Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nekad ti ni to nista ne znaci, prosle godine mi se porodila drugarica u Visegradskoj, platila epiduralnu, ali anesteziolog nije mogao da dodje, imao je neku reanimaciju, dosao tek na kraju da joj da, kad joj vise nista nije znacilo.
Tako sam ja prošla, samo nisam ništa platila unapred.
Zato sada neću ni da se smaram ništa unapred i ništa ne dogovaram kad je sve džabe.
Kad te dohvate u bolnici, niko te ništa ne pita.

Biljana,Hepice jeste li jos tu?Ovih dana ste mi samo vi u glavi.
I cim sam ustala provirila da vidim ima li sta novo.Danas je cetvrtak:heart:

:D Ja sam još tu, mada sam sinoć u 3 navrata imala kontrakcije i jake bolove, nisam se mogla pomeriti zbog jakog pritiska težine na karlicu, ali se onda sve stišalo...:confused:
Osećam da sam jako blizu, inače zvaničan termin je sutra...
Uh, kako je nezgodno ovo iščekivanje... još mi je ovo prvo dete, pa ne znam ni kakve bolove čekam, već sam par puta pomislila da je krenulo, ali sam pogrešila. Ti jaki bolovi me zavaraju. A trema...
Hvala na podršci!!!!:heart:

Superiška, baš je lepo kad beba ima ime još u stomaku.
Mene nervira što je naš beban bata. :(

Razumem te... da sam kojim slučajem saznala da nosim dečaka, mislim da bi i kod mene bio BATA do poslednjeg momenta. Imam osećaj da je mnogo manji izbor lepih imena za dečake nego devojčice, bar meni tako izgleda. Meni je samo jedno muško ime jako lepo - DAVID, ali se mom mužu nije dopalo jer mu je "mekano" za dečaka... a meni je tako dostojanstveno, umetnički... Od ovih češćih imena lepo mi je Stefan, Andrej, Mladen i Mateja. Da li sam slučajno malo pomogla?

Jao, kad procitam ovakva iskustva, vec pocinjem da se plasim i to strasno, a imam jos 6 meseci do porodjaja...ne znam kako cu da izdrzim, ja uzasno lose podnosim bol. :sad2:

Nemoj da se plasis,sve je to individualno.Ja sam panicar nevidjeni i dve nedelje pre prvog porodjaja sam zakazala epidural,ali mi nije trebalo.Kad sam otisla na redovnu kontrolu dve nedelje pre termina,ja otvorena 5 prstiju,doktorka kaze pravo u porodiliste imas dva minuta vremena da se javis muzu.E, a ja pocela da placem i vicem necu.Pogubila se sva.Dok sam stigla do stola otvorenost je bila 7 na 8 bez ikakvog bola,ali zaista bez bolova.Prokinuli su mi vodenjak i porodila sam se za nepunih sat vremena.Sve je islo tako brzo,anesteziolog nije hteo da mi da epidural jer mi nije ni bio potreban.
Vec sam ovo pisala,ali nije da odmet da ovako lepo iskustvo ponovim.
I samo pozitivno razmisljam i ubedjujem sebe da ce i ovaj drugi proci dobro.Nadam se da ce tako i biti:D

Razumem te... da sam kojim slučajem saznala da nosim dečaka, mislim da bi i kod mene bio BATA do poslednjeg momenta. Imam osećaj da je mnogo manji izbor lepih imena za dečake nego devojčice, bar meni tako izgleda. Meni je samo jedno muško ime jako lepo - DAVID, ali se mom mužu nije dopalo jer mu je "mekano" za dečaka... a meni je tako dostojanstveno, umetnički... Od ovih češćih imena lepo mi je Stefan, Andrej, Mladen i Mateja. Da li sam slučajno malo pomogla?
Lepo od tebe što želiš da pomogneš. I nama se sviđa Mateja, tj. Matej jer smo zaključili da kad se napiše Mateja može da bude i muško i žensko. Ali nekako mi se ne uklapa baš najbolje, nije loše, ali nisam oduševljena imenom. Ima par imena koja nisu loša, ali ni jedno nas ne oduševljava. :(
U pravu si za ženska imena, ima mnogo veći izbor lepih ženskih imena, mada mi imamo jedno koje čuvamo za našu devojčicu, ako Bog da. :D

Nemoj da se plasis,sve je to individualno.Ja sam panicar nevidjeni i dve nedelje pre prvog porodjaja sam zakazala epidural,ali mi nije trebalo.Kad sam otisla na redovnu kontrolu dve nedelje pre termina,ja otvorena 5 prstiju,doktorka kaze pravo u porodiliste imas dva minuta vremena da se javis muzu.E, a ja pocela da placem i vicem necu.Pogubila se sva.Dok sam stigla do stola otvorenost je bila 7 na 8 bez ikakvog bola,ali zaista bez bolova.Prokinuli su mi vodenjak i porodila sam se za nepunih sat vremena.Sve je islo tako brzo,anesteziolog nije hteo da mi da epidural jer mi nije ni bio potreban.
I samo pozitivno razmisljam i ubedjujem sebe da ce i ovaj drugi proci dobro.Nadam se da ce tako i biti:D

Tebe je beba bas iznenadila. :)
Blago tebi, ovo je prvo lepo iskustvo koje sam cula. Hvala ti! :heart:

Ovo je super iskustvo, ali rekla bih dosta retko... A pade mi na pamet nešto - šta da u tom momentu nisi bila na kontroli? Kako bi znala da je porodja počeo, ne kontam :think: Zar je moguće da nisi imala nikakve predznake?

"Kaži mi, kaži, kako da te zovem; kaži mi, kakvo ime da ti dam. Hoću li reći:"diko", ili "snago", ili ću "lane", ili "moje blago". Hoću li "dušo", ili "moje drago"; Kaži mi, kakvo ime da ti dam! Sve su to mila imena i lepa kojima Srbin svome zlatu tepa. Al' ja bih proveo čitav jedan vek, tražeći lepše, dičnije i sladje, milije ime, što još ne ču svet, da njim nazovem moj rumeni cvet." J.J.Z.

Nije od pomoći, ali je tako slatko... :D :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back