Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa, da nemam dvoriste, ne bih ni cuvala ovolika tri slona...doduse, ova treca je zadrzana neplanirano jer nismo verovali da nece hodati i da treba da je uspavamo i bili smo u pravu. :)
Ali da ne spamujemo vise, a propos sutiranja nocu, sta mislite sto sam postovala u 4:17 nocas, nisam vise znala sta cu sa sobom!

aha skapirala sam za podmetace ;) tzv bed mat, to sam ja bebi stavljala u krevetac pod carsafic. mislim da sam imala to u bolnici, ne secam se ladno.. ja se uopste ne secam ni sta sam nosila u bolnicu ni sta mi treba.. skoro sam nasla papir gde pise kao sta dobijem u bonici i sta treba da ponesem i samo se secam punjaca za telefon i baterija za kameru jer je to ogromnim slovima naznaceno.
sad smo gledali fotkice cerkice kad je bila maalaaa i tako se raspilavili.. :) :heart:
btw, tu mast bih mogla da pribavim.. prosli put su me malo prvih mesec dana zezali hemeroidi, ne bas skroz ali imala sam malo problema jer valjda dojenje hoce da povuce svu tecnost pa bude tvrdja stolica.. tako su bar meni rekli.

Cakaj, zar se ne racuna u porodiljsko da se uvima neto plata pre bolovanja? Kako sam shvatila:

1. Dok si na bolovanju (odrzavanju) dobijas 65% neto plate (sto ti realno izadje oko 50 % plate jer ne dobijas za staz, putne troskove, u mom slucaju za staresinstvo i slicno). :sad2:
  2. Kada otvoris porodiljko pred porodjaj onda dobijes 100% one originalne neto plate pre nego sto si otisla na bolovanje (naravno opet ti se ne racuna staz i sl pa ne bude bas 100%). :think:
Ili nas nasa divna drzava ponovo laze i zakida trudnicama? :dontunderstand:

Ćao trudnice :bye::heart:
Što se tiče refundacije porodiljskog, uveli su neke izmene, pa će se sada uzimati prosek zarade u prethodnih 12 meseci. Al ni oni još ne znaju kako će obračunati (kod nas u Su od 01.01.2010. još nikom nisu izdali rešenje), a još pogotovo ako je porodilja bila na održavanju trudnoće (kao što sam i ja), da li će uzimati isplaćenu zaradu za vreme bolovanja (65%) ili osnovnu zaradu + minuli rad...

čekaj, ako nisu izdali rešenje, jel' to znači da refundacija no od januara nije počela :eek:
ja stvarno nemam uslova da čekam 6 meseci, a pri tom redovno plaćam :confused:

Vidis da je tu luda kuca. :besna:

Svi placamo isto PIO i isto zdravstvo, pri tom neknada tokom odrzavanja zavisi od prebivalista. U Subotici ne isplacuju od januara, u Beogradu isplacuje opstina preostalih 35% tako da trudnice primaju 100% plate, u Novom Sadu (kako sam cula) komisija vraca trudnice na posao iako je medicinski opravdano odrazavanje. Kazem ja luda kuca :dontunderstand:

Vidis da je tu luda kuca. :besna:

Svi placamo isto PIO i isto zdravstvo, pri tom neknada tokom odrzavanja zavisi od prebivalista. U Subotici ne isplacuju od januara, u Beogradu isplacuje opstina preostalih 35% tako da trudnice primaju 100% plate, u Novom Sadu (kako sam cula) komisija vraca trudnice na posao iako je medicinski opravdano odrazavanje. Kazem ja luda kuca :dontunderstand:

Ovo što sam pisala ne odnosi se na bolovanje - održavanje trudnoće, već na porodiljsko. Dobila sam bolovanje za januar (65%), a sad čekamo rešenje za porodiljsko (koje je bilo 100% a sad :think:).

Čim se porodite i dođete kući zakažite prvi pregled i revakcinaciju kod pedijatra i kod ortopeda za kukove, da nebi prošli kao mi, da kasnite na sve jer je gužva i nema slobodnih termina. Kod ortopeda treba sa 6-8 nedelja, mi ćemo sa 10 (rade samo petkom preglede).
A mogli bi još iz porodilišta zakazati:hahaha:.
Tako je u SU, ne znam kako je u drugim gradovima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back