Nisam trudnica, i teško da ću uskoro i da budem. Ali čitam šta Taša piše o dočeku iz porodilišta... pa mi nekako dodje da plačem. Koliko god da je teško bilo, koliko god da rana boli i da si nervozna, i da ti je do mira, opet je to mnogo lepša varijanta - neko se, a u ovom slučaju svi, obradovao toj bebi, okupili se da je dočekaju... Mene su, u 4 popodne, muž i sludjena i nadasve sebična svekrva, izveli iz porodilišta, a dočekala nas zaključana kućna vrata! Ja gricnula nešto, čini mi se kesicu grisina, u 10 ujutru, i ništa osim toga, čekala otpust kao ozebao sunce, a moja svekrva donosi povojnicu, redja sve po redu ( čak i celu četvrtinu kupovne torte ) i pokriva krpom, dok se svi ne okupe, a ja mrtva gladna sedim na krevetu i dojim bebu. Kuća mi puna prašine ( 4 dana nisam bila tu, a sve vreme terasa otvorena, naneo vetar ihihi ), pelene oprane na 30 stepeni 

, sudopera puna sudova... a ja čekam da stavim nešto usta do pola sedam uveče!!!! Naravno, ja sam iznela tanjire, skonila sve posle, a mm je oprao. Taman da svekrva nešto uradi, ruke bi joj otpale.
Raspakujem kesu iz porodilišta, raspadam se od bola - 22 šava, iscepala se kao svinjče na porodjaju ( koliko god da je bio lak i brz, baš zato mi se grlić i pocepao jer je sve bilo kruto ), a moja draga sveki sedi i čuva povojnicu da slučajno ne uzmem pre nego što se plava krv skupi
Sutradan dolazi moja mama, ostaje 7 dana kod mene, ostavlja i kuću i decu tamo u drugom gradu, jer svekrva "ne ume" da pomogne. Drugi dan po izlasku iz porodilišta angažuju mm na ceo dan da radi nešto, zaboga pa mama mi je tu, šta će mi on
Bilo kako bilo, mnogo je teško doneti prvenče u kuću i naići na zaključana vrata... a inače tu sve vrvi od života, a baš su tog dana svi morali nešto ... ma idi... a ja luda verovala da im je zaista svejedno da li je muško ili žensko. Sada, potpisujem bez trena dvoumljenja da bi sve bilo dijametralno drugačije da sam rodila sina...

, sudopera puna sudova... a ja čekam da stavim nešto usta do pola sedam uveče!!!! Naravno, ja sam iznela tanjire, skonila sve posle, a mm je oprao. Taman da svekrva nešto uradi, ruke bi joj otpale.Raspakujem kesu iz porodilišta, raspadam se od bola - 22 šava, iscepala se kao svinjče na porodjaju ( koliko god da je bio lak i brz, baš zato mi se grlić i pocepao jer je sve bilo kruto ), a moja draga sveki sedi i čuva povojnicu da slučajno ne uzmem pre nego što se plava krv skupi

Sutradan dolazi moja mama, ostaje 7 dana kod mene, ostavlja i kuću i decu tamo u drugom gradu, jer svekrva "ne ume" da pomogne. Drugi dan po izlasku iz porodilišta angažuju mm na ceo dan da radi nešto, zaboga pa mama mi je tu, šta će mi on

Bilo kako bilo, mnogo je teško doneti prvenče u kuću i naići na zaključana vrata... a inače tu sve vrvi od života, a baš su tog dana svi morali nešto ... ma idi... a ja luda verovala da im je zaista svejedno da li je muško ili žensko. Sada, potpisujem bez trena dvoumljenja da bi sve bilo dijametralno drugačije da sam rodila sina...

al je upalilo. Ispočetka su se bunili, jer kako će oni svojoj rodbini da kažu da ne mogu još dolaziti i da treba da se najave - čini mi se da im je to bila najbolnija tačka (dok kod mojih nije bilo tih problema). Ali i pored toga se desilo da su njihovi prijatelji upadali nenajavljeni
.
(trebala sam strogo mirovati zbog rane, al je to bilo teško izvesti), zajedno smo hranili (prvih 1-2 nedelje je dobijala i dohranu), prepovijali i kupali bebicu, a sveki je kuvala i peglala stvari za bebu.