kistina
Iskusan
- Poruka
 - 6.427

ja sam isto radila dabl ali me doktorka nije poslala kod geneticara,pogledala zena rezultate i rekla sve je u redu i to je to....mozda sam ipak trebala da odem?![]()
Ne, bre, kad je double OK, ne ides.
Nisam ni ja bila.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ja sam isto radila dabl ali me doktorka nije poslala kod geneticara,pogledala zena rezultate i rekla sve je u redu i to je to....mozda sam ipak trebala da odem?![]()
...
U svakom slucaju double nije razlog za sekiraciju...glupa statistika!![]()

ok, hvala žene, zvaću sutra dr da vidim kada može da me primi pa će mi verovatno reći šta dalje!
veliki![]()
Da, ali verovatnoca da ce se zbog amniocenteze desiti spontani je 1:100.
Ja bih svakako prvo isla na triple, pa cak i quadruple, pa tek ako oni ne budu OK, rizikovala bih sa amniocentezom.

Da, ali verovatnoca da ce se zbog amniocenteze desiti spontani je 1:100.
Ja bih svakako prvo isla na triple, pa cak i quadruple, pa tek ako oni ne budu OK, rizikovala bih sa amniocentezom.
Pa, jeste, zavisi od cega imas veci strah... od deteta koje nece biti u redu ili od toga da ne rodis to dete. Sada, kada je proslo, razmisljam da je bilo strasno i da ne bih zelela to ponovo da prozivljavam, bolno je, neprijatno i posle sam morala u bolnicu kako bi se zaustavile kontrakcije koje su pocele.
A onda, bilo mi je samo vazno da ne rodim dete sa nekom greskom i ovom detetu koje imam ne navucem na grbacu ceo zivot neko opterecenje. Da sada neko kaze da u 26 nedelji treba da radim amniocentezu, verovatno ne bi pristala jer sam se vec jako vezala da smizlu koja skakuce po meni i ne bih joj mogla ni slucajno nauditi.
Mene su poslali oba puta na amnio zbog mojih godina. Prvi put sam imala 30, drugi put 33 kad sam zatrudnela. Izgleda da sam po njima bila matora za rađanje...
Inače, ja bih svakako išla na amnio. Baš zbog toga što mislim da su svi prethodni testovi bezvredna statistika...
ni amnio ne moze sve da pokaze sto treba

, zivela sam u zabludi da sve moze. A sta to ne moze (da dam sebi malo razloga za nervozu)
ni amnio ne moze sve da pokaze sto treba
, zivela sam u zabludi da sve moze. A sta to ne moze (da dam sebi malo razloga za nervozu)
![]()
Pouzdnost amniocenteze je 90%.
Sa druge strane, mogucnost da je uzeti uzorak neadekvatan je 2:100, izlazes se riziku da se desi spontani sa sansom 1:100, a ne garantuju da ce test uspeti...
Da me neko ne razume pogresno, nisam protiv amniocenteze, daleko od toga, treba je uraditi ako testovi pokazu da postoji rizik, ali ne bez potrebe.
@Eli
Tako je u NS-u, odmah te salju, cim predjes 30, bez obzira sto bi trebalo da se salju zene posle 35. ili cak 37.
Ovde nije, zene mog drugara je dobila prvo dete prosle godine u 37. i niko joj nije pomenuo amnio jer je double bio OK.
U Beogradu niko ne ide na rizik tek tako...
![]()
ali uglavnom sve pokaze

Pouzdnost amniocenteze je 90%.
Sa druge strane, mogucnost da je uzeti uzorak neadekvatan je 2:100, izlazes se riziku da se desi spontani sa sansom 1:100, a ne garantuju da ce test uspeti...
Da me neko ne razume pogresno, nisam protiv amniocenteze, daleko od toga, treba je uraditi ako testovi pokazu da postoji rizik, ali ne bez potrebe.
@Eli
Tako je u NS-u, odmah te salju, cim predjes 30, bez obzira sto bi trebalo da se salju zene posle 35. ili cak 37.
Ovde nije, zene mog drugara je dobila prvo dete prosle godine u 37. i niko joj nije pomenuo amnio jer je double bio OK.
U Beogradu niko ne ide na rizik tek tako...

Zato sam se i nadovezala na tvoj post. Ja sam iz NS i mene su oba puta poslali na amnio iako su rezultati double testa bili dobri. Razlog su bile moje godine.
Naravno da ni amnio ne može sve da utvrdi, ali ne znam za pouzdaniju metodu...a volim da sam što sigurnija da je sve ok...

Ja sam se baš istripovala sve moguće postove čitala na netu, tako da mi se jutros pojavio i braon sekret. Sad ne mora da znači da je od nerviranja, ali se nekako sve poklopilo.
Bila sam kod dr kaže nije ništa strašno, malo mi je snižena vrednost fb-HCG uglavnom da se manem interneta i da ne dovodim sebe u stanje zabrinutosti, zakazala mi je tripl za 17.nedelju, mada kaže da je imala slučejeva da su žene sa vantelesnom imale rizik 1:50 i sve je bilo sa bebama ok. A što se tiče krvarenja tj.sekreta da mirujem nekoliko dana ni to nije ništa posteljica je nisko pa je to krvarenje iz krvnih sudova, kaže kako beba bude rasla i posteljica će se podići, sa bebom je sve ok. Dala mi je crinone gel, njega sam već i ranije koristila. Taj drugi ekspertski će mi raditi neki dr iz Betanije, kaže da je on baš stručan za to ,pa tek ako on bude insistirao radi se aminocenteza, a možda neće ni morati, ja iskreno ne bih volela da je radim. Kada sam primala injekcije za stimulaciju pred postupak predložili su mi da ih primam ili u stomak ili u ruku i nekako sam izdržala da me bodu u ruku iako više nije bilo gde da ubodu od silnih injekcija, samo da me ne bodu u stomak. Sama pomisao da mi bodu stomak mi je nešto strašno inače nisam neki plašljivo ali to ne bih:
Hvala na odgovorima, sada čekam 10.maj pa da vidimo šta će tripl pokazati. Poz!![]()