Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja nemam pojma kako izgledaju prirodne kontrakcije. Nisam imala ni lažne ni prave.
Meni je pukao vodenjak pa su me indukovali, trajalo je 5 sati, a počela sam da se otvaram tek kad su naložili indukciju posle 3 sata, pa su mi poslednja 2 sata oči iskakale.
Nadam se da ću ovaj put bolje proći, jedino što će mi biti kao prvi put ako dobijem bolove.
Uvek sam se pitala hoću li znati da ih izmerim, minutažu i sve to...
A vidim Happy-ca pravi specijalista za kontrakcije. :)

Ja sam mislila da je to iskakanje očiju neizbežno...
Jel hoćeš da kažeš da manje bole prirodne kontrakcije?

Kazu "strucnjaci" da isto bole, ali prirodne pocinju postepeno, pojacava se bol, pa se zato lakse podnose, a indukovane idu naglo, pa zato izgleda da vise bole. Mislim, ja nemam pojma, nisam jos dozivela ni jedne ni druge, ovo je samo teorija, praksa je verujem nesto sasvim drugo.

da, i kod mene je trajalo duže od dva sata...
indukcija od 10 ujutro, a 'iskakanje (očiju, ofkors :lol:)' recimo od 13, a porodila se u 19 :sad2:
na kraju me još ručno širili poslednja dva prsta jer je dr ukapirao da nema šanse da ću imati snage da 'izguram' bebu ako budemo još čekali

tako nešto bilo i kod mene....iskakanje očiju trajalo od otp.11-16,35 kada sam se porodila...bila otvorena jedva 8cm,bez plodove vode,doktor me ručno otvorio a babica sela na stomak,dete izletelo...ali dotle,strava i užas...ma sledeći put ću da krenem u bolnicu kada već osetim da će da ispadne...

Ne znam ni zasto izazivaju porodjaj pre nego sto krene prirodno, to mi nikako nije jasno. Mojoj mami su obe trudnoce vodili kao da je trudna nedelju dana vise jer smo i sestra i ja bile prilicno krupne, obe oko 4kg, i hteli su da joj izazovu porodjaj nedelju dana ranije, ali ona nije otisla dok nije krenulo samo i nista nam nije falilo. Verovatno da postoje razlozi-starenje posteljice i sta ja znam, ali zar se ne tolerise "kasnjenje" do 2 nedelje, ne znam da li termin moze bas tako precizno da se odredi. :think:
A najgluplje mi je bilo kad se moja drugarica poradjala pre termina zato sto bi njen dr sledece nedelje otisao na odmor, pa nije htela da rizikuje da je poradja neko drugi. :confused:

pa kod mene je bio problem što mi puko vodenjak u nedelju,to curkalo,ja se javila u ponedeljak ujutro u bolnicu,beba se još nije spustila,a načelnik nije odobrio carski...provela tamo još jedan dan,i tek u utorak u 8 me stavili na indukciju kada već plodove vode skoro nije ni bilo...i tako se popodne porodila u strašnim bolovima,kada se već bebini otkucaji nisu čuli na ctg-u....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back