Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jesi li proveravala skoro koliki ti je secer?
Šećer mi je 4,8. Znam da hoće od visokog šećera, ali ga ja nikad nisam imala.
U stvari lažem, na prethodnoj kontroli pre nekih 2 meseca mi je šećer prvi put u životu bio povišen i to čak 7,1!
Nisam mogla da verujem. Doktor me poslao da radim test opterećenosti, ali me mrzelo da džedžim u laboratoriji 3 sata jer sam bila ubeđena da je nemoguće da imam toliki šećer.
I bila u pravu, vratio se u normalu...

Ja mažem stomak sa Nivea mlekom ujutru i uveče, ali zato što imam suvu kožu pa me baš svrbi, a ne zato što verujem da to pomaže protiv strija. Ja verujem samo u genetiku.
Nisam dobila strije u prethodnoj trudnoći, ali recimo kao devojka sam dobila strije na guzici i ostale su mi i dan danas. Najviše se primećuju leti kad pocrnim, a one ostanu bele. :(

Kistina, hvala na savetima...ja sam naduta, ali stolicu imam i vise nego redovno...valjda tako rade hormoni...
Inace u prvoj trudnoci sam se mazala Strietom, i dobila sasamo malo strija po kukovima i grudima (na mamu sam inace, a ona je sva u strijama, jadna zena, sestra i ja smo je unistile)...i sad cu njim, a mogla bih i pavlovicevom...uglavnom, jos nisam pocela...

Ta Pavlovićeva se jaaako teško razmazuje. Ja je zato ne volim. Inače je stvarno najbolja i za guzicu i za lice, za sve živo.
Moj brat ima strašno suvu kožu i zimi čim krene hladnoća odmah dobije crvene pečate po licu i rukama od hladnoće. Na ruke stavi rukavice, ali na lice ništa ne pomaže. Mazao se svim i svačim i jednom mu keva predloži da namaže Pavlovićevu kremu. Prvo nam to bilo bez veze, kao to je krema za guzicu, ali nije imao više opcija. I naravno, kao rukom odnešeno...

Ta Pavlovićeva se jaaako teško razmazuje. Ja je zato ne volim. Inače je stvarno najbolja i za guzicu i za lice, za sve živo.
Moj brat ima strašno suvu kožu i zimi čim krene hladnoća odmah dobije crvene pečate po licu i rukama od hladnoće. Na ruke stavi rukavice, ali na lice ništa ne pomaže. Mazao se svim i svačim i jednom mu keva predloži da namaže Pavlovićevu kremu. Prvo nam to bilo bez veze, kao to je krema za guzicu, ali nije imao više opcija. I naravno, kao rukom odnešeno...

Jeste, u pravu si, sva budem bela od nje, pa trljaj i trljaj, ali i dobra je i jeftina, a stvarno ne volim da dajem neke silne pare za neke skupe kremice koje ko zna da li će mi pomoći tako da mi je ovo najbezbolnije rešenje:D

Jeste, u pravu si, sva budem bela od nje, pa trljaj i trljaj, ali i dobra je i jeftina, a stvarno ne volim da dajem neke silne pare za neke skupe kremice koje ko zna da li će mi pomoći tako da mi je ovo najbezbolnije rešenje:D
Kako si ti ženska, kako beban? Koliki je sad? Jesi bila skoro na UZ?

Mene je moj već počeo žestoko da udara. Sedim na poslu i pravim face.
A imam još 3 meseca. Ima da me rastura uskoro...

Kako si ti ženska, kako beban? Koliki je sad? Jesi bila skoro na UZ?

Mene je moj već počeo žestoko da udara. Sedim na poslu i pravim face.
A imam još 3 meseca. Ima da me rastura uskoro...

Treba baš sutra da idem da vadim krv (zbog antitela, moram da proveravam svakih mesec dana), a onda sledeće nedelje na UZ, mislim da je sad baš porastao, ojačao je samo tako, šutira me i šutira, kad krene od 23h pa nadalje sve mi stomak skače:lol:! Onda se ja prevrćem, pa nameštam, pa pravim face što ti kažeš a mm napravi tužnu facu "jadan, kako li je njemu tu tesno, vidi kako ti je mali:eek: stomak, kako li diše, sin moj...". Isto kao i ti stalno imam probleme sa probavom, a isto tako i sa nadimanjem, posebno kad se dohvatim pica ili toplih sendviča, uvek to debelo platim i svaki put obećavam sebi "e neću nikad više", nekad me i do suza dovede, baš ume da bude mučno to sa tvrdom stolicom:(.

U prvoj trudnoci sam mazala Pavlovicevu mast,i nijednu striju nemam.A sada mi tako uzasno smrdi da ne mogu da je podnesem.I jos uvek ne mazem nista,osim Nivea mleko za telo.

Vratila sam se sa UZ bebac je dobro,imam kontrakcije.I moram da MIRUJEM:besna:
i bas sam se iznervirala kao da radim pa nesto drugo

U prvoj trudnoci sam mazala Pavlovicevu mast,i nijednu striju nemam.A sada mi tako uzasno smrdi da ne mogu da je podnesem.I jos uvek ne mazem nista,osim Nivea mleko za telo.

Vratila sam se sa UZ bebac je dobro,imam kontrakcije.I moram da MIRUJEM:besna:
i bas sam se iznervirala kao da radim pa nesto drugo

Koja si sad nedelja sanja? Bitno je da je bebac dobro, a jesu ti dali i neke lekove ili samo miruješ?

cao drage moje trudnice... kod nas je vreme super i skitali smo do sad :) ja imam sledeci pregled 4.12. i bas sam nestrpljiva... nego sad me buni, bas sam gledala, kad sam isla da potvrdim trudnocu sa sanjom, bila sam sesta nedelja i tad je bila 4,1mm... a sad kad sam isla isto sesta nedelja, beba 8mm. meni tu nesto cudno... hmm... a sto se tice strija, nadam se da i ovaj put necu dobiti ni jednu, ipak verujem da su geni u pitanju, moja mama ima 44 god i nema ni jednu jedinu... nikad nista mazala nije, koza joj zategnuta kao da ima 16... a ja imam jos one pubertetske na butinama, par straftica :( mada cisto onako mazala sam u trudnoci neko frei ulje za trudnice, bas protiv strija, mazacu i sada, mada ne verujem da ima neko dejstvo.... masno je, ali bas lepo mirise...

Zna li neko da li ima veze kada se pije Mamavit?Na njemu pise ujutru posle dorucka.Ali kad ga ujutru popijem ubije me mucnina.Poslednjih par dana ga pijem uvece posle vecere,i nije mi toliko lose,ali od kako sam pocela da ga pijem tako kasno imam problem sa stolicom.Da li to ima veze:think:meni se cini da ima,ali ne razumem

Sanja,bas sam pisala nedavno o vitaminima ....
Ja sam pila Mamavit ujutro posle dorucka pa mi je bilo muka.
Onda sam brebacila za posle vece ali i tad mi je bilo muka...malo manje ali opet muka...
Pitam svekrvu sta da radim (ona je farmaceut) i kaze mi da prestanem da ga pijem i prestala sam ...
Kupila sam nove Richlife-Prenatal vitmine za trudnjace i od njih nista i cak sta vise isti sastav i kolicinu vitaimna itd... imaju kao mamavit...:think:
To je fora u tim nekim dodacima,nemam pojma objasnjavala mi je zena...
Prebaci se na neke druge vitamine a te batali ,to ti je moj savet...

pozic :bye:

Pozdrav za sve drugarice trudnice!:D

Čitam vas već neko vreme, ali nikako da se odlepim od foruma vantelesna, na kojem sam započela forumašku karijeru, pa se sve vraćam tamo!:lol:

Daklem, ostala sam u drugom stanju posle vto, danas je počela deseta nedelja i ja sam sve opuštenija, konačno!
Na poslednjem UZ prošlog utorka imali smo 2,04 cm i sve je ok!:maramica:

Aliiii, čisto da se ne opustim mnogo...
Moja dr taman posle toga otputuje u Ameriku, kad se meni pojavi koprivnjača! Je l imala neka od vas to možda?
Bila sam kod dermatologa i kod ginekologa, i složili su se na kraju da je od Utrogestana koji pijem od 26. septembra 3x2 dnevno i primam inekcije Progesterona svaki 5. dan: Onda mi je ginekolog rekao da sve 3 dnevne doze dam vaginalno, da će se možda povući, međutim još gore, plihčići i crvenilo po nogama svuda!
Sad sam zvala kliniku da vidim da li da ga izbacim skroz i da li da nastavim onda sa inekcijama progest, kad neka druga dr mi kaže da mi je koprivnjača od Mamavita :dontunderstand: i da nastavim sa Utorgestanom:eek:

Kao svaka novopečena prvotrudnjača, sad sam u frci i tripovima, pa mi pomozite pliz ako znate nešto o tome:hvala:

..ja bih izbacila mamavit na nekoliko dana i pratila koprivnjachu..
..manja shteta nego da prekidash utrogestan..
..tek ako se ne popravi stanje i ne smanji koprivnjacha onda bih eksperimentisala sa njim..
..mnoge ovde su na utrogestanu vec jako dugo, ali nisam chula da se neka zalila.. :think:
..josh par nedelja ti je progesteron neophodan, posle 12. nedelje tako-tako..

..ja sam ga npr koristila od kraja avgusta do pre par nedelja.. :roll:
..i trebalo bi i dalje, ali sam pochela da "zaboravljam" i preskachem, i na kraju skroz prestala.. :roll:
..ionako su mishljenja podeljena - jedni ga drze do kraja trudnoce, maltene,
a drugi tvrde da posle 12. nedelje nema vishe nikakvu funkciju, poshto je posteljica formirana..

hvala ti draga na odgovoru! za sada sam preskočila popodnevnu dozu utorgestana, nešto mislim da neće valjda nešto da fali ako preskočim i večeras... A uzeću mamavit večeras, pa ako bude pojačano, vraćam se sutra na staro. Madaaaa, meni ovo ne izgleda kao nešto što može da se povuče za 1 dan:think: All bar malo da se primiri

čitala sam neželjena dejstva kod oba, kod utrogetsana se pominju koprivnjača i svrab, a kod mamavita uglavnom ono na šta su se ovde već žalili, mučnina, zatvor... Ja nemam ništa od toga, uzimam ga posle večere, kažu da onda nema mučnine, a ovaj drugi problem rešavam tako što pičim po suvim šljivama:lol:

Pozdrav za sve drugarice trudnice!:D

Čitam vas već neko vreme, ali nikako da se odlepim od foruma vantelesna, na kojem sam započela forumašku karijeru, pa se sve vraćam tamo!:lol:

Daklem, ostala sam u drugom stanju posle vto, danas je počela deseta nedelja i ja sam sve opuštenija, konačno!
Na poslednjem UZ prošlog utorka imali smo 2,04 cm i sve je ok!:maramica:

Aliiii, čisto da se ne opustim mnogo...
Moja dr taman posle toga otputuje u Ameriku, kad se meni pojavi koprivnjača! Je l imala neka od vas to možda?
Bila sam kod dermatologa i kod ginekologa, i složili su se na kraju da je od Utrogestana koji pijem od 26. septembra 3x2 dnevno i primam inekcije Progesterona svaki 5. dan: Onda mi je ginekolog rekao da sve 3 dnevne doze dam vaginalno, da će se možda povući, međutim još gore, plihčići i crvenilo po nogama svuda!
Sad sam zvala kliniku da vidim da li da ga izbacim skroz i da li da nastavim onda sa inekcijama progest, kad neka druga dr mi kaže da mi je koprivnjača od Mamavita :dontunderstand: i da nastavim sa Utorgestanom:eek:

Kao svaka novopečena prvotrudnjača, sad sam u frci i tripovima, pa mi pomozite pliz ako znate nešto o tome:hvala:

Ja koristim utrogestan 200 mg skoro od pocetka trudnoce ali vaginalno i to jednu pred spavanje samo. U pocetku mi je na jednom prstu ruke izaslo dva , tri plikcica koji su jako svrbeli . Nestali su sami od sebe posle , cini mi se , nedelju dana. I od tada ih nema vise.Doktorka kaze da cu ga koristiti jos tri nedelje, do moje 12. i da posle nece biti potrebe. Nadam se da ce se i kod tebe brzo povuci. Ja sam mazala malo nive-e da me manje svrbi , i kao pomagalo mi je .
Pozdrav

Ja koristim utrogestan 200 mg skoro od pocetka trudnoce ali vaginalno i to jednu pred spavanje samo. U pocetku mi je na jednom prstu ruke izaslo dva , tri plikcica koji su jako svrbeli . Nestali su sami od sebe posle , cini mi se , nedelju dana. I od tada ih nema vise.Doktorka kaze da cu ga koristiti jos tri nedelje, do moje 12. i da posle nece biti potrebe. Nadam se da ce se i kod tebe brzo povuci. Ja sam mazala malo nive-e da me manje svrbi , i kao pomagalo mi je .
Pozdrav

To je razumna doza, ovo rokanje je meni već neko vreme bilo sumnjivo, ja ga zovem Udrogestan:lol:, kako ga popijem ja se ukomiram, spavam 18 sati, glava me boli, mislim, od početka ga nešto ne podnosim dobro. U redu je da treba da se uzima kad je vto, mada vidim da ga piju i "prirodne" trudnice, ali uz neku valjda povremenu kontrolu hormona! Ja se sećam kada sam radila sve te analize u pripremama za vto da mi je progesteron bio baš, baš visok. Nisam nikakav stručnjak, pa pitam upućene da li može da dođe do "hiperhormonizacije:lol:"

Meni nije počelo od par plihova nego je odmah buknulo, kao da sam bosa prošla kroz vrrrlo visoke koprive...

Malo sam virnula na ovu temu...Nostalgija:)
Ja sam mazala Eucerin ulje protiv strija u trudnoci i super je...Koza bude jako elastica...nije skupo oko 1000din, a duuugo traje.
Za taj Mamavit se uvek iznerviram kad vidim da ga potenciraju i jadne trudnice se zale na mucninu, umesto da samo promene vitamine...Dakle..Penatal, Centrum Materna isl. Ja sam konkretno pila Centrum Maternu i nikad mi muka nije bilo...
Uzivajte u trudnoci i mazite stomacice:)

Malo sam virnula na ovu temu...Nostalgija:)
Ja sam mazala Eucerin ulje protiv strija u trudnoci i super je...Koza bude jako elastica...nije skupo oko 1000din, a duuugo traje.
Za taj Mamavit se uvek iznerviram kad vidim da ga potenciraju i jadne trudnice se zale na mucninu, umesto da samo promene vitamine...Dakle..Penatal, Centrum Materna isl. Ja sam konkretno pila Centrum Maternu i nikad mi muka nije bilo...
Uzivajte u trudnoci i mazite stomacice:)

Ja sam bas nemarna za mackanja ali moracu poceti :)
Ja pijem neke Elevit vitamine i mislim da mi nije mucnina od njih , jer sam probala i bez njih pa opet isto.Vise imam problem sa mirisima pa mi je sve otuzno :(
Zadah mi je GROZAN, ali doktorka kaze da je to zbog promene u ishrani i loseg varenja i da ce prestati za koju nedelju, a ja umirem od toga mi je i muka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back