Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav bivsim, trenutnim i buducim trudnicama! :bye:
Eto, i ja da se javim... termin mi je 18. Aprila; ima vremena do velikog dogadjaja.
Razmisljamo o opcijama i resili smo da ce muz biti sa mnom tokom porodjaja. Hoce da bude sa mnom, a i meni ce pomoci da bude pored mene i da me drzi za ruku.
Razmisljala sam o epiduralnoj anesteziji kao opciji koja mi izgleda najbolja, a nakon citanja ovih postova i pozitivnih iskustava, sve vise sam ubedjena da to je ono sta zelim.

Hvala Vam sto razmenjujete iskustva!
Kako trudnoca napreduje, mislim da cu sve vise da posecujem ovu temu. :D

Dobrodosla! :) :heart:

Pozdrav bivsim, trenutnim i buducim trudnicama! :bye:
Eto, i ja da se javim... termin mi je 18. Aprila; ima vremena do velikog dogadjaja.
Razmisljamo o opcijama i resili smo da ce muz biti sa mnom tokom porodjaja. Hoce da bude sa mnom, a i meni ce pomoci da bude pored mene i da me drzi za ruku.
Razmisljala sam o epiduralnoj anesteziji kao opciji koja mi izgleda najbolja, a nakon citanja ovih postova i pozitivnih iskustava, sve vise sam ubedjena da to je ono sta zelim.

Hvala Vam sto razmenjujete iskustva!
Kako trudnoca napreduje, mislim da cu sve vise da posecujem ovu temu. :D

Dobrodosla.Zelim ti lep i lagan ostatak trudnoce.Meni je termin 29.04. :D

Nemam pojma, najbolje je, ako ne prodje uskoro, da pitas svog lekara.
Ja sad pijem Mamavit, valjda ce mi se malo popraviti imunitet, dosadna sam vise, kao neka baba, svaki dan mi nesto fali! :D

Meni je od Mamavita uzasno muka.Pocnem da ga pijem par dana i odustanem.A tek sto mi pojacava apetit.....Bas mi ne prija.Sad mi je muka prestala skroz i pokusacu jos jednom.Ako mi i tad bude lose odustajem definitivno od njega.

november sta je to materna centrum?Jel isto neki kompleks vitamina poput Mamavita?Ja sam Maternu pila u prvoj trudnoci,i bila mi je super.Moracu da predjem na nesto drugo.
Bas sam htela da te pitam,do kad si koristila utrogestan?Meni ga produzila do 20 nedelje,vaginalno,e pa vise mi se smucilo

..jeste, kompleks vitamina i minerala..meni je bio ok poshto ima beta karoten, a ne vitamin A,
a sadrzi i kalcijum, magnezijum, gvozdje, jod, bakar, mangan, selen i zink..
..cena mu je oko 1000 din za 30 tableta..
..utrogestan mi je josh uvek prepisan, ali samo 2xuveche,
ja sam proredila korishcenje oko 15-16 nedelja, a poslednjih dve tri ga uopshte ne koristim..
..chitala sam da nema svrhu posle 12. nedelje tj od kako se posteljica potpuno razvije,
a i dr u analife mi je potvrdio to..

Ja pijem samo Foliron - kombinaciju gvožđa i folne kiseline. To mi je doktor preporučio.
Ali mi je i dalje krvna slika dosta klimava, pa sam juče kupila kupinovo vino.
Joooj, što je lepo, mljac, mljac...:D

Novembar, kad je tebi termin? Jel kraj marta ili početak aprila?
Ti si 7 nedelja iza mene pa računam. :heart:

Poslednja izmena:
..mamavit nisam koristila nikada, nije ga bilo u mojoj paoteci, verovatno je i on dobar.. :think:

Po mom misljenju jeste. Ima zaista sve sto je potrebno, a ja sam u principu veliki protivnik suplemenata. Mislim da, ako se trudnica pravilno hrani, nema potrebe za suplementacijom bilo cega osim folne kiseline. Ali, teorija je jedno, a mucnina i povracanje nesto sasvim drugo. :(

Po mom misljenju jeste. Ima zaista sve sto je potrebno, a ja sam u principu veliki protivnik suplemenata. Mislim da, ako se trudnica pravilno hrani nema potrebe za suplementacijom bilo cega osim folne kiseline u kolicini. Ali, teorija je jedno, a mucnina i povracanje nesto sasvim drugo. :(

..tachno.. :( ..a ide i zima.. :neutral:

..meni je bilo bitno ovo za vitA zbog ovog omega-3 koje je u stvari riblje ulje u kapsuli,
a koje sam pochela da pijem zato shto se tripujem od ribe (mi jedemo uglavnom skushu i tunjevinu,
a obe se ne preporuchuju trudnicama zbog zive) :roll:

..tachno.. :( ..a ide i zima.. :neutral:

..meni je bilo bitno ovo za vitA zbog ovog omega-3 koje je u stvari riblje ulje u kapsuli,
a koje sam pochela da pijem zato shto se tripujem od ribe (mi jedemo uglavnom skushu i tunjevinu,
a obe se ne preporuchuju trudnicama zbog zive) :roll:

To je jos jedan problem sa hranom, sve sto je dobro je u isto vreme i stetno zbog zagadjenja, pesticida,...vise covek nije pametan. Skusa i tuna su pored lososa, sardine, haringe najbolji izbor kad se uzme u obzir odnos w-3 i w-6 masnih kiselina i uvek se preporucuju u ishrani bar jednom nedeljno, a sad koliko te zive zapravo ima u njima, ne znam.

Jel pije neka od vas Richlife prenatal kompleks za trudnice i dojilje?

Ja ga pijem dva meseca,pre toga sam pila Mamavit od koga mi je bilo strasno muka ....
Kad god bi popila mamavit pocela bi mucnina i ne bi prestala par sati uzas....onda sam ga izbacila iz upotrebe...
Pricala sam sa svekrvom koja je farmaceut i kaze mi da se puno trudnica zali na mamavit pa mi je preporucila Richlife-kaze nije imala ni jednu zalbu na njega....
Tako da mi je Richlife extra,super ga podnosim ne izaziva mi mucninu niti bilo sta drugo....:super:
A sastav jedne tablete je :
Aktivne komponente:
Vitamin A (retinol acetat) 1500 IU
Provitamin A (beta karoten) 1500 IU
Vitamin D3 (holekaciferol) 250 IU
Vitamin C (kalcijum askorbat) 100 mg
Vitamin E (tokoferol acetat) 30 IU
Vitamin B1 (tiamin mononitrat) 3 mg
Vitamin B2 (riboflavin) 3,4 mg
Vitamin B6 (piridoksin hidrohlorid) 10 mg
Vitamin B12 (cijankobalamin) 12 mcg
Vitamin B3 (niajcinamid) 20 mg
Pantotenska kiselina (kalcijum pantotenat) 10 mg
Biotin 30 mcg
Folna kiselina 1 mg
Kalcijum (kalcium karbonat) 250 mg
Magnezijum (magnezijum oksid) 50 mg
Cink (cink oksid) 25 mg
Gvožđe (fero fumarat) 60 mg
Bakar (kupri oksid) 2 mg
Hrom (hromijum chlorid) 25 mcg
Jod (kalijum jodid) 150 mcg
Mangan (mangan sulfat) 5 mg
Molibden (natrijum molibdenat) 25 mcg
Selen (natrijum selenit) 25 mcg

:bye:

..ne znam ni ja, nadam se da to neko kontrolishe, a opet nisam pametna..
..kad nisam trudna ne brinem se preterano, decu sam odmalena nauchila da vole ribu i jedu je rado,
ali u ovom periodu razvoja njihovog mozga neshto mi se ne dodaje ziva.. :(
..od kad se rodi, tj od oko godinu dve, nek skuplja..shta da radim... :(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back