Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala ti draga, i ja se nadam da ce sve biti ok, mislim da smo Kvinsi i ja tu negde sa terminima! CMOK

jesmo, tebi je zakazan carski za 18. a meni je termin 19.8. iskreno se nadam da ce biti ranije, ja stvarno vise ne mogu. ne spavam nikako, prehladila sam se, sinusi me rasturaju, nervozna sam nevidjeno. svaki cas, cim me nesto zigne ja pomislim, evo ga, sad ce. i ono nista. prekosutra imam kontrolu, videcu tada sta je i kako je.

jesmo, tebi je zakazan carski za 18. a meni je termin 19.8. iskreno se nadam da ce biti ranije, ja stvarno vise ne mogu. ne spavam nikako, prehladila sam se, sinusi me rasturaju, nervozna sam nevidjeno. svaki cas, cim me nesto zigne ja pomislim, evo ga, sad ce. i ono nista. prekosutra imam kontrolu, videcu tada sta je i kako je.

Joooj ne govori mi nista, mene samo stiska dole, cim stisne ja pravac kupatilo-tusiranje i priprema. Dok to obavim prodju tegobe. Pre neki dan su poceli neki menstrualni bolovi, ja mislila pocelo je, ali dok sam spremila neseser prestalo je. I tako svaki dan, uopste mi nije dosadno. Dr. kaze da misli da nece krenuti do 18, jer jos pijem udarnu dozu Gyniprala i picu do zadnjeg dana. Al mnogo mi sporo prolazi vreme, po ceo dan sam sama i nekad me po malo uhvati panika od CR. Trudim se da se cupam nekako, pa onda gledam Pajine stvari i zamisljam kakav ce biti!

devojke moje,evo i mene,nije me bilo neko vreme,samo mi se neke gluposti desavale.............
ja sam vam na kraju 35-e nedelje,sledece nedelje idem na komisiju za carski i namate pojma kako sam uprpala od porodjaja:eek:,mm je odlepio od mojih filmova:rida:..........
inace,i ja sam ocajna kako mi je trudnoca vodjena,sad poslednji pregled mi dr nije ni bebu izmerio a ne pritisak ili kg!!!!odvratni su,odvratni!samim tim ne znam kada mi je termin po uz,neko po poslednjoj menstruaciji ,a to je 11.9.
ikice,kvinsi,jedva cekam da nam pricate kako je lako prosao porodjaj:super:
maja,dunjica je prava smokvica preslatka:D

Poslednja izmena:

:cmok2:
Bice sve ok. Samo polako. Samo sto nije.

devojke moje,evo i mene,nije me bilo neko vreme,samo mi se neke gluposti desavale.............
ja sam vam na kraju 35-e nedelje,sledece nedelje idem na komisiju za carski i namate pojma kako sam uprpala od porodjaja:eek:,mm je odlepio od mojih filmova:rida:..........
inace,i ja sam ocajna kako mi je trudnoca vodjena,sad poslednji pregled mi dr nije ni bebu izmerio a ne pritisak ili kg!!!!odvratni su,odvratni!samim tim ne znam kada mi je termin po uz,neko po poslednjoj menstruaciji ,a to je 11.9.
ikice,kvinsi,jedva cekam da nam pricate kako je lako prosao porodjaj:super:
maja,dunjica je prava smokvica preslatka:D

Bubice, izglada da je kod svih trudnica isti slucaj, sve imamo neke crne misli i tripove kad se priblizi termin. Ja sam 2009 operisala endometriozu i uopste se nisam plasila, i stvarno sve je proslo super. Sad je potpuno drugi slucaj, samo nesto motam po glavi, kako ce biti, pa onda udarim u plac, al moja sreca ili mozda nesreca sto sam po ceo dan sama, pa me niko ne gleda ovako ludu.
Moj miuz sinoc kaze- Pa cega se plasis CR je postao rutinska oparacija?! Ma znam ja da je rutinska, al ko ce da cuva moju bebu ako se meni nesto desi i opet u plac. Znaci, ne mogu da se prepoznam. Dal je od hormona nastalo to ludilo , ja ne znam.
Sto se termina tice, ja se na uzv nikad nisam mnogo oslanjala, naravno da volim da izmere bebu i da vide da li je sve ok, ali sam uvek svoju trudnocu racunala po poslednjoj menstruaciji, iako je uzv.pokazivao uvek da je beba desetak dana starija. Ma najvaznije je da se udje u 9 mesec, a posle kad krene-krenulo je. Mislim da na tok porodjaja ne mozemo mnogo da uticemo pored bilo kakve terapije. Zato samo treba da se opustimo(mnooooogo lako reci, a tesko uciniti)!

O, kako su preslatke bebice, samo bih ih stipala!!! Blago vama mame, i ja jedva cekam da se porodim i da vidim mog Svrcu.

Ancice, nadam se da ce sve biti u redu, meni je u prosloj trudnoci sve vreme bila povecana, a pred porodjaj neko vreme smanjena plodova voda. Inace, ako se plodova voda smanjila, a sve ostalo u redu, onda neka te prate na odeljenju da vide da li treba da se pozuri jer manjak plodove vode smeta. I ja sam bila na odeljenju, doduse bila sam neku nedelju vise trudna i jeste bilo stresno, ali je sve posle bilo u redu. Javi sta se desava.

Bila sam danas na pregledu u Frontu, sutra cu da legnem na dva, tri dana, da mi prate stanje pa da vide da li da indukuju raniji porodjaj ili ne. Uglavnom, sve lekare buni to sto mi je plodova voda naglo pala na kritican nivo, ali je sve ostalo u redu, i beba i dopleri i sve.Nadam se da ce biti u redu, bas sam se utronjala :confused:

Bila sam danas na pregledu u Frontu, sutra cu da legnem na dva, tri dana, da mi prate stanje pa da vide da li da indukuju raniji porodjaj ili ne. Uglavnom, sve lekare buni to sto mi je plodova voda naglo pala na kritican nivo, ali je sve ostalo u redu, i beba i dopleri i sve.Nadam se da ce biti u redu, bas sam se utronjala :confused:

Znam da je prijatnije biti kod kuce, ali mislim da je u ovakvim situacijama bolje da te malo "pripaze" i prate stanje. Bice sve ok, ne brini se :cmok2:

Kada ti je termin?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back