Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
mene muci nesanica :sad2:
ne znam sta da radim,odlepicu,moram da spavam a ne mogu
skroz sam pukla

isto je i kod mene, noćima već ne spavam , već sam se i navikla:lol:
a još plus radim i imam zvrka malog kod kuće
misim nisi jedina:mrgreen:
spavat ćemo za jedno godinu dana da te utješim:whistling:

Joj, jadne! :(
Valjda ce vam uskoro doci onaj-spavala bih 20 sati dnevno-period.
Kod mene se to tako smenjivalo!
:cmok2:

Nisi pukla Tsuy, to ti sve ide u trudnički staž...:aha:

ma bre pukla od nespavanja :lol:
uuuu ja kad ne spavam nocima,totalno se .....ma prolupam :lol:
kao da to nisam vise ja
a svet oko sebe kao da sanjam
mrzim to
i te promene raspolozenja

nego ne znam sta je uzrok nesanice
ranije mi se to desavalo kada prezivim neki stres
a sada nemam pojma u cemu je problem
bebac mi ne smeta,uvece je miran....pocne da lupa i udara tek kada ja pocnem da se nerviram pred zoru,sto ne mogu da spavam....
valjda cu veceras da zaspim
leci cu i pusticu neki film ...bez namere da zaspim
pa da vidimo

jel imao ko problema oko razvlačenja kože dole:rumenko:
to jest svrbi koža a nema pomoći, bar je ja nisam pronašla:dash:
mene svrbi nekad koza na stomaku.....i iznad i ispod pupka i sa strane,ma svuda
ali samo namazem pavlovicevu i resen problem...odmah prestane da svrbi
inace se svaki dan mazem,ali nekad je potrebna malo veca kolicina ocigledno :lol:
Joj, jadne! :(
Valjda ce vam uskoro doci onaj-spavala bih 20 sati dnevno-period.
Kod mene se to tako smenjivalo!
:cmok2:

i ja se nadam
mada stomachina i letnja vrucincina ne obecavaju mirne noci :lol:
P.S. ti si jos tu :cmok:

mene najviše svrbi oko reza od prošle epiziotomije, ali kažu da se sad koža kao još više razvlači i
da možeš mazat šta god hoćeš ne pomaže, tako je i kod mene kad namažem to je samo trenutno:roll:
Tsy, ja noćas opet nisam spavala, više mi ni sat ne treba kad trebam ujutro na posao:evil:
Kistina javi šta je rekao doktor, hoće li taj momak da izađe, njemu baš fino:heart:

dobro jutro drugarice po slatkim mukama... ukljucujem se u klub ne naspavanih... nocas smo zaspali oko pola 4, a ja budna jos od pola 8. moji spavaju, a ja blenula u plafon... ubi me kiselina, a o tome kako mi beba broji rebra, bolje da ne pricam. na koju god stranu da se okrenem, imam osecaj da je pritiskam. a izguracu jos ovih 6-7 nedelja... mi smo planirali i trecu bebu brzo posle ove, ali debelo cu razmisliti... stomak me svrbi uzasno, ne puca i ne rasteze se, mazala sam obicnim dove mlekom, koje inace koristim za svakodnevnu upotrebu, a ovih dana mazem i frei ulje za trudnice, protiv strija. hvala bogu, nema ni jedne... cmokic svima...

mene najviše svrbi oko reza od prošle epiziotomije, ali kažu da se sad koža kao još više razvlači i
da možeš mazat šta god hoćeš ne pomaže, tako je i kod mene kad namažem to je samo trenutno:roll:
Tsy, ja noćas opet nisam spavala, više mi ni sat ne treba kad trebam ujutro na posao:evil:
Kistina javi šta je rekao doktor, hoće li taj momak da izađe, njemu baš fino:heart:
Evo, sedim i cekam da mi dr procita CTG i izrabljujem bezicni net u porodilistu... :mrgreen: Probaj da mazes kantarion ulje, ono razmeksava kozu.

well, helloo drugaricee! evo jos jedne nespavalice ;) odlepim kad se nocu probudim ili da cerki dam vodu ili do wc-a jer posle nee mooguuu daaa zaaaspiim!! odlepicu.. nocas od 2 do 5h nista. a jel treba da naglasim da kad ona ustane nema vise ni lezanja a kamoli spavanja.. tsuy, i ja kad ne spavam sam katastrofa, ne funkcionisem uopste. wenerice mislim da si me ti pitala da li sam prvi put prirodno ili carski, prirodno sam. nadam se da cu i ovaj put, bas se nadam, nikako ne bih carski. ali ako se ne porodim u naredne 2 nedelje, hm.. a kako se osecam i koliko sam spremna necu jos skoro :) napokon sam pocela da sklapam kofer za porodjaj, dobro sam se setila, a?? :D

suzo hrabro da ste planirali!! svaka cast.. ja nema saansee skoro. rekla sam muzu, obzirom da bi on sina, jelte, vazi al za 5-10 godina. cek, sad je u stomaku decak ili devojcica?? jesi ti sama sa cerkom? hoces imati pomoc kad se porodis? samo da znas, kada prohodaju nema mira.

joj draga moja, mi smo oduvek zeleli petoro, kao troje odmah, a kad oni poodrastu jos dvoje... medjutim, ja sam u ovoj trudnoci skroz posandrcala, strasno sam nervozna i dzangrizava, da mi se smucilo sve! mada, hvala bogu, trudnoca tece savrseno, i beba i ja smo ok. opet je devojcica... mada ja sam ovaj put zelela sina,a muzu je svejedno. on je za prvo navijao da bude decak, ali sad kaze, kad imamo smizlu, voleo bi jos sto takvih da ima. prvu trudnocu sam bila sama i prvih par meseci, bez muza... i sve sam junacki podnela. stigla mi je tetka iz srbije pre par dana, bice tu neko vreme, da mi pomogne, a onda mi dolazi maceha i ostaje do kraja avgusta, jer mm radi bas puno... tako za pocetak cu imati pomoc, a sta ce biti posle, ne smem ni da mislim... cmok za tebe i tvoju smizlicu...

jao ja sam spavala
ali pitanje je kako ce nocas biti

malo mi je zeznuto jer treba da spremam ispite a ne mogu da spremam kada ne spavam....inace bi mene bolelo dupence sto ne spavam...ovako sam pod pritiskom :roll:

Primorana na mirovanje, trazim sebi zabavu, pa, evo, javljam i vama.
Znate onaj stetoskop sto ide uz aparat za merenje pritiska ? E, ako njega prislonite na stomak, moci cete da slusate (osim sto i osecate) bebine pokrete. Na jednom mestu sam uspela da cujem kako beba brboce , kao da se kupa bucka vodom...
A druga stvar o kojoj sam htela da vam pisem je to da sam gledala na Zone reality neke porodjaje, izmedju ostalog behu tu neki muslimani zaludjeni svojom verom koji nisu dozvoljavali ni da zena bude otkrivena prilikom porodjaja. Muz je bio prisutan, nisu zeleli epidural, ni nikakve lekove, on je citao neke molitve a i ona je tokom porodjaja u sebi radila isto. Verujte mi, ona nije ni ubrzala disanje a kamoli pustila neki glas, samo se video blagi grc na licu...nije ni disanje zaustavila prilikom napona !
Prosto mi je neverovatno da je moguce da postoji tolika snaga volje i koncentrisanost. Iskkrena da vam budem, ta zena je postala na neki nacin moj idol...pokusacu da se maksimalno smirim i skoncentrisen na porodjaj kada do toga dodje a ne na sebe i svoje bolove.
Razmisljam o tome, znaci li nam to da , kada se, na primer udarimo, viknemo od bola, ili time samo gubimo snagu koja bi nam pomogla da taj bol pregrmimo.

marge carice!!! :) ja sam pokusavala u prvoj trudnoci da stetoskopom slusam bebu ne bih li cula srculence jer sam bila u strahu. nisam uspela :( ali to sam pokusavala dok je bila manja, sada bih cula sigurno :)
jao ima muslimana u tom fazonu.. svaka im cast. ja sam zelela da se porodim bez epidurala i da isprobam te tehnike disanja i sve i svasta al sam negde nakon 10 sati uzela epidural ;) ali vredi probati, mislim da kad porodjaj krene sam od sebe da je to ipak lakse i pre moguce.

meni neke kazu sta ce ti epidural,nije to nista tako strasno
druge kazu nikako bez epidurala,to je najgora bol na svetu,jao strasno jao obavezno epidural,nikako bez epidurala :roll:
jbte ko da se umire od tog bola....dal je moguce da su zene postale tako.....cmoljave? :lol:
mislim,ne kazem da su sve one koje hoce epidural cmoljave,nego ove sto tako panice i kukaju kao da je smak sveta...kao da pre toga niko nikada nije radjao....misim stvarno
mada kada vidim masu zena koje se prenemazu i vrishte bez razloga,jasno mi je sve :lol:

Ćao Tsuy!
Evo ja ću da ti objasnim. :D
Sigurno su žene oduvek želele da dobiju nešto protiv bolova i naravno da se od njega ne umire, ali zašto da te boli ako ne mora, zar ne?
E sad, stvar je u tome što neko ima kratak porođaj i ne trpi predugo bolove i to nije tako strašno. Nije tako strašno izdržati bol. On je svima isti mada svi imamo različit prag bola, ali može da se izdrži. Problem je ako se bolovi trpe satima tj. danima. E to je već mučenje.
Ja sam prvi put želela epidural, ali nisam ga dobila jer je u NS-u to kao da tražiš neprocenjivo blago. :roll:
Drugi put nisam ni pokušavala da tražim jer sam skontala da će brzo biti gotovo i tako je i bilo.
Pa ti sad vidi šta ćeš. :D

Slazem se sa Eli...
Meni nije bilo strasno u pocetku... moze da se izdrzi. Ali posle vise od 24 sata bolova izgubila sam snagu i bila sam u fazi: "daj mi nesto protiv bolova". Takodje, moram priznati da je to najjaci bol koji sam osetila do sada... Cim sam dobila epidural, zaspala sam; toliko sam bila premorena od bolnih kontrakcija...
Moze da se izdrzi; nije tesko ako se mora... ali zasto da trpis bol ako ne moras? Bol ce svakako doci nakon porodjaja, kad prodje anestezija...
Moj savet svima je da se ne zatvaraju vrata epiduralu (i drugim oblicima anestezije), nego da se vidi kako ide... ako moze da se izdrzi, uvek moze da se kaze "ne" anesteziji.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back