Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Anchice, šta da ti kažem, a da ne zvuči kao kliše - opusti se, dr znaju svoj posao :ok: Bolje da si tamo, njima na oku, bolje i za tebe, a naravno i za bebu, tj. prvenstveno za bebu. Nemoj se plašiti, neka prate, neka vide kako je i kako se to kreće. A ti misli pozitivno i rastereti se, znam da je teško, ali bar probaj :zag:

Ija, kad tebi beše termin? Jel sad negde, blizu, nakon Ikice i Kvinsi ti si sledeća, ili ja grešim nešto? :think:

Ja danas išla kod dr, jao koja užasna gužva, pa to je strašno. Uveli su brojeve, pa je sad kao malo reda zavedeno, ali opet... glava me zabolela u onoj gužvi i frci :roll: Dao mi naloge za lab, pa u utorak opet idem kod njega. Pitam ga ja danas, onako izokola, da li bi mi dao uput da se porodim u Bg, u Mišoviću, a on će - ma, može bre, zašto da ne može, kad je Beg bio cicija :lol::lol::lol: Kaže - kad dodje vreme za davanje uputa, daćemo za Mišović, nema problema, samo me podseti.
I tako, još sam jednu brigu prebrinula. A znam da je od reči, jer je jedna žena odavde, jedna poznanica, od prvog dana trudnoće govorila da će da se porodi u Frontu, i da joj je taj isti dr obećao uput za Front. Dao joj je bez problema, samo ga je podsetila. A čujem i za još neke slučajeve, svi kažu - ma daje uput za gde hoćeš :ok: I još te pošalje kod nekog kolege, da ne lutaš i ne tražiš doktora kad već ne poznaješ nikoga tu. I tako, sad sam smirenija :ok:

Anchice, šta da ti kažem, a da ne zvuči kao kliše - opusti se, dr znaju svoj posao :ok: Bolje da si tamo, njima na oku, bolje i za tebe, a naravno i za bebu, tj. prvenstveno za bebu. Nemoj se plašiti, neka prate, neka vide kako je i kako se to kreće. A ti misli pozitivno i rastereti se, znam da je teško, ali bar probaj :zag:

Ija, kad tebi beše termin? Jel sad negde, blizu, nakon Ikice i Kvinsi ti si sledeća, ili ja grešim nešto? :think:

Ja danas išla kod dr, jao koja užasna gužva, pa to je strašno. Uveli su brojeve, pa je sad kao malo reda zavedeno, ali opet... glava me zabolela u onoj gužvi i frci :roll: Dao mi naloge za lab, pa u utorak opet idem kod njega. Pitam ga ja danas, onako izokola, da li bi mi dao uput da se porodim u Bg, u Mišoviću, a on će - ma, može bre, zašto da ne može, kad je Beg bio cicija :lol::lol::lol: Kaže - kad dodje vreme za davanje uputa, daćemo za Mišović, nema problema, samo me podseti.
I tako, još sam jednu brigu prebrinula. A znam da je od reči, jer je jedna žena odavde, jedna poznanica, od prvog dana trudnoće govorila da će da se porodi u Frontu, i da joj je taj isti dr obećao uput za Front. Dao joj je bez problema, samo ga je podsetila. A čujem i za još neke slučajeve, svi kažu - ma daje uput za gde hoćeš :ok: I još te pošalje kod nekog kolege, da ne lutaš i ne tražiš doktora kad već ne poznaješ nikoga tu. I tako, sad sam smirenija :ok:

Meni je termin tek krajem oktobra. Ima jos dosta da se nacekam :(

Odakle si? Iz kog grada? Znam da ako ja zelim da se poradjam u BG da ce mi naplatiti ceo porodjaj kao da nemam osiguranje, jer sam osigurana u NS (juznobacki okrug) koje navodno ne vazi van okruga. Bas bezveze, narocito kada se uzme u obzir da u NS nema sanse da dobijem epidural a u BG bih mogla platiti pa dobiti. A i uslovi su kako citam u BG mnogo bolji nego tu kod nas u Betaniji.

Meni je termin tek krajem oktobra. Ima jos dosta da se nacekam :(

Odakle si? Iz kog grada? Znam da ako ja zelim da se poradjam u BG da ce mi naplatiti ceo porodjaj kao da nemam osiguranje, jer sam osigurana u NS (juznobacki okrug) koje navodno ne vazi van okruga. Bas bezveze, narocito kada se uzme u obzir da u NS nema sanse da dobijem epidural a u BG bih mogla platiti pa dobiti. A i uslovi su kako citam u BG mnogo bolji nego tu kod nas u Betaniji.

Iz Smedereva sam. To sam i ja čula, da naplaćuju porodjaj ako se ne poradjaš u porodilištu kome pripadaš. A eto, ima tema Da li trudnice imaju pravo da biraju porodilište gde će se poroditi - ili tako nekako glasi tema. Tamo mi Sofija reče, a ona je inače lekar, da je porodjaj hitno stanje ( mislim, ako je zaista hitno, ako nije neki indukovani, ili ležanje na odeljenju u isčekivanju porodjaja - to svakako nije hitno ) i da niko nema pravo niti da odbije da primi pacijentkinju, niti da naplati. A, naravno, uz uput se svakako može. Kao što se ljudi koji ne žive u Bg ipak tamo npr. operišu, ili leže npr. na kardiologiji, ili slično tome. Ako imaš uput, nemaš problema sa osiguranjem :)

Ja sam bila na kontroli sada smo 28+1 bebe su odlično,jedna je teška 980 gr,druga 1100 gr,treća 1200 gr.Grlić je zatvoren celom dužinom i 28 mm dugačak.Dr je zadovoljan i rekao je da ćemo najverovatnije dočekati i 35 nedelju .Moje bebe tako vole da se vozaju a put ZR-NS je užas kao da se voziš po šinama oni su se non stop ritali i gurali urnisali su me.Bili smo u Tempo i kupili pelene,vl.maramice,uloške i sve sam spremila za porodilište jer ne znam kad će biti porođaj nek stoji spremno.

Ja sam bila na kontroli sada smo 28+1 bebe su odlično,jedna je teška 980 gr,druga 1100 gr,treća 1200 gr.Grlić je zatvoren celom dužinom i 28 mm dugačak.Dr je zadovoljan i rekao je da ćemo najverovatnije dočekati i 35 nedelju .Moje bebe tako vole da se vozaju a put ZR-NS je užas kao da se voziš po šinama oni su se non stop ritali i gurali urnisali su me.Bili smo u Tempo i kupili pelene,vl.maramice,uloške i sve sam spremila za porodilište jer ne znam kad će biti porođaj nek stoji spremno.

divno jeco, 3 andjela mala
jel znas kog su pola :)

Iz Smedereva sam. To sam i ja čula, da naplaćuju porodjaj ako se ne poradjaš u porodilištu kome pripadaš. A eto, ima tema Da li trudnice imaju pravo da biraju porodilište gde će se poroditi - ili tako nekako glasi tema. Tamo mi Sofija reče, a ona je inače lekar, da je porodjaj hitno stanje ( mislim, ako je zaista hitno, ako nije neki indukovani, ili ležanje na odeljenju u isčekivanju porodjaja - to svakako nije hitno ) i da niko nema pravo niti da odbije da primi pacijentkinju, niti da naplati. A, naravno, uz uput se svakako može. Kao što se ljudi koji ne žive u Bg ipak tamo npr. operišu, ili leže npr. na kardiologiji, ili slično tome. Ako imaš uput, nemaš problema sa osiguranjem :)

ja sam iz NS, i u shkolici su nam utuvili u glavu, da ne mozhemo nigde drugde da se porodimo, osim u Betaniji, jer se porodjaj NE rachuna kao hitan sluchaj i naplacuje se u celini u nekom drugom gradu AKO SI NAPUNILA 37 nedelju ... znachi U TREMINU SI ... shto ce reci ne rachunaju te kao hitan sluchaj .... inache meni je termin 28.09 , ali danas mi reche dr da bebac zhuri , i da ce biti oko 16.09 .... meni odgovara , samo da stignem sledece nedelje josh ostatak stvari da pokupujem, pa sam mirna , mali mozhe kad hoce :heart:

Fenomenalno! Bas mi je milo da ti se tako fino odvija trudnoca, neka tako nastavi do kraja i bilo bi super da bebe sto duze ostanu kod mame u stomaku. Koliki ti je stomak sada, kakao se osecas, odmaras li vise? Kako spavas? Mene posle ove trudnoce prosto fascinira kada neko nosi vise od jedne bebe. Kakav li je to osecaj kada pocnu da se ritaju? :heart::heart::heart:

Da, da pitam mamice koje vec imaju decicu, da li vam se desavalo da vam beba ima sluzavu kaku??? Ja sam nasla sluzave stolice kod moje bebe pre sigurno skoro mesec dana, i nasla na netu, a i doktor mi rekao da je to kao ok, sve je to normalno i da je od slinica i balica jer beba glodje rucice. Medjutim to je potpuna neistina jer moja beba izgleda ima ili netoleranciju na mlecnu laktozu ili cak mozda alergiju na kravlje mleko. Zato mu nista oni u bolnici nisu nasli. Sinoc cak nadjem da jedan od simptoma alergije je i kijanje, a moj bebiron skoro od rodjenja kija svaki dan po malo. To sam ja sve na netu nasla a kod doktora idemo tek za desetak dana jer je na odmoru ( idemo po savet kod naseg dr-a opste prakse ) a pedijatra menjamo. Da nema ovog interneta ko zna koliko bi mi se dete mucilo, mislim da su ovde u fr pedijatri 0! NIjedna moja drugarica nije zadovoljna njima, svi se tako nekako nonsalantno odnose prema bebama da je to strasno. :( :evil:

Fenomenalno! Bas mi je milo da ti se tako fino odvija trudnoca, neka tako nastavi do kraja i bilo bi super da bebe sto duze ostanu kod mame u stomaku. Koliki ti je stomak sada, kakao se osecas, odmaras li vise? Kako spavas? Mene posle ove trudnoce prosto fascinira kada neko nosi vise od jedne bebe. Kakav li je to osecaj kada pocnu da se ritaju? :heart::heart::heart:

Stomak mi je VELIKIIIIIII da svi koji me vide misle da treba da se porodim,kad im kažem da sam ja tek 6,5 meseci pogledaju me ko da sam s kruške pala,onda odgovorim da nosim trojke.Uglavnom odmaram ležim trudim se da što manje sedim,adnjih dana sam opet preterala sa šetnjom.Išli smo u razne kupovine a to već sve teže pada.Spavam za sada lepo,ranije sam imala problem sa spavanjem kad sam spavala po 4-5 h,sad lepo spavam prespavam celu noć ali idem na wc par puta.Kad se okrećem tokom noći sa jedne na drugu stranu probudim se pa polako se okrećem jer je veliki stomak i oni su nemirni i noću,pridržim se za gornju stranic francuskog ležaja pa polako.Sada kako su sve veći i jači njihovo mrdanje je sve bolnije jer se mrdaju stalno uvek neko od njih a kad počnu svi zajedno to mi potpuno podeli stomak drugima je jako simpatično i smešno a meni dođe da plačem.

hehe, vidim ovde neka poznata imena meni :heart::heart::heart:

Nikako da počnem i sa vama da se družim, ja sam sa foruma vantelesna oplodnja!
i i i i i ja sam sad trudnica :heart::heart: i to prirodno posle 5 neuspelih VTO....

vidim da ovde može dosta toga da se sazna korisnog i da se lepo družite, pa ću vam se pridružiti!

ljubim vas sve u velike stomake! :bye::bye:

Dobrodošla draga družićemo se i ovde:cmok2: :heart: :heart: :heart:

hehe, vidim ovde neka poznata imena meni :heart::heart::heart:

Nikako da počnem i sa vama da se družim, ja sam sa foruma vantelesna oplodnja!
i i i i i ja sam sad trudnica :heart::heart: i to prirodno posle 5 neuspelih VTO....

vidim da ovde može dosta toga da se sazna korisnog i da se lepo družite, pa ću vam se pridružiti!

ljubim vas sve u velike stomake! :bye::bye:

dobrodosla draga,beskrajno mi je drago sto si trudna a jos beskrajnije sto si prirodnim putem!!!!!

Poslednja izmena:
ja sam danas bila na konsultacijama za carski u betaniji....oni su potpuni idijoti-to je sve sto mogu da kazem...........termin mi je po uz 14.9 ali beba zuri pa je 4.9 i zamislite sad,treba da dodjem na komisiju i ujedno i da ostanem u bolnici 9.9 !!!!znaci,samo da me skinu s dnevnog reda a ja sto indikacija za carski,koje doticna dr nije ni pogledala,nego je mene pitala i jos mi rece,nemojte misliti da cete ga tako lako dobiti:eek:
ocajna sam..............
znaci,imam 37 godina,vantelesno ostala trudna,usku karlicu,u vanmatericnoj operaciji mi je odstranjen desni jajovod prosle godine, prestravljena sam od porodjaja........sta jos trebam imati da bi mi bio odobren carski ?

Poslednja izmena:
Dobili smo u Skolici listu za Betaniju, pa rekoh da je podelim sa vama. Ne zanm koliko ova lista vazi za BG porodilista, ali verujem da i tamo traze slicne stvari. Dakle:
Dokumentacija za porodiliste
Overena zdravstvena knjizica
Licna karta
Krvna grupa i RH faktor (isti jmbg ili ista adresa kao u knjizici ili LK ako je prezime razlicito)
Rezultat testa na zuticu (Hbs Ag) - dobija se uput u 9.mesecu i radi se u Higijenskom ili privatno
Rezultati analize vag.sekreta
Medicinska dokumentacija vezana za trudnocu i rezultat poslednjeg UZ i gin.pregleda
Rezultati poslednje alanize krvi i urina
Za CR:vreme krvarenja i koagulacije, PTT, Urea, kreatini, Mokracna kiselina, SUK (2 nedelje pre termina porodjaja)
Uput za porodiliste od drzavnog ginekologa (dobija se na pocetku 9.meseca)

Stvari potrebne za porodiliste:
2 spavacice sa dubokim kopcanjem-letnja
1 papuce za tusiranje i za sobu (da se lako suse)
Pripor za licnu higijenu
manji peskiri-2-3 komada
20-30 kom mrezastih ulozaka
rolna ubrusa
Plazma keks, voda ili bistri sok od jabuke
Telefon i punjac
Podmetaci
Avent pumpa za izmlazavnje-opciono
10 pelena za jednokratnu upotrebu
3 tetra pelene
2 benkice ili body (62)
1 pavloviceva
24 kom vl maramica
pamucna vreca/dzak za spavanje-tanja

Nadam se da sam nekom pomogla ;)

Poslednja izmena:
hvala vam drage moje.... ja sam 8 nedelja trudnoće i još uvek se nisam pomirila sa pomisli da sam stvarno trudna! nekako mi je sve to sci fi ahahahhahahahha
nekad uhvatim sebe kako gledam u one rezultate bete i slike sa ultrazvuka....šta reći.
bubice i ti si nekad pisala ne drugom forumu, ako se dobro sećam....
joj žene, ja ništa još ne znam o trudnoći, a ono pre sam apsolvirala ahahahahhahah ipak 5 vantelesnih uradi svoje....
tako da se spremite za udav od mene ahahahhahahahh
ljubim vas sve!

hvala vam drage moje.... ja sam 8 nedelja trudnoće i još uvek se nisam pomirila sa pomisli da sam stvarno trudna! nekako mi je sve to sci fi ahahahhahahahha
nekad uhvatim sebe kako gledam u one rezultate bete i slike sa ultrazvuka....šta reći.
bubice i ti si nekad pisala ne drugom forumu, ako se dobro sećam....
joj žene, ja ništa još ne znam o trudnoći, a ono pre sam apsolvirala ahahahahhahah ipak 5 vantelesnih uradi svoje....
tako da se spremite za udav od mene ahahahhahahahh
ljubim vas sve!

pa i ja sam bila tamo ,da,zato sam se i obradovala tvojoj prici:)

ja sam danas bila na konsultacijama za carski u betaniji....oni su potpuni idijoti-to je sve sto mogu da kazem...........termin mi je po uz 14.9 ali beba zuri pa je 4.9 i zamislite sad,treba da dodjem na komisiju i ujedno i da ostanem u bolnici 9.9 !!!!znaci,samo da me skinu s dnevnog reda a ja sto indikacija za carski,koje doticna dr nije ni pogledala,nego je mene pitala i jos mi rece,nemojte misliti da cete ga tako lako dobiti:eek:
ocajna sam..............
znaci,imam 37 godina,vantelesno ostala trudna,usku karlicu,u vanmatericnoj operaciji mi je odstranjen desni jajovod prosle godine, prestravljena sam od porodjaja........sta jos trebam imati da bi mi bio odobren carski ?

pazi sad ovako...ja sam imala dva carska..pre tri godine i pre 11 meseci
ovaj prvi mi je radjen zbog bebe znaci nije bilo do mene,e sad sa drugim bebcom sam se unapred dogovorila sa dr..znaci termin mi je bio 16.09 ja sam primljena u betaniju 07.09,carski mi je uradjen 08.09..samo sam ponela analize iz lab i to je to,na komisiju sam otisla na 5 min bukvalno i to samo da mi kazu koja sam po redu..i bas mi glupo kad cujem ovakve slucajeve gde maltretiraju zene koje i te kako imaju indikacije za carski...ali eto ja sam tako prosla zahvaljujuci mojoj doktorki..

pazi sad ovako...ja sam imala dva carska..pre tri godine i pre 11 meseci
ovaj prvi mi je radjen zbog bebe znaci nije bilo do mene,e sad sa drugim bebcom sam se unapred dogovorila sa dr..znaci termin mi je bio 16.09 ja sam primljena u betaniju 07.09,carski mi je uradjen 08.09..samo sam ponela analize iz lab i to je to,na komisiju sam otisla na 5 min bukvalno i to samo da mi kazu koja sam po redu..i bas mi glupo kad cujem ovakve slucajeve gde maltretiraju zene koje i te kako imaju indikacije za carski...ali eto ja sam tako prosla zahvaljujuci mojoj doktorki..

blago tebi..........:(moj dr milosevic ,bivsi,mi nije nikako vodio trudnocu,pa sam pre 10 dana presla kod dr tabsa i kasno mi je za podrsku lekara:( a para nemam da im dam a ne znam ni

koliko uzimaju ni gde bi se mogla raspitati,mozda bi nekako nakuckala sa rodbinom i prijateljima,ali koliko:sad2:?joj,znas kako mi je muka,ceo dan sam kao pokisla kokosaka:sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back