Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bambi, brus za dojilje će ti biti neophodan kad se porodiš, tako da polako možeš krenuti u kupovinu.
Ja takođe sada nosim bruseve koje sam nosila dok sam dojila, ali me već stežu, jer sam u ovu trudnoću ušla sa 3 kile više nego u prethodnoj pa sam verovatno šira nego što sam bila. Našla sam neki sportski brus koji je baš rastegljiv i on me spašava, a definitivno ću morati veće kupiti za dojenje.
Kad ja nemam babu sa velikim sisama, mi smo svi u porodici k'o dečaci.
Jedino svekrva ima padobrane, ali tolika nikad u životu neću biti. :D

25.01. Mada sve brinem da će ranije da krene, mojoj mami je sa mnom bio termin 27.01. a ja se rodila 29.12., e sad možda to nema nikakve veze, samo bih volela da uđem u 9 mesec!
Ja sam ubeđena da pre 20-30 godina nisu umeli da procene baš precizno iako ni sada ne postoji precizna metoda.
Moja mama je prebacila i mene i brata, a njega skoro 3 nedelje. :roll:
Tada nisu ubrzavali porođaj nego su čekali da beba sama krene.
A ja sam recimo imala 2 termina sa Lukom (po menstruaciji i po UZ), a rodila sam ga ranije 3 dana tj. 11 dana. I kad se rodio, na otpusnoj listi je pisalo da se rodio samo dan ranije.

što se tiče klope... kao i u prošloj trudnoći, jedu mi se gluposti tipa pizza i sl. :roll:
Imama utisak da mi više prija zdrava hrana kad nisma trudna :lol:
Madfa, trudim se, trudim ;)

Jao i ja imam isti problem, smao mi prija nezdrava hrana, a inace u " normalnom " ;) stanju se hranim mnogo zdravije. Mislim, nemam neke posebne prohteve za tacno odredjenom klopom, ali mi samo prijaju neka testa, ubih se od pravljenja kiflica, gibanice ( crkoh za burekom, onim iz pekare ali to ovde nema :(:(:( )Strasno :rumenko:
A u prosloj trudnoci sa prvo ludela za lubenicama i to u zimskom periodu, a posle sa unistavala jagode, u zivotu ih nisam toliko pojela koliko u tih poslednji mesec dana trudnoce.

Meni više prija čaša vina, i to crnog; što je i dobro, obzirom da stalno kuburim sa gvožđem. i nisam uopšte istripovana da to malo alkohola bebi nekako može da naškodi; ako si zbog toga pitala ;)

što se tiče klope... kao i u prošloj trudnoći, jedu mi se gluposti tipa pizza i sl. :roll:
Imama utisak da mi više prija zdrava hrana kad nisma trudna :lol:
Madf, trudim se, trudim ;)

Jesam se malo istripovala da ne preterujem sa pivcem,zato sam i pitala jel neko pije itd- priznajem ;)
Ja inace ne pijem ni vino ni pivo ali od kad sam trudna pivo mi bas prija i to samo posle rucka jedna casa uhhh milina...

A klopa hihi...ne privlace me pica i te zezalice nego me privlaci povrce uglavnom...
Juce sam bila na pijaci i kad sam videla blitvu zacaklile su mi okice...
Odmah sam smislila da cu za rucak kuvati i jesti blitvu,krmenadle i pire krompir...mmmm mljac....tako je i bilo...i pivce da ne zaboravim :zcepanje:
Uglavnom tako pocne, vidim neko povrce na pijaci i onda dodam jos sto sta u meni ...

Bas sam ``prasica`` hehehe :D

Dobila 9 kg (sa 48 na 57), sve u stomak i grudi, a grudi su mi i pre bile ogromne za moju visinu i konstituciju, sve se molim da ne rastu više, ne znam koji brus više da obučem, svi moji me stežu, moraću da se otvorim za neki od onih sa debelim bretelama, veeelikih, možda čak da uzmem onaj za dojenje, ne znam da li je neka imala iskustva:think:

Jaao pa ti si bas mrsavica ...koliko si visoka?

Ja sam nabacila 5 kg (sa 65 na 70) , a visoka sam 179cm tako da i nije strasno...a stomak hihih ... imam osecaj da vidim kako iz dana u dan raste...
Merila sam obim struka pre nekih mesec dana i bio je 93,94cm a sad je 98,99 ....
A grudi su mi porasle bar 2 broja...muka moja ,nisam navikla na velike grudi pa mi je cudno hehehe....:zcepanje:

Jaao pa ti si bas mrsavica ...koliko si visoka?

Ja sam nabacila 5 kg (sa 65 na 70) , a visoka sam 179cm tako da i nije strasno...a stomak hihih ... imam osecaj da vidim kako iz dana u dan raste...
Merila sam obim struka pre nekih mesec dana i bio je 93,94cm a sad je 98,99 ....
A grudi su mi porasle bar 2 broja...muka moja ,nisam navikla na velike grudi pa mi je cudno hehehe....:zcepanje:

Bolje bi bilo da me pitaš koliko sam niska, metar i šumska jagoda kako kažu:hahaha: tako da se na meni svaki kg viška duplo vidi...

A ja skoro bila na pregledu za grudi (pošto imam fibrocistične, pa moram svakih 6 meseci), a dr. me pita "da li su vam duplo narasle grudi u trudnoći?":eek:...Valjda ne može da veruje na ovako sitnu ženu da idu tolike grudi! Nisu duplo ali bujaju i sve mi teže da nosim toliku težinu na ovakvu kičmicu.

Bolje bi bilo da me pitaš koliko sam niska, metar i šumska jagoda kako kažu:hahaha: tako da se na meni svaki kg viška duplo vidi...

A ja skoro bila na pregledu za grudi (pošto imam fibrocistične, pa moram svakih 6 meseci), a dr. me pita "da li su vam duplo narasle grudi u trudnoći?":eek:...Valjda ne može da veruje na ovako sitnu ženu da idu tolike grudi! Nisu duplo ali bujaju i sve mi teže da nosim toliku težinu na ovakvu kičmicu.

Jesi blesava hehehe ....:zcepanje:

Meni je trip sa grudima najstrasniji,nemam velike grudi br.2,3 nosim, zavisi od brusa.....ali su sad porasle bar za dva broja pa mi je neobicno...a jos su i pocele da dodiruju stomak pa mi to smeta bljaks,naslanjaju se na stomak....:zcepanje:

Jao i ja imam isti problem, smao mi prija nezdrava hrana, a inace u " normalnom " ;) stanju se hranim mnogo zdravije. Mislim, nemam neke posebne prohteve za tacno odredjenom klopom, ali mi samo prijaju neka testa, ubih se od pravljenja kiflica, gibanice ( crkoh za burekom, onim iz pekare ali to ovde nema :(:(:( )Strasno :rumenko:
A u prosloj trudnoci sa prvo ludela za lubenicama i to u zimskom periodu, a posle sa unistavala jagode, u zivotu ih nisam toliko pojela koliko u tih poslednji mesec dana trudnoce.

Jao u slicnoj smo situaciji, samo mi testa prijaju i cesto razmisljam o bureku ali ovde ga nema :sad2:
Inace sve bih jela a sta god da probam ne prija, osim testa i gluposti iz McDonalds-a...

Zdravo drage moje,
toliko lepih pricica od vas a ja se grozno jutros osecam.

Popila sam onu ampulu gvozdja jutros rastvorenu u casi vode i za dve minute sve to ispovracala fuj i posle sat vremena osecam grozan ukus metala u ustima. Ne znam sta da radim, tamo pise da treba pre jela a da li bas mora na totalno prazan zeludac ili moze recimo pre rucka? I same znate kako su nam osetljivi zeludci ujutro :besna:

Cao Bojana! Hehe, nisam ni trudna ( porodila sam se pre sest meseci), a nisam ni pila gvozdje u trudnoci, ali moja zaova jeste, pa da ti prenesem njena iskustva :p! Ona je pocela da pije te ampule, Tot hema, pretpostavljam da i ti to pijes, i strasno su joj smetale, muka, povracanje, uzas.. i onda je nasla jedan preparat, koji je namenjen i trudnicama, a ti proizvodi se zovu Revita koliko se secam. Pa sad ima raznih, a ona je pila gvozdje. To su kao neke granulice, i jedna kasicica se razmuti u casi vode i popije, a stvarno je prijatnog ukusa. Super je podnosila, a za samo mesec dana joj je gvozdje poraslo, i vise nego dovoljno, znam da se njen pedijatar odusevio. Pakovanje je veca konzerva, ali kosta oko 1500 din, valjda, ali stvarno dugo traje. Jedino sto nema u svim apotekama, ako te zanima mogu da se raspitam gde je uzimala. To je bilo pre tri godine, pa sam zaboravila. Pozdrav :heart:!

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back