Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
de ste zene...
evo ja "zapusena" jos
nego, imam pitanjce onako bezveze :)
jel osecate nekad bebu, onako kao da vam stomak zadrhti
tj,kao da se beba strese ili tako nesto
ja to osetim neki put, pa me zivo interesuje sta li ona tad radi:)
mislim, svasta mi je palo na pamet, al ne znam dal to bebe rade u stomaku:zcepanje:

Pozdrav svima!

Jexy, ja sam to isto osecala, a sta rade - pojma nemam :D Verovatno se naglo okrenu ili cimnu.

Dranjaca, ja ne znam koliko kostaju pregledi, ali verujem da ce se u toku dana javiti neka od devojkaka koje ce ti dati taj info.

ija_ftn, kako se ti osecas i kako podnosis trudnocu? Ja sam 37. nedelja, tacnije 36+4, i s vremena na vreme kada sedim zavaljena osetim pritisak u ramenima i malaksalost. To traje par sekundi i onda prodje. Osecam to vec sigurno nekih mesec dana, ali ne previse cesto.

Drage moje, ja sam najzad malo živnula.

U subotu sam sa veoma dragom prijateljicom otisla na kej, parkirale se kod Filozofskog pa Kejom do Štranda na sokić i nazad peške. Posle smo otišle gore u baštu na partiju ping-ponga. Kada sam se vratila kući samo sam se istuširala i zaspala. Lepši (i aktivniji) dan sam već davno imala. Tako sam se "obnovila energijom" da je to čudo. Koliko mogu da učine dobro društvo i malo aktivnosti.

Suprug mi je bio na Fruskogorskom maratonu, pa sam u nedelju ujutru išla po njega na Popovicu da ne bi morao menjati dva busa, nakon pređenih 84km. Jadan je celu nedelju prespavao :( Baš mi nedostaje ta "nezavisnost", da mogu trčkarati koliko god da zaželim. Ali neka, brzo će oktobar pa ću morati biti aktivna, a do tada samo polako. Ko će oktobar dočekati :(

Pozrav svim trudnicama i trudilicama. Mazite i pazite svoje stomake

cao drustvance :heart:
mi smo super proveli vikend...

jexy, cuvaj se bre, vreme je jos varljivo,
a ija ti je vec rekla, i meni su etericna ulja pomogla...

ija, posto ti je bilo lepo sa drugaricom, eto razloga da cesce ponovis...
ja sam u obe trudnoce bila skrooooz aktivna, a u prvoj trudnoci ni jedan vikend nisam propustila
da odem u diskoteku sa drustvom :)

:cmok: svima :cao:

..ja bila konachno u DM-u na pregledu, a kao i da nisam.. :)
..videla bekana na UZ-u, zakazali mi 4D za 31.maj, da se detaljnije prekontrolishemo i premerimo..
..brate, uput sam dobila 8.4, a konachno cu se ozbiljno pregledati 31.5.. :confused:
..plodove vode nema vishka, tako da je shecer verovatno dobro kontrolisan.. :)
..zapadoh kod dr Jakovljevica, cool chovek..
..kiss svima.. :)

..ja bila konachno u DM-u na pregledu, a kao i da nisam.. :)
..videla bekana na UZ-u, zakazali mi 4D za 31.maj, da se detaljnije prekontrolishemo i premerimo..
..brate, uput sam dobila 8.4, a konachno cu se ozbiljno pregledati 31.5.. :confused:
..plodove vode nema vishka, tako da je shecer verovatno dobro kontrolisan.. :)
..zapadoh kod dr Jakovljevica, cool chovek..
..kiss svima.. :)

Bas si se nacekala. Bezveze. Vazno je samo da su dobri rezultati i da je sve ok :klap: . Mazi svoj tomacic. Nije jos puno preostalo ili se ja varam :think:

trudnjaco sto mi bezis 4 nedelje, srecan rodjendan:D

hehe, pa hvala lepo :D
:zag:
a posto nam je slatko ovde manje vise zabranjeno:), evo tortica za nas:D
daiper cake.jpg

Jexy, srecan rodjendan, sa zakasnjenjem doduse :D

Ja sam od danas 38. nedelja, beba mi je bas aktivna i evo od jutros me bas dobrano izbubecala :D Ali, zaista zene, gura na sve strane da s vremena na vreme jauknem. Jedva cekam porodjaj! Nadam se da cu imati srecu da krene uvece da ne jurcamo kroz grad po guzvi... Juce smo bili kod moje drugarice na rodjendanu i presedela sam celo popodne do kasno u noc, bebac je skoro sve vreme djuskao u stomaku, a ja sam bila iznenadjena da mi nije smetalo sto sedim jer me to inace prilicno umara od kada sam u 8-9 mesecu.

..ehej, Yula, ja primetila sinoc da te nema pa bash mislila da li si josh 2in1 ili ne.. :)

..i ja primecujem da je moj zabac ojachao poslednjih dana i skakuce i danju i nocu,
jako mi je smeshno kad pronadje nogicama liniju gde prolazi pojas od pantalona pa gura :lol:
ili kad nosim jakshu, a on ga bocka sa strane u stomak ili rebra.. :lol:
..kao da poruchuje - ehej, ne gurajte se vi, napolju.. :rtfm: :heart:

juce bila kod dr. stanje redovno, odlicno, osim sto je beba jos uvek okrenuta karlicno. ono sto je najvaznije, jos uvek sam +9, ugojila sam se 1kg za mesec i po dana od prethodne kontrole:D

:ok: ..odlichno, kvinsi, tako sam i ja "skokovito" dobijala i kg i cm.. :lol:
..taman se zabrinem, a onda stojim ili jako malo napredujem.. :D
(..sad ne smem ni da se javljam, josh sam na +6, vec me i to brine :roll:
ebiga nikad zadovoljne.. :roll: )
..ja ne napisah - moj glavonja se okrenuo naglavachke, hvala bogu.. :worth:
..dodushe, malo sam mu pomagala poslednjih nedelja, kad stignem,
ali ovo troje su od 25-6 nedelje, kad prvi put i kazu doktori kako je okrenuta beba
uvek bili u ok polozaju, nikad karlichno, a brinula sam se zbog nosanja ovog grmaljcheta od 14 kila.. :sad2:
..nadam se da ce sad i da ostane tako.. )

November, jos uvek smo 2in1 :D ali ja se sada svaki dan nadam da je to bas taj dan za porodjaj :manikir: A koliko vidim i ti uskoro ulazis u ovaj termin kada sve postaje teze za nas trudnice, a vrucine tek dolaze :( Zelim ti puno srece i da ti trudnoca bude laka i bez ikakvih tegoba do kraja.

Kvinsi, i ja kapiram da se bebe najcesce okrenu glavicom na dole krajem 8, pocetkom 9-og meseca, tako da imas vremena, no sikiriki. Moja je isto ranije krenula da dubi na glavi, na trecoj ekografiji je vec bila namestena tako, a to bi sredina aprila, znaci polovina 8-og, mada ja sam je dosta dugo pre toga osecala u tom istom polozaju.

Verovatno cu da zvucim smesno i glupo, ali zaista sam se pitala kako to bebama ne smeta da budu u tom "slepi mis" polozaju, zamislite da mi dubimo na glavi, sva krv bi nam se slila u mozak! Ili mozda ne bi? :eek:

Obicno se jedna namesti u dobar polozaj,a druga u bilo koji drugi.Stim sto je drugoj obicno lakse da izadje jer je sve vec rasireno :D

Meni danas dve totalno nepoznate zene pitale jel nosim devojcicu,zakljucile po obliku stomaka.
Juce zavrsila pripravnicki,sad jurim papire za drzavni.
Danas se bockala za antitela,sutra dajem vaginalni bris i takoooo.

I da,pripreme za svadbu u toku...:heart:

Obicno se jedna namesti u dobar polozaj,a druga u bilo koji drugi.Stim sto je drugoj obicno lakse da izadje jer je sve vec rasireno :D

Meni danas dve totalno nepoznate zene pitale jel nosim devojcicu,zakljucile po obliku stomaka.
Juce zavrsila pripravnicki,sad jurim papire za drzavni.
Danas se bockala za antitela,sutra dajem vaginalni bris i takoooo.

I da,pripreme za svadbu u toku...:heart:

uh, kad pomenu svadbu, meni se javila zelja za vencanicom :)
a sto se bebe tice, bice sve ok...
a to kako nosis stomak, ja mislim da ljudi lupetaju, meni su stalno jedni govorili da je decak, drugi da je devojcica,
te po licu, te po stomaku, a ja oba puta rodila smizle... sad stomaka jos nema, al svi tvrde da ce biti decak, jedino mm kaze da je napravio devojcicu....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back