Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Latisa...
Inače, trudnoća je zarazno stanje...
Tako ja pre skoro dve godine sretoh prijateljicu koja ima sina kao što je i moj (sada 17) i ona tuc-muc... eto trudna je, ne zna šta da radi, jednom je išla na abortus, ne bi ona , stresno je bilo, jako, a već je u cetvrtom mesecu... Kaže ona "Misliš da sam luda ?" Ja joj odgovorim da je jako hrabra i da ja za tako nešto ne bi imala snage...
Kad, eto ti, za dva meseca, napravismo NG.
Pozovem je, ispričam joj, a ona će "Znaš, tako sam se ja izbečila na moju komšinicu dva meseca pre nego što sam zatrudnela jer je rekla da će roditi dete a ima već sina od 20 godina, pa eto mi"
Da znate da sam jako pazila kome ću prvo da kažem za trudnoću jer sam bila ubeđena da je prelazno

Latisa...
Inače, trudnoća je zarazno stanje...
Tako ja pre skoro dve godine sretoh prijateljicu koja ima sina kao što je i moj (sada 17) i ona tuc-muc... eto trudna je, ne zna šta da radi, jednom je išla na abortus, ne bi ona , stresno je bilo, jako, a već je u cetvrtom mesecu... Kaže ona "Misliš da sam luda ?" Ja joj odgovorim da je jako hrabra i da ja za tako nešto ne bi imala snage...
Kad, eto ti, za dva meseca, napravismo NG.
Pozovem je, ispričam joj, a ona će "Znaš, tako sam se ja izbečila na moju komšinicu dva meseca pre nego što sam zatrudnela jer je rekla da će roditi dete a ima već sina od 20 godina, pa eto mi"
Da znate da sam jako pazila kome ću prvo da kažem za trudnoću jer sam bila ubeđena da je prelazno

Kod nas u Zbornici sam sedela naspram 2 trudnice. Jedna se porodila u septembru, a druga decembru 2010. Stalno sam im kukala, da se nadam da je trudnoca "prelazna". Izgleda da jeste :per:

Evo me :)
kuronja mamin ima 1165 gr i super je, ljubi ga majka :heart:
lepo postavljen, sve kako treba
ja 27+4 on 27+6, kaze dr da je to skroz ok
do kraja ako nastavi ovim tempom, trebalo bi da bude izmedju 3300-3800gr
sto je meni super (lakse ce da izadje,lako ce posle da poraste ;))
i tako
za otoke, pa hebiga, slabija cirkulacija, vise setnje, gore noge i to je to
sutra idem da prebrojim antitela i toliko o kontrolama u ovoj turi

i bas sam onako, bas srecna :D
a i ovaj moj je prvi put usao da vidi bebu na UZ
doduse zalio se posle da je video samo mrlju, a ja sam videla i nosic i stopala i prstice i srce kucka li kucka :aha::zaljubljena:
dr je na to rekla "ah, muskarci":D

E zene, opet ja sa svojim problemom, pa mi treba konsultacija :)
posto oticem te oticem, rekoh aj da procackam sta bih od hrane mogla da pojacam
ne bih li malo vise izbacivala vodu iz organizma
znaci prirodni diuretici, al da smem da ih pijem, jedem sta god
citam: caj od persuna, sok od brusnice, jabukovo sirce...
jabukovo sirce inace volim da popijem ujutru, al ga nisam pila otkako sam trudna...
znaci, imate li iskustava i sta bih smela konzumirati, jel'te
fala lepo

Dobro se raspitaj kod doktora oko svega toga. Da lli ti oticu samo stopala? Koliko sam ja dosla do saznanja ( sto od doktora sto preko neta ) nije alarmantno ako oticu stopala i malo prsti na rukama, ali oticanje lica je znak za hitan odlazak kod dr-a.
Meni su prvi put natekla stopala onoga dana kada sam usla u 8. mesec, krenule su velike vrucine a i ja sam prilicno stajala tih dana. Od tada mi u principu oticu redovno, ali samo kada sedim, stojim, hodam... i to kada je toplo. Cim podignem noge u visini srca one polako splasnu. Takodje, stavila sam gomilu jastuka ispod duseka tako da su mi celu noc noge u visem polozaju u odnosu na srce. To isto i tebi preporucujem. Da, spavam i sa jednim jastukom ismedju nogu, on mi bas fino odmori kicmu dok spavam na boku. Mislim da bi tebi najvise pomoglo sto vise odmaranja i to u lezecem polozaju, na levom boku ako je moguce.
Meni se zalomila renovacija stana, tako da htela ne htela nekoliko sati dnevno provedem cisteci posle majstora ili prepakujuci stvari ( izbacili smo ormare iz stana i stavili plakare- pa ti vidi kako da izvedem da lezeci pakujem stvari )... Uvece mi stopala budu kao krofne :sad2:
:bye::bye::bye:

Poslednja izmena:
E hvala ti Yula
spavam sa podignutim nogama i to mi stvarno pomaze
inace su mi otoci samo na nogama, sto je ok, i meni je dr rekao da oticanje lica ukazuje na neki problem sa bubrezima
mene je dr poslao na sve analize, slao me cak i kod interniste, i sve je ok
samo je cirkulacija problem
a i ja sedim dosta na poslu, vikendom setam i vise odmaram i otoci su mi manji
mislila sam da je fora da izbacim vodu, a u stvari, dovoljno je da radim stvari koje ce pomoci cirkulaciji:D
tako da ispada da uopste nemam razloga za sekiraciju ;)
hvala to jos jednom na savetima, svaka rec je dobrodosla
:zag::zag:

Evo me :)
kuronja mamin ima 1165 gr i super je, ljubi ga majka :heart:
lepo postavljen, sve kako treba
ja 27+4 on 27+6, kaze dr da je to skroz ok

za otoke, pa hebiga, slabija cirkulacija, vise setnje, gore noge i to je to
sutra idem da prebrojim antitela i toliko o kontrolama u ovoj turi

i bas sam onako, bas srecna :D

:klap: za tvoje malo :heart: Bas lepo kada ga vidis na UZ i kada ti dr kaze da je sve ok. Nekako se covek umiri.:super:

E hvala ti Yula
spavam sa podignutim nogama i to mi stvarno pomaze
inace su mi otoci samo na nogama, sto je ok, i meni je dr rekao da oticanje lica ukazuje na neki problem sa bubrezima
mene je dr poslao na sve analize, slao me cak i kod interniste, i sve je ok
samo je cirkulacija problem
a i ja sedim dosta na poslu, vikendom setam i vise odmaram i otoci su mi manji
mislila sam da je fora da izbacim vodu, a u stvari, dovoljno je da radim stvari koje ce pomoci cirkulaciji:D
tako da ispada da uopste nemam razloga za sekiraciju ;)
hvala to jos jednom na savetima, svaka rec je dobrodosla
:zag::zag:

E, super! Bas mi je drago da je sve ok. :ok:

Evo i mene da se malo pohvalim :manikir: ... moja Tachkica se mrdnula na veliku subotu uveche .... mislim mrdala se srecica moja , ali ja sam tad osetila prvi put ... ko da me pomalo golicaju po stomaku , ali iznutra ... diiiivno je :heart:... otad ne mogu nikako da skinem kez sa lica , samo ponekad kad izjurim da povratim :rida:

a noge mi otichu , 'ebem mu , shta ce biti kasnije kad u 18toj nedelji za'ebavaju :dash:

Evo i mene da se malo pohvalim :manikir: ... moja Tachkica se mrdnula na veliku subotu uveche .... mislim mrdala se srecica moja , ali ja sam tad osetila prvi put ... ko da me pomalo golicaju po stomaku , ali iznutra ... diiiivno je :heart:... otad ne mogu nikako da skinem kez sa lica , samo ponekad kad izjurim da povratim :rida:

a noge mi otichu , 'ebem mu , shta ce biti kasnije kad u 18toj nedelji za'ebavaju :dash:

I sad, ako je verovati mojoj babi, porodices se 23.09. :D
a sto se otoka tiche, posto ja stalno kukam o tome, evo da ti kazem:
kontolisi pritisak, manje slano, proveri proteine u urinu, noge obavezno iznad nivoa srca kad odmaras i prati otoke dal se javljaju jos negde, il samo na nogama
i uzivaj :zaljubljena:
:zag:

Evo i mene da se malo pohvalim :manikir: ... moja Tachkica se mrdnula na veliku subotu uveche .... mislim mrdala se srecica moja , ali ja sam tad osetila prvi put ... ko da me pomalo golicaju po stomaku , ali iznutra ... diiiivno je :heart:... otad ne mogu nikako da skinem kez sa lica

Ne mogu nikako da docekam taj trenutak :dash: . Sada sam 13+6, pa rekoh da pitam vas iskusnije, kada da se pocem nadati?

Ljubim vas sve i mazite svoje stomacice :cmok:

Jexy, koliko cesto proveravas antitela? Cmokic za tebe i tvog velikog bekana!

Idem svakih 6 nedelja
za sada ih nema, jer sam ja primila Rhogam u septembru, al proveravamo za svaki slucaj

Ljubimo i mi tebe :cmok2:

Ija, meni dr rekla kad sam bila na kontroli u 17.oj nedelji da u naredne dve mogu da ocekujem da osetim pokrete, kaze obicno se prvi jave izmedju 18. i 20. al to verovatno zavisi od trudnice do trudnice
i kad pocne da golica, pa da pliva, jooooj miline :zaljubljena:

ljubimo :cmok2:

Preslatki su ... :heart: Da li je moguće da se rode osmorke? ;) :think:

bebe-498.jpg

Zamisli da imas 8-oro beba odjednom, cim pocne da place jedna, pocnu i ostale, pa to bi bio plac po ceo dan i noc

..ali zato vidi ovo :D :

:heart::heart::heart::heart:

..inache, lichno ne bih bila bash srecna da saznam da nosim vishe od dve bebe..
..suvishe rizika po njih.. :sad2:
..mislim da ne bih izbijala od dr-a, a koliko chujem, to je i praksa - drugu polovinu trudnoce ove mame provode u bolnicama.. :(

Idem svakih 6 nedelja
za sada ih nema, jer sam ja primila Rhogam u septembru, al proveravamo za svaki slucaj

Ljubimo i mi tebe :cmok2:

Ija, meni dr rekla kad sam bila na kontroli u 17.oj nedelji da u naredne dve mogu da ocekujem da osetim pokrete, kaze obicno se prvi jave izmedju 18. i 20. al to verovatno zavisi od trudnice do trudnice
i kad pocne da golica, pa da pliva, jooooj miline :zaljubljena:

ljubimo :cmok2:

Hvala ti na odgovoru, ja sam primila Rhogam 16.3 kad sam radila AC, a prosle nedelje sam vadila krv da proverim. Prvo mi je dr iz Jevremove rekla da se posle Rhogama 10 nedelja ne treba proveravati, a kad sam pitala telefonom(da proverim za svaki slucaj) rekli su mi da posle Rhogama proverim za 5-6 nedelja. Sutra cu ici po nalaz pa cu videti.

Pozdrav za sve i velike cestitke porodiljama:klap::klap::bye:.Blago vama pregrmele ste porodjaj a ja o tome razmisljam po ceo dan,nekako dani lete,blizi se.

Bile smo prosle nedelje na 4D,i moja lepotica je teska kilo i osamsto,porasla.
Dok joj doktor slikao lice ona pocela da place,nisam mogla verovati svojim ocima,dete u stomaku place,bas sam se smejala,sve je ok,danas ulazimo u 33 nedelju i puno vas sve pozdravljamo:heart::heart::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back