Bila sam na prvom pregledu od kad sam saznala da sam trudna, uradila UZ i videla crnu tačkicu:-) Sve ok, dobila instrukcije i savete.
Pregled sam uradila privatno kod moje Dr iz DZ) jer ljubazna sestra u DZ na zakazivanju pregleda nije htela da mi izađe u susret i zakaže pregled pre 7.09. kada je prvi slobodan termin.
Ja zamolim, ako može nešto ranije, tada ću bitiu 7. nedelji a imam urođenu srčanu manu, prva trudnoća, juče sam saznala, zbunjena sam, nemam pojma šta treba, kad treba, treba mi i kardiolog, blabla....mrtva ladna kaže ne može. Kao, nemojte da brinete, ako prokrvarite dođite inače se opustite !?!!!!
Pa vas pitam, da li je normalno da idete na prvi pregled krajem 7. nedelje ili sam ja blesava?
Inače,moja Dr je genijalac, ali su sestre izgleda katastrofa.
Trudnoću ću svakako voditi tamo gde ću se i porađati, a kako stvari stoje biće Front.
P.S. Kako se pravilno kaže aminocenteza ili amniocenteza? nailazim na oba termina, pa da se ne frljam:-) ili su sinonimi...
Imam još jedno pitanje za aminocentezu: da li je neka od vas samoinicijativno to radila i ako jeste-kako joj je to palo napamet?
Nešto sam se istripovala....Nikad nisam videla malo dete sa DS, a dan nakon što sam ostala u drugom stanju, u avionu na povratku sa mora, iza mene je sedeo dečak od 2 god. sa DS. Mnogo je bio sladak, i stalno se pentrao i čačkao mene i mm za kosu i osmehivali smo se jedno drugom. Jako sam se čudno osećala, ma ceo dan sam posle bila pod utiskom tog mališana.
I sad sam se ja istripovala da je to neki znak....i zato pitam da li je to neko radio samoinicijativmo?
Izvinite ako sam udavila, ali 1000 stvari mi prolazi kroz glavu a sve drugarice-mame su na moru...
a ja nestrpljiva skroz:-)