Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
zdravo drugari, mi smo se rodili u utorak 8. juna!:D sa 3820 grama i 52 cm!
bio je carski sa spinalnom anstezijom, presrećna sam što sam ga videla kad je izašao! Taj doživljaj je nešto stvaaaarno posebno!
sikimo lepo i u međuvremenu spavamo:D

pozdrav od Nikole i mene:zag:

Čestitam Snežo! :super:
Beba je baš super!
A jel dečak ili devojčica i kako se zove?
Ja ništa ne znam, a volim da znam. :rumenko:

:lol::lol::lol::whistling::whistling:
:cmok::cmok::cmok:

hvala svima:heart:

htela sam da vam opričam porođaj, al sad vidim šta je Kristina napisala, identično je bilo i kod nas!:lol: Spinalnu preporučujem! One priče glava boli posle, nisu tačne... da posle boli, boli, ali brzo ide taj oporavak!

Eli, ja htedo da ti odgovorim, al vidim da je Tsay to već obavila:lol:

nema Bojaline...

ne znam zašto sad ne spavam, kad mi se plače od umora...
sve vas:zag:

mene mLogo brine taj oporavak poslije, čak sam svoju kumu pitala jel boli toliko da
ću morat plakat:dontunderstand:
koga god poznajem što se porodio na carski kažu mi da nema
šanse da bi se prirodno porodili i onda ja opet:dontunderstand:
i jeste li radili taj mali rez-bikini ili onaj veliki:think:
možete slobodno malo više pričati o tom poslije, neću se ja ljutit:mrgreen::lol:

Mene je glava strasno bolela od anestezije, neizdrzivo i analgetici nisu pomagali, ali samo 2-3 dana. Izgleda da je to individualno. Rez mi je bio ogroman, skoro od kuka do kuka, ali se smanjuje zajedno sa stomakom. Sad je drasticno kraci, a nisko je i ne bi se video na plazi. :) Valjda je to bikini rez. Mislim da ce se jos smanjiti, sad je na nekih 15 cm, a kad sam ga videla prvi dan posle operacije htela sam da se onesvestim-grozan, ogroman, ruzan! Cini mi se da je bio duplo veci nego sad. Boli za plakanje samo prvi dan. Posle boli najvise kad ustajes, kad ti skinu konce (meni su 4.dana) mnogo manje. Sad osecam promenu vremena i bol kad se preforsiram, kad duze setam, radim po kuci. Ako mozes, dogovori se za spinalnu, nema budjenja, nema oporavka od opste anestezije, kao kod zubara, samo ti ovde utrnu noge i posle 3 sata samo osetis kako ti se vraca osecaj u njima. Dobro, i ta glavobolja posle, ali to ne mora da ti se desi. Pitaj sta god te zanima, nije strasno kao sto ti sad izgleda, veruj mi! :cmok2:

Wenerice moja koleginica imala je prve dve trudnoce carski rez ali se zato u trecoj trudnoci normalno porodila..Tako da mislim da ne mora da znaci da posle carskog mora ici ponovo carski. I ja sam prvi put bila bila na carski, i mogu ti reci da sam super prosla, nisam imala glavobolje, samo me je rana dosta zatezala oa mi je to bili nezgodno..sve u svemu najbolje je prirodno..

snezana, cestitam! bravo za nikolu.... :heart: uzivajte....

wenerice, ti i ja se sad trkamo, meni je ostalo jos 6 dana do termina....
poludecu vise, noge mi otekle, bole me rebra, cela desna strana...
o bebinom ritanju da ne pricaml, svi se valjaju od smeha oblicima mog stomaka!
a kicma kao da je tudja...
ja definitivno opet uz epidural....

cmok svima....

e, mislim nije mi više ovde mesto, ali kad vidim Eli, jasno mi je da ne grešim :)
čestitam svim mamama i ljubim sve bebe ovde i zahvaljujem se svima na lepim i utešnim rečima
ja opet nisam imala internet, dok se 'neko' :roll: nije popeo na krov :dash:

elem, ljubim vas sve, hoću da vam kažem da smo mi dobro, Milica je jedna predobra i preslatka beba; stalno ponavljam - da sam prvo nju dobila, a posle indijanca mislim kao prvo da ne bismo pravili razliku od četiri godine, a drugo - da bih njega vodila drugu noć u hitnu misleći šta mu je... ko razume shvatio je :lol:

by the way, Milica je ISTA, pljunuta njena mama :cool: obzirom na to da je Stefan identičan tata, ovo mi je baš onako čudan, i prelep osećaj :D

ljubim vas sve :zag: :kiss:

Mene je glava strasno bolela od anestezije, neizdrzivo i analgetici nisu pomagali, ali samo 2-3 dana. Izgleda da je to individualno. Rez mi je bio ogroman, skoro od kuka do kuka, ali se smanjuje zajedno sa stomakom. Sad je drasticno kraci, a nisko je i ne bi se video na plazi. :) Valjda je to bikini rez. Mislim da ce se jos smanjiti, sad je na nekih 15 cm, a kad sam ga videla prvi dan posle operacije htela sam da se onesvestim-grozan, ogroman, ruzan! Cini mi se da je bio duplo veci nego sad. Boli za plakanje samo prvi dan. Posle boli najvise kad ustajes, kad ti skinu konce (meni su 4.dana) mnogo manje. Sad osecam promenu vremena i bol kad se preforsiram, kad duze setam, radim po kuci. Ako mozes, dogovori se za spinalnu, nema budjenja, nema oporavka od opste anestezije, kao kod zubara, samo ti ovde utrnu noge i posle 3 sata samo osetis kako ti se vraca osecaj u njima. Dobro, i ta glavobolja posle, ali to ne mora da ti se desi. Pitaj sta god te zanima, nije strasno kao sto ti sad izgleda, veruj mi! :cmok2:
pa da tebi vjerovatno ti lijekovi nešto nisu pomagali, kod nas kažu kao ako prvi dan dva ako osjetiš da te boli tražiš nešto protiv bolova i daju ti, e sad što se tiče te spinalne kod nas to nema, kod nas samo ima ova uspavaju te definitivno i to ti je:confused:
poslije buđenja te vode jedno dva tri puta da ideš u wc, usput malo i prošetaš i tako i nakon 24 sata ideš u sobu sa ostalim porodiljama, e sad kao od te silne anestezije taj prvi dan skoro i prespavaš, vjerovatno zavisi od osobe do osobe,i od bolnice do bolnice,
što se tiče reza taj je dobar na taj sam mislila kod nas neki prave i onaj veliki stari preko čitavog stomaka al sam ja odmah naglasila da ako može taj mali bikini, ionako sam sva po stomaku ispucala još mi i taj rez treba, ma joj hiljadu je pitanja, samo me brine taj prvi dana, al kažem opet ako su svi preživjeli i ja ću,nisam sklona plakanju nit deranju, bol baš mogu podnjet, na prirodnom se nisam javila al da me je strah od carskog jest,
to jest strah od nepoznatog:dash:
Wenerice moja koleginica imala je prve dve trudnoce carski rez ali se zato u trecoj trudnoci normalno porodila..Tako da mislim da ne mora da znaci da posle carskog mora ici ponovo carski. I ja sam prvi put bila bila na carski, i mogu ti reci da sam super prosla, nisam imala glavobolje, samo me je rana dosta zatezala oa mi je to bili nezgodno..sve u svemu najbolje je prirodno..
i dole kad te sjeku zateže isto, samo što je lakše sa carskim mislim vjerovatno jer možeš sjedit a ovako mjesec dana se prebacuješ sa jednog na drugi guz :lol:
snezana, cestitam! bravo za nikolu.... :heart: uzivajte....

wenerice, ti i ja se sad trkamo, meni je ostalo jos 6 dana do termina....
poludecu vise, noge mi otekle, bole me rebra, cela desna strana...
o bebinom ritanju da ne pricaml, svi se valjaju od smeha oblicima mog stomaka!
a kicma kao da je tudja...
ja definitivno opet uz epidural....

cmok svima....
meni tačno 11 dana, idem danas na kontrolu ako kaže jesi za ostanak
ja ću reći jesam kako nisam il bez obzira kad god mi kaže pristajem
nemam šta više čekat, mislim proćiće ljeto:rotf:

mene mLogo brine taj oporavak poslije, čak sam svoju kumu pitala jel boli toliko da
ću morat plakat:dontunderstand:
koga god poznajem što se porodio na carski kažu mi da nema
šanse da bi se prirodno porodili i onda ja opet:dontunderstand:
i jeste li radili taj mali rez-bikini ili onaj veliki:think:
možete slobodno malo više pričati o tom poslije, neću se ja ljutit:mrgreen::lol:

Ja imala 2 carska, prvi neplanirani a drugi planirani, oba pod spinalnom anestezijom. Posle prvog sam se fantasticno oporavljala, sve sama radila oko bebe cim sam ustala iz kreveta ( kada su me oslobodili infuzoje katetera i propratnih "radosti" :D ) Prvo ustajanje mi je bilo malo tesko, ali cim sam stala na noge islo je bez problema. Preporucujem mlaz tople vode ( usmeriti tus ) direktno na ranu, tako su mi u bolnici preporucili-super je.
Pred drugi carski sam mislila =, samo da oporavak ide kao kod proslog bice super, bolje ne moze. Za ne poverovati, posle drugog sam se jos brze oporavila, prvu noc posle operacije sam sama sedela u krevetu ( sta sedela, radila trbusnjake celu noc, beban je plakao pa sam ga svaki cas uzimala k sebi ), sutradan sama otisla na tusiranje, posle se vec setkala po sobi i hodniku, drugi dan otisla kuci...ma kao da nista nije bilo.
I da, imam onaj mali bikini rez, on tek posle godinu dana bude onakav kakav ce ostati i na dalje ) smanji se nekako ', ma nista se ne vidi, neprimetna tanka linijica.
Wenerice, samo bez straha, carski uopste nije strasan a ni oporavak posle, posebno ako je planirani carski pa odmorna udjes u operaciju umesto izmucena od pokusaja da se porodis prirodno.

sd76 hvala ti puno, ti si baš može se reći dobro prošla:cmok:
ljubi mi ime moje:heart:

ja došla sa kontrole, ponovo u nedelju ujutro kontrola, dosad sam uvijek radila poslijepodne
a sad ujutro, znači moglo bi svašta da bude :zper:
al kad sam danas došla puna bolnica:sad2:, al ne bojim se ja ništa:cool:

pa da tebi vjerovatno ti lijekovi nešto nisu pomagali, kod nas kažu kao ako prvi dan dva ako osjetiš da te boli tražiš nešto protiv bolova i daju ti, e sad što se tiče te spinalne kod nas to nema, kod nas samo ima ova uspavaju te definitivno i to ti je:confused:
poslije buđenja te vode jedno dva tri puta da ideš u wc, usput malo i prošetaš i tako i nakon 24 sata ideš u sobu sa ostalim porodiljama, e sad kao od te silne anestezije taj prvi dan skoro i prespavaš, vjerovatno zavisi od osobe do osobe,i od bolnice do bolnice,
što se tiče reza taj je dobar na taj sam mislila kod nas neki prave i onaj veliki stari preko čitavog stomaka al sam ja odmah naglasila da ako može taj mali bikini, ionako sam sva po stomaku ispucala još mi i taj rez treba, ma joj hiljadu je pitanja, samo me brine taj prvi dana, al kažem opet ako su svi preživjeli i ja ću,nisam sklona plakanju nit deranju, bol baš mogu podnjet, na prirodnom se nisam javila al da me je strah od carskog jest,
to jest strah od nepoznatog:dash:

Coko, ne treba da se plasis, to je rutinska intervencija, sve smo prezivele kao sto vidis, stvarno nije strasno! :cmok2:
Rekla sam ti iskreno da boli, necu da te lazem, bolje je da znas sta te ceka, ali nije to nista neizdrzivo i zaista kratko traje.
Evo ja sam vec zaboravila sve bolove i jedva cekam da prodju dve godine da bih mogla opet da zatrudnim, to ti sve govori. :)

e, mislim nije mi više ovde mesto, ali kad vidim Eli, jasno mi je da ne grešim :)
čestitam svim mamama i ljubim sve bebe ovde i zahvaljujem se svima na lepim i utešnim rečima
ja opet nisam imala internet, dok se 'neko' :roll: nije popeo na krov :dash:

elem, ljubim vas sve, hoću da vam kažem da smo mi dobro, Milica je jedna predobra i preslatka beba; stalno ponavljam - da sam prvo nju dobila, a posle indijanca mislim kao prvo da ne bismo pravili razliku od četiri godine, a drugo - da bih njega vodila drugu noć u hitnu misleći šta mu je... ko razume shvatio je :lol:

by the way, Milica je ISTA, pljunuta njena mama :cool: obzirom na to da je Stefan identičan tata, ovo mi je baš onako čudan, i prelep osećaj :D

ljubim vas sve :zag:

Eeeee,ni meni vise nije mesto ovde ali obozavam ovaj kutak.
Mackice bas mi je drago da ste dobro,bas cesto mislim na tebe jer smo nas dve bile blizu sa terminima,samo je moja vrednica poranila;)
super je beba ,za razliku od Alekse.Sve sto si napisala savrseno razumem jer da je i ona meni bila prva beba ne bi pravila razliku od 4 godine.;)
Sinoc je sisala oko 10 i jutros se probudila u 5:30.To sa Aleksom sam prvi put dozivela kad je imao vise od godinu dana.Uzasno je spavao nocu.Prvo sam mislila da je za dvomesecnu bebu to previse,ali juce bili na kontroli super napreduje,i dr mi kaze da je ne diram,sama je sebi napravila ritam.Preko dana jede malo cesce i tako nadoknadi.

Trudnice ljubim vas sve,mazite trbe i uzivajte :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back