Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa i u NS imaju kesu A,B i C
ja sam lepo sve to spakovala i u torbu...
i da...mrezasti ulosci...to isto ne zaboraviti,a ovde kad vide mrezaste gace povilene...nas su sestre non-stop terale da ih skidamo

pa sta da nosis ako ne te gace? i te uloske?

a jel moze bez gaca i ulozaka samo sa tom podlogom ispod?
malo je truba ali mozda je bolje za ranu da se ....luftira :think:
tako bar pise na onom linku

pa sta da nosis ako ne te gace? i te uloske?

a jel moze bez gaca i ulozaka samo sa tom podlogom ispod?
malo je truba ali mozda je bolje za ranu da se ....luftira :think:
tako bar pise na onom linku

oni su insistirali da nosimo samo uloske...bez tih gaca,ja naravno nisam jer mi je bilo lakse da hodam sa mrezastim gacama..
ne moze samo sa podlogom posto jako krvaris...e sad...ja neznam kako ide u slucaju epiziotomije,nisam prosla kroz to opet kazem da sam na carski i nema sanse bez ulozaka da lezis

oni su insistirali da nosimo samo uloske...bez tih gaca,ja naravno nisam jer mi je bilo lakse da hodam sa mrezastim gacama..
ne moze samo sa podlogom posto jako krvaris...e sad...ja neznam kako ide u slucaju epiziotomije,nisam prosla kroz to opet kazem da sam na carski i nema sanse bez ulozaka da lezis

Kod nas dozvoljavaju da se nose mrežaste gaćice, samo ne za vreme vizite, onda smo ih skidale. Sestrice su nam najavljivale kad ide vizita, da se sredimo (istuširamo), skinemo te mrežaste, i stavimo čistu podlogu ispod nas.
Ponesite i koju pamučnu pelenu (da stavite ispod bebice, kad bljucka, za grudi...).

Uh, ja baš nemam sreće. Bila sam posle porođaja na kiretaži (ostao je deo placente), pa sam jučer išla ponovo, al mi na kraju nisu ponovo radili kiretažu, već aspiraciju, i na kraju su još našli i malo ovojnice... Nadam se da na sledećoj kontroli više neće biti ničega.

uh, dok sam vas iščitala!:lol:

evo nas, Bogu fala, sve ok, tako da sam samo 2 dana ležala!:D
Rekla mi internista, kao da nemaš dijabetes...:)
Sve žive analize mi urade, što bi ja ovako morala da se zezam po DZ 3 dana... I ctg, i moj internistički pregled, i sve za bebu... Baš sam zadovoljna!
Kaže dr sledeći put dolazim na isto u 34. nedelji, a onda sledeći dolazak 38. porođaj!:D

Malo me provela sestra gore kroz hodnike u porodilištu, jooooj!:aha:

Ponovo moram da kažem da je ta ekipa, profesor Stojić i one starije sestre za desetku!:klap::klap::klap: Profi skroz!:hvala: Razmišljam da ga pitam sledeći put da mi on radi carski...

Vidim sve ste tu:D
e Bože svašta, to za držanje uloška nogama... ne mogu da verujem! To su kao neke vežbe da skupiš noge posle tolikog čerečenja:lol:

e snezo super!! :super: :klap: bas mi je drago!!! koja si ti sad nedelja?

cekajte, ne shvatam sto ne smeju mrezaste gace? pa kako da hodate samo sa uloskom? to mi je bas ludo... ja nisam nesto puno a ni dugo krvarila, mada mi nisu takvi ni periodi.. mozda i od toga zavisi.. ali opet, samo ulozak mi je ludilo.. a koliko se kod nas lezi u bolnici? kad je normalan (mislim vaginalni) porodjaj?

falac Bojalina:zag: i ja se baš radujem, đuskala sam celo po podne sama u stanu...:cool: slušala sam kud idijote, tek da naslutite kakvu sam neslućenu energiju dobila;)

mi ćemo u ponedeljak u 31.nedelju... bebac je sad na pola 30. imao 1600 grama, je l to i kod vas neki prosek bio za to vreme? Znam da je Kris pisala da joj je veliki bebac bio u nekoj nedelji, al me sad nešto mrzi da listam unazad postove... pa ako može da ponovi:D

falac Bojalina:zag: i ja se baš radujem, đuskala sam celo po podne sama u stanu...:cool: slušala sam kud idijote, tek da naslutite kakvu sam neslućenu energiju dobila;)

mi ćemo u ponedeljak u 31.nedelju... bebac je sad na pola 30. imao 1600 grama, je l to i kod vas neki prosek bio za to vreme? Znam da je Kris pisala da joj je veliki bebac bio u nekoj nedelji, al me sad nešto mrzi da listam unazad postove... pa ako može da ponovi:D

ok je to, ako mogu da sugerisem, a individualno je kod svakog...:)

1800 g je imao u 30. ili 31., a digli mi frku k'o da ima 5 kg najmanje! :roll:

e hvala vam! Vidim i ja da je to neki prosek, a zanimalo me šta smatraju pod većom bebom... A to je i tako nesigurna metoda, nema šanse da se tačno ubode...

a ovo je sad pitanje ko da sam pravi pacer:)
kako vi računate mesece? kao na svaki datum termina u mesecu ulazite u sledeći? ili ono po nedeljama? zato što ja kad god sam pitala lekare, nisu mi ništa rekli nego uvek samo nedelje, ovo sa mesecima oni ne računaju...
a što sam našla po netu za nedelje, razlikuje se za 7. mesec, negde do 31, negde do 32 pune...

lekari uvek racunaju po nedeljama ili po lunarnim mesecima. ja kazem da sam usla u sledeci mesec po datumu termina a to ti se u principu i poklopi sa podelama po nedeljama - ja imam tu podelu u onoj knjizi 'what to expect when you're expecting', promasi se za par dana al to je tu negde. ako hoces mogu da ti prekucam, ne mrzi me. mislim da je po terminu najtacnije.
ja vec idem na kontrolu na 2 nedelje.. to mi je znak da se primaklo.. :D sad cu jos malo da krenem samo sto mi uopste ne kazu kolika je beba. sledeci put mi rade taj neki vazni uz pa cu bas da pitam.
kapiram za te uloske i gace, nisam imala ranu pa nisam ni razmisljala u tom pravcu, skroz je u redu u stvari. jedna australijanka mi je rekla da kod njih zene uspricaju u veliki ulozak vodu, stave da se zamrzne pa to stave na ranu, kao pomaze da pre zaraste i prodje.
idem i ja da pustim kud idijote, nisam ih slusala od letos. lep dan vam zelim drage moje!! :heart:

čekaj, ako nisu izdali rešenje, jel' to znači da refundacija no od januara nije počela :eek:
ja stvarno nemam uslova da čekam 6 meseci, a pri tom redovno plaćam :confused:

Moja rođaka je od novembra na porodiljskom i žena nije dobila još ni dinara jer se do pre neki dan čekalo da se odluči kako će se zapravo obračunavati porodiljsko. Pošto je zakon usvojen u oktorbu, iako je stupio na snagu tek od januara, oni su zavrnuli slavine istog momenta i ni dinara još nikome nisu isplatili.
Tim tempom ja računam da ću prve pare dobiti negde krajem leta. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back