Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..po doktorima, 10-12 kg je optimalno, ali to zavisi i od konstitucije..
..ja sam dobila 14kg u prvoj, 16 u drugoj, 15 u trecoj trudnoci,
a izlazila iz porodilishta sa 1-2kg vishka..posle shest nedelja bila sam po par kg u minusu, svaki put..

..inache, tezina i raste tako skokovito, oko 5 meseca, pa oko sedmog,
ja sam samo tokom devetog kontinuirano dobijala po oko kilogram nedeljno,
valjda se skuplja voda da ne dehidrirash na porodjaju.. :roll:

Ni do tad ni posle. Amniocinteza radjena 30.juna. Osetila ga 2. jula, 3.jula i jos mozda 5 puta maximalno u sledecoj nedelji i vise jok! Kod mog ginekologa radi med. sestra koja se porodila pre godinu dana. Tako je sitna i mrsava da se stvarno osecam kao dzin :rumenko: kad odem tamo! Kad sam se ja raskukala kako ne osecam bebu, ona kaze da ga je osetila samo u devetom mesecu i to tik pred pododjaj. E pa sad...sta reci :think: , nemoj da se zderes, ja prestala! Uzivaj samo! :cmok:

Jao lakše mi je...:) Još mi baka pre neki dan kao pa još ga ne osetiš?Pa trebalo bi da ga osetiš... :roll: Ma j se baba :evil:

Hvala za info o kilazi, bas sam se stisla :jede:. Jel ima neko sugestiju za kupovinu kolica? Bebac treba da se rodi krajem novembra....ja pojma nemam o cemu treba da se vodi racuna. Pretpostavljam da mi je bitno da nisu neka teska...al sta jos?

Moja beba se rodila u januaru, znači isto je zimska beba kao i tvoja pa sam htela kolica sa korpom (nosiljkom) koja može da se prikači na kolica i stvarno sam je maximalno iskoristila. Punih 6 meseci se vozio u toj nosiljci i stvarno je topla, a ja sam ga stalno šetala i zimi pa mi je to značilo. A često je i spavao u njoj. Takođe smo u sklopu kolica dobili i autosediše koje smo svakako nameravali da kupimo pa kad sam se presabrala i nisu bila baš tako skupa pošto smo dobili sve u njima što nam je trebalo. To su ova kolica www.justclick.rs/catalog/product_info.php?products_id=103
skroz smo zadovoljni, a ima ih u mnogo nijansi.

Tsuymish,cestitam od srca.
Bebica je preslatka... ; ))))
Covece kako vreme leti....moja sofija sada ima 7 meseci....
A kad gledam slike tvoje bebe sva se raznezim...
Imam osecajkao da sam se juce porodila a ono....7 meseci ....
Ne znam ni da li me se secaju neke mame ,nema me vec dugo...ali bi svakako pozdravila sve trudnjace i one koje me znaju i one koje me ne znaju ...

Uzivajte u trudnoci i mazite svoje divne stomake.... ; ))))

'de ste, zene :bye:
Posto je taze trudna, Jexy se ovih dana naslusa raznih saveta:
odmaraj, ne dizi tesko -to kontam, al juce mi drugarica, koja je takodje trudna, poslala poruku:
"ne protezi se, ne tegli ruke gore, NE SPAVAJ NA LEDJIMA:dontunderstand:"
Sto bre ne smem da spavam na ledjima? :think::dontunderstand:
Glupost neka, a?

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back