Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..ne sekiraj se, kistina, o loshim iskustvima se mnogo vishe pricha nego o lepim,
pa nam se svima chini da ih ima vishe.. :)
..ja imam dva sasvim lepa iskustva sa porodjajima :heart: ali jako stresna sa osobljem bolnica.. :(
..prag bola nije nikakvo merilo, samo prisebnost.. :)

Hvala, draga! :heart:
Ovo za osoblje sam cula, narocito od zena koje su se poradjale u Frontu. Muz je insistirao da odem tamo na pregled (poznaje nekoliko lekara), ali nije bilo sanse ni da prodjem tom ulicom cega sam se sve naslusala.

Ovo je super iskustvo, ali rekla bih dosta retko... A pade mi na pamet nešto - šta da u tom momentu nisi bila na kontroli? Kako bi znala da je porodja počeo, ne kontam :think: Zar je moguće da nisi imala nikakve predznake?

Nikakve,ili ja to nisam umela da prepoznam:think:ali nikakav bol,kontrakceje,nista
Posle svega pitala sam doktorku isto sto i ti mene,i samo mi je rekla "imala si srece",jer ja do odvorenosti 8 prstiju nikakav bol osecala nisam.Kod takvih tzv rapidnih porodjaja ako vodenjak pukne sam problem je sto sitniji delovi mogu da krenu da izlaze npr ruka,nogica,i onda moze jako da se iskomplikuje.Ja sam u celoj prici imala srece,jos sam otisla gradskim prevozom do Visegradske.:hahaha:

Poslednja izmena:
Nikakve,ili ja to nisam umela da prepoznam:think:ali nikakav bol,kontrakceje,nista
Posle svega pitala sam doktorku isto sto i ti mene,i samo mi je rekla imala si srece,jer ja do odvorenosti 8 prstiju nikakav bol osecala nisam.Kod takvih tzv rapidnih porodjaja ako vodenjak pukne sam problem je sto sitniji delovi mogu da krenu da izlaze npr ruka,nogica,i onda moze jako da se iskomplikuje.Ja sam u celoj prici imala srece,jos sam otisla gradskim prevozom do Visegradske.:hahaha:

svaka čast:worth:

Posle svega pitala sam doktorku isto sto i ti mene,i samo mi je rekla "imala si srece",jer ja do odvorenosti 8 prstiju nikakav bol osecala nisam.Kod takvih tzv rapidnih porodjaja ako vodenjak pukne sam problem je sto sitniji delovi mogu da krenu da izlaze npr ruka,nogica,i onda moze jako da se iskomplikuje.Ja sam u celoj prici imala srece,jos sam otisla gradskim prevozom do Visegradske.:hahaha:

O Bože :eek: Definitivno čujem da je prvorotka imala takvo iskustvo! Svaka čast!

Devojke da se javim.Jos uvek sam kod kuce,nije mi pukao vodenjak,ono sto je danas curkalo je bio sekret,ali neki redak...uglavnom sad vise nista ne curka.Bolove imam,ali nisu redovni i ukoliko i u toku noci ne dobijem prave kontrakcije,sutra ujutru u 9 idem u bolnicu gde ce mi verovatno ukljuciti indukciju.U svakom slucaju Filip nam se radja sutra,dace Bog da sve dobro prodje po nas oboje,pa se mi cujemo kad se vratim iz bolnice sa detaljnim izvestajem.
Biljana zelim ti lak i brz porodjaj,da sve prodje u najboljem redu,a ostalim trudnicama zelim lepe i lake trudnoce,i naravno cucemo se jos do vasih porodjaja :D.

Lepo od tebe što želiš da pomogneš. I nama se sviđa Mateja, tj. Matej jer smo zaključili da kad se napiše Mateja može da bude i muško i žensko. Ali nekako mi se ne uklapa baš najbolje, nije loše, ali nisam oduševljena imenom. Ima par imena koja nisu loša, ali ni jedno nas ne oduševljava. :(
U pravu si za ženska imena, ima mnogo veći izbor lepih ženskih imena, mada mi imamo jedno koje čuvamo za našu devojčicu, ako Bog da. :D
E, Stefan u školici ima drugara Mateju, koji ima starijeg brata Luku :lol:
Podsetilo me ;)

Mi imamo tri muška imena, jedno je Stefanovo - Nikola; muž je rekao Pavle ili Lazar; meni se od tih najviše sviđa Lazar.
Tako da, ako bude dečak, nadam se da će biti Lazar...

a žensko jedino ime čuvam u strogoj tajnosti, čak i od muža :lol:
Jer pre nego što saznamo šta je, hoću da izvučem obećanje da ja biram žensko ime bez prava na veto :zper:

Cao drage trudnice...
Kao sto vec znate, ja sam se porodila. Hvala svima na cestitkama i lepim zeljama... :heart:
Rodila sam devojcicu tesku 3800gr, dugacku 51 cm, zove se Klara...
Porodila sam se prirodnim putem u 15:20h, sve je proslo u savrsenom redu, pored mene su bili stric (on me je poradjao), kuma (med. sestra) i sestra od strica mog muza (ginekolog)... Sve je bilo super, hvala Bogu...
Malo mi je bilo tesko sto mm nije bio sa nama, al dobro... :(
Ljubim vas sve i zelim vam ugodnu trudnocu i lak porodjaj....
Sta je bilo sa Happy-com? :heart:

Cao drage trudnice...
Kao sto vec znate, ja sam se porodila. Hvala svima na cestitkama i lepim zeljama... :heart:
Rodila sam devojcicu tesku 3800gr, dugacku 51 cm, zove se Klara...
Porodila sam se prirodnim putem u 15:20h, sve je proslo u savrsenom redu, pored mene su bili stric (on me je poradjao), kuma (med. sestra) i sestra od strica mog muza (ginekolog)... Sve je bilo super, hvala Bogu...
Malo mi je bilo tesko sto mm nije bio sa nama, al dobro... :(
Ljubim vas sve i zelim vam ugodnu trudnocu i lak porodjaj....
Sta je bilo sa Happy-com? :heart:

Dobrodosla Klara! :) :heart:
Drago mi je sto si dobro prosla, uzivaj sa svojim devojcicama! :heart: :heart: :heart:

Tićo svaka čast!
A Klara je iznenađenje, nešto se ne sećam da si spominjala to ime, ali mi se jako sviđa jer nije uobičajeno.
Želim ti brz i lak oporavak, ljubi nam bebanu!
Happy-ca je otišla u bolnicu, misli da će je indukovati, ali još nemamo vesti.

Hvala mila...
Svekrva je predlozila to ime, deluje francuski, a znas, ja sam udata za polu-francuza i tako...
Lori se ime jako dopalo i tako se curica zove. Ja sam htela da bude Hana ili Lina, al dobro sad, svejedno. :heart:
Mama i svekrva se brinu o svemu, ja lezim u krevetu i kuckam na laptopu... ;)

Happy-ci drzim palceve... :cmok2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back