Joj, žene, kako ste vi divne!!! Pravo je blago imati vas sve na okupu makar za virtualne prijateljice

Mnogo znači ova podrška, baš mnogo, mislim da Marge i dosta još vas ostalih znaju šta hoću da kažem. Nepoznate žene, a kao sestre savetuju i interesuju se

Išla sam jutros kod lekara, sad sam malopre došla. Išli mm i ja zajedno, pa sam obavila pregled i zakazala UZ za 16 septembar.
Elem, neki meni nepoznati stariji doktor je bio. Ljubazan i jako fin čovek, odmah me je primio, prvu, još pre 7 sati. Pregledao, pa me na brzinu u susednoj sobi i ultrazvučno pregledao ( to im je strogo zabranjeno, UZ aparat za hitne slučajeve je gore, na odeljenju, a tu se pregleda strogo samo kad je zakazano, ali on kaže, bukvalno - ma idi, oni još spavaju, ko će pa da zna da sam ja ceo minut pregledao nezakazanu pacijentkinju! Ma, divan jedan doca

). Beba je dosta krupna, po PM sam ušla u 19. nedelju u utorak, znači 19+2, a po UZ sam 20+5. Miom je 5 cm. Uz to, jako nisko nosim, rekao mi doca - ova beba ne pliva u plodovoj vodi, ona se udobno smestila i sedi na vašim karličnim kostima. Da, položaj bebe je karlični, ali kaže dr da će to da se menja, da se beba sada stalno okreće.
E, sve to skupa, i velika beba i to što nisko nosim, i to što je beba karlično okrenuta i taj miom - sve to pravi veliki pritisak na malu karlicu. A miom je tako nezgodno namešten da pritiska živac i zato mi se to sve dogadja. Kaže dr, kako beba raste još će malo i miom da raste ( za sada je pod kontrolom i ne smeta ništa za razvoj bebe ) i moguće da će praviti još veći pritisak i na okolno tkivo i na živac i moguće i jače da me boli, i noga da mi trne. Ako se to desi, da obavezno dodjem da pogledaju, ali da se ne uplašim, da znam šta je. Grlić je zatvoren, i dalje je malo mekši nego što treba, ali nije krenuo da se otvara, hvala Bogu. Da anstavim Utrogestan svako veče, da mirujem, odmaram i da ne brinem, sve je to neprijatno za mene, ali bebu to ništa ne pogadja, niti joj smeta.

Eto, pao mi je kamen sa srca, sada može da boli koliko hoće, znam da nije opasno. Još da prodje taj ekspertski UZ 16-tog, mada je dr i sad malo pogledao, merio, kaže da nema brige, krupna, lepa, napredna beba. Samo pol nije hteo da mi kaže, tj. kaže da ne vidi. Aj dobro, valjda će moj dr 16. da mi kaže.