Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj je bež'o zadnja 2 meseca kad mi je stomak bio poveliki. Ona čuvena rečenica: "Velika beba bre, neću da ga gurkam ionako mu je tesno".
Jel to za smejanje ili za plakanje? :think:

Mi nismo imalo odnose neka prva 3 ili 3,5 meseca, dok nije prestao stomak onako gadno da me boli i dok nisam prestala da pijem utrogestan i primam depo-progesteron.
a onda... poludeo čovek načisto. Kaže da mu nikada nisam bila seksipilnija i da nikada nije imao želju kao tada. nemam pojma šta se to desi u mozgu muškarca, ali od mnogih mama sam čula da su bile mnogo interesantne muževima u trudnoći. Zaista smo imali redovan sex, čak i nedelju dana pre porodjaja :rumenko: Pokušala ja da mu objasnim da ne bi trebalo, radi bebe, a on će - radi bebe, a? Zamisli samo šta može da joj se desi, da se rodi u terminu,eeeej :D:D:D
Naravno, da li treba i da spomenem da je sex u trudnoći sasvim drugačiji, ili bi trebalo da bude sasvim drugačiji nego inače. Mora biti mnogo pažljiviji, mnogo nežniji.... i svakako da ga ne treba biti uopšte ako dr kaže da je rizično. Nama dr rekla samo da budemo pažljivi i da ne preterujemo ( mislim, nismo, uopšte... :whistling::whistling::whistling: :rumenko::rumenko::rumenko: )
I taaaakooo :rumenko:

Da li neka zna kako se tacno pravi onaj buckuris od cvekle,sargarepe,jabuke i linuna za poboljsanje gvozdja?Ja sam nasla neki recept tipa sve se izredna pa se prelije sokom od limuna i ostavi da pusti sokove e sada nije mi jasno jel svekla treba da bude ziva ili kuvana i koliko toga se pije dnevno mislim koliko kasicica?

Ja znam za taj neki recept, po kilogram jabuka, cvekle, sargarepe, limuna i meda. Prva tri se izrendaju na sitno, dobro procedi kroz krpu, limun se iscedi i doda 1 kg meda. bude to dosta soka, znam da se deci daje po jedna rakijska casica ujutru na gladan stomak i da pomaze.
Ali isto tako znam da meni kod lose krvne slike nista nije pomoglo kao mamavit, nikad bolju krv nisam imala od kako ga pijem, a vrlo lose jedem u ovoj trudnoci, evo kraj skoro a ja jeddva 8 kg u plusu.

Pa znas, mm se registrovao kako bi vam napisao kompletan izvestaj, njegovo vidjenje svega , jer ce biti prisutan. Za sada kaze da mu je jedan od najtezih dana u zivotu bio dan kada sam ja otisla pre petnaestak godina u porodiliste a on ostao sam kuci, nije bilo mobilnih, a za bebu su hteli nesto da kazu telefonom samo ako imas dobru vezu, uglavnom je pravilo bilo da se saceka da prodje oko 2 sata pa tek onda jave ako je sve u redu.

Pa znas, mm se registrovao kako bi vam napisao kompletan izvestaj, njegovo vidjenje svega , jer ce biti prisutan. Za sada kaze da mu je jedan od najtezih dana u zivotu bio dan kada sam ja otisla pre petnaestak godina u porodiliste a on ostao sam kuci, nije bilo mobilnih, a za bebu su hteli nesto da kazu telefonom samo ako imas dobru vezu, uglavnom je pravilo bilo da se saceka da prodje oko 2 sata pa tek onda jave ako je sve u redu.

Ta neizvesnost je najgora. Ne znas ni kako je, ni sta je, niti mozes ikako pomoci :sad2:

Super je sto su uveli da i otac moze da prisustvuje porodjaju :super: . U Novom Sadu to na zalost nije slucaj :( ali se nadam da ce uskoro uvesti i kod nas.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back