih obavezno.
Snajderka mi sasila jednu suknju sa tim trudnickim pojasom i odvratno je ispala, verovatno je necu ni nositi. Zato ne volim da sijem bilo sta - to sve kosta a na kraju jos bude i gadno i neupotrebljivo.
Isto tako, idi na www.newlook.co.uk tamo imaju Maternity kolekciju, mozes naruciti i platiti internet karticom, a na vrednost robe do 100 dolara na placas carinu. Ja sam uzela jos letos neke 3 majice i trudnicke helanke, bile budzasto a super se pokazale.
Meni sad treba jakna, a sve gledam da se provucem bez kupovanja iste. Ionako ne idem na posao, pa idem u muzevom debelom duksu koji mi sad glumi jaknu :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back