Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro društvo!
Juče sam dobila rezultate krvi i šećer mi je normalan: 4,8.
Prošli put kad sam vadila krv šećer mi je bio 7,1 što je daleko iznad normale i vrlo neuobičajeno za mene jer sam uvek imala nizak šećer. Doktor me je poslao da radim onaj test opterećenosti šećerom i kad sam čula da se 3 sata džedži u laboratoriji, ja odustala jer sam bila ubeđena da je neka greška. I bila sam u pravu! :lol:

Uglavnom, danas idem na kontrolu, nisam bila više od mesec dana. Jedva čekam!

Hvala vam na dobrodošlici Sanja i Keka:cmok2::zag:
S obzirom da mi je ovo prva trudnoca, sve je za mene novo. Srecom nisam imala do sada problema s povracanjem, osim s gorusicom na pocetku trudnoce i sad par dana.
Krenula sam u školu za trudnice da se bar malo pripremim na ono što me čeka.

Dobro jutro svima.Od jutros sam divno raspolozena.Danas nam je divan dan,cetvrti rodjendan,pa me malo udarile emocije.Eve posluzite se tortom koju smo moj sin i ja zajedno pravili.Bez njega nista ne moze da se napravi.Svecice smo duvali u nedelju.

picture.php

Inace tigrica obozava,sa njim spava.Pozdrav:bye::bye::bye:

Dobro jutro društvo!
Juče sam dobila rezultate krvi i šećer mi je normalan: 4,8.
Prošli put kad sam vadila krv šećer mi je bio 7,1 što je daleko iznad normale i vrlo neuobičajeno za mene jer sam uvek imala nizak šećer. Doktor me je poslao da radim onaj test opterećenosti šećerom i kad sam čula da se 3 sata džedži u laboratoriji, ja odustala jer sam bila ubeđena da je neka greška. I bila sam u pravu! :lol:

Uglavnom, danas idem na kontrolu, nisam bila više od mesec dana. Jedva čekam!

..eli, meni je na poslednjoj kontroli shecer bio 5,0 i iako je normalno do 6,2
dr mi je rekao da je to za trudnicu mnogo i preporuchio mi OGT.. :confused:
..ja sam isto uvek imala glukozu oko ili ispod donje granice..
..i ja sam planirala da ponovim ovaj rezultat, bash mi se ne chuchi satima u laboratoriji.. :(

..dobro jutro, mamice.. :)
..ima li vesti od biljane?
..zar ona u ponedeljak nije imala zakazanu indukciju? :think:

..eli, meni je na poslednjoj kontroli shecer bio 5,0 i iako je normalno do 6,2
dr mi je rekao da je to za trudnicu mnogo i preporuchio mi OGT.. :confused:
..ja sam isto uvek imala glukozu oko ili ispod donje granice..
..i ja sam planirala da ponovim ovaj rezultat, bash mi se ne chuchi satima u laboratoriji.. :(

..dobro jutro, mamice.. :)
..ima li vesti od biljane?
..zar ona u ponedeljak nije imala zakazanu indukciju? :think:

Pa nemam pojma, moj doktor nikad nije spominjao da se kod trudnice drugačije gleda taj šećer. Uvek mi je šećer bio u rasponu 4,5-5 i nikada mi nije doca rekao da je preterano. Zar donja granica nije nešto preko 4? Koliko je onda po tvom doktoru normalno u trudnoći? Baš me to sad čudi...
Ali to sve samo dokazuje onu čuvenu teoriju da svaki doktor ima drugačije mišljenje. Pa ti budi pametna... :confused:

Elem, ako se dobro sećam, Biljana je obučila muža da nam javi srećnu vest. Biće da se čovek zapio :super:

Pa nemam pojma, moj doktor nikad nije spominjao da se kod trudnice drugačije gleda taj šećer. Uvek mi je šećer bio u rasponu 4,5-5 i nikada mi nije doca rekao da je preterano. Zar donja granica nije nešto preko 4? Koliko je onda po tvom doktoru normalno u trudnoći? Baš me to sad čudi...
Ali to sve samo dokazuje onu čuvenu teoriju da svaki doktor ima drugačije mišljenje. Pa ti budi pametna... :confused:

Elem, ako se dobro sećam, Biljana je obučila muža da nam javi srećnu vest. Biće da se čovek zapio :super:

..donja granica je oko 3..mislim 3,2.. ja sam uvek imala oko 3,5, jednom chak i 2,8.. :eek:
..na samom rezultatu mi nije oznachena glukoza kao visoka, ali on mi tako reche.. :dontunderstand:
..sad cu da googlam koliko je normalno u trudnoci..

..donja granica je oko 3..mislim 3,2.. ja sam uvek imala oko 3,5, jednom chak i 2,8.. :eek:
..na samom rezultatu mi nije oznachena glukoza kao visoka, ali on mi tako reche.. :dontunderstand:
..sad cu da googlam koliko je normalno u trudnoci..
:eek: Na mom rezultatu su ref.vrednosti 4,2 - 6,4. Jel moguće da svaka laboratorija ima drugačije ref.vrednosti?
Recimo hemoglobin mi je 117 i doktor baš htede reći da je minimum 120, a onda vidi da pored piše ref.vrednost 110 -... i onda kao ok, mogao bi biti bolji, ali je u granici...
U pitanju je privatna laboratorija. Jel smeju ref.vrednosti da se razlikuju?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back