Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
'de ste, zene :bye:
Posto je taze trudna, Jexy se ovih dana naslusa raznih saveta:
odmaraj, ne dizi tesko -to kontam, al juce mi drugarica, koja je takodje trudna, poslala poruku:
"ne protezi se, ne tegli ruke gore, NE SPAVAJ NA LEDJIMA:dontunderstand:"
Sto bre ne smem da spavam na ledjima? :think::dontunderstand:
Glupost neka, a?

Nije glupost, al i nije bitno u ovako ranoj trudnoci. Kad ti stomak bude povelicki, a beba stisne, onda kad lezis na ledjima pritiskas glavnu venu koja bljak krv vraca iz nogu, pa se teze vraca cista puna kiseonika (citaj u zagradi: beba ima manje O2 da dise). To se oseti kao da ti trnu noge. Al sada nema veze, samo raspali i spavaj kako god hoces!

Hvala Kajo
ma to za kasnije znam, citala sam negde
al mi zazvucalo kao glupost da u 6.nedelji ne mogu da spavam na ledjima, mada kad razmislis svako zasto ima svoje ....da se ne izrazavam sad ovde :D

al kad budem objavila babama, tetkama, ujnama i strinama da sam trudna...IJAAAAOOO ima da bude:D

Pozdrav svima!

Juče sam saznala da sam u 5. nedelji trudnoće i vrlo rado se pridružujem ovoj temi.
Od sada pratim redovno i obimno sve što ima veze sa trudnoćom:-)

@Jexy1005: izgleda da smo ti i ja tu negde po "stažu" ;-)

Da li neko zna gde u Beogradu ima da se kupe Bugaboo kolica? Ako ih uopšte ima.

Dobar dan moje trudnice, evo i mene posle odmora spremna da od sutra krenem na nove radne zadatke.Na moru je bilo super, plivala, malo suncala, uvece puno setnje..Svratili i do Vrnjacke banje i tamo je bas guzva..
Tsu ja ne mogu da vidim slike..zasto..nisam ti prijatelj..
Dobrodoslica svim novim trudnicama..

Uspeh da se konektujem. Ja sam vec 10 dana u bolnici na odrzavanju trudnoce. Nadam se da ceme uskoro pustiti makar na par dana kuci. Ctg mi je bio los a UZ odlican. Bebac se okrenuo i nije vise karlicno. Sutra cu da vidim sta ce lekari sa mnom. Inace sam u 35-toj nedelji sad.
Pozdrav za sve bivse i sadasnje trudnice sa foruma. Pitanje kad cu uspeti ponovo da uhvatim mrezu odavde

Uspeh da se konektujem. Ja sam vec 10 dana u bolnici na odrzavanju trudnoce. Nadam se da ceme uskoro pustiti makar na par dana kuci. Ctg mi je bio los a UZ odlican. Bebac se okrenuo i nije vise karlicno. Sutra cu da vidim sta ce lekari sa mnom. Inace sam u 35-toj nedelji sad.
Pozdrav za sve bivse i sadasnje trudnice sa foruma. Pitanje kad cu uspeti ponovo da uhvatim mrezu odavde

..ne daj se tasho..:zag:
..odlichno za prezentaciju.. :klap:
..shta je falilo CTG-u? :confused:
..drzim fige za sutra.. :cmok2:

Bila sam na prvom pregledu od kad sam saznala da sam trudna, uradila UZ i videla crnu tačkicu:-) Sve ok, dobila instrukcije i savete.

Pregled sam uradila privatno kod moje Dr iz DZ) jer ljubazna sestra u DZ na zakazivanju pregleda nije htela da mi izađe u susret i zakaže pregled pre 7.09. kada je prvi slobodan termin.

Ja zamolim, ako može nešto ranije, tada ću bitiu 7. nedelji a imam urođenu srčanu manu, prva trudnoća, juče sam saznala, zbunjena sam, nemam pojma šta treba, kad treba, treba mi i kardiolog, blabla....mrtva ladna kaže ne može. Kao, nemojte da brinete, ako prokrvarite dođite inače se opustite !?!!!!

Pa vas pitam, da li je normalno da idete na prvi pregled krajem 7. nedelje ili sam ja blesava?

Inače,moja Dr je genijalac, ali su sestre izgleda katastrofa.
Trudnoću ću svakako voditi tamo gde ću se i porađati, a kako stvari stoje biće Front.

P.S. Kako se pravilno kaže aminocenteza ili amniocenteza? nailazim na oba termina, pa da se ne frljam:-) ili su sinonimi...

Imam još jedno pitanje za aminocentezu: da li je neka od vas samoinicijativno to radila i ako jeste-kako joj je to palo napamet?

Nešto sam se istripovala....Nikad nisam videla malo dete sa DS, a dan nakon što sam ostala u drugom stanju, u avionu na povratku sa mora, iza mene je sedeo dečak od 2 god. sa DS. Mnogo je bio sladak, i stalno se pentrao i čačkao mene i mm za kosu i osmehivali smo se jedno drugom. Jako sam se čudno osećala, ma ceo dan sam posle bila pod utiskom tog mališana.

I sad sam se ja istripovala da je to neki znak....i zato pitam da li je to neko radio samoinicijativmo?

Izvinite ako sam udavila, ali 1000 stvari mi prolazi kroz glavu a sve drugarice-mame su na moru...
a ja nestrpljiva skroz:-)

Poslednja izmena:
Bila sam na prvom pregledu od kad sam saznala da sam trudna, uradila UZ i videla crnu tačkicu:-) Sve ok, dobila instrukcije i savete.

Pregled sam uradila privatno kod moje Dr iz DZ) jer ljubazna sestra u DZ na zakazivanju pregleda nije htela da mi izađe u susret i zakaže pregled pre 7.09. kada je prvi slobodan termin.

Ja zamolim, ako može nešto ranije, tada ću bitiu 7. nedelji a imam urođenu srčanu manu, prva trudnoća, juče sam saznala, zbunjena sam, nemam pojma šta treba, kad treba, treba mi i kardiolog, blabla....mrtva ladna kaže ne može. Kao, nemojte da brinete, ako prokrvarite dođite inače se opustite !?!!!!

Pa vas pitam, da li je normalno da idete na prvi pregled krajem 7. nedelje ili sam ja blesava?

Inače,moja Dr je genijalac, ali su sestre izgleda katastrofa.
Trudnoću ću svakako voditi tamo gde ću se i porađati, a kako stvari stoje biće Front.

P.S. Kako se pravilno kaže aminocenteza ili amniocenteza? nailazim na oba termina, pa da se ne frljam:-) ili su sinonimi...

Imam još jedno pitanje za aminocentezu: da li je neka od vas samoinicijativno to radila i ako jeste-kako joj je to palo napamet?

Nešto sam se istripovala....Nikad nisam videla malo dete sa DS, a dan nakon što sam ostala u drugom stanju, u avionu na povratku sa mora, iza mene je sedeo dečak od 2 god. sa DS. Mnogo je bio sladak, i stalno se pentrao i čačkao mene i mm za kosu i osmehivali smo se jedno drugom. Jako sam se čudno osećala, ma ceo dan sam posle bila pod utiskom tog mališana.

I sad sam se ja istripovala da je to neki znak....i zato pitam da li je to neko radio samoinicijativmo?

Izvinite ako sam udavila, ali 1000 stvari mi prolazi kroz glavu a sve drugarice-mame su na moru...
a ja nestrpljiva skroz:-)

Ja kazem Amniocenteza :) Inace radila sam je na svoju inicijativu jer smatram da su mi godine kriticne (38) ali mislim da mozes da kazes da zelis, pa kada te pitaju, ti kazi da je neko u uzoj familiji imao neku genetsku bolest ili slicno, ne traze oni dokaze a zbog toga ce te poslati i resen problem. Mozes da kazes da je bilo u proslosti da ne baksuziras sadasnjost (kao...mama imala rodjenu sestru takvu i takvu pa vise nije ziva , umrla kao dete), onda neces platiti , inace je oko 300 evra privatno

Nanu Nana
za pocetak, opusti se
i ja sam tu negde kao ti, uplasena da, al ti to nece pomoci.
Isla sam vec dva puta na pregled, jer sam nestrpljiva, al se ne vidi lepo, pa mi svaki put dr rekla da dodjem kasnije :D
sad u subotu sam bila, 5.nedelja, vidi se srce da kucka, al se ne cuje od mog disanja, toliko je maleno:D
Mislim da prvi pregled i jeste negde u 6. ili 7. nedelji jer tek tada moze da se vidi sve to sto se treba videti, a sad sto smo mi nestrpljive pa smo saznale rano,nas problem:D
Amnio vec kako god...meni dr rece da se prvo radi dabl test, pa ako ti on pokaze da spadas u rizicnu grupu (veliki neki markeri valjda, bla bla) e onda te salju na analizu cupica nekih i tu amnio to kako god. Molim nekog sa vise iskustva da nama pocetnicama to pojasni:D Fala
Uglavnom, opusti se.
e da, i ja vodim trudnocu privatno kod dr kod koje idem vec nekoliko godina, mada moram i u DZ zbog papirologije, posao i tako to. A gde cu se poradjati, nemam pojma.
"Razmisljacu o tome sutra":D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back