Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nego kad smo već kod promena na telu, kako se branite od strija? Ja se mackam ovim strietom, nekada i onim uljem iz DM-a "Babylove", mama mi ni dan danas nema strije pa sam se nadala da će i mene zaobići, ali evo već primećujem malkice sa strane, tj. na struku, joooooj:dash:! A nisam se ni jako ugojila, samo mi je stomak porastao, možda ima veze što sam bila baš mršavica pa je sad to nagla promena, ili mi prosto koža nije elastična, a možda ne koristim pravu kremu?:think:Šta li će biti u 9 mesecu?

Cao drage moje. Ja sam jos uvek tu ;) A tu je i Biljana, vidim...

Vidim pricate o linijama i strijama. Kod mene je linija jako slabo izrazena... :think:
I da se pohvalim, nemam nijednu striju. :super: Jako sam strahovala od toga ali eto, sva sreca pa se nista nije pojavilo.
A koristila sam i onu Mustelinu kremu protiv strija i pila puno tecnosti... :manikir:

Kako ste mi vi, drage trudnice?

Nego kad smo već kod promena na telu, kako se branite od strija? Ja se mackam ovim strietom, nekada i onim uljem iz DM-a "Babylove", mama mi ni dan danas nema strije pa sam se nadala da će i mene zaobići, ali evo već primećujem malkice sa strane, tj. na struku, joooooj:dash:! A nisam se ni jako ugojila, samo mi je stomak porastao, možda ima veze što sam bila baš mršavica pa je sad to nagla promena, ili mi prosto koža nije elastična, a možda ne koristim pravu kremu?:think:Šta li će biti u 9 mesecu?

S obzirom da ih tvoja majka nema, možda nemaš genetsku predispoziciju, već se pojavljuju iz razloga koje si navela. Mislim da u tvom slučaju redovna primena odgovarajućih krema može biti delotvorna. Ja koristim Striet i za sad... da kucnem u drvo... :D

Cao drage moje. Ja sam jos uvek tu ;) A tu je i Biljana, vidim...

Vidim pricate o linijama i strijama. Kod mene je linija jako slabo izrazena... :think:
I da se pohvalim, nemam nijednu striju. :super: Jako sam strahovala od toga ali eto, sva sreca pa se nista nije pojavilo.
A koristila sam i onu Mustelinu kremu protiv strija i pila puno tecnosti... :manikir:

Kako ste mi vi, drage trudnice?

Nešto sad razmišljam... da nemaš svetliju put? Ja sam tamnoputa, možda je zato naglašeniji pigment te linije :think:

Uh blago tebi Tijana, meni očigledno nema pomoći, eh šta ti je genetika:ljutko: Kako tvoj stomačić, jel bebica nemirna? Kakav porođaj ćeš imati? Prirodan? Sa epiduralom ili bez? Ja još razmišljam o tome...

Bebica je nemirna ali jos ne planira da izadje... Ocekujemo je :)
Ja sam planirala prirodno, ali kako se priblizava sve vise razmisljam o epiduralu...
Jos nisam odlucila, popricacu sa doktorom...
Kako je tvoja beba?

Ma non-stop se mackam i nastaviću naravno, i prijatnije mi je u svakom slučaju da mi koža upija kremice nego da je suva pa svrbi, ali mislim da pošto ja nisam nasledila ništa od mame da je sve to na ćaletovu stranu. E sad mislim da on nema strije, ali ta strana porodice, ma sva sam na njih a njima uvek nešto fali, pa me ne čudi:lol:!

..tamna linija na stomaku se pojavljuje kod oko 2/3 trudnica,
pri chemu moze u jednoj trudnoci da bude izrazenija a u drugoj manje (tako je kod mene bilo)..
..pojavljuje se pod dejstvom estrogena, celije na toj liniji proizvode vishe tamnog pigmenta,
kao i u areolama oko bradavica..
..sama pojava ne sluzi nichemu :lol: jednostavno se tako desi..
..inache je sve imamo, (evo sad sam gledala stomak moje trinaestogodishnjakinje,
crkla mi je od smeha :lol: ) a pojavljuje se kad i estrogen - znachi u pubertetu..
..shto vishe estrogena - jacha linija..i kod tamnoputih je tamnija..
..moze biti vidljiva i kod novorodjencheta prvih dana, pod dejstvom maminih hormona..

..strije su sasvim genetski odredjene, ja ih imam na tatu :roll:
koji ih je dobio kad je rastao u pubertetu, popreko po ledjima.. :(
..ja sam umerenije rasla i tezina mi nije varirala, ali sam pred prvu trudnocu bila
kao granchica (imala sam 7kg manje od idealnog :eek: ) i ostalo mi je nekoliko..
..na donjem delu stomaka, ali samo levo :think: i sa strane na struku.. :(
..a mazala sam se dva puta dnevno strijetom od 10 nedelja.. :(
..moja mama je dobila 20 kg u drugoj trudnoci i nema ni jednu.. :rida:
..sestra je na nju, ni ona nema.. :rida:

..tamna linija na stomaku se pojavljuje kod oko 2/3 trudnica,
pri chemu moze u jednoj trudnoci da bude izrazenija a u drugoj manje (tako je kod mene bilo)..
..pojavljuje se pod dejstvom estrogena, celije na toj liniji proizvode vishe tamnog pigmenta,
kao i u areolama oko bradavica..
..sama pojava ne sluzi nichemu :lol: jednostavno se tako desi..
..inache je sve imamo, (evo sad sam gledala stomak moje trinaestogodishnjakinje,
crkla mi je od smeha :lol: ) a pojavljuje se kad i estrogen - znachi u pubertetu..
..shto vishe estrogena - jacha linija..i kod tamnoputih je tamnija..
..moze biti vidljiva i kod novorodjencheta prvih dana, pod dejstvom maminih hormona..

..strije su sasvim genetski odredjene, ja ih imam na tatu :roll:
koji ih je dobio kad je rastao u pubertetu, popreko po ledjima.. :(
..ja sam umerenije rasla i tezina mi nije varirala, ali sam pred prvu trudnocu bila
kao granchica (imala sam 7kg manje od idealnog :eek: ) i ostalo mi je nekoliko..
..na donjem delu stomaka, ali samo levo :think: i sa strane na struku.. :(
..a mazala sam se dva puta dnevno strijetom od 10 nedelja.. :(
..moja mama je dobila 20 kg u drugoj trudnoci i nema ni jednu.. :rida:
..sestra je na nju, ni ona nema.. :rida:

:zag: Hvalaaaa! Znači opet su hormoni krivi za sve, znala sam, poludela sam još više od kako sam trudna :whistling:

Cao drustvo...jos uvek sam tu...prodje i taj famozni cetvrtak....a nisam se javljala ,jer nam u celom naselju nesto brljaju sa telefonskim linijama,pa mi adsl ne radi.Sad vam se javljam iz auta,pored parka,muz i Aca se igraju dok ja "kradem" neciji wireless :lol:
Inace,nista se ne brinite,kad se porodim saljem poruku Wenerici,Kockici i Micimacko,bicete obavestene.
A zamislite ovu divnu slucajnost,ja tek saznala,sutra je Sv. apostol Filip i ako se moj Filip rodi sutra nije ni cudo sto je cekao :D.Uglavnom zadnji rok da izadje mu je u utorak.
Ljubite stomacice,ne znam kad cu vam se ponovo javiti,ali nadam se kad se sledeci put javim da ce to biti sa detaljnim izvestajem sa porodjaja.
Mazite stomacice,puno vas sve pozdravljam.

Ja se na zalost odjavljujem za sada sa kutka.

Danas sam prokrvarila. U Betaniji su mi uradili UZ i rekli da je beba velicine 9 nedelja (a trebala bi 12) i da se srce ne cuje. U ponedeljak idem da mi se potvrdi (ili ja se nadam ospori) dijagnoza i da mi se zakaze prekid.

Zao mi je sto se javljam sa losim vestima, ali sam morala podeliti to sa vama. Nadam se da cu vam se za par meseci ponovo pridruziti sa lepsim vestima. Zelim vam svima sve najbolje i svu srecu.

Pozdrav.

Danas sam prokrvarila. U Betaniji su mi uradili UZ i rekli da je beba velicine 9 nedelja (a trebala bi 12) i da se srce ne cuje. U ponedeljak idem da mi se potvrdi (ili ja se nadam ospori) dijagnoza i da mi se zakaze prekid.

Zao mi je sto se javljam sa losim vestima, ali sam morala podeliti to sa vama. Nadam se da cu vam se za par meseci ponovo pridruziti sa lepsim vestima. Zelim vam svima sve najbolje i svu srecu.

Pozdrav.

Uh strašno, sva sam se naježila. Samo budi jaka:cmok::cmok::cmok:

Pozdrav.

Bas mi je zao.Cuvaj se i najiskrenije ti zelim da se vrlo brzo ponovo vratis u nas kutak.:heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back