Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja ušla u 37.nedelju...Noćas skoro uopšte nisam spavala :confused: Donji deo ledja me rastura, navikla sam da spavam sa strane ali sa jednom nogom podignutom do grudi što sad naravno ne mogu i ledja su mi ravna i donji deo me ubija, toliko me boli da me probudi a kako god da se okrenem svejedno je.Mm je onda ustao i namestio mi jastuke neke tvrdje pa kao da polusednem i savijem tako donji deo ledja, tako sam uspela da zaspim...nakon sat vremena :roll: Ali opet hoću da se okrenem s jedne na drugu stranu a ubija me dijafragma u tom polu-polu položaju :roll: Tako da sam zaspala oko 4,pola 5 do pola 9 :( Koma sam totalna.Hoću da vas pitam dal neka od vas ima slični problem i kako ga rešava? :sad2:

Ja ušla u 37.nedelju...Noćas skoro uopšte nisam spavala :confused: Donji deo ledja me rastura, navikla sam da spavam sa strane ali sa jednom nogom podignutom do grudi što sad naravno ne mogu i ledja su mi ravna i donji deo me ubija, toliko me boli da me probudi a kako god da se okrenem svejedno je.Mm je onda ustao i namestio mi jastuke neke tvrdje pa kao da polusednem i savijem tako donji deo ledja, tako sam uspela da zaspim...nakon sat vremena :roll: Ali opet hoću da se okrenem s jedne na drugu stranu a ubija me dijafragma u tom polu-polu položaju :roll: Tako da sam zaspala oko 4,pola 5 do pola 9 :( Koma sam totalna.Hoću da vas pitam dal neka od vas ima slični problem i kako ga rešava? :sad2:

porodi sez:lol:

izdrži još malo ti je ostalo:cmok:

z:shock: potpuno ista situacija kao kod mene!!! inace ja sam usla u 39. nedjelju i nadam se da cu se uskoro poroditi... meni je pomagalo samo spavanje na jastuku za dojenje i puuuno malih jastuka oko mene, i to sve u polusjedecem polozaju...a prebacivanje sa lijeve strane na desnu je kod mene vrlo bolna misijaz:cry:... mene dijafragma rastura i kad sjedim,zato i nisam cesto na netu... ajde izdrzi jos malo...i ti si blizu porodjaja..

..ja sam u jedanaestoj nedelji a bebac u dvanaestoj.. :lol:
..zakazala double za sledeci ponedeljak, bekan ima 4,7cm i pokrio je rukicama
ochi i nije hteo da se mrdne dok smo se "gledali".. :heart::aha:
..muchnine prestale :klap: apetit se vratio :roll: sad sam od pochetka na low-carb ishrani,
pa svako malo gledam na sat shta bih jela.. :)
..u 16-18 nedelji cu na test opterecenja glukozom, ali za svaki sluchaj pazim.. :aha:

dobro vece, zene sa velikim tibama! :)
imam par pitanja da postavim, u 16-oj sam nedelji, mucnine su prosle, ali od starta mi je stomak neverovatno naduven bez obzira da li jedem ili ne jedem...ima li neka slican problem, da ne umisljam da sam jedina?
druga stvar koja me zeza je bol u pubicnoj stidnoj kosti kad se oslonim na jednu nogu, ili u nekim banalnim pokretima, bole me i donja ledja, sad kapiram da sam u poznoj trudnoci, ovako ne znam da li je to normalno?
ako neka ima neki savet, hvala! :)

dobro vece, zene sa velikim tibama! :)
imam par pitanja da postavim, u 16-oj sam nedelji, mucnine su prosle, ali od starta mi je stomak neverovatno naduven bez obzira da li jedem ili ne jedem...ima li neka slican problem, da ne umisljam da sam jedina?
druga stvar koja me zeza je bol u pubicnoj stidnoj kosti kad se oslonim na jednu nogu, ili u nekim banalnim pokretima, bole me i donja ledja, sad kapiram da sam u poznoj trudnoci, ovako ne znam da li je to normalno?
ako neka ima neki savet, hvala! :)

Dobro dosla...
To je sve normalno, nekad dodje i prodje a nekad ne prodje dok se ne porodis :)
Imas li u tibi batu li seku ?

Dobro jutro trudnice. Mi ušli u 32 nedelju za sada je sve ok mada me uveče zabole jako leđa ne znam da li je to od sedenja pošto još uvek radim ili nešto drugo.:zroll: Dr koji je menjao mog dr me je uplašio rekavši da beba na porođaju će biti teška oko 3200 i da je za njega to jako sitna beba. Moja dr kaže da to uopšte nije tačno i da je beba odgovara svim parametrima za 32 nedelju. Još bi htela da vas pitam da li verujete u to da ne treba ništa ranije pripremati za bebu dok se ne porodiš kao i da li vas je hvatao ogroman strah od porođaja.:zroll: Veliki :zpozdrav: od mene i beke.

Dobro jutro trudnice. Mi ušli u 32 nedelju za sada je sve ok mada me uveče zabole jako leđa ne znam da li je to od sedenja pošto još uvek radim ili nešto drugo.:zroll: Dr koji je menjao mog dr me je uplašio rekavši da beba na porođaju će biti teška oko 3200 i da je za njega to jako sitna beba. Moja dr kaže da to uopšte nije tačno i da je beba odgovara svim parametrima za 32 nedelju. Još bi htela da vas pitam da li verujete u to da ne treba ništa ranije pripremati za bebu dok se ne porodiš kao i da li vas je hvatao ogroman strah od porođaja.:zroll: Veliki :zpozdrav: od mene i beke.

Nemoj da brineš zbog toga, i moja beba je na rodjenju imala 3160, na dužinu od 52, a da je vidiš sad... ne mogu da je stignem z:lol: Pazi, sitna beba...hej, pa rodi se nedonošče, od 1700 težine, pa kroz 6 meseci prešiša sve vršnjake z:lol: To je sasvim ok težina bebe, po meni. Ne brini, glavno da je beba zdrava. z:lol:
A za to pripremanje unapred, ja sam otišla u porodillište sa punim ormarićem svega što za bebu treba, sa spremnim krevecom u sobi, čak su i igračke bile oprane i spremne. I dete mi je skroz zdravo i ok. z:lol: To su babske priče, mada, svako ima nešto svoje i neko svoje verovanje. Ako misliš da je ok spremiti sve unapred, spremi, biće ti mnogo lakše posle, a plus ne moraš da brineš šta će muž i svekrva da kupe, da li će biti odgovarajuće i slično. Na zapadu je to normalno, samo kod nas je to još jujuju z:lol:z:lol:z:lol:

Eh, da... i strah od porodjaja je skroz normalna stvar. Ja sam se budila noću, oblivena znojem, a srce da iskoči iz grudi, sve od straha. A kada je počelo, prosto nisam imala vremena da dozvolim sebi luksuz da se plašim. Onda samo misliš na bebu, tvoj strah je u drugom planu. Ali, dok se ne približi, strah je sasvim normalan.
Opusti se, nije to ništa z:lol:z:lol:z:lol:

..jexy, iz iskustva - do polovine ide spoooooro,
a onda dok trepnesh udjesh u deveti i upadnesh u paniku da nishta necesh stici.. :lol:
bas tako! mene je ta panika uhvatila iako mi je ovo druga trudnoca i sto smo sve vec pripremili.... imam osjecaj da cu nesto vazno da zaboravim...a tek sto imam nocne more!!!z:shock: ali bez obzira na sve to,ne planiram da ostanem samo sa dvoje djece....z:lol:

to nije uopste sitna beba(a lakse ces se i poroditi ako je tolika,nego da je velika)....jeste sitna ako gledas na to da se u poslednje vreme radjaju velike bebe od 4 kile
ja sam bila 3150 g i dugacka 49 i nikada mi nista nije falilo,sad sam visoka 170 :lol:
brat od mm ima dve cerkice i obe su rodjene sa samo 2700 g i bile su bas sitne(a nisu prevremeno rodjene) i evo ih sad,nista im ne fali,nemoj da te tako plase
a imas jos oko 8 nedelja...za to vreme beba moze da poraste i da iznenadi i tebe i tog doktora
mi nismo cekali da se rodi da bi se pripremili...sve sto smo mogli,nabavili smo u 8om mesecu,nema to nikakve veze.
A sto se straha tice,sasvim je normalan...mene pocela da hvata frka kad sam usla u deveti :lol: ijuuuu.... na momente sam bas bila uplasena....al kada je prosla zbunjenost od neocekivanog zadrzavanja u bolnici,smirila sam se i opustena legla na sto i porodila se :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back