Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kada smo odabirali ime, važno je bilo da nema Ž, š, č lj i slična slova, da se lako izgovara i da na svakom jeziku mogu razumeti. Kuma mi se zove Erna, što je prelepo ime. Ali je imala toliko problema pri upoznavanjima. Zovu je Ema, Ena itd. Samo ime Erna je meni prelepo, lako se piše i dobro zvuči, ali je komplikovano za razumeti.

Pozdrav svim dragim trudnicama! Ja sam od sinoć prilično loše.. imam česte bolove, vrlo slične menstrualnim i dosta jake. Teško se krećem. Nadam se porodjaju što pre, postaje baš zaj..ano :)
Happy-ca je verovatno sada jako happy, rekla bih :heart:

Tijana, drži se... inače, glasam za ime Hana, prelepo je!!! :cmok2:

Aaaaa, nema Hepice, a čini mi se da je i Bilja na putu; ako nije već stigla do kraja :D:super:
Držimo svima palčeve i da nam se što pre jave sa lepim vestima i slikama :heart:

a ja juče pričala sa drugaricom sa kojom se poznajem iz Betanije; istog dana smo se porodile; i super smo se zgotivile tamo tih par dana... i tako me obradovala, i oni čekaju bebu :zaljubljena:

Ehej Saska, pa ti i ja smo vršnjakinje po trudnoći! :D
Ja sutra ulazim u 25.nedelju. Kad je tebi termin?
Ja sam se isto ugojila 5kg, ali sam 1kg skinula u zadnjih nedelju dana i još uvek ih nisam nadoknadila. Ali mi je zato stomak ogroman, kao da sam u 7-8 mesecu. :roll:
Ja nemam problem sa povišenim, nego sa sniženim pritiskom pa sam stalno kao pijana kokoška. A kada se vraćam kući s posla, redovno zaspim u busu. :rumenko:
Ja imam problem sa povišenim šećerom koji je bio totalno iznenađenje i za mene i za mog dr jer sam uvek imala šećer na minimumu minimuma, a na poslednjoj kontroli on na 7,1 (gornja granica je 6,4)!
Onda mi je tražio da radim neki test opterećenosti šećerom (ako sam dobro zapamtila terminologiju), ali mi nije rekao da mora da se vadi krv 4 puta za redom na svakih sat vremena pa sam odustala jer ne mogu sad da uzimam slobodan dan.
Sve se nadam da će na sledećoj kontroli biti bolja situacija.
I hemoglobin mi je nizak, mada dr kaže da nije strašno, samo bi mogao biti bolji pa moram da se kljukam cveklom i španaćem što mi i ne pada tako teško....
A bakterije ništa ne popuštaju. Danas zadnji dan pijem PALISEPT, a simptomi su svi i dalje tu. Videćemo šta će reći kontrola....:sad2:

Cao Eli. Meni je termin 17. februar. Merila sam pritisak ovih dana i stvarno je povisen i ujutru i uvece tako da sam danas bila kod lekara i pripisao mi je lek. Zao mi je malo bebice da sve to mora da trpi, nadam se da joj nece skoditi :sad2: Inace meni je sledeca kontrola za 2 nedelje i za tada mi je takodje zakazao taj test optereconosti glukozom. Rekao mi je samo da ponesem nesto da citam jer traje ukupno oko 2 sata.
Inace mi je krvna slika u redu.
Znas li vec da li ce biti devojcica ili decak? Kod mene je najverovatnije devojcica :heart:
Jos uvek nemamo ime, obicno bude tako da ono koje se meni svidja ne svidja se MM i suprotno :)

Joj a ja upravo popila lek i bas me je smlatio, nisam ni za sta, a danas imam slobodan dan, planirala sam svasta da radim po kuci. Kako vi ostale trudnice izlazite na kraj sa kucnim poslovima? Ja nemam ovde nikakavu pomoc tipa mama ili svekrva pitam se kako cu sve to u 9. mesecu. Trenutno radim samo ono sto je neophodno, usisavanje, brisanje prasine i te uobicajene stvari. Pranje prozora ce morati da saceka do proleca.

Saska, čekam dečaka, imam i fotku, a i rezultat amniocenteze, tako da nema greške.

Bambi, ja redovno zaspim svaki dan u busu na povratku kući, a sve zbog niskog pritiska.
Doduše i neispavana sam, ali tu nema pomoći jer smo u preseljenju.

I još na sve to, Luka mi se razboleo, noćas dobio povišenu temperaturu i celu noć nismo spavali. Kako mi ga je bilo žao. :(
Dobar mali dečak, probudio se sav mokar i kaže meni:"Mama, imam temperaturu, sav sam mokar". Srce moje malo. Pa onda ne može da zaspi jer mu je zapušen nos, a ja nisam mogla u onom haosu u kući da nađem njegove kapi za nos...
E stvarno, nema ništa gore nego kad ti je dete bolesno. Sva sreća pa nije ništa strašno, ali samo želim da je on srećan i bezbrižan. :heart:

Pile malo, ljubi ga da ozdravi:zag:. Rekla mi je dr. zbog niskog pritiska da pijem kiselu i jedem one slane supe iz kesica, pa možda meni pomogne, meni kad padne nema mi pomoći:roll:! A što se tiče ribanja kuće ja sve sama radim, jeste da mi je dragi pomogao oko pranja prozora, ali ovo ostalo sve sama, još se osećam dobro, a i bezveze mi da cimam bilo koga, nikako da se naviknem da sam sad u povlašćenom položaju i da bi mogla na nekog da se oslonim. Zato pretpostavljam da u 9 neću moći, ali tu je mm da mi pomogne, meni je to dovoljno jer on stvarno hoće sve da uradi, tako da nemam potrebe za mamom ili svekrvom hvala bogu:super:!

Saska, čekam dečaka, imam i fotku, a i rezultat amniocenteze, tako da nema greške.

Bambi, ja redovno zaspim svaki dan u busu na povratku kući, a sve zbog niskog pritiska.
Doduše i neispavana sam, ali tu nema pomoći jer smo u preseljenju.

I još na sve to, Luka mi se razboleo, noćas dobio povišenu temperaturu i celu noć nismo spavali. Kako mi ga je bilo žao. :(
Dobar mali dečak, probudio se sav mokar i kaže meni:"Mama, imam temperaturu, sav sam mokar". Srce moje malo. Pa onda ne može da zaspi jer mu je zapušen nos, a ja nisam mogla u onom haosu u kući da nađem njegove kapi za nos...
E stvarno, nema ništa gore nego kad ti je dete bolesno. Sva sreća pa nije ništa strašno, ali samo želim da je on srećan i bezbrižan. :heart:

:cmok2: za malog Luku da ozdravi što pre...

Trudnice, ja sam malo dokona danas, ulenjila sam se, pa razmišljam o svemu i svačemu... Pade mi na pamet zbog čega se u trudnoći javlja ona vertikalna linija duž stomaka, šta ona znači, da li se javlja kod svih, kad se povlači... zna li neko da mi objasni i zadovolji moju radoznalost :) ? Kod mene je baš izražena...

Pile malo, ljubi ga da ozdravi:zag:. Rekla mi je dr. zbog niskog pritiska da pijem kiselu i jedem one slane supe iz kesica, pa možda meni pomogne, meni kad padne nema mi pomoći:roll:! A što se tiče ribanja kuće ja sve sama radim, jeste da mi je dragi pomogao oko pranja prozora, ali ovo ostalo sve sama, još se osećam dobro, a i bezveze mi da cimam bilo koga, nikako da se naviknem da sam sad u povlašćenom položaju i da bi mogla na nekog da se oslonim. Zato pretpostavljam da u 9 neću moći, ali tu je mm da mi pomogne, meni je to dovoljno jer on stvarno hoće sve da uradi, tako da nemam potrebe za mamom ili svekrvom hvala bogu:super:!

Otkad znam za sebe imam nizak pritisak. Svakako je u trudnoći to mnogo bolje nego da je visok. Meni su u Betaniji rekli da ne izbegavam crnu kafu, u pravu su, uvek pomogne...

Kad ti se pojavila ta linija? Meni je oko 4-5 meseca toliko bio dlakav stomak da sam se prepala i onda se polako povuklo, sad mi je na starom...

I meni su se pojavile neke dlačice oko pupka koje nisam imala, ali nije strašno... A linija se počela pojavljivati od samog početka trudnoće, samo je naravno vremenom kako raste materica sve više rasla i ona. Sad počinje već negde ispod grudi pa skroz do dole, sredinom stomaka naravno, a najjače je izražena oko pupka. Ja sam čula da je pojava te linije normalna, ali ništa više o tome nisam saznala...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back