Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo, dobila ginekologa. Kaze da uradim urino kulturu. Bas me zanima ima li nesto. Nesto sam se isprepadala. Kistina &n Marge thanks, mora da vam zvucim sumanuto. Ja se uzasno tesko mirim sa situacijom u kojoj nesto od mene ne zavisi i nad cime nemam kontrolu. A i iskustvo sa lekarima (raznim) mi daje za pravo. Moram da nadjem nacin da se opustim. Hvala sto ste tu!

Samo da se javnem, ja posle dorucka i kafice idem na skidanje serklaza, jutros sam zvanicno popila poslednju tableticu leka kojeg sam mrzela pola godine. I nemam nameru vise nikad. Prosto ne mogu da verujem da je dosao i taj dan. Sad, da li cu ostati, ne verujem, mada bi volela da se to sto pre zavrsi. Juce mi bila patronazna, neke od njih su previse opustene , cini mi se, ona to tako ladno prica o porodjaju i jedino o cemu se brine je da krenem na vreme da se ne poradjam negde usput. I tako je bila ubedljiva da sam prosto pocela da zaboravljam kako to i ne ide tako brzo. Pocela sam da sumnjam u sebe da necu prepoznati bolove, kao da mi je prvi put.

I jos kaze da nista ja ne kupijem od tih kremica, lanolina, sredstava za odrzavanje pupka, zavoje...sve ona to , kaze nosi po sluzbenoj duznosti. I da ponesem samo 10 pampersa a ako mi i jedan ostane da ne ostavim u bolnici, nego da donesem kuci ?
Sta im je ? Kao da se uplasili posle ovih hapsenja pa sad sve imaju i sve daju pacijentima.

I jos kaze da nista ja ne kupijem od tih kremica, lanolina, sredstava za odrzavanje pupka, zavoje...sve ona to , kaze nosi po sluzbenoj duznosti. I da ponesem samo 10 pampersa a ako mi i jedan ostane da ne ostavim u bolnici, nego da donesem kuci ?
Sta im je ? Kao da se uplasili posle ovih hapsenja pa sad sve imaju i sve daju pacijentima.

Srecno, Marge! :)
Ja sam nosila samo pampers i lanolin.
Kupi lanolin za svaki slucaj, nisam jos cula da negde to dobijas!
Meni je mnogo pomogao. Nisam imala ragade, ali su me prvih dana boluckale bradavice dok se nismo navikli i beba i ja na dojenje, a lanolin mi je to resavao izmedju dva podoja.

Srećno Marge! :super:

Uveče kad odnose bebicu, daješ im 4-5 pampersica i kremu za bebe, pa ujutro vrate ako nisu sve iskoristili. Ja sam nosila ono najmanje pakovanje (24kom), vratila sam samo par komada, mada smo mi ostali 1 dan duže (porodila se u čet poslepodne, a trebali smo izaći u nedelju).

:manikir:
ja dosla...cekala malo duze na ctg, onda doktoricu, a njoj danas poslednji dan pre godisnjeg pa doslo nas desetak na skidanje serklaza. Kaze mi da pijem jos lekove :confused: ajd, razmislicu o tome jos koji dan.
Kaze otvorena 1 prst, al to nista ne znaci jer kontrakcije nisu neke jacine. Pisem vam posle moram malo da odmorim, iscrpelo me ovo vreme.:heart::heart::heart:

Marge odmaraj zasluzila si a mi te cekamo ovde sa novim vestima...
Ja danas isla do DZ da se vidim sa doktorom koji ce mi otvoriti karton i davati te upute posto doktor koji me je porodio prvog puta je sad nacelnik, i radi samo na odeljenju pa me poslao kod njega..kao idi to je fiktivno da budes pokrivena papirima a ja cu ti voditi trudnocu. Medjutim tog drugog doktora znam on je isto dobar strucnjak drzi ovde provatnu praksu pa sam isla kod njega dok sam bila trudna sa nikolom..On me prepozna, uradi mi uz, kaze 11n+2d, srcana radnja dobra, sve ok, dao mi je upute za laboratoriju, briseve, hepatits, hiv, i svasta jos.Kazem ja njemu da bih u ponedeljak dosla kod njega privatno na 3d i da bi odradila dabl, on me pita zasto..Ja kazem nekako sam sigurnija, a on meni niz razloga da ne treba, da ako ima necega posle se rade bolji testovi, i na kraju meni je u interesu kad dodjes kod mene privatno da ti uzmem sto vise para ali za tim nema potrebe. I sad vi meni kazite ko je ovde blesav...

Marge odmaraj zasluzila si a mi te cekamo ovde sa novim vestima...
Ja danas isla do DZ da se vidim sa doktorom koji ce mi otvoriti karton i davati te upute posto doktor koji me je porodio prvog puta je sad nacelnik, i radi samo na odeljenju pa me poslao kod njega..kao idi to je fiktivno da budes pokrivena papirima a ja cu ti voditi trudnocu. Medjutim tog drugog doktora znam on je isto dobar strucnjak drzi ovde provatnu praksu pa sam isla kod njega dok sam bila trudna sa nikolom..On me prepozna, uradi mi uz, kaze 11n+2d, srcana radnja dobra, sve ok, dao mi je upute za laboratoriju, briseve, hepatits, hiv, i svasta jos.Kazem ja njemu da bih u ponedeljak dosla kod njega privatno na 3d i da bi odradila dabl, on me pita zasto..Ja kazem nekako sam sigurnija, a on meni niz razloga da ne treba, da ako ima necega posle se rade bolji testovi, i na kraju meni je u interesu kad dodjes kod mene privatno da ti uzmem sto vise para ali za tim nema potrebe. I sad vi meni kazite ko je ovde blesav...

Stvarno mi nije jasno...u stvari nije mi jasno zasto vec sada da radis briseve, hepatitis, hiv a da ne radis ekspertni koji se radi u 12-toj nedelji i dabl test. Ako procesljas sve forume za trudnice poput bebac.com, ringeraja.com i sl videces da su to obavezni pregledi. na osnovu toga se, ako je potrebno salje na amniocentezu. A mozda je on odradio expertni uz, on moze da se radi i na obicnom, ne mora na 3d, meni je tako radjen. Vidi na rezultatima dali ti negde pise da je izmeren NT pa ces znati da li je radio sve sta treba. To je vratni ili tzv nuhalni nabor, treba da je proverio i nosnu kost, srcanu i mozdanu radnju.

lanolin iz dm-a onaj babylove je isti ko onaj u aksi?
misim,jel i taj iz dm-a dobar ko onaj iz akse?
u aksi je 1200 a u dm 200
nije mala razlika

Ne da je dobar, neg odličan. Počela sam ga koristiti još u bolnici posle porođaja, a dobro je došao i mojoj cimerici - porodilji. Za 4,5 meseca još nisam potrošila celu tubu (u početku sam mazala nakon svakog podoja, a sad kad se setim... :whistling:).
Tako da ti ga preporučujem od :heart:.

hvala vam svima puno puno na čestitkama:cmok2:
evo i mene malo da se javim, osim što spavamo i sikimo ništa ne radimo.....
otišla ja na kontrolu kao što je i dogovoreno i pošto se Lara okrenila poprečno a
puno se vrti nije bilo baš sigurno da se više čeka radi pupčane vrpce:think:
i tako rodi se Lara 20.06,teška 3670 i duga 54cm u 11.20 carskim rezom:heart:
ona je super prava mala princezica:zaljubljena:
ja sam svakim danom sve bolje i bolje,
još da napomenem da sam još uvijek za prirodni nego za carski
mislim da se zna:rtfm:
Kistina je jedina bila realna i istinu govorila:sad2:
al da vas ne plašim uglavnom prođe sve brzo, još koji dan i zaboravit ću da
sam se i porodila:lol:

čestitke od mene za Suzu i
još neko ako se porodio u međuvremenu sve čestitke:vatromet:

I ja sam ga kupila u DM, kao i podloge za bolnicki krevet (ono kad dolaze lekari u vizitu pa traze da bude cisto umesto njihove prljave posteljine) tamo je 200 din 10 komada
e a ja se zeznula i u aksi kupila podloge za deciji krevet...mislim upija i to isto al je skuplje...al nema veze
Ne da je dobar, neg odličan. Počela sam ga koristiti još u bolnici posle porođaja, a dobro je došao i mojoj cimerici - porodilji. Za 4,5 meseca još nisam potrošila celu tubu (u početku sam mazala nakon svakog podoja, a sad kad se setim... :whistling:).
Tako da ti ga preporučujem od :heart:.

e hvala ti za info :) :heart:

otišla ja na kontrolu kao što je i dogovoreno i pošto se Lara okrenila poprečno a

:cmok::cmok::cmok::heart: :heart::heart::heart::heart:

Cestitam jos jednom! :heart:
Drzi se, draga, brzo to prodje!
Ja sad i zaboravim da sam imala carski dok ne vidim oziljak u ogledalu. :)

Wenerice bas mi je drago za vas i jedva cekam da vidim vase prve slikice..
Marge ne znam sta da ti kazem, mozda jeste ali na ovom papiru se vidi samo duzina bebe, srcana radnja +, i duzina trudnoce. Mozda je video a nije zapisao, videcemo se posle 20. na 3d pa cu videti sta ce reci...uostalom necu vise da se sekiram..Da li od svega toga, da li sto mi je Nikola dok sam ja popodne dremala seo bukvalno celom tezinom na stomak, kad sam isla do toaleta, obrisala se, bilo je malo svetlocrveno, posle toga nista, ne znam sta da radim.Jel se to vama desavalo..Inace desilo mi se posle odnosa pre jedno mesec dana, isto tako malo...bas sam se zabrinula..

Odmorila se i vec sinoc zajasila usisivac, otisla u magacin da napravim popis robe, mora da sam bila uzasna jer je sin pitao (i otisao) kod drugara da spava. Mislim da im je svima vise prijalo to da budem mirna, lezim, gledam tv nego sto sada ispravljam krive drine koje su oni otaljavali svo ovo vreme.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back