Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Yula ne moj da se nerviraš kako god da računa beba će izaći kad bude spremna.Kao što su ti rekli neko dr računaju tek posle 42 nedelje da je neko preneo trudnoću,ako se desi da ti je beba previše krupna za tvoju konstituciju radiće ti carski rez.Za komplikacije se ne brini svaka žena je posebna i beba.Trebalo bi da ti računa po poslednjoj menstruaciji doda 7 dana i onda oduzme 3 meseca i to je Verovatni termin porođaja,Jako mali procenat žena se porodi na sam dan termina.Puno te ljubim ti si sad u panici jer se bliži termin što je potpuno normalno,sve će to biti ok samo se opusti i uživaj još malo i videćeš svoju bebicu

pa sto se sad bijes u glavu, kad svakako po racunanju od poslednje menstruacije je jos netacniji termin
kazem ti, jako mali procent zena se porodi u tom terminu
a i msm, to se ne moze bas tako odrediti, da ne kazem predvideti sa 100 % sigurnosti
verujem da je tvoj lekar dobro uradio svoj posao

Yula,nemoj da brines.Ne desava se tako cesto da se ZAISTA prenese trudnoca.Obicno bude frka oko racunanja.
Moj problem je taj sto mi je poslednja menstruacija bila 28.avgust,a ja zatrudnela u novembru i za racunanje mogu da se oslonim jedino na ultrazvuk.
Znaci,opusti se sve priroda resi.Kad je beba spremna ona ce izaci.

Pa, ono jeste tako. Dodje mu dr u pravu, jer ja cu probiti termin samo ako predjem 9. jun, jer znam da sam zatrudnela 9. septembra. Hm... valjda mu tako dodje. Ma necu vise da se opterecujem unapred, mozda beba krene i ranije, i muz i ja se trudimo da to malo ubrzamo. :rumenko:

Veliki poljubac svima! Mnogo znaci podrska sa ovih strana. :heart::heart::heart:

Jelena mb, hvala draga! Veliki kiss za tebe i tvoja tri andjelcica!

Poslednja izmena:
Računanje po lunarnim nedeljama
1-4 - 1 mesec
5-8 - 2 mesec
9-12 - 3 mesec
13-16 - 4 mesec
17-20 - 5 mesec
21-24 - 6 mesec
25-28 - 7 mesec
29-32 - 8 mesec
33-36 - 9 mesec
37-40 - 10 mesec

ovako računaju ginekolozi i babice jer im je lakše da svaki mesec ima isto nedelja,trudnoća se može računati i po kalendarskim mesecima onda ima 9 meseci trudnoća kao što su već napisale devojke.Računa kako je kome lakše ni jedni negreše

Hej trudnice,termin porodjaja se racuna po Negelovom pravilu.Na prvi dan poslednje menstruacije doda se 7 dana i oduzme 3 meseca.Al,pazite sad ovo.Meni su embrioni ubaceni u postupku vantelesne 22.aprila.I doktor je napisao 6 nedelja trudnoce.Zadnja menstruacija je bila 3.aprila.Kako je on racunao to samo on zna.Verovatno na osnovu velicine gestacijskih meskova.I napisao mi da se jos ne vidi embrionalni eho.Radio mi je preko prednjeg trbusnog zida ultrazvuk.Preplasila sam se da li ce sve biti u redu?Uh!

Po poslednjoj ekografiji koja je radjena 13. aprila, termin je 19. jun, odnosno juce. Juce sam bila kod dr-a, pregledao me i on je zadovoljan, kaze beba je krupna, ali on misli da cu bez problema da se porodim jer sam i ja visoka, a sada i krupna ( +22kg. ) To je zakljucio na osnovu vaginalnog pregleda. Pogledao je i na UZ bebu, kaze sve super.
Ok, cekam onda taj 1. ili 9. jun, a mozda ovo moje detence resi da ipak malo pozuri. Danas idem u jednu duzu setnju u nadi da cu spustiti stomak dole i da cu malo ubrzati porodjaj.

yula, sad si me malo zbunila:lol:
mi smo u maju, a ja i dalje ne znam kad ti je termin- 19, 1 ili 9. JUN?:lol:

Hej trudnice,termin porodjaja se racuna po Negelovom pravilu.Na prvi dan poslednje menstruacije doda se 7 dana i oduzme 3 meseca.Al,pazite sad ovo.Meni su embrioni ubaceni u postupku vantelesne 22.aprila.I doktor je napisao 6 nedelja trudnoce.Zadnja menstruacija je bila 3.aprila.Kako je on racunao to samo on zna.Verovatno na osnovu velicine gestacijskih meskova.I napisao mi da se jos ne vidi embrionalni eho.Radio mi je preko prednjeg trbusnog zida ultrazvuk.Preplasila sam se da li ce sve biti u redu?Uh!

Po njima su trudna 6+ 5.Srce se još nečuje i ja sam se isto uspaničila i plakala ceo dan onda su me devojke sa foruma ohrabrile eho se čuje oko 8 nedelje,čuće se na sledećem UZ.Meni je prvi UZ sa 6 nedelja rađen vag.sondom i nije se čulo srce.Samo se opusti i mazi svoje bebice

Jesu li tebi prvi put na ultrazvuku izracunali termin porodjaja?Meni ne!
Ne brini rano je da se čuje eho embriona(bebino srce) sve će to biti ok.Na prvom UZ mi nisu odredili termin porođaja tek ns sledećoj kontroli koja je bila ta 10 dana se čulo srce i odrediči mi termin porođaja.Ja te u potunosti razumem i ja paničim za sve i svašta.Verovatni termin poroćaja ti je 10.1.2012.

Jelena mb,ali on nije video embrionalni eho.Dal zbog uz sa sondom preko stomaka,ne znam.Uh!

I mene su tako bili istraumirali. Nije videla u 6. nedelji embrionalni eho, pa je posumnjala da je vanmaterična, pa me opet slala da radim betu i da čeka rezultate, pa da se vratim kod nje. Beta velika ( ne sećam se kolika, davno beše ), kako i treba. Pa se onako istraumirana, već iskonstuisavši u svojoj glavi sve strahote vanmaterične trudnoće, vratim kod nje. Ona gleda, pa opet sondu na stomak ( ja u medjuvremenu ispraznila bešiku, cvrc je tek onda išta mogla da vidi ), pa opet nema ništa... Ispriača ona meni sve kakva je procedura ako je vanmaterična, sve dok je sondom tražila po stomaku, a ja umirem. I već je rekla - hajde. obucite se... ne, ne, ne, čekajte... da uradimo vaginalnu sondu, idite iza paravana i skinite se.
I tek je onda videla! A meni kamen sa srca, uuuuh. Ma, dosta zavisi i od samog ultrazvučnog aparata, ako je neki stariji, ništa nije isključeno, kao što se i meni desilo.
ne brini, padar, biće ok. :ok: Oni su već jednom videli dve bebe, zar ne? Tako mi se čini da sam negde pročitala. Ma, opusti se, sačekaj još nedelju-dve, videćeš da će biti ok.

edit: ispravljam poruku, nije u pitanju bio embrionalni eho, već gestacijski mešak. Moja greška, izvinjavam se, ali kada prodju, stvari se brzo zaborave :)

Poslednja izmena:
Jelena mb,izvini sto gnjavim ali moli te samo jos ovo.Kaze ,,u uterusu 2 gestacijska meska,velicine 22x20 i 18x15.Embrionalni eho se jos ne vidi.E da i rekao mi da uzimam samo 3x1 utrogestan oralno?Kako si ti uzimala?

UZ ti je odličan znači da ima dve bebe,oni to zovu gestaciski mešak do 12 nedelje,ne brini.Ja sam uzimala Utrogestan 3*2 oralno,od 12 nedelje mi je dodao i Utrogestan 2*1 vaginalno.Ja sam do 12 nedelje primala i Progesteron depo na 3 dan.To sve zavisi od ginekologa koji ti vodi trudnoću,Ja sam imala uvećan desni jajnik zbog hiperstimulacije.Kad sam bila u ZR bolnici sa 7 nedelja zbog povraćanja oni su mi rekli da uzimam previše lekova i da bi oni smanjili progesteron ali nisu jer oni nevode trudnoću nego dr iz Genezisa gde sam i radila VTO. Ne gnjaviš me samo ti pitaj šta te interesuje

l. PREGLED - treba obaviti u 7-8 nedelji gestacije tj 15-20 dana posle kašnjenja ciklusa. Tada se ultrazvučno dijagnostikuje gestacijski mešak, njegova veličina i lokalizacija, strukture unutar njega - žumančana kesa i njen promer i trazi se eho embriona kod koga se meri njegova dužina i srčana frekvenca. Srčanu akciju treba dobro uočiti ali je i verifikivati na kolor dopleru i odrediti njenu frekvencu. Odrediti verovatni termin porođaja.

http://www.drdzikic.co.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=36

Padar, po svemu sudeći, još je rano da bi se to uočilo. Verovatno je dr na to i mislio - još se ne vidi. Videće se na sledećem UZ. :)

Neko je pominjao tezinu bebe. Treba imati dobrog lekara kome stvarno verujete. Ja sam zbog nekih problema sa bebom lezala pre porodjaja i dva dana pred sam porodjaj mi je radila uz jedna uvazena dr iz Visegradske. Omasila je za kilo, kaze da beba nije napredovala, a posto smo vec imali nekih problema mislila sam da je vec mesec dana prekinut razvoj i da nece preziveti jer to cega smo se bojali ne funkcionise kod malog. Da ne detaljisem , oplakala sam bebu i cekala da se porodim i da to samo prodje jer sam bila u horor filmu.

Bebac se rodio krupan, u dobroj formi i eno ga sad spava, ima skoro dve.

Bitno je da imate doktora od poverenja i koji nece pobeci niz hodnik kad krenete nesto da ga pitate jer ste ocajne.

Neko je pominjao tezinu bebe. Treba imati dobrog lekara kome stvarno verujete. Ja sam zbog nekih problema sa bebom lezala pre porodjaja i dva dana pred sam porodjaj mi je radila uz jedna uvazena dr iz Visegradske. Omasila je za kilo, kaze da beba nije napredovala, a posto smo vec imali nekih problema mislila sam da je vec mesec dana prekinut razvoj i da nece preziveti jer to cega smo se bojali ne funkcionise kod malog. Da ne detaljisem , oplakala sam bebu i cekala da se porodim i da to samo prodje jer sam bila u horor filmu.

Bebac se rodio krupan, u dobroj formi i eno ga sad spava, ima skoro dve.

Bitno je da imate doktora od poverenja i koji nece pobeci niz hodnik kad krenete nesto da ga pitate jer ste ocajne.

U potpunosti se slažem sa tobom da treba da imaš dr kome veruješ i kojeg možeš pitati sve što te interesuje.Zato ja idem za NS jer dr u ZR ništa neverujem i nisu stručni da vode višeplodnu trudoću pogotovo trojke.Sad kad sam bila u bolnici u ZR dolazili su dr da rade UZ jer nikad nisu videli trojke i sestre sa drugih odeljenja su dolazile da me vide kao da sam neka nakaza a ne žena koja nosi trojke.I kako ja da očekujem od njih da me posavetuju da li je sa trudnoćom sve u redu kad nikad nisu imali iskustva sa takvom trudnoćom na svako moje pitanje odgovarali su : ‚‚Reći će ti dr u NS‚‚

..sve je to jako okvirno, odstupanja su velika, savesni lekar se nikada nece drzati jedne priche kao pijan plota.. :)
..moja deca su bila dugonoga na mamu :flert: i glavata na tatu :lol: ,
ali ne i buckasta, pa su im chesto precenjivali tezinu na UZ..
..a opet - jakshi su omashili u minus dan pred porodjaj, rekli 3800, a on bio 4100.. :)
..sve u svemu - na zove se dzabe procena tezine (efw), sa sve onih +/-500g.. :)

..uostalom, ja sam sasvim svesna da smo i mm i ja taman onoliko daleko od prosechne visine za odrasle
koliko su nam i deca od prosechnih mera za bebe, shto u stomaku, shto kasnije.. :lol:
..jaksha je sa 9 meseci imao duzinu i tezinu za 18 meseci na svakoj krivulji rasta koju sam videla.. :)

Računanje po lunarnim nedeljama
1-4 - 1 mesec
5-8 - 2 mesec
9-12 - 3 mesec
13-16 - 4 mesec
17-20 - 5 mesec
21-24 - 6 mesec
25-28 - 7 mesec
29-32 - 8 mesec
33-36 - 9 mesec
37-40 - 10 mesec

ovako računaju ginekolozi i babice jer im je lakše da svaki mesec ima isto nedelja,trudnoća se može računati i po kalendarskim mesecima onda ima 9 meseci trudnoća kao što su već napisale devojke.Računa kako je kome lakše ni jedni negreše

Jooooj Jeco, ala si me obradovala, pa ja sam onda vec uveliko sedmi mesec! JUPIIIIIIIIIIIIIIIIIII

a do porodjaja imamo jos 3, kako god da okrenes :lol:

mada sam ja, kao Yula, odlucila da to mora da bude pre termina, ko ce da ceka 19. avgust:lol:
mislim da bi do 5. eventualno 10. morala da resim te stvari:lol:

Hihihi, pa jeste, bas sam smesna. Meni je termin 28 avgust, a samo razmisljam da preskocim iz jula u avgust, pa onda moze. Ja cu sigurno ranije jer ce biti CR.
A imam malo fobiju od ovog 7 i 8, da ne krene pre vremena, ma stalno sam u nekom strahu, sta da ti kazem! Idem kod dr. na 2 nedelje, udavila sam ga nacisto!

Hej trudnice,termin porodjaja se racuna po Negelovom pravilu.Na prvi dan poslednje menstruacije doda se 7 dana i oduzme 3 meseca.Al,pazite sad ovo.Meni su embrioni ubaceni u postupku vantelesne 22.aprila.I doktor je napisao 6 nedelja trudnoce.Zadnja menstruacija je bila 3.aprila.Kako je on racunao to samo on zna.Verovatno na osnovu velicine gestacijskih meskova.I napisao mi da se jos ne vidi embrionalni eho.Radio mi je preko prednjeg trbusnog zida ultrazvuk.Preplasila sam se da li ce sve biti u redu?Uh![/QUOTE
meni su ubaceni 23. aprila ali 2000 god :) a porodila sam se 21.11.sa 4 bebe :heart: izgleda da nam je april mesec srecan :heart: :cmok::cmok2:

Hej trudnice,termin porodjaja se racuna po Negelovom pravilu.Na prvi dan poslednje menstruacije doda se 7 dana i oduzme 3 meseca.Al,pazite sad ovo.Meni su embrioni ubaceni u postupku vantelesne 22.aprila.I doktor je napisao 6 nedelja trudnoce.Zadnja menstruacija je bila 3.aprila.Kako je on racunao to samo on zna.Verovatno na osnovu velicine gestacijskih meskova.I napisao mi da se jos ne vidi embrionalni eho.Radio mi je preko prednjeg trbusnog zida ultrazvuk.Preplasila sam se da li ce sve biti u redu?Uh![/QUOTE
meni su ubaceni 23. aprila ali 2000 god :) a porodila sam se 21.11.sa 4 bebe :heart: izgleda da nam je april mesec srecan :heart: :cmok::cmok2:

Draga kolike su bile bebe, bas me zanima?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back