Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nema me dva dana a vi se bas raspisale, svasta se izdesavalo.

Jako sam poludela zbog onog clanka u blicu pogotovo sto mi se smucio posao :besna:

Vec tri dana uspevam da popijem onu gadnu ampulu sa gustim sokom ali mi se narednih sat vremena sve okrece u zeludcu :dash:

Biljana je garant u Betaniji :sad2:

Zdravo stomacici i trudnicice.....
Koliko cesto cituckam poruke, osecam se domacom ovde, bez obzira na to sto me cesto mrzi da kuckam....
Dobrodoslica marini77...
E pa i ja cekam devojcicu :))))))
Samo sto nije... Jos par nedelja i gotovo...
Danas joj je bata bio jako sladak, toliko da me je rasplakao (a tesko rasplakati trudnicu u 8. mesecu). On ima 2 godinice i danas je uzeo muzicku kutijicu, ukljucio je i stavio mi je na stomak :"Slusa seka muziku" :p :heart:
Diiivnoooo :D:heart:

Dobro vece moje trudnicice...;) eto mene ...:D
Imam jedno pitanjce...
Pije li neka od vas pivo?
Meni jaaako prija casica posle rucka :zper:
A da ne pricam sto se napijem posle treceg gutljaja :zcepanje: hihi

kisic
Meni više prija čaša vina, i to crnog; što je i dobro, obzirom da stalno kuburim sa gvožđem. i nisam uopšte istripovana da to malo alkohola bebio nekkao može da naškodi; ako si zbog toga pitala ;)

što se tiče klope... kao i u prošloj trudnoći, jedu mi se gluposti tipa pizza i sl. :roll:
Imama utisak da mi više prija zdrava hrana kad nisma trudna :lol:
Madfa, trudim se, trudim ;)

Ja jedem sve isto kao i pre trudnoće, nemam nikakvih prohteva, čak ni ne mogu da pojedem velike količine hrane odjednom. I meni se više jedu gluposti nego inače, ali priuštim sebi u normalnim količinama i čokoladu i smoki i čips. Par kockica čokolade skoro svaki dan, a čips ili smoki bar jednom nedeljno. :D
Pivo inače ne volim, ali zato volim crno vino, mada mi se sada slabije pije nego inače. A volim i kupinovo i stalno zaboravljam da ga kupim. :roll:

Inače se pivo i vino preporučuju u trudnoći po jedna čaša tako da - samo napred!

..dobila sam 4 kg do 20. nedelje, shto nije strashno, pogotovo shto mi je bar kilo od toga
u gornjem trapu.. :zper: :lol:
Hihihi, ma zamišljam te, seksi trudnjača samo tako! :D

Ja sam isto do pre 2 nedelje imala samo 4kg viška, sad imam 5, ali izgledam kao da imam bar 10 viška. Stomak mi je ogroman, a još nisam ušla u 7.mesec.
Moraću da slikam stomačinu da vam pokažem, nećete ni vi verovati. A beban je po meri, nije krupan kao tvoj atletičar.

Doduše ja sam relativno niska, 165cm, pa verovatno i to ima uticaja jer mi je sve otišlo u stomak (i tek nešto malo u sise) i sad me je lakše preskočiti nego zaobići. :zcepanje:

Ja samo da vam mahnem! :cao:
Ozdravila sam skroz, treba jos jedan dan da pijem antibiotike i zavrsila sam. :)
Sto se tice alkoholnih pica, pivo i vino su dozvoljeni u trudnoci u kolicini od 1-2 case. Pri tom se zna sta je casa vina-100 ml, ili casa piva-200 ml, ne misli se na kriglu. :) Ako nekom prija OK, ako ne, onda ne treba da pije na silu. Ogromna je razlika izmedju dozvoljenog i preporucenog.

Ja se ponekad počastim čašom vina, mada uglavnom gledam da to bude kupinovo, mmmmm. Jao skoro sam kumovala najboljoj drugarici i dopustim sebi čašu vina, međurim kako popijem gutljaj-dva eto ga konobar da dospe, ustanem da igram - on donosi na tacni da gucnem, koliko god popijem čaša puna:hahaha:, tako da sam ja opet na kraju popija 1 čašu:per:! A što se tiče hrane jedva sam se naterala da jedem koliko toliko pristojno jer sam pre trudnoće jela kao crvić, tako da sam sad zadovoljna (mada i dalje mnogo manje jedem od moje sestre koja nije trudna a ima doooobar apetit:per:). I teeeeeram se da jedem ono što treba, mada najviše volim da smažem pizzu, topli sendvič, palačinke...

Biljana gde li si:cmok:?

..bambi, koliko si dobila na tezini do sada? :)

Dobila 9 kg (sa 48 na 57), sve u stomak i grudi, a grudi su mi i pre bile ogromne za moju visinu i konstituciju, sve se molim da ne rastu više, ne znam koji brus više da obučem, svi moji me stežu, moraću da se otvorim za neki od onih sa debelim bretelama, veeelikih, možda čak da uzmem onaj za dojenje, ne znam da li je neka imala iskustva:think:

Dobila 9 kg (sa 48 na 57), sve u stomak i grudi, a grudi su mi i pre bile ogromne za moju visinu i konstituciju, sve se molim da ne rastu više, ne znam koji brus više da obučem, svi moji me stežu, moraću da se otvorim za neki od onih sa debelim bretelama, veeelikih, možda čak da uzmem onaj za dojenje, ne znam da li je neka imala iskustva:think:

..pa trebace ti taj za dojenje i posle, mozda ne bi bilo loshe da ga vec sad kupish..
..samo, iskreno - nemam pojma kako da te posavetujem za velichinu.. :think:
..ja nisam ranije kupovala te posebne za dojilje, a sad nosim one koje sam
proshli put nosila dok sam dojila.. :roll: ..shta cu kad stigne mleko, pojma nemam..
..mozda pozajmim od babe.. :sad2: :lol:

Meni se sve nesto gadi da jedem pogotovo kuvano. Obozavam supu ali juce nisam mogla ni da je okusim. Do sad sam dobila 1 kg (VIII nedelja). Sa prve dve trudnoce sam dobila 25-30 kg i to uglavnom u poslednja tri meseca.

:per:Tebi se još ništa ni ne vidi! Pošto mi je ovo 1 trudnoća i porpuno sam neiskusna ja sam mislila da će odmah stomak da mi poraste, međutim tek je nekako od 6 meseca počeo baš baš da se vidi! Čak na toj svadbi u oktobru niko nije primetio da sam trudna (osim onih što su znali naravno). Ali zato saaaaaad, kuku gledam i ne verujem koliko koža može da se rastegne:lol:!

..pa trebace ti taj za dojenje i posle, mozda ne bi bilo loshe da ga vec sad kupish..
..samo, iskreno - nemam pojma kako da te posavetujem za velichinu.. :think:
..ja nisam ranije kupovala te posebne za dojilje, a sad nosim one koje sam
proshli put nosila dok sam dojila.. :roll: ..shta cu kad stigne mleko, pojma nemam..
..mozda pozajmim od babe.. :sad2: :lol:

:hahaha:Baš tako! Sve sam izbegavala kupovinu tih meni ružnih bruseva, ali sad ću morati, sve moje mi je užasno neudobno i seče me već:confused:

:per:Tebi se još ništa ni ne vidi! Pošto mi je ovo 1 trudnoća i porpuno sam neiskusna ja sam mislila da će odmah stomak da mi poraste, međutim tek je nekako od 6 meseca počeo baš baš da se vidi! Čak na toj svadbi u oktobru niko nije primetio da sam trudna (osim onih što su znali naravno). Ali zato saaaaaad, kuku gledam i ne verujem koliko koža može da se rastegne:lol:!

Mogu ti reci da ne mogu bas sve pantalone da zakopcam a o brusevima da ne pricam sta li se onda biti u sedmom :dash:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back