Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ćao drage žene, kako ste mi sve, ja se ne javljam često, imala sam i imam još uvijek problem oko rane
hajde ako je neka imala neka nešto kaže,odmah po izlasku iz bolnice mi je rana procurila na dren, pa
sam danima išla na previjanje, pošto mi je moj doktor bio na odmoru, ovima ostalima nije ni bilo toliko
stalo, ta se rana trebala istisnuti svaki put da izađe to masno tkivo što nezarasta, a oni su meni samo previli i to je to,
zaraslo a nije izašlo sve što treba, prošlo par dana pojavi mi se plik na rani i sreća doktor moj tu pa sam otišla njemu kad je
čovjek stao istiskat dušu mi je izvadio, i sad sama sebi previjam,još nije zaraslo, svaki put istisnem po koju kap, pa neznam kad će to više prestat, dopizdilo mi je,
stim da mi se desio smrtni slučaj u familiji pa je to valjda sve pokrenilo, Laru sam hranila mojim mlijekom
pa skoro nije ništa dobila sad je prehranjujem a svoje dajem čisto onako pošto nikakvog efekta nema, nikako da krene na bolje:dash:

:cmok: bice bolje
bas mi zao sto si se namucila

Strasno je koliko se razlikuju ti pregledi i analize od bolnice do bolnice..ipak mislim da bi trebalo svuda biti ista procedura ali ocigledno nije tako..Meni su sad radili briseve, kolposkopiju, krvnu sliku, urin , urinokulturu, TPH, HBsAG,Anti HCV,Anti HIV..Ako bude kao u prvoj trudnoci onda cemi do kraja samo raditi jos dva puta krvnu sliku i urin..A o dabl testu nisu hteli ni da cuju..sad cu videti sta ce biti za tripl..

e eto,ja ni jedan jedini put nisam isla na ctg npr....a koliko sam shvatila to treba u devetom ....jel?
kolposkopiju nijednom nisu radili
radjen mi je samo papa i brisevi(briseve sam ja sama radila,posto se dr nije setila toga)
i krvna slika...i to sam ja insistirala
dr. iz DZ je rekla,sta ima da radis krvnu sliku,kad si ionako sigurno malokrvna :eek:
reko dajte vi meni uput,ne mrzi mene da se iscimam
:roll:

sad u bolnici isto
niko nista ......samo ja banem kad mislim da treba,preko veze i kazem ja dosla na kontrolu
kaze kakvu???
reko pa UZ i ako treba neki pregled,odkud ja znam,prvi put sam trudna
i eto,da ja nisam insistirala na pregledu,ne bi ni znali da imam cistu velicine graska na zadnjem zidu vagine koja nije opasna,srecom,ali sta da je nesto drugo????
oni ko da su prodavci charapa na bulevaru,a ne lekari...sta je njima,nije mi jasno

i to,pregledao me samo sa dva prsta,na brzinu
uopste ne znam dal sam vec otvorena malo,dal ovo,dal ono

bruka bre

ja recimo idem privatno,isla sam i u prvoj trudnoci kod iste dr...
ona sama trazi krvnu sliku i urin...i kaze ti sta da pijes(ja sad uzimam samo sumece i heferol)
kad sam bila prvi put trudna rekla mi je sta sve treba da pripremim od analiza za porodjaj mada sam to dobila i u skolici
u prvoj je trazila briseve,sad u ovoj nije...nemam pojma zasto
isla sam na ctg (u prvoj)cim sam usla u 9. i to je bilo ako se secam valjda jednom nedeljno da bi poslednje nedelje isla svaki drugi dan...sad necu ici na ctg jer idem na carski pa to i nije neka stavka kad ides na ovu vrstu porodjaja..

Meni je doktorka dala da sledece nedelje uradim oGTT. Kaze da je to sada deo redovne procedure. Nisam imala secer u mokraci niti imam bilo kakvih problema, ali eto oni hoce da provere da se nije slucajno razvio dijabetis u trudnoci. Da li je neka od vas radila taj test? Znam da to podrazumeva pijenje zasecerene vode i menrenje nivoa secera nakon toga. Da li ima jos nesto?

Dobro jutro..kako ste od jutros..opet nam krecu vrucine..
E ja imam nesto interesantno da vam napisem..sredjivala neke stvari zbog selidbe i nasla sam karton trudnoce sa brvom bebom kao i sve analize i umalo se nisam sokirala.Uradila sam UZ u isto vreme i sa prvom i sa drugom bebom i razlike su evidente imajuci u vidu:
Sa Nikolom termin 31.12.2007. UZ 04.06. crl 27.3 (9.6)
Sa drugom bebom termin 21.01.2010 UZ 02.06 crl 42.3 ( 11.2)
Da li je moguce da je tolika razlika..ja sam se zaprepastila..

Pa moguće je Majo.
Meni je isto tako bilo sa Lukom i Milošem. Celu trudnoću je Miloš bio krupniji i tako je bilo i na porođaju.
Prvi se rodio sa 3kg i 49cm, a drugi sa 4kg i 52cm.
To se nastavlja i dalje. Sa punih 5 meseci Miloš je otprilike bio gabarita kao što je Luka bio sa 8-9 meseci.

Osim toga, ta merenja nisu toliko precizna, ali su dovoljna da ti bude jasno da će druga beba biti dosta krupnija od Nikole. :D

Moja Nadja je imala 4 kg i 55 cm duzine. I kod mene ako je tacno da je druga beba veca od prve ima da bude gusto.

Mene vec sad muka hvata... :sad2: Elena je imala 4.62 kg i 54 cm, a planiramo i drugo...:rumenko:, kolka ce to biti beba :eek:, ima odmah u startu da zakazem carski cim ostanem trudna :zcepanje:... i ovako se babica na porodjaju cudila kako nisam isla na carski s obzirom da je tako velika beba.

Danas mi nije dobro. Bole me ledja a jutros sam imala malooo krvi u iscedku. Cekam da mi se mm vrati s posla i odmah idem kod doktora. Nadam se da nije prevremeni porodjaj. Ako jeste, valjda nesto mogu da mi daju da se to odlozi :(. Strasno sam uplasena. Ja sutra ulazim tek u 25-tu nedelju trudnoce. Bebu osecam lepo citav dan se meskolji i sutira me, a sad na internetu citam da to ne mora da znaci da je beba, vec moze da bude grcenje materice koje zene mesaju sa pokretima bebe. Uzasno mi je

Danas mi nije dobro. Bole me ledja a jutros sam imala malooo krvi u iscedku. Cekam da mi se mm vrati s posla i odmah idem kod doktora. Nadam se da nije prevremeni porodjaj. Ako jeste, valjda nesto mogu da mi daju da se to odlozi :(. Strasno sam uplasena. Ja sutra ulazim tek u 25-tu nedelju trudnoce. Bebu osecam lepo citav dan se meskolji i sutira me, a sad na internetu citam da to ne mora da znaci da je beba, vec moze da bude grcenje materice koje zene mesaju sa pokretima bebe. Uzasno mi je

..una, ne daj se..drzim fige da sve bude ok.. :zag:

Mada, ako se ne varam ti zivis u Kanadi ? E onda je malo komplikovanije, koliko ja znam , moraces da potpises da prihvatas taj lek jer je opasan za srce...to samo kod nas dele ko bombone a infuziju partusistena ko zasladjenu vodicu. Ma, valjda ce biti sve u redu i javices nam da je bilo nesto bezveze, jel da ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back