Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Драге наше мамице,

Тема ''Кутак за труднице'' http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=8981981#post8981981 морала је бити затворена јер је одавно премашила оптималан број постова и постала превелика. То је пракса и на осталим подфорумима када нека тема пређе десетак хиљада постова, јер превише оптерећује форум (тако кажу стручњаци, ја се ту ништа не разумем :confused:).

Стога, овде наставите где сте стале! :)

Модераторски тим Крстарице жели свима много бебећих осмеха! :heart:

bla bla bla.......

15005_1261279691932_1227890935_30620390_7805880_s.jpg

:aha:

Moja rođaka je od novembra na porodiljskom i žena nije dobila još ni dinara jer se do pre neki dan čekalo da se odluči kako će se zapravo obračunavati porodiljsko. Pošto je zakon usvojen u oktorbu, iako je stupio na snagu tek od januara, oni su zavrnuli slavine istog momenta i ni dinara još nikome nisu isplatili.
Tim tempom ja računam da ću prve pare dobiti negde krajem leta. :roll:
:dash:
stvarno da odlepi čovek :dash:

caos trudnice...ja da vas pitam jel praktikuju anesteziju kod zubara?
pokvario mi se zub a ne bih bas bez anestezije...

Zavisi od zubara... u svakom slucaju, kao sto Tsuy rece: obavezno mu/joj reci za trudnocu. Dace ti drugu vrstu anestezije koja nece stetiti trudnoci (ako taj zubar ima tu drugu vrstu anestezije).
Ja sam u cetvrtom mesecu bila kod zubara i koristili su neki gel kao anesteziju.

Mada cula sam i da "normalna anestezija" treba da se izbegava samo tokom prvog tromesecja, a kasnije je u redu.
Valda zavisi koga pitas... isto kao i za antibiotike, neko kaze da ne sme uopste, neko kaze moze posle prva tri meseca, neko kaze da ne smeta... e, sad kome ces da verujes. :roll:

meni su postali osetljivi kutnjaci...kad zagrizem nesto tvrdje
uzela sam kalcijum da pijem,da se ne bi pogorsalo stanje a zube cu da popravim
mrzim popravku zuba i ono bushenje i zujanje...fuj
imala sam fobiju ranije al sam uspela da je pobedim,fala bogu
al bez anestezije,neka fala

kod vas je vidim haos po bolnicama, treba ovo, treba ono, ovo sme, ovo ne sme... :( ovde kod mene je sve jednostavno, u bolnici dobijem i podmetace i uloske i mrezaste gace.... kad je vizita, samo su mi pipali stomak i grudi, a ranu mi je dr pogledao taj dan kad su me otpustili kuci... nosim onaj srednji kofer, a za bebu jedino sto treba je odelce za iznosenje... i ona nosiljka (sediste) za kola... mm kad je dosao po nas, nosiljka ostala u kolima i morao da ide po nju, da se oni uvere da ce se beba bezbedno voziti... jedino te uloske za grudi, i prosli put, a i sada ih koristim od sestog meseca.... najbolji su mi penaten.... a od hrane nista nisam nosila sem plazme... u kantini imaju sve i mogu da se posluzim 24h....

meni su postali osetljivi kutnjaci...kad zagrizem nesto tvrdje
uzela sam kalcijum da pijem,da se ne bi pogorsalo stanje a zube cu da popravim
mrzim popravku zuba i ono bushenje i zujanje...fuj
imala sam fobiju ranije al sam uspela da je pobedim,fala bogu
al bez anestezije,neka fala

ja sam u prvoj trudnoci pila kalcijum i stvarno nikakvih problema nisam imala
sad ga ne pijem i eto....
moram da pocnem pod hitno..

Kameron meni su ispale dve velike plombe 4 dana pred porođaj i kad sam ginekologa pitala šta da radim rekao mi je da slobodno idem kod zubara i da mogu da primim anesteziju, međutim moj zubar ni da čuje i onda mi je stavljao nove plombe što on kaže "ko po jajima" i stvarno nisam ništa osetila, ali ako baš mora anestezija nije problem.

Bojalina, baš sad gledam emisiju o Dubaiu na National Geographic! Imam i ja tu knjigu Šta da očekujete dok čekate bebu, nisam ni skontala da tu pišu i meseci nedelje! Znači, sledeće nedelje 8.:D

a za zubara, sad sam u Betaniji uzela flajer, besplatan pregled kod zubara u DZ u Rumenačkoj za trudnice i sve do 1. godine deteta! (zakazuje se 487-9303, dr Lovrić Obradović Gordana) I ne samo intervencije i pregledi nego i poliranje, čišćenje kamenca i to... sad, neka estetska intervencija verovatno ne može:)
Možda je to opšte poznato da je džaba, ja prvi put sad čula...
A na početku trudnoće sam išla kod mog privatnog, lepo za pare:) Bila sam 10. nedelja i nisam primila anesteziju, pitao me čovek lepo da izaberem, rekao da postoji određeni rizik (minimalan) od pobačaja, i kad mi tako rekao, a ja naravno bila sva poplašena... popravio mi zub polako bez anestezije...

Poslednja izmena:
Jutro stomacici...i meni ispadaju plombe...vec dve...a treca je na putu...:P
Idem za desetak dana s anestezijom ili bez nje...mora se, a sta se mora, nije tesko...:mrgreen:

Inace sutra u tridesetu nedelju...:D Kako se cini blizu, a tako daleko... :) A kad pomislim panika me hvata...:roll:

kako daleko, sad će to, šta je desetak nedelja ih još ako malo porani, samo se ti nadaj
da ima vremena:sad2:

Hehehe...da, da...proletece...ali ja kazem da je to deset najduzih nedelja...pred nama je borba da radim citav juni...kako bi mi za porodiljsko uzeli prosek plata od aprila, maja i juna...koje, ce mi nadam se, biti citave...jer su mi martovsku skresali, zbog bolovanja...papci...
Vec su poceli sa mnom da se sale na poslu, kako ce me ovde poroditi...:mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back