Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehehe, što je lepo na ovom našem Kutku...
Čekamo da se rode 3 bebe i da nam se pridruže nove trudnice. :klap:

Dobro jutro svima! Ružan kišni dan, moje dete bolesno sa temperaturom oko 39 koju ni Brufen ne može da skine već 2 dana, povraća, guši se i ne spavamo već 2 noći...

Ali kad sam svratila ovde odmah sam se oraspoložila jer hvala Bogu, sve će to proći, a naše bebe su tu da nam život čine lepšim i veselijim. :heart:

Uh Eli, i Stefan je bolestan :(, ne povraća baš kao Luka, ali temperatura... brrrr; baš sam noćas (dok naravno nisam spavala) razmišljala.. kako li će biti kad budu dvoje bolesni, ili taman jedan ozdravi, a drugi se razboli :sad2:
ili ovo malo, ja ne znam kako se zovem, a Stefan pod takvom temperaturom :roll:

baš nisam ulepšala kutak :roll:

Uh Eli, i Stefan je bolestan :(, ne povraća baš kao Luka, ali temperatura... brrrr; baš sam noćas (dok naravno nisam spavala) razmišljala.. kako li će biti kad budu dvoje bolesni, ili taman jedan ozdravi, a drugi se razboli :sad2:

To nam je draga neizbežno. Kako su ostali, tako ćemo i mi.
Tate će se morati angažovati maksimalno. Ne znam šta drugo da kažem...

Ma znam ;)
Bezveze me uhvatio neki bedak...

ali stvarno ništa gore od bolesnog deteta... Gleda me u oči, cvili kao mali kuca i kaže - mama, molim te, pomozi mi :sad2: A ja, ne znam šta bih učinila, moguće i nemoguće...
Jeste, ali to jednako boli sa svakim detetom. Bez obzira da li imamo jedno ili petoro.
Hajde, hajde draga, glavu gore, te dečje bolesti su prolazne i u poređenju sa radošću koju nam deca pružaju, nisu vredne pomena. :zag:

Hehehe, što je lepo na ovom našem Kutku...
Čekamo da se rode 3 bebe i da nam se pridruže nove trudnice. :klap:

Dobro jutro svima! Ružan kišni dan, moje dete bolesno sa temperaturom oko 39 koju ni Brufen ne može da skine već 2 dana, povraća, guši se i ne spavamo već 2 noći...

Ali kad sam svratila ovde odmah sam se oraspoložila jer hvala Bogu, sve će to proći, a naše bebe su tu da nam život čine lepšim i veselijim. :heart:

:cmok2: za tebe i tvoje :heart: da ozdravi što pre! A što Brufen, što ne Febricet? Mislim da je on efikasniji (ako se ne varam), a 100% se daje i maloj deci. Držite se :zag:
Ja sam još uvek tu...:whistling:

:cmok2: i za malog Stefana da i on brzo ozdravi... Valjda je ovo vreme kritično pa nikome nije lako, posebno deci i starima, ali na svu sreću to je sve prolazno, kako kaže Eli.

:cmok2: za tebe i tvoje :heart: da ozdravi što pre! A što Brufen, što ne Febricet? Mislim da je on efikasniji (ako se ne varam), a 100% se daje i maloj deci. Držite se :zag:
Ja sam još uvek tu...:whistling:
Febricet je slabiji od Brufena, a Brufen dajem samo kad nemam kud i ako je temperatura preko 39 stepeni jer je strašno jak. Onda se daje kombinacija na svaka 4 sata, Febricet pa Brufen, jer Brufen ne sme da se daje češće od 8 sati.

Evo me drage trudnice, jos uvek sam ovde... :)
Sutra je onaj zvanican termin i krajnje je vreme da beba izadje :rtfm: :lol:
A i Lora mi je jako bolesna, kija, kaslje, ima temperaturu... Uzas jedan... :sad2: I to bas pred porodjaj... :(
Ali, bice bolje...
Uzivajte, mile :cmok2:
Očito je virus u pitanju jer i mi imamo iste simptome + povraćanje. :(
A najgore mi je kad počne da plače: "Mama, daj mi vodeeee, žedan sam", a ja ne smem da mu dam puno jer i vodu povrati. :sad2:

Febricet je slabiji od Brufena, a Brufen dajem samo kad nemam kud i ako je temperatura preko 39 stepeni jer je strašno jak. Onda se daje kombinacija na svaka 4 sata, Febricet pa Brufen, jer Brufen ne sme da se daje češće od 8 sati.

Eto sad i to znam :) Meni Brufen skoro nikad nije pomogao za čega god da sam ga pila, pa sam verovatno zato imala pogrešno mišljenje...

Evo me drage trudnice, jos uvek sam ovde... :)
Sutra je onaj zvanican termin i krajnje je vreme da beba izadje :rtfm: :lol:
A i Lora mi je jako bolesna, kija, kaslje, ima temperaturu... Uzas jedan... :sad2: I to bas pred porodjaj... :(
Ali, bice bolje...
Uzivajte, mile :cmok2:

Jaoj pa šta je sa tom malom dečicom? Mogu misliti kakav je osećaj kad ti je dete bolesno :( Majci verovatno još sve izgleda strašnije nego što jeste...
Lorice, drži se malena :zag: Tijana, biće sve ok, mora biti!!!

Jaoj pa šta je sa tom malom dečicom? Mogu misliti kakav je osećaj kad ti je dete bolesno :( Majci verovatno još sve izgleda strašnije nego što jeste...
Lorice, drži se malena :zag: Tijana, biće sve ok, mora biti!!!

Hvala draga... Veruj mi, meni je jako tesko kad mi je cerka bolesna, iako znam da nije strasno... :(
A jos mi je to sada trebalo... :roll: Ovih dana ocekujem bebu, pa neznam kako cu Loru ostaviti.. :neutral:

Eto sad i to znam :) Meni Brufen skoro nikad nije pomogao za čega god da sam ga pila, pa sam verovatno zato imala pogrešno mišljenje...
U tome i jeste stvar što je sve individualno. Svaki organizam drugačije reaguje. Brufen generalno važi za strašno jak lek, ali je najčešće Febricet dovoljan.
Eto, ovaj put nama ni Brufen ne pomaže. Izgleda da organizam mora sam da se izbori i to je to. Kod virusa uglavnom nema nikakve pomoći. Ležiš, piješ čajeve i čekaš da prođe.

Hvala draga... Veruj mi, meni je jako tesko kad mi je cerka bolesna, iako znam da nije strasno... :(
A jos mi je to sada trebalo... :roll: Ovih dana ocekujem bebu, pa neznam kako cu Loru ostaviti.. :neutral:
Tebi je Tijo baš gadno. :(
Sama si, treba da se porodiš i ostaviš bolesno dete. Ja stalno mislim na tebe.
Trebala bi mama da je češće sa tobom, teško ti je i bez brige oko Lorice.
Ljubim vas obe i samo razmišljaj o tome da će ona ozdraviti, a ti ćeš uskoro biti kući sa svojom dečicom. :zag:

Tebi je Tijo baš gadno. :(
Sama si, treba da se porodiš i ostaviš bolesno dete. Ja stalno mislim na tebe.
Trebala bi mama da je češće sa tobom, teško ti je i bez brige oko Lorice.
Ljubim vas obe i samo razmišljaj o tome da će ona ozdraviti, a ti ćeš uskoro biti kući sa svojom dečicom. :zag:

Hvala... :cmok2:
Mama radi, ali svakog dana dolazi da me obidje, isto kao i tata i maceha... Danas ce mama doci oko 2 i ostace do uvece da brine o Lori, ja nemam snage... :(
Samo da se porodim vec jednom i sve ce biti dobro...
Ja stvarno uzivam u trudnoci, ali zadnjih 2-3 dana me stvarno hvata panika i samo cekam da sto pre prodje...

Pozdrav za sve stomacice :cmok:

Jednom prilikom kad smo zaglavili na Institutu za majku i dete zbog temperature koja je prelazila 40,Aleksi su dali Brufen iako je proslo samo 3 sata od prethodnog uzimanja leka. Tada mi je dezurni pedijatar objasnio da opusteno smem da dajem na 6 sati,a ponekad i cesce u situacijama kao sto je bila nasa,ali da mu ne dam vise od 5 puta za 24 sata.

Nama samo Brufen pomaze.Paracetamol ili Febricet spuste temperaturu i posle dva-tri sata krene da raste,i uvek kad smo nesto od toga popili,ipak smo zavrsili sa Brufenom.

..dobar dan mamice.. :)
..vidim da su nam tri bekane odluchile da sachekaju termine.. pozurite, mrvice, svi vas chekamo.. :heart:

..zakazala sam drugi ekspertni za sledecu nedelju.. :) ..jedva chekam da se gledamo.. :)
..a ima i malo treme shta ce nam reci dr i da li je sve ok.. :ceka:
..nadam se da ce tada (19 nedelja) moci 100% sigurno da nam potvrdi pol..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back