Gde ste, stomačići

Ja sad dodjoh od lekara, zaribale i malecka i ja. Ja od juče slinim, ne mogu da dišem, škripim, temperatura me bije... a malecka slinava već neki dan, a od noćas kuka da je boli uvo, preplakalo mi dete u naručju celu noć.
Pa odemo, predamo knjižicu za nju, a ja odem da u medjuvremenu predam za mene, da ne čekamo posle, nego paralelno, a ona ostane sa tatom. Tamo gužva, jedan drugome na glavi stoje u onoj skučenoj čekaonici, užas... ali me prime odmah, preko reda, kao trudnicu, jelte, a bakute i dekute u čekaonici da me linčuju ( čak sam čula i strašan komentar - eto, ona se hebala, uživala, sad je kao trudna, ma šta bre ima da ide preko reda zato što se hebala...

) Kultura na nivou...

Elem, nadje meni doca bronhitis, a ja ne znam uopšte odakle mi, gde ga zaradih. Alergična sam na Penicillin, pa nije smeo da mi da ni jedan lek. Drugi lekovi ne smeju, radi same trudnoće, pa sad šta mi je tu mi je. Biće čupavo, duže će da traje, ali na kraju mora da prodje.
Elem, završim to, vratim se u dečiji dispanzer, tamo mm i ćera još čekaju. Eeeej, mi smo čekali drugu smenu, a tek što je prošla pauza u prvoj kada smo došli, znači 10 i nešto, najkasnije pola 11, a desetoro dece čeka, rade dve doktorke. Nisu mogle po petoro dečice da pregledaju pre 1, pre kraja smene

Stignemo na red tek oko pola 2, koji minut kasnije. Popizdeh od tolikog čekanja, mala se unervozila, počelo opet uvo da je boli, meni skočila temperatura... rasulo, katastrofa, majke mi

Šlag na tortu, pita nas dr što nismo došli pre podne, subota je, dežurstvo, orl sad ne radi

I džabe mi objašnjavamo da smo došli pre podne zapravo, da nismo mogli u 7, jer je mm morao na posao, a ja trudna i pod temperaturom nisam mogla sama sa njom peške 3 km, pa da čekam, pa pešaka nazad, nego kad je on uspeo da izadje sa posla... pa nas pošalje u lab, da uradimo krv i mokraću, pa da se vratimo kod nje kada rezultati budu, pa će dati lekiće. Odemo, obavimo to u lab, oni kažu tek za 2, 2,5 sata će biti rezultati, pa eto, dodjemo kući...
E, rasulo, užas. Pedijatrija je to, bre, pedijatrija. Pa, niko bolesnu decu ne vuca džabe, bebe, tek prohodala deca, plaču, trče okolo... a mi kao kreteni čekamo satima i satima... jer dve doktorke ne mogu da pregledaju po petoro dece za dva sata!!!! Još onaj komentar one babe kada su me preko reda primili... ma dokusurio me, ionako sam bila jadna, kao pregažena... a ni sad nisam bolja...