Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cao, drage moje,
evo i mene da vam se prikljucim. Ja sam upravo usla u 17-tu nedelju trudnoce. Super se osecam. Nisam jos uvek osetila bebine pokrete, ali se nadam da ce se to uskoro desiti. Za sad su mi svi nalazi u redu. Radila sam trpl test, u stvari u petak su mi vadili krv drugi put. Sledeci pregled imam 23. juna i tada ce mi doktorka reci kakvi su rezultati. Nadam se da ce biti sve ok. Inace, mucnine sam imala prvih 15-tak dana, dok nisma otisla na pregled i doktor mi je odmah dao neke tabletice protiv toga, tako da sam veoma lako pregurala prva tri meseca. Ne znam da li u Srbiji sada daju neke lekove na toj bazi (ja zivim u Kanadi), ali mogu vam reci da su jako dobre, jer nemaju propratnih efekata, samo ti pomognu da se dobro osecas.
Malo me brine sto sam 27. maja imala mali saobracajni udes pa su morali da mi rade X-ray vrata. Rekli su mi da su bebu dobro zastitili, tj. prekrili su me nekim jako teskim prekrivacima, al ipak... Da li neko od vas ima iskustva sa rendgenom u toku trudnoce?
Moram napomenuti da su mi tada uradili i uz i da je beba bila dobro, sisala je prstic...
Pozdrav za sve i zelim vam prijatnu trudnocu

cao drage moje trudnjacice.... ja vec nocima ne spavam, nema sanse, okreni, prevrni, nikako.... kicma me zeza, ustajem milion puta da piskim, te gladna, te zedna.... haosss... juce sam bila na kontroli, 38 nedelja, bebica je 50cm vejika i 3kg teska. ja imam 68kg, dakle 13kg dobila u trudnoci.... imam stalno one lazne kontrakcije, pa se sve nadam da cu se poroditi pre termina.... ne mogu bre vise, osecam se kao slon, noge mi oticu, stalno mi je vrucina.....

da ne zaboravim, da pozelim dobrodoslicu novim trudnicama.... :heart:

kistina, malisa je predivan, cestitam jos jednom od srca.... :cmok:

marge, ovde u nemackoj isto tvrde da beba dok sisa ne treba da pije vodu. moja je sisala samo mesec i po dana, mada sam ja njoj kupovala humaninu vodu u tetrapaku, i na svoju ruku joj davala povremeno na kasicicu. ne znam da li toga ima u srbiji, pa sam kasnije sa tom vodom priremala adaptirano mleko, caj protiv grcica sam joj davala vec sa nedelju dana... tek negde sa 6 meseci sam pocela flasiranu da dajem, nisam prokuvavala.

a sto se vesa tice, za prvu bebu te neke stvarcice, tipa bodi, kapica, peskirici, nisam stavljala omeksivac, prala sam praskom i ispirala 2-3 puta... a sad za ovu bebu sam u sve stavljala omeksivac.

cmok svima, mazite tibe....

Kistina sve najbolje uglavnom sve je prošlo, taj prvi dan je najteži a ostalo polako,mislim mogu da se
malo nadam:sad2:
Andrej je pravi mali slatkiš i veliki momak:heart:

Una sve najljepše i dobrodošlica na ovaj kutak, nadam se da će nas bit sve više:)
ja idem večeras na pregled a baš bi volila da beba odluči danas da se rodi:think:
Nerviram se za druge je dobro i ona je na čekanju još uvijek i tako:aha:

Kada ste prvi put osetili bebine pokrete? Mislim u kojoj nedelji i da li to ide postepeno ili kad osetis prvi onda osetis svaki sledeci?
Ja nemam bas veliki stomak. Mislim na ogledalu se vidi da ga imam, ali kad obucem nesto preko ne znam bas da li se primecuje da je trudnicki ili mozda izgleda kao da sam se ugojila.
Svaki dan mi se javi neka nova stvar oko koje se brinem, stvarno mislim da imam previse slobodnog vremena :dash:

O, da, stalno trazimo razloge za brigu...Nece ti nista pomoci ako kazem da se opustis, ali ce ti (kao sto je i meni pomoglo) pomoci ako svoj problem napises ovde pa ti mi kazemo svoja iskustva.
Ja sam bebu osetila prvi put negde u 14-toj nedelji, kao blago krcanje creva, ali ozbiljno, tek oko devetnaeste.
A stomak kad krene da raste...ma narastice i vise nego sto zelis. U pocetku (prva tri meseca) sam smrsala 4 kg, sada, u 33-coj nedelji imam +7,5 kg i nekako sam bas otecena u licu dok ostalo i nije strasno.

dan dobar trudnjačice,bili smo sinoć na kontroli, ponovo kontrola za 7 dana jedino ako ne
osjetim bolove ili pucanje vodenjaka, radili smo UZ beba se nije okrenila pa nešto kontam
da i neće se okreniti ipak je već kasno ali nema veze pomirila sam se sa tim da ću na
carski i rekla sam sebi kad su mnoge žene preživjele i ja ću:aha:

dan dobar trudnjačice,bili smo sinoć na kontroli, ponovo kontrola za 7 dana jedino ako ne
osjetim bolove ili pucanje vodenjaka, radili smo UZ beba se nije okrenila pa nešto kontam
da i neće se okreniti ipak je već kasno ali nema veze pomirila sam se sa tim da ću na
carski i rekla sam sebi kad su mnoge žene preživjele i ja ću:aha:

A kako stoji beba ? Znam njih dve koje su se poradjale da je beba stojala karlicno i sve je bilo u redu, ti ne bi pokusala tako ? Koliko je velika beba ?

A kako stoji beba ? Znam njih dve koje su se poradjale da je beba stojala karlicno i sve je bilo u redu, ti ne bi pokusala tako ? Koliko je velika beba ?

pa nogicama, al mi je doktor odmah rekao da nećemo riskirati i ako tako ostane idemo na
carski, ja se baš i nerazumijem ali ako on misli tako da je bolje onda nema šta, a kod nas
se inače odmah radi carski ako je tako okrenuta jedino ako se nezna al nebi ni ja da riskiram
tu najviše dolazi do izčašenja il rukice il nogice:confused:

Cao svima,
Evo mene sa zakasnjenjem;-))
Kod mene je isto sve zavrseno c.rezom,ali krenuli smo prirodnim putem. To im je, kazu, praksa. Inace, provela sam duuugih 13 dana u Frontu, toliko je prosao termin, pa su me pratili svakodnevno i posto se UOPSTE nisam otvarala, pokusali su sa vaginaletama, tu sam citav jedan i po prst dala, da bi im se na kraju smucilo i spustili me u porodiliste 13.dana od termina, nacelnik prokinuo vodenjak na pregledu i pravac u boks. Osam sati smo bili na stolu i sa ind. sam se otvorila ukupno 5 prstiju!Onda su poceli da opadaju bebini tonovi i pravac na hitan carski. Sve je ok zavrseno, bebica rodjena 27.maja, sa 4.400g, 56cm dugacka;-))Milica jede, inace, za troje:-))Sve vas ljubim i pozdravljam, hvala na svakoj podrsci i savetu!!!Sve najbolje buducim porodiljama,kisses

javljam vam jednu divnu vjest:heart:
nerviram se za druge se porodila u 12:05 i rodila jednu preslatku djevojčicu
tešku 2880, taman lijepa kilaža ni prevelika ni premala
dobro su obadvije i super su prošle
eto tako pa će ona javit za ostalo:vatromet:

Cao svima,
Kod mene je isto sve zavrseno c.rezom,ali krenuli smo prirodnim putem. To im je, kazu, praksa. Inace, provela sam duuugih 13 dana u Frontu, toliko je prosao termin, pa su me pratili svakodnevno i posto se UOPSTE nisam otvarala, pokusali su sa vaginaletama, tu sam citav jedan i po prst dala, da bi im se na kraju smucilo i spustili me u porodiliste 13.dana od termina, nacelnik prokinuo vodenjak na pregledu i pravac u boks. Osam sati smo bili na stolu i sa ind. sam se otvorila ukupno 5 prstiju!Onda su poceli da opadaju bebini tonovi i pravac na hitan carski. Sve je ok zavrseno, bebica rodjena 27.maja, sa 4.400g, 56cm dugacka;-))Milica jede, inace, za troje:-))Sve vas ljubim i pozdravljam, hvala na svakoj podrsci i savetu!!!Sve najbolje buducim porodiljama,kisses

:klap: :super: :vatromet:

..nove bebe, nove bebe.. :heart: :klap:

Cao svima,

čestitamo mami i Milici:vatromet: sve najbolje, važno je da je sve u redu:heart:
loše stvari se brzo zaborave:zag:

Kada ste prvi put osetili bebine pokrete? Mislim u kojoj nedelji i da li to ide postepeno ili kad osetis prvi onda osetis svaki sledeci?
Ja nemam bas veliki stomak. Mislim na ogledalu se vidi da ga imam, ali kad obucem nesto preko ne znam bas da li se primecuje da je trudnicki ili mozda izgleda kao da sam se ugojila.
Svaki dan mi se javi neka nova stvar oko koje se brinem, stvarno mislim da imam previse slobodnog vremena :dash:

osetila prvi put u 15oj ili 16oj...tako nesto
kao neko lupkanje ili pipkanje unutra
i onda skoro nista sve do neke 18te ili 19te(samo dva ili tri puta za svo to vreme)
ja se vec bila uplasila da nesto nije u redu cim ne osecam svaki dan

ali tek negde u sestom mesecu je pocelo svaki dan da me opominje :)

a sad sta mi radi po 30 puta dnevno....ajaaaooo
ume i da zaboli :lol:

pa nogicama, al mi je doktor odmah rekao da nećemo riskirati i ako tako ostane idemo na
carski, ja se baš i nerazumijem ali ako on misli tako da je bolje onda nema šta, a kod nas
se inače odmah radi carski ako je tako okrenuta jedino ako se nezna al nebi ni ja da riskiram
tu najviše dolazi do izčašenja il rukice il nogice:confused:

mora da ti je veselo kada pocne da se rita dole oko besike

javljam vam jednu divnu vjest:heart:
nerviram se za druge se porodila u 12:05 i rodila jednu preslatku djevojčicu
tešku 2880, taman lijepa kilaža ni prevelika ni premala
dobro su obadvije i super su prošle
eto tako pa će ona javit za ostalo:vatromet:

Cao svima,

:heart::heart::heart::heart::heart:

:cmok2::cmok::cmok2::cmok::cmok2::cmok::cmok2: za nove bebice i drage mamice

Cestitam novim mamicama i zelim im puno srece i njima i bebama. Sto se tice bebinih pokreta, ja sam nocas osetila kao neko pomeranje vazdusnog mehurica u stomaku. Ne znam da li je to to, ali ne znam sta bi bilo drugo. Ako osetim jos koji put javicu vam. Hvala svima na podrsci :hvala:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back