Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sukice, ja sam kupila trudnicke farmerke u Peacocks-u u Novom Sadu, imaju jedan deo za trudnice mada je dosta oskudan. Kupila sam ih jos letos kad je bilo neko ludacko snizenje, kostale 890 dinara!!! jako je lep kroj i imaju puno elastina i onaj nizak struk sto ide ispod stomaka, meni one bas rade posao i stalno ih nosim. Ali posle nisam isla tamo, ne znam kakva je sad situacija. Ako budes u gradu, obidji ih obavezno.
Snajderka mi sasila jednu suknju sa tim trudnickim pojasom i odvratno je ispala, verovatno je necu ni nositi. Zato ne volim da sijem bilo sta - to sve kosta a na kraju jos bude i gadno i neupotrebljivo.
Isto tako, idi na www.newlook.co.uk tamo imaju Maternity kolekciju, mozes naruciti i platiti internet karticom, a na vrednost robe do 100 dolara na placas carinu. Ja sam uzela jos letos neke 3 majice i trudnicke helanke, bile budzasto a super se pokazale.
Meni sad treba jakna, a sve gledam da se provucem bez kupovanja iste. Ionako ne idem na posao, pa idem u muzevom debelom duksu koji mi sad glumi jaknu :)

ehej Brusnice :zper: bila u peecocksu...grozno. imaju neke cigaret modele, tj, model. a to meni stoji kao piletu sise ahahahhaahha i uopšte nisu bile onog spuštenog kroja ispod stomaka, nego sasvim normalne farke samo prišiven onaj gornji deo :dash::dash::dash: bez veze. i imaju neke majice sa proširenjem na stomaku, ali sve sportska varijanta, ništa malo elegantnije....
joj, na kraju ću sesti za mašinu i šiti neke haljinice....znam da šijem, ali me mrzi :rumenko:
pogledaću ovaj sajt, mada ne volim da naručujem bez da isprobam :zper:
ljubim!

Meni danas bila patronažna sestra i Doma Zdravlja da se upoznamo.Pričala mi o porodjaju i kako posle porodjaja prvih dana, o dojenju ....Rekla mi da prilikom porodjaja na carski rez može da se bira izmedju totalne anestezije i lokalne pri čemu si potpuno svestan jedino ne osećas ništa.

Meni danas bila patronažna sestra i Doma Zdravlja da se upoznamo.Pričala mi o porodjaju i kako posle porodjaja prvih dana, o dojenju ....Rekla mi da prilikom porodjaja na carski rez može da se bira izmedju totalne anestezije i lokalne pri čemu si potpuno svestan jedino ne osećas ništa.
Zloki, koliko imas do porodjaja? Tj.koja si nedelja?
Ovde kod nas nema tih patronaznih sestara... Nego kako se snadjes...
:confused:
Kako ide cela ta procedura oko patronazne?
Ja planiram da se porodim u NS... Ali posto sam oko 50ak km udaljena od NS, ne verujem da one dolaze tako daleko?

Ovde kod mene u DZ, mi rekli da se u 27oj nedelji javim za skolicu za trudnice.

A sto se tice anestezije, jel pod lokalnu(za carski) podrazumevaju epidural?

I htedoh jos nesto da pitam. Jel u trudnoci dozvoljena sva hrana?
Ono kad kazu ne valja crveno i bobicasto, to je u toku dojenja jel tako?

da da, ija nam se porodila videla sam na fejsu!!!!
ate ja sam par puta imala upaljenu Bartolinijevu žlezdu, i uvek je prošla od vaginaleta...ne sećam se kojih, mislim da sam i antibiotike pila, ali tada nisam bila trudna :) i da mene je bolelo kada dugo sedim recimo, pa prilikom sexa...

e a ja sam danas po...izdela. pokuđavala da nađem pantalone trudnička u ns...blagi užas. Zara, beneton, odvratne neke a još koštaju oko 5-6 hiljada. u PS-u su možda još najbolje te su 4, ali bar nekako stoje, mada su mi nešto tanjušne za zimu....sve sam zaboravila gde ste rekle da idem.... nisam bila u Radosnici, ni u Dunavskoj u pasažu, možda sutra tamo nađem nešto...baš tužno. nekad je ovde blizu mene u cara dušana bila prodavnica baby boom, ali nešto je nisam videla u zadnje vreme, znam da su oni imali slatke stvarčice...mada skupe. ima da otvorim fashion store za trudnice ahahhahahhahha pa što moramo da izgledamo kao babe

svaka sugestija dobrodošla....

možeš li nam malo opširnije reći..:klap:
čestitam Ija i sve najljepše :zag:

Zloki, koliko imas do porodjaja? Tj.koja si nedelja?
Ovde kod nas nema tih patronaznih sestara... Nego kako se snadjes...
:confused:
Kako ide cela ta procedura oko patronazne?
Ja planiram da se porodim u NS... Ali posto sam oko 50ak km udaljena od NS, ne verujem da one dolaze tako daleko?

Ovde kod mene u DZ, mi rekli da se u 27oj nedelji javim za skolicu za trudnice.

A sto se tice anestezije, jel pod lokalnu(za carski) podrazumevaju epidural?

I htedoh jos nesto da pitam. Jel u trudnoci dozvoljena sva hrana?
Ono kad kazu ne valja crveno i bobicasto, to je u toku dojenja jel tako?

Ja sam 24 nedelja tj sutra ulazim u 24.A ako bude sve u redu dr je rekla da me ne bi poradjala pre 37nedelje.Ne znam proceduru van NS mene je jutros zvala telefonom ja se iznenadila, nisam ni znala da obilaze trudnice.Rekla je da će me obiđe još jednom u januaru, i da kad izadjem iz bolnice da joj javim i onda onda dolazi da pomaže da krene mleko i dok ne otpadne pupak.

Meni je rečeno da sve smem da jedem, niko nije spominjao neku hranu da ne smem, Znam da dok dojiš ne smeš sve da jedeš.

Šta ste jele veče pre vađenja krvi?
Mislim za večeru?

Danas nisam ništa slatko pojela... ni voće...
Samo tanjir čorbe sa jajima oko podne i par malih parčadi pečene piletine(bez prezle, samo je začinila onim začinom za pečenu piletinu i malo karija) pa prelila gorgonzola sosom oko 5...

Nisam gladna, ali biću sigurno oko 8... a neću ništa slatko, ništa sa ugljenim hidratima... još kad bi znala za nešto što spušta šećer... sutra ujutru ga ponovo vadim... smoriću se ako bude povišen...:roll:

Kako ovo sve oko hrane smara... :aha:

Mislim za večeru?

Samo tanjir čorbe sa jajima oko podne i par malih parčadi pečene piletine(bez prezle, samo je začinila onim začinom za pečenu piletinu i malo karija) pa prelila gorgonzola sosom oko 5...

Nisam gladna, ali biću sigurno oko 8... a neću ništa slatko, ništa sa ugljenim hidratima... još kad bi znala za nešto što spušta šećer... sutra ujutru ga ponovo vadim... smoriću se ako bude povišen...:roll:

Црни лук.
Веома засићује и регулиш глукозу.
Узми нпр 50-100 грама сланине и исто толико или више лука ситније насецкасног, посољеног и преливеног са мало уља.
Како узмеш парче сланине узми кашиком те салате и ...готво.
Ону средину од лука која је слабијег укуса можеш избацити, али укупна количуна насецканог лука свакако треба да буде бар колико и сланине или још боље више од тога.
Бићеш и сита и са ОК шећером ујутро.
Једино опери зубе и увече и ујутро.

Mislim za večeru?

Ja sam taj dan pred vadjenje krvi jela sasvim normalno, popila čašu soka, uveče sam pojela i 2-3 keksa, i ne sećam se šta sam jela još.

Црни лук.
Веома засићује и регулиш глукозу.
Узми нпр 50-100 грама сланине и исто толико или више лука ситније насецкасног, посољеног и преливеног са мало уља.
Како узмеш парче сланине узми кашиком те салате и ...готво.
Ону средину од лука која је слабијег укуса можеш избацити, али укупна количуна насецканог лука свакако треба да буде бар колико и сланине или још боље више од тога.
Бићеш и сита и са ОК шећером ујутро.
Једино опери зубе и увече и ујутро.
Druže moj, ja baš ne volim luk... :(
jedem ga jedino izdinstanog i tako u jelima gde mora...

Ali zato slaninu volim.:rumenko:
Hoće li sama slanina pomoći?
Ili da prosto preskočim večeru i direkt u krevet... :think:
Imaš li u tvom mestu DZ? Ili u susednom? U opštini? Odatle će ti dolaziti patronažna sestra.
Imamo DZ... Imamo čak i odeljenje ginekologije... Jel odatle neko dolazi u posete?

P.S. Ne živim ja u selu, to ja tako tepam svome gradu...;)

Док дојиш не смеш да једеш цитрусно воће, а због млека и против грчева беби препоручује се НаталПлус чај за дојиље, производи га Фруктус. Кошта око 87 динара у апотекама.

Ne sme da se jede ni pasulj, grasak, kupus i sve ono sto je tesko i stvara gasove
Natal je caj za dojilje a ima i komoracha pa verovatno utice i na grceve, prijatnog je ukusa, isto kao hippov caj za dojilje, samo je mnoooogo jeftiniji
inace je nama za grceve bio super Humanin caj od komoraca i kima, cim je proslo dve nedelje, pocela sam da mu dajem taj caj i nije imao grceve

Druže moj, ja baš ne volim luk... :(
jedem ga jedino izdinstanog i tako u jelima gde mora...

Ali zato slaninu volim.:rumenko:
Hoće li sama slanina pomoći?
Ili da prosto preskočim večeru i direkt u krevet... :think:

Imamo DZ... Imamo čak i odeljenje ginekologije... Jel odatle neko dolazi u posete?

P.S. Ne živim ja u selu, to ja tako tepam svome gradu...;)
E pa luk jeste taj koji zapravo obara šeKer.
Slanina je, bar ovde samo prilog!

СТИГАО БЕБАЦ КУЋииииии.:klap: Само сам две секунде на форуму да вас поздравим. Идем да га љубим и размазим. :D куцамо се.. позз :bye:

еј, честитам, нисам ни видела да се жена породила, свака част, уживајте у беби :)

Juce sam obisla ceo Novi Sad da nadjem neku jaknu za trudnice i nista. Nije los izbor, nego nema apsolutno nikakvog izbora. Bas sam bila nesto tuzna.
Imam jos samo jedan kaputic u koji mogu da stanem, pomericu dugmad koliko moze pa dokle izdrzi. Strasno mi nesto bude da mi stomak viri napolje po ovoj hladnoci.
Eto to je moja trenutna muka.

Juce sam obisla ceo Novi Sad da nadjem neku jaknu za trudnice i nista. Nije los izbor, nego nema apsolutno nikakvog izbora. Bas sam bila nesto tuzna.
Imam jos samo jedan kaputic u koji mogu da stanem, pomericu dugmad koliko moze pa dokle izdrzi. Strasno mi nesto bude da mi stomak viri napolje po ovoj hladnoci.

Tako i ja... sve jakne mi strukirane, čak i perjane... :lol:
Ali imam jednu perjanu, baš debelu, dugačku... nju planiram da odnesem kod krojačice pa da mi rašije i ubaci materijal sa strane, tako da se raširi u struku kad je zakopčam... a posle da to sa strane samo zakopčam i ista jakna... ako me razumeš... ;):D

E da, i našla sam lepu bundicu u Zari... nisu skupi... ;)

E to je i moja muka, ja baš planirala da idem da tražim, al znači nema ništa.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back