de ste zenske

dosla mi mama i preuzela smenu.
ostala sam vam duzna za porodjajnu pricu

, nekako smo navikle da cujemo poslednja iskustva. e, skapirala sam da smo se ikica i ja porodile istog datum, ali cini mi se da je moj malisa stariji nekoliko sati

.
u proslu sredu tokom dana nisam osecala nista posebno, osim sto nisam mogla lepo da sedim, probadalo me. uvece u 22h sa osteila prvu k ntrakciju i rekla muzu da mislim da je pocelo, ali da cemo da merimo i cekamo sledecu. u 22.20 je krenula sledecea i ja se polako spremila. u 23 tacno smo krenuli i u 23.30 bili u bolnici. do tada su vec kontrakcije bile na 5 min, ali nisu trajel duze od minut i bile su krajnje podnosljive, kao malo ostriji menstrualni bol.
na pregledu mi rece dr da sam otvorena 5cm. upisase podatke, odvedose me na sprat, usledila je priprema koja je trajala negde do 10 min posle ponoci. tada sam legla u porodjajnu salu i ukljucili su ctg i rekli da nakon ulaznog ctg-a dolazi anesteziolog za epidural. u 0.30 zavrsen ctg, dr kaze 6cm, kontrakcije oko 60, malo preko. dolazi antesteziolog, pipka, bode i u 0.45 mi kaze da ce epidural da deluje za 15 min. za tih 15 min, kontrakcije najvise 70. nakon 20ak min dr me opet pregleda i kaze, sledeca kontrakcija je napon i guraj, poradjas se, skroz si otvorena

kako skroz, pre 15 min je bilo 5 cm, a epidural??? Pogledam u antesteziologa i pitam hoce li bre ovo da deluje??? ona onako kul kaze oce oce

secam se da je tada Zdravko Colic pevao sa kompa

dolazi napon, ja guram, rastajem se sa zivotom, 3 napona i u 01.25 decak je izasao na ovaj svet

kaze dr pa ti si sjajna, kad ovako radjas, trebalo bi jos troje da rodis! aha...
epidural je delovao za usivanje, a puno dejstvo je nastupilo za oko pola sata kad mi je oduzelo noge i stomak skroz na skroz.
sledeca tri dana smo bili u bolnici, imam samo reci hvale i preporuke za DM. jedina stvar koju zameram je nadostatak spavacica, dobro da se nismo tukle za njih. spavacice flanelske, zimske, a napolju 100 stepeni. ajde to, ali nije ih bilo da promenis, a znojis se nenormalno.
osoblje izuzetno ljubazno, svi pomazu, nikome nije tesko, niti te popreko gleda, ili kometarise kako bi ti to morala da znas, kao sto znaju u drugim bolnicama.