Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svaka cast!!! i nema da se oprastas, trebace ti ova tema opet;)
Интересантно, све време трудноће сам био уз жену и информисан сам доста. Научио сам много о трудницама, трудноћи, тешкоћама и радости, и све што је пратило тих 9 месеци. Јесам ли ја једини мушкарац на овој теми?:D

Дечак. 3400, 55 цм. Леп на маму.:D Породила се пола сата након што је закуцала на врата породилишта. Природан порођај. Све је ок. Бабице и доктори одлични и љубазни. и такото :D Добила је букет ружа и пољубац.:mrgreen: Кући је чекају поклони, а за бебца топао дом и родитељи који га обожавају.

Значи, да се опростим од ове теме и преселим на 0-6? :D

..chestitam, tata, i tebi i hrabroj mami.. :klap: :heart:
..i dobrodoshlica mishu slatkom.. :aha:

cicak...
http://www.encimenci.com/

novi sad-laze teleckog 28
Bila sam danas... To je u stvari ona radnja sto drzi chico, enci menci itd... Jel da? Na cosku?
Razgledala sam, doduse na brzaka, ali ima slatkih stvarcica...
Imaju lepe bodice al sam se bojala koju velicinu uzeti, pa sam onda uzela neke sitnice za pocetak, cesljic, makazice... Itd... I sebi gacice... ;-)

koliko vidim nisu jeftine te bebece stvarcice, oko 2000 sam videla da su bodici... 4000 zeke... I tako... Ako nekog zanima...

Dobila sam i spisak stvari potrebnih za pocetak, ako neko bude hteo, mogu iskucati sutra...

pa cestitam!!!:super::heart:
nek je ziv i zdrav... A uz vas ce biti srecan, ne sumnjam...

Divne vesti... :heart::D

Čičak te su cene previsoke bodić 2000, ja videla u Baby shop Sandra 350din pamučni.I Aksi su cene povoljne ja sam kupovala sad skoro za sestrića. za 2000 odelce može da se kupi i još nešto uz to. I radnja Nina u Jevrjeskoj ima super stvari i povoljne su.

Poslednja izmena:
drinjaca, cestitam na sinu, nek vam je ziv i zdrav!:D

cicak, ni luda ne kupuj enci menciju i tako tim fensi radnjama. domaci pamuk je odlican i ima garderobice po jako povoljnim cenama. neko je pominjao, i ja cu da potvrdim, decije robne kuce ALF su odlicne-veliki izbor garderobe i opreme, domaci i turski pamuk, jako pristupacno, ja se pre neki dan nakupovala za 4.000 din.
to sve beba iznese i izraste za mesec, dva, stvarno se ne isplati davati tolike pare. ja kad hocu da ga pocastim, odem u OshKosh u Uscu (ili u Indjiji pored Rodica, radnja se zove Menda) i kupim Carter's ili Kanz. Kanz je skuplji, a CArter's ima jako dobru i relativno povoljnu garderobu i mnogo mnogo slatku. Linkovacu vam sajt. ne gledajte cene, u americi je duplo jefitnije nego kod nas.

http://www.carters.com/carters/baby...by-boy-cardigan-and-vest-sets,default,sc.html

Drage moje, interesuje me dali ste koristile neke kreme protiv strija? U kom mesecu je najbolje početi i koju koristiti?

Najbolje je poceti cim vidis da ti stomak raste...
Imas Saljicev striet, domaci, on je kao maslinovo ulje, mastan, ja ga mazem uvece... Oko 600-700 mislim da je...
A imas i razne druge, koji su skuplji... Ja imam i prevenstria, neki grcki, 2000 sam platila, njega mazem preko dana, nije mastan...
A ima i mustela koja je 3000, i zivo me izjeda sta radi za tolike pare... Ali nisam probala...

Za pocetak uvek mozes da koristis mleko za telo, ja sam se u pocetku mazala bekutan mlekom za negu decijje koze, on ima tako lep miris i lepo se maze... A svi su mi rekli da je u stvari bitno samo mazati se necim... Cak zene sa drugim detetom kazu da nisu svakodnevno i nemaju strija...
Ja se mackam, jer je mojoj mami ceo stomak od strija ostao... Ako sam na nju povukla ne ginu mi, pa bar da ublazim...

U prodavnicama Arilje imaš odlične bodiće i odelca, benkice, pelene, švedske...po dobrim cenama. Bodići se kreću oko 500-700 dinara. Ima onda i Turbo limač, tu su na primer Coconut bodići u pakovanju od dva tri komada oko 1500.

Au, Cicak, kad se nisam slogirala od cena: 2000 bodic, 4000 zeka....da nije malo mnogo? :eek::eek::eek: Bas su ga preterali.
Ja cu po savetu Marge u Arilje. Ionako se sve to brzo preraste i maltene i ne iznosi.
Ala deruuuu....:evil:

Čičak te su cene previsoke bodić 2000, ja videla u Baby shop Sandra 350din pamučni.I Aksi su cene povoljne ja sam kupovala sad skoro za sestrića. za 2000 odelce može da se kupi i još nešto uz to. I radnja Nina u Jevrjeskoj ima super stvari i povoljne su.

ovaj koplet sam poslednji kupila, set od 3 komada- trenerka sa bodijem je bio 2.200din

http://www.carters.com/carters/3-Pi...?cgid=carters-baby-boy-cardigan-and-vest-sets
I meni je to jako skupo...
Covece cela plata bi mi otisla na 10 bodica...
A gde su druge stvarcice...

Resila sa da prvo pokupujem ovo od krupnijih i skupljih stvari, a ono sitnije cu pri kraju...

I ja mislim da imamo lepog domaceg pamuka... Moracu razgledati jos...

Jedino mi je zato krivo sto ove godine ne idem na zimovanje, jer bi tamo po realnim cenama mogla da kupim jako lepu, kvalitetnu odecicu... A ne da me ovde deru ko magarca...

Da vas pitam,
Jel dovoljno 10 bodica za pocetak?
Jel se bebi stvari u masini moraju prati odvojeno, mislim samo bebi?

Razmisljam ako mi se upljaju 6 bodica, ne mogu ih same ukljuciti u masinu, suludo je! A ne znam jel smetaju nase stvari ili peskiri sa tim da se peru?
P.s. Varijantu da perem na ruke izabacujem...:mrgreen: pa makar bila majka nemajka...:rumenko:
sad se setih, jel verujete da je moj ludi otac, kad sam se ja rodila(imam starijeg brata, znaci drugo dete) prvih meseci prao moje pelene RUCNO!!! A tad nije bilo pampersa, vec obicne, pamucne, sa sve govancetom...:lol::rotf: ja nisam gadljiva ali ne mogu da zamislim kako je to izgledalo...:lol: mama kaze, ma ludak, prao bi on tako dokle trebba, da mama nije uzela i ubacila ih u masinu pa mu pokazala da i masina ume da opere lepo pelenu za cerkinu guzu...:lol::mrgreen:

Najbolje je poceti cim vidis da ti stomak raste...
Imas Saljicev striet, domaci, on je kao maslinovo ulje, mastan, ja ga mazem uvece... Oko 600-700 mislim da je...
A imas i razne druge, koji su skuplji... Ja imam i prevenstria, neki grcki, 2000 sam platila, njega mazem preko dana, nije mastan...
A ima i mustela koja je 3000, i zivo me izjeda sta radi za tolike pare... Ali nisam probala...

Za pocetak uvek mozes da koristis mleko za telo, ja sam se u pocetku mazala bekutan mlekom za negu decijje koze, on ima tako lep miris i lepo se maze... A svi su mi rekli da je u stvari bitno samo mazati se necim... Cak zene sa drugim detetom kazu da nisu svakodnevno i nemaju strija...
Ja se mackam, jer je mojoj mami ceo stomak od strija ostao... Ako sam na nju povukla ne ginu mi, pa bar da ublazim...

Ja sam tek u trecem mesecu ali s obzirom da nisam imala nikakve mučnine jela sam kao nenormalna i nabacila za to vreme sigurno oko 4 kg. pa bih mogla početi da koristim nešto, bojim se tih strija. A i ovo mi je prva trudnoća,za sada isto tako koristim mleko za telo... Imam prijateljicu koja se nedavno porodila i bez obzira što je koristila kremice protiv strija ipak je ostalo malo tragova po stomaku dok su joj grudi skroz popucale jer ih nije redovno mazala. Hvala na odgovoru čičak ;)

Poslednja izmena:
..chichak, ja sam prala zajedno sve osim stvari koje velika deca nose u shkolu (bljak) i mm na posao..
..ako beba moze da lezi na mom jastuku ili da trlja lice po mojim majicama, mogu i da se peru zajedno..
..a 10 bodica ti je dosta..56 velichine ako je beba do 3500g, a 62 ako je preko..
..ma mozesh i 62 odmah, malo zavrnesh rukave prvih nedelju-dve, oni rastu ko iz vode.. :heart:
..na tih 10 bodica dodje i 10 shvedskih i 10 tetra od shirokog povoja,
2-3 peshkira za kupanje koju gospoda obozavaju da pishnu kad ih brishesh goluzdrave posle kupanja,
10-20 tetra od bljuckanja dok podriguju posle klope, 5-10 zekica - eto ti bilans nedeljnog prljanja.. :lol:
..ima za dve mashine, garant, bez vashih peshkira, majica i posteljine.. :)

..chichak, ja sam prala zajedno sve osim stvari koje velika deca nose u shkolu (bljak) i mm na posao..
..ako beba moze da lezi na mom jastuku ili da trlja lice po mojim majicama, mogu i da se peru zajedno..
..a 10 bodica ti je dosta..56 velichine ako je beba do 3500g, a 62 ako je preko..
..ma mozesh i 62 odmah, malo zavrnesh rukave prvih nedelju-dve, oni rastu ko iz vode.. :heart:
..na tih 10 bodica dodje i 10 shvedskih i 10 tetra od shirokog povoja,
2-3 peshkira za kupanje koju gospoda obozavaju da pishnu kad ih brishesh goluzdrave posle kupanja,
10-20 tetra od bljuckanja dok podriguju posle klope, 5-10 zekica - eto ti bilans nedeljnog prljanja.. :lol:
..ima za dve mashine, garant, bez vashih peshkira, majica i posteljine.. :)

novka, ti imas citavo obdaniste, nisi merodavna...:lol::heart:
tebi treba da kupimo jednu masinu samo za decicu...:D

salim se, naravno, nek su zivi i zdravi...:heart:

i ja se dvoumim oko tih velicina...
Zamisli nakupujem 56 a ono krupna beba, ne moze obuci nista... Imali smo letos tu situaciju sa bratovim malim, rodjen preko 5000 kila... Obuces mu bodi a on puca na njemu...:lol:

znaci oni sve to upljaju za nedelju dana?:eek: u sunce ti...

Kontam peskir za kupanje svako vece ide novi, i tetra pelene, a jel i svedsku svaki dan menjas? Odecica svaki dan ide druga?
Nemam va ja pojma, kao magare u magli... :rumenko:
jel mu svako vece ide nova pidzamica?

Kako to ide?

I koliko cesto se pere njihova posteljina?

novka, ti imas citavo obdaniste, nisi merodavna...:lol::heart:
tebi treba da kupimo jednu masinu samo za decicu...:D

salim se, naravno, nek su zivi i zdravi...:heart:

i ja se dvoumim oko tih velicina...
Zamisli nakupujem 56 a ono krupna beba, ne moze obuci nista... Imali smo letos tu situaciju sa bratovim malim, rodjen preko 5000 kila... Obuces mu bodi a on puca na njemu...:lol:

znaci oni sve to upljaju za nedelju dana?:eek: u sunce ti...

Kontam peskir za kupanje svako vece ide novi, i tetra pelene, a jel i svedsku svaki dan menjas? Odecica svaki dan ide druga?
Nemam va ja pojma, kao magare u magli... :rumenko:
jel mu svako vece ide nova pidzamica?

Kako to ide?

I koliko cesto se pere njihova posteljina?

..pusti ti moje obdanishte, ovo shto sam ti napisala to je sve za jednu bebu.. :lol:
..oko toga shta kad ide novo - ja menjam ono shto je do tela svaki dan (benkica ili bodi ili majica)
a ono preko kad bljucnu ili pishnu na to..shto nekad bude dva ili tri puta dnevno, a nekad posle dva ili tri dana.. :)

..posteljinu drzim dugo, nekad i dve nedelje, ali ispod glavice, kao jastuk stavljam tetra pelenu koju menjam svaki dan..
..ili cheshce (vidi gore zashto :lol: )
..ma opushteno samo chichak, izaberi nekog sa zdravim razumom i slushaj ga prvih mesec-dva, poshto cesh ti biti poluluda od hormona..
..nekog na kog necesh da popyzdish kad ti kaze da preterujesh.. :)

Majku mu, gde ja gresim?:think:
Ja sam imala dva bodica za pocetak, pa kad mi se isprlja jedan, obucem drugi a ovaj prvi operem na ruke, leto bilo pa se osusi dok trepnes. Pricam o najmanjim 56, nisam htela da uzimam vise jer preraste to brzo
62 sam posle imala vise, imam ih jos, za pidzame koristim one zeke iz jednog dela, nosi ih mali 3-4 dana, bodice isto, tetra i svedsku menjam kad se isprlja, ako se ne isprlja, ukaki, upiski, opet na neka 4 dana, peskir za kupanje isto tako, pelenu ispod glave nedeljno, posteljinu, dve tri nedelje do mesec.....i onu pelenu sto drzim preko ramena koristim po dva dana, mada ovaj moj ne bljuje, pa mi se moze...
...inace nemam nikada dovoljno njegovih stvari za punu mashinu jer pelene perem odvojeno od garderobe, na visoj temperaturi, a njegovu garderobicu perem sa peskirima i posteljinom..i to ono svetlije, ono sto je tamno operem na ruke, opet zbog temperature...
uglavnom, nemoj mnogo da kupujes, jer ces dobiti mnogo garderobe
bar je moj dobio ohoho i to kao sve "za kasnije" da se ne zeznu da bude malo...sad stize to kasnije i mogu da ga presvlacim 3 puta dnevno razlicite kombinacije da bi sve probao...
lepo ti rece November, opusteno, vrlo brzo ces videti koliko ti i cega treba...

i nemoj se uzdati u brojeve, tj.velicine nije isto 62 kod dva razlicita proizvodjaca
moj gilipter je dobio pantalonice, pise na njima 80 a izgledaju kao 62/68 i nosi ih sad, a imam kompletic koji sam dobila 68 i to bas onaj Carter's nosice ga za mesec, dva...dok ne vidis pa ne procenis, nista. Svekrva mu je kupila kompletic za izlazak 62, gornji deo nosi jos uvek...samo smo mu tad zavrnuli rukaviće, a sad mu je taman:)

..pa gde greshish..? :dontunderstand:

..ja sve perem na 60C, najvishe mrzim nekoliko bodica i odelaca na kojima pishe 40C,
stalno se kanim da ih krknem na 60 pa nek se raspadnu ako hoce, nego me strah da ce da oboje punu mashinu.. :roll:

..pricham o malim stvarchicama, do 3-4 meseca, bash bebecim, ne o mikro pravoj garderobici, dzempericima, farmerkicama, koshuljicama i sl..
..to ide na 40, logichno..

Ja sam te bodiće, na kojima piše 40 i 60, sve testirala u lavoru vrele vode, jedan po jedan, naravno. I koji pušta boju - zapamćen je, a koji ne bogami završi na kuvanju kada je prljav, a ja nemam dovoljno ni za mašinu belog, ni za mašinu šarenog. I ne samo bodići, duksevi, majice, čarapice, platnene letnje suknjice i pantalonice... i znate šta - ništa mu pod milim Bogom ne fali posle pranja na 90! Niti se istegli, niti bilo šta, apsolutno :ok:

..bebe su vechito mokre ispod brade, necu da mislim o tome da li se farba iz tkanine upija po njihovoj kozi..
..takodje imam utisak da na ruke oprana stvar nikada nije chista kao ona iz mashine..

U bre novka ne zezaj krizu, farba iz tkanine ispusta se na visokim temperaturama koje beba sigurno ne moze da proizvede :)

I ja sam kao Ata radila tj proveravala .. Sva sreca nisam naletela na njegovu garderobicu koja ispusta boju.. Ali zanimljiv savet mi je dala drugarica za stvari koje ispustaju boju.. U hladnu vodu, onuposlednje ispiranje se stavi malo sirceta i posle se ne ispira a sirce ispari tj onaj odvratni miris.. Probala sa mojom odecom i pali ..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back