Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prvo da ti cestitam, draga,:vatromet::vatromet::vatromet::orkestar:
a onda da te izgrdim (kao starija:zper:) sto se nisi javljala. Ja sam, a verujem i mnoge cesto razmisljala sta je sa tobom i bebom. Ipak je sve u redu, jel da ? operacija i sve ce biti kako treba ? Vazno je da ste vas dve sada kuci i da ste zajedno, a sve ostalo cete resiti.
Samo sam htela da pitam, da li rascepljenu usnu niisu videli na expertskom uz ? Ako se dobro secam, meni su u 20 nedelji pricali o mekom i tvrdom nepcu na expertskom pa sam mislila da je to to ?
Budeti mi dobro, mazite se, pazite , ljubite, i brzo napredujte, nadam se da ces se sada cesce javljati :D

@Mačkice
Draga, poslala sam ti već hiljadu poljubaca i nije zgoreg ponovo :kiss:
Drago mi je da vidim osmeh na licu i da ste se oporavili od šoka.
Kao što rekoh, ima da je doteraju k'o od šale i za koju godinu neće više ni ožiljka biti da vas podseća. :heart:
Važno je da je zdrava i da se sve može srediti! :zag:
Nisi napisala kolika je bila?

Mačkice, hvala Bogu da si se javila i da je sve ok. :)
Čestitam od srca!!! :heart::heart::heart:
Ta usnica jeste šok i ne izgleda baš lepo, ali sve se to sredi, ni traga ne ostane. Biće to ok, samo kad ste obe zdrave i dobro. :D
Ljubi malenu hiljadu puta, isto toliko i veeeelikog momka :D i ne brini. Ljubim vas puuuunooooo :heart::heart::heart:

Evo mene posle sto godina :)! Cestitam svim mamicama i bebicama koje su stigle u medjuvremenu !

Zakazali su mi carski za sutra ujutru. Mrzim carski!

Ja, kao neko ko se dva puta poradjao na carski, samo da potvrdim sto su ti i druge rekle, to uopste nije tako lose. Meni su prvi put forsirali prirodni i namucismo se i ja i beba pa opet na kraju zavrsile na carskom posle 3 dana poradjanja. Drugi put je zato bilo planirano i stvarno je carski :). A oporavak mi je oba puta bio fenomenalan, sta da kazem kada sam drugi put drugi dan izasla kuci. A osecala sam se bolje nego vecina drugarica posle prirodnog porodjaja. Bice to sve super, ne razmisljaj o operaciji vec o tom e da bebica stize :heart:

e da, ja ne mogu baš da se pohvalim šećerima, uvatili smo jedan od 12 u bolnici, i imam ketone... to me zanima da li je imao neko, kao nije strašno, ali ne bi trebalo da se ima u trudnoći...ali zato mi je krvna slika muška, hemoglobin 137, erit. 3,94...
to je zato što jedem samo meso i povrće i povrće i meso i opet meso, ali sam izbacila hleb zbog šećera, što valjda dovodi do stvaranja tih ketona, bem li ga više, teško je sve to namincati:roll:

Nama ovde u Holandiju mere ketone u mokraci ( ako je to to na sta mislis ). To jeste povecani seceri valjda u mokraci koji uglavnom budu kao rezultat dehidracije. Ja sam to u prvoj trudnoci cesto imala poviseno zbog velikih mucnina i povracanja, resava se lako-infuzijom. E sad, ne znam da li se radi o istim ketonima kao kod tebe. Bez brige, nije nista strasno.

e pa ovo kad sam pitala nisam mogla ni da pretpostavljam kako će se stvari odvijati :lol:
kao prvo, kontrakcije su mi negde oko 2-3 noću preskočile na minut, jedva smo stigli do porodilišta, uredno sam mogla da se porodim u kolima :rotf: muž mi nikad neće oprostiti... porodila sam se u 4.32d kuće smo krenuli u 4.20 :hahaha: upali u bolnicu, a nigde žive duše, svi spavaju, muž odlepio, a ja se porađam otprilike na prijemnom šalteru... stigla sestra, odvukla me do porođajne sale, beba izletela kako sam legla na sto... naknadno su mi donosili stvari i tražili dokumenta na šalteru

međutim, tada je usledio šok. prvo mi nisu dali da vidim bebu, dok ne probude pedijatra, ja nisamimala pojma o čemu se radi, možete samo da pretpostavite kako sam se osećala... usput su svi nešto uzdisali i govorili - jaaoo, i slične stvari :dash: kad je došao pedijatar rekao mi je da beba ima rascepljenu usnu, da će mi je pokazati i onda će je odvesti da vide kakva je stvarna situacija...
iskreno, proživeli smo teške trenutke, ne želim da vas zamaram uopšte detaljima,
dok smo čekali da vidimo da li će moći da guta, da li ima još nekih oštećenja, iz betanije smo išli u dečju bolnicu na genetiku na sve moguće dodatne analize i preglede... nisam vam se javljala ranije, jer nisam htela da kvarim ovde raspoloženje i dobre vibracije ;)

uskoro punimo mesec dana, sve ostalo je u redu:) Milica je mnogo dobra devojčica, pije mamino mleko na flašicu (ubiše me grudi :dash:), jer ne može da siki; ali raste, zdrava je, i maza je jedna mala... na leto, verovatno u julu idemo na plastičnu operaciju, ako sve što treba bude u redu
Stefan je ljubomoran, ali je mnogo voli :lol: čuva je, ali nema mrvicu nežnosti u sebi, momčina mamina... zbunjen je malo oko tih osećanja; ali ne primećuje, kao ni mi u kući sekinu falinku, nama je najlepša na svetu :heart:

ljubimo vas :bye:

ljubi bebicu i uzivajte :heart::heart::heart:
sto se usnice tice,nije to nista,bitno je da je sve ok :heart:
mazi malecku :heart:

Kako ste sve vi na ovoj temi divne:heart:
Mislim da nema ni jedne teme na celom forumu gde je svaka forumašica ovako osećajna, divna i puna podrške za ostale.
Ja vredno radim na bebi, i nadam se da ću uskoro da vam se pridružim.
Čitala sam vas u poslednje vreme, da vidim šta je sa mackicom jer se sećam sa foruma njenog prvog porođaja.
Naši prijatelji su dobili devojčicu sa rascepom usne, operacija prošla savršeno, sada posle 2 godine nema čak ni ožiljka, ko ne zna nikada ne bi ni primetio. Tako da bez brige. Te operacije su sad usavršene tolilko da se ni ožiljak ne primeti.
Svima ostalima :zag:

damajante želim ti svu sreću da se što prije pridružiš ovom kutku:cmok:
inače žene meni se popravila krvna slika,pravila sam pauzu 2 mjeseca od toteme i
jutros vadila i kontam da će mi biti lošija jer nisam ništa pila kad ono savršena
izgleda da ona više djeluje nakon prekida:think:
uglavnom baš sam sretna:zurka:

mackice napokon!!!!! pa cestitam!!!!!!!!!!!! ljubi srce malo i uzivaj, sigurna sam da ce sve biti super :) jao samo da su nam zivi i zdravi, sto mi se vise priblizava samo na to mislim!
wenerice super za ks! ocu i ja dobro gvozdje..
damajante vredno radi, dosta nas uskoro 'odlazi', ima nas dosta sa terminom sad/jun/jul ;)
cmok svima!!

Mačkice:super::super::super::super::super: e baš mi je drago da ste ok! važno je da ste obe dobro i zdrave!
to se sada lako rešava operacijom, imali su neki prijatelji bebu sa tim, to se tako rano operiše i sredi, od 3. do 6. meseca mislim, da većina nas okolo nije ni znala!

ja već htela da pitam ove u betaniji, jelte, znate možda da l se Mačkica porodila?:lol:

Nama ovde u Holandiju mere ketone u mokraci ( ako je to to na sta mislis ). To jeste povecani seceri valjda u mokraci koji uglavnom budu kao rezultat dehidracije. Ja sam to u prvoj trudnoci cesto imala poviseno zbog velikih mucnina i povracanja, resava se lako-infuzijom. E sad, ne znam da li se radi o istim ketonima kao kod tebe. Bez brige, nije nista strasno.

da, ketoni u mokraći! Imam neke trakice za merenje tog sr.njca, pa sad merim i sama kući... pokaže mi jednu, nekad dve crtice. To je aceton u mokraći, stvara se gladovanjem i mršavljenjem... što je kod mene sad definitivno slučaj... da sprečim skok šećera, ja jedem manje, mislim nije baš da gladujem, ali čim nema hleba i ugljenih hidrata, odma mršavim naravno i to je to!
Ali me zanimalo da li se i drugim trudnicama pojavljuje, baš sam razmišljala šta kad neka ima mučnine i ne može ništa da jede, mora biti da ima ketone... tako da SD, baš mi je lakše, glupo da kažem drago mi je:lol:, ako se to dešavalo i tebi!:zag:

Hehe evo i mene ovde Da počnem sa pričom...Ja sam saznala u subotu ujutru da sam trudna, a danas sam saznala da sam već u 6-oj nedelji :eek: Moje žumance ima 8,4mm, srce mu kuca 140/min ... i tako :)
Za sutra, prekosutra treba uraditi: KKS, ŠUK, našte i postprandijalno, Toxoplasmosis IgM,IgG,CMV IgM, TSH,KG,Rh faktor, urin i urinokontrola.Sa strane mi je dodato-Rh antitela, ako pronadjem dokaz da sam 0 negativna, crno na belo onda treba to...a valjda ne i sve ono :eek: Pa me zanima da li vadim krv odmah u startu? Makar i ako pronadjem da sam ta krvna grupa? :rumenko: Nemojte da mi se smejete, jako se bojim vadjenja krvi!:sad2::sad2::sad2:
Htela sam da pitam i ako ima neko stručan da mi kaže šta znače ove sve skraćenice?
Šta sam još htela...a da, ginekolog mi rekla da mogu opušteno da odlazim kod zubara i u toku trudnoće, kako to nema veze.A čula sam da ne bi trebalo...Potpuno sam zbunjena...
I još nešto, šta je to što je preporučljivo da trudnice u ovom periodu piju, da li sama da uzimam vitamine i folnu kiselinu (čula sam da je neophodno da se uzima) ?Nije mi doktorka još rekla, kontam da čeka možda nalaze krvi šta li.
Ugnjavila sam :neutral: Ali, meni je prvi pregled bio danas pa sam u čudu :rumenko:

Daraga Mackice...konacno da nam se javis...bas smo se svi bili zabrinuli...ljubimo vas puno, a narocito princezu!!!! Zelimo vam zdravlje i srecu!!!! i sve sve najlepse....:heart::heart::heart::zag:

@minime: dr ce ti reci da li da pijes vitamine i folnu kiselinu, mada mislim da ti prenatal nece naskoditi...ja u prvoj trudnoci nista nisam pila, a sad u drugoj pijem...sve su to normalne analize krvi, ne sekiraj se, i najbolje ih je uraditi na pocetkuda se sve odmah zna...sto se zubara tice, slobodno idi, nemaj brige...a posebno zato sto se u trudnoci znaju strasno kvariti zubi...samo je bitno da zubaru naglasis da si u drugom stanju...i tako...

Eto...Wenerice cestitam nam ulazak u deveti mesec!!!!!!!!!!!!!!!! :D Konacno...ja sam zakazala pregled kod doktorice na porodiljskom odelenju, koja ce me nadam se, poroditi...u sredu u 12...kod Ok korala :lol:...rekla je da ce mi uraditi ginekoloski pregled i CTG...mislim da su mi CTG radili u prvoj trudnoci samo na porodjaju...

Hehe evo i mene ovde Da počnem sa pričom...Ja sam saznala u subotu ujutru da sam trudna, a danas sam saznala da sam već u 6-oj nedelji :eek: Moje žumance ima 8,4mm, srce mu kuca 140/min ... i tako :)
Za sutra, prekosutra treba uraditi: KKS, ŠUK, našte i postprandijalno, Toxoplasmosis IgM,IgG,CMV IgM, TSH,KG,Rh faktor, urin i urinokontrola.Sa strane mi je dodato-Rh antitela, ako pronadjem dokaz da sam 0 negativna, crno na belo onda treba to...a valjda ne i sve ono :eek: Pa me zanima da li vadim krv odmah u startu? Makar i ako pronadjem da sam ta krvna grupa? :rumenko: Nemojte da mi se smejete, jako se bojim vadjenja krvi!:sad2::sad2::sad2:
Htela sam da pitam i ako ima neko stručan da mi kaže šta znače ove sve skraćenice?
Šta sam još htela...a da, ginekolog mi rekla da mogu opušteno da odlazim kod zubara i u toku trudnoće, kako to nema veze.A čula sam da ne bi trebalo...Potpuno sam zbunjena...
I još nešto, šta je to što je preporučljivo da trudnice u ovom periodu piju, da li sama da uzimam vitamine i folnu kiselinu (čula sam da je neophodno da se uzima) ?Nije mi doktorka još rekla, kontam da čeka možda nalaze krvi šta li.
Ugnjavila sam :neutral: Ali, meni je prvi pregled bio danas pa sam u čudu :rumenko:

:orkestar: bas se radujem sto nam se pridruzujes
Sto se tice vitamina i folne, nemoj jos dok ti ne kaze ili ar dok ne uradis kks jer folna moze da prevari aparate pa da krvna slika pokaze bolje rezultate nego sto jesu. Ja sam do 13-te nedelje pila samo folnu pa su mi inda rekli da to prestanem i predjem na Mamavit.
Ako vec ides da vadis krv, zamoli ih (pitaj da li tako moze, u Subotici moze) da ti odmah izvade dve epruvete, jednu za kks a drugu da nosis u transfuzilogiju gde ce ti raditi krvnu grupu, rh faktor i antitela, da te ne bockaju dva puta.
Te skracenice su kks-kompletna krvna slika, suk-secer u krvi na, toxopl...- to su ispitivanja na aktivne i prelezane viruse koji postoje u telu, kao sto su na primer boginje, urin i urinokultura, valjda znas-mokraca
Drzi se i uzivaj u svom pasuljcetu :super:

čestitamo :zurka:
evo nama trudnica,ko je rekao da će ostati kutak prazan:heart:
Daraga Mackice...konacno da nam se javis...bas smo se svi bili zabrinuli...ljubimo vas puno, a narocito princezu!!!! Zelimo vam zdravlje i srecu!!!! i sve sve najlepse....:heart::heart::heart::zag:

@minime: dr ce ti reci da li da pijes vitamine i folnu kiselinu, mada mislim da ti prenatal nece naskoditi...ja u prvoj trudnoci nista nisam pila, a sad u drugoj pijem...sve su to normalne analize krvi, ne sekiraj se, i najbolje ih je uraditi na pocetkuda se sve odmah zna...sto se zubara tice, slobodno idi, nemaj brige...a posebno zato sto se u trudnoci znaju strasno kvariti zubi...samo je bitno da zubaru naglasis da si u drugom stanju...i tako...

Eto...Wenerice cestitam nam ulazak u deveti mesec!!!!!!!!!!!!!!!! :D Konacno...ja sam zakazala pregled kod doktorice na porodiljskom odelenju, koja ce me nadam se, poroditi...u sredu u 12...kod Ok korala :lol:...rekla je da ce mi uraditi ginekoloski pregled i CTG...mislim da su mi CTG radili u prvoj trudnoci samo na porodjaju...

i ja nama čestitam sad nećemo da paničimo jel tako a a:sad2:

Mini_me čestitam i ja! :zag:
Konačno nova trudnica. :super:
Preporučujem ti da počneš intenzivno da se družiš sa internetom, ukucavaj te skraćenice, a obavezno posećuj razne forume jer ćeš saznati mnogo više nego od doktora.
Čućeš i pročitati milion različitih priča i saveta, a tebi ostaje da tako zbunjena instiktivno odlučuješ šta je najbolje za tebe i tvoju bebu. Šta god da odlučiš nećeš pogrešiti jer ne postoji pogrešna metoda. Važna je samo ljubav! :heart:

@Mačkice: čestitam:heart: i ljubi malu princezu i u naše ime :cmok::cmok2::zag:

Dobro nam došla :super::cmok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back