Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da vas pitam....
jel neku od vas nekad boli pupak? :lol:
sinoc sam htela da mrem od bolova
kao da mi je neko zabadao nozekanju u pupak :dontunderstand:
tako ostar jak bol,nisam mogla da se pomerim a u jednom trenutku ni da disem,nego sam disala plitko....shkrge bi mi dobro dosle...
koji je fazon?
imala sam problem sa nadimanjem pa mi je stomak bio napet strasno...al ne vidim kakve to veze ima sa pupkom :roll:

jooooj žene
ja zakazala rođendan za Stefana u četvrtak. ipak, eto, nedelju dana pre termina. a u stvari mu je 26. rođendan, ali tada teško da bih mogla da 'učestvujem' koliko želim; pa reko' bolje ovako

međutim... imam baš već bolove, stomak mi se spuuustioo; kad stojim, mislim ispaće Milica :lol: Samo se nadam da mi neće pući vodenjak; onda neću moći da se 'stisnem' :think:
eto... samo da izdržim do četvrtka, pa makar iz igraonice pravo u porodilište :worth:
držite mi fige do četvrtka ;)

jooooj žene
ja zakazala rođendan za Stefana u četvrtak. ipak, eto, nedelju dana pre termina. a u stvari mu je 26. rođendan, ali tada teško da bih mogla da 'učestvujem' koliko želim; pa reko' bolje ovako

međutim... imam baš već bolove, stomak mi se spuuustioo; kad stojim, mislim ispaće Milica :lol: Samo se nadam da mi neće pući vodenjak; onda neću moći da se 'stisnem' :think:
eto... samo da izdržim do četvrtka, pa makar iz igraonice pravo u porodilište :worth:

Hej, hej... cekaj red. :lol:

jooooj žene

Hehe, sta bismo mi sve "ugurale" u raspored pre termina...heheh...
U svakom slucaju sretno da izdrzis... :cmok2::lol:

sad mi se najavila patronažna :)
kaže dobar dan, jel' to j, jeste vi trudnica, još ste kod kuće? ja bih došla
pa dođite reko' :lol:
nisam znala da to tako funkcioniše

kaže - da nemate možda kera?
imam
jaooo, jel' možete da ga sklonite :lol:
umrla sam od smeha... a naš ker, k'o plišana igračka :lol:

A sto ona dolazi pre nego sto se porodis ?
Ja se nesto ne secam toga. Mada , dok smo ziveli u NS, kada je patronazna prvi put dosla nakon porodjaja, usla je sa blatnjavim cipelama kod bebe, probudila ga, okupala i onda muza odvela u drugu prostoriju da pokusa da mu proda erotski donji ves za mene !!!
Tako je izbacio napolje i rekao joj da nikad vise ne dodje na nasu adresu. Mozda i ova tvoja ima neki zanimljiv katalog ?

Sad bih vam i ja rekla da i KOD NAS (Mačkica i ja smo iz istog grada) patronažne dolaze tek po porođaju...:think:
Prvi put čujem da dolaze trudnicama. Mada, ja sam se poslednji put porodila pre 2 meseca. Svašta su mogli od onda da promene. :D
To im je izgleda glavna zanimacija, da non-stop nešto menjaju. :roll:

uuuu...puno li je..:lol:
mada ko da si se juce porodila..
inace i ja prvi put cujem da patronazna dolazi trudnicama :think:

Kaže bila je u komšiluku (kod moje drugarice, pisala sam, što se prošle nedelje porodila), došla da proveri adresu; da mi ostavi spisak šta treba da ponesem u porodilište, tako malo da porazgovaramo; sasvim je u redu :)
objasnila mi kako funkcioniše to dolaženje kad se porodim i ostavila mi svoj broj tel. za svaki slučaj ako ne bude obaveštena
sve u svemu, baš pozitivno iznenađenje za mene (mislim na to koliko se vodi računa o trudnicama i porodiljama) :)
a prošlog puta je bilo identično kao što kaže Nerviram se :)

Ja sam upoznala patronaznu prosle nedelje u DZ.
Dodju tu gde imamo skolicu, pa vrbuje svaka "svoje" trudnice, odnosno trudnice sa svog terena.
Ispricale smo se lepo, uzela mi podatke i dala broj mobilnog ako mi nesto zatreba pre porodjaja.
Mada, nisam odusevljena, mnogo se smeje bez razloga, ne volim kad se neko kezi non-stop, ja nisam taj "cveta cvece, sve je lepo" tip.

i ja sam juče čula u šlolici, pita jedna trudnica (isto trudna ko ja 31. nedelja) sestru, je l to uobičajeno da patronažna sestra dolazi u posetu već sad? Kaže njoj bila juče ujutru, popričale, dala joj broj, rekla da je slobodno pozove za sva pitanja i pre porođaja... možda je to neka novina...

ja jutros u DZ očisti kamenac, ispolira zube, i još ponešto... fino, nema čekanja, ljubazna dr...

Kaže bila je u komšiluku (kod moje drugarice, pisala sam, što se prošle nedelje porodila), došla da proveri adresu; da mi ostavi spisak šta treba da ponesem u porodilište, tako malo da porazgovaramo; sasvim je u redu :)
objasnila mi kako funkcioniše to dolaženje kad se porodim i ostavila mi svoj broj tel. za svaki slučaj ako ne bude obaveštena
sve u svemu, baš pozitivno iznenađenje za mene (mislim na to koliko se vodi računa o trudnicama i porodiljama) :)
a prošlog puta je bilo identično kao što kaže Nerviram se :)

I meni je babica trebala doći pre porođaja, ali nije jer sam išla u školu za trudnice, pa sam već imala spisak za bolnicu i za previjanje pupka. Čule smo se telefonom.

Poslednja izmena:
Kod nas patronazna dolazi po porodjaju...i bila je bas super...ulila mi samopouzdanje...pregledala ranu, okupala bebu...dala par saveta...dosla jos dva puta i to je to... :)

Naša patronažna nije znala okupati bebu u anatomskoj kadici :eek:, pa je tražila da natrpamo peškire na dno kade da bude ravno. Možete mislit što je ostalo puno mesta za bebicu.:zcepanje: :hahaha: Samo ju je jednom okupala. Inače je mm i ja kupamo u toj kadici i nama je super.

Inače meni patronažne nisu pregledale ranu. Pitale me samo kako se osećam i to je sve. Obe su bile usredsređene na bebu što je meni i bilo bitno. Najviše zbog pupka, ostalo manje-više...

Drago mi je što ste se otarasili švedskih pelena (negde sam pročitala da si to napisala), nadam se da ćemo ih i mi ostaviti, idemo u petak na kontrolu kukova prvi put. Držite nam fige. :heart:

Marina77, kada se u Subotici krece u skolicu za trudnice, u kojoj nedelji ? Imas li broj telefona ili moram licno da odem da dogovorim ?

Ja sam išla u 7 mesecu, a može i ranije. Počinje svakog prvog utorka u mesecu, dva puta nedeljno i traje mesec dana. Održava se u ambulanti preko puta Kerske crkve na Beogradskom putu. Tel: 552-791. Ne moraš ići lično, zakažeš preko telefona.
Koja si ti sada nedelja? Kako si? :zag::heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back