Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala vam puno na objasnjenju! :heart: :)
Izvinjavam se u napred ako sam postavila glupo pitanje, bice ih jos, meni je sve ovo novo. :)
Zakazacu svakako, taman stizem ako se zakazuje 5 nedelja ranije,mogu to da uradim na vreme zahvaljujuci november child! :heart:
:cao:

Veruj mi, imam jedno dete,a ponasam se ko da nikad nisam bila trudna.
I ja pitam sve sto ne znam.
Pitanje ti nije bilo glupo ni najmanje.:bye:

Ih bre Novembar, šta se ti stidiš?
Ja sam bila trudnica pre 3 godine pa sam sve zaboravila.
Aj' da se mi porađamo svaki čas, pa kao stekneš rutinu. Ali ko će se bre setiti šta je bilo pre par godina... :think:
I da ne govorimo o tome da se sve stalno menja. To me najviše izluđuje.
Osim toga, nije sramota pitati. Bolje da pitamo nego da nešto pogrešimo.
Ipak su naši bebironi u pitanju. :heart:

Poslednja izmena:
baš sam se iznervirala... ne mogu da zakažem ekspertni za oktobar u septembru... kaže da nazovem 1. Ja reko' ok, ali hoće biti tada termina, mislim, da ne prođem kao u prošloj trudnoći - sve zauzeto...
kaže ona - pa, VALJDA će nešto ostati :roll:
mislim, šta mi obični smrtnici da radimo, kad 30. septembra ne može da se zakaže, a 1. oktobra bude kasno :dash:

nego, da vas pitam... razmišlja li neka od vas o epiduralnoj?

..e jesu stoka.. :evil:
..a ti, od kojih mozda necesh doci na red, su se zakazali KAD?
..kad u septembru ne moze da se zakaze, a 1. ce VALJDA biti josh neko mesto.. .uhh..
..jooj, zemljo srbijo.. :evil:

..ja se epidurala plashim, tj njegovih posledica,
i mislim da nije vredan rizika..
..naavno da je to sve jako subjektivno, svako mora sa sobom da se dogovori.. :(

ja mislim da nije neki rizik, ne plašim se ni epidurala, ni porođaja... samo volela bih da sačuvam malo snage :lol:
na prvom porođaju nisam razmišljala o tome - rodila dete, došla kući, svi oko nas organizovano - i hrana i pranje i peglanje; ja sam samo o njemu trebala da brinem :heart: a sad ipak imam i njega koji će jedva čekati da dođemo kući, moraću da imam snage za oboje. tako ja razmišljam o tome :confused:
a kad se setim koliko me prvi porođaj iscrpeo...:sad2:

..ne znam, machko.. chini mi se da je bila tema ovde
o epiduralu, ali je oooogromna jer se pretvorila u prepucavanje, po obichaju.. :roll:
..ja ne bih da mrachim, samo da kazem da nisam
mislila na posledice u smislu loshe date injekcije ili alergije na anestetik, to jeste jako retko,
nego na neke, po lekarima, blaze posledice, koje su mnogo cheshce i
povuku se posle par meseci, ali ja ne znam kako bih podnela
prvih par meseci sa bebeom i decom ako me one potrefe.. :(

Mesec dana pred prvi porodjaj sam se tako uplasila i takva je panika pocela da me hvata da sam MORALA da zakazem epidural.Sad mi je sve to smesno,ali tad mi je bilo lakse kad kao znam da ce mi nesto ublaziti bolove.
Otisla sam na redovnu kontrolu u Visegradsku i kad me je doktorka pregledala vaginalno pitala me je 'jel tebe dete nesto boli'. Ja stvarno nikakav bol osecala nisam.'Ajde ti lagano na prijem,5 prstiju si otvorena,porodices se vrlo brzo i moj ti je savet epidural ti nije potreban'
I tako je i bilo.Sve se ekspresno zavrsilo.Vodenjak su mi prokinuli na otvorenosti 7 na 8.Do tada nikakav,ali nikakav bol osecala nisam.Sve ukupno bolove sam imala nepunih pola sata.Bila sam otvrena skroz samo su cekali da se beba zarotira.U 11:15 sam legla na sto,u 13:15 se porodila.
Ovog puta mislim da necu hteti epidural,osim ako me opet ne spopadnu bubice,ali se najiskrenije nadam da mi nece trebati kao ni prvog puta.

Isto tako znam puno zena iz mog okruzenja koje su i sa epiduralom jako lose prosle na porodjaju.

Super Sanja :D
kad bih znala da ću tako, ne bih ni ja razmišljala :lol:
inače sam odlučila da ne idem u bolnicu na prve kontrakcije... onu indukcija ceo dan... brrr... nikad više... ma kad su me priključili, bila otvorena jedva dva prsta.. pa indukcija, 5 sati, a ono pet prstiju :sad2:... pa još dva sata, ono samo 6 :eek:
na kraju me širili ručno... katastrofa :dash:
došla u porodilište oko ponoći, porodila se u 18.26 :hvala:

Ja nisam protivnik epudurala,ali ga ja licno ne bih uzimala.
Eto,nek mi ovaj put ne ukljucuju stimulaciju (prosli put za to zaista nije bilo potrebe,ali oni su hteli da mi ubrzaju porodjaj) ,nego nek me ostave na prorodnim kontrakcijama i eto meni "bezbolnog" porodjaja :lol:.
A stvarno ne znam koji im je andrak bio da mi ukljuce stimulaciju...dr mi rekao "da se ti nama ne bi mrcvarila do veceras do 10,mi cemo tebi stimulaciju,pa da nam se sto pre porodis"...majko mila kad ti se 10 sati bolova sabije u 2 sata ,oci ispadaju...Ovaj put im necu dati,trazicu da prvo pokusam prirodnim kontrakcijama.Mada,mozda mi ovaj put nece ni nuditi stimul. jer prosli put je bila neka vrsta vanredne situacije,akusersko odeljenje se renoviralo,pa su bili premesteni na odeljenje decije hirurgije,gde je bilo bas tesno,pa su samo gledali da sto pre porode zenu i sutradan je vec salju kuci...Verovatno ce ovaj put biti bolje,nadam se.

Super Sanja :D
kad bih znala da ću tako, ne bih ni ja razmišljala :lol:
inače sam odlučila da ne idem u bolnicu na prve kontrakcije... onu indukcija ceo dan... brrr... nikad više... ma kad su me priključili, bila otvorena jedva dva prsta.. pa indukcija, 5 sati, a ono pet prstiju :sad2:... pa još dva sata, ono samo 6 :eek:
na kraju me širili ručno... katastrofa :dash:
došla u porodilište oko ponoći, porodila se u 18.26 :hvala:
Porodjaj mi nije nista naspram problema koje sam imala sa grudima kasnije.Porodjaj sam zaboravila brzo,ali dojenje cu pamtiti celi zivot:besna:

Inace sto ti kazes Mackice,ovaj put ne idem u bolnicu cim pocnu bolovi.Prvo cu u kupatilo da se istusiram i izdepiliram,nasminkam :lol: i onda polako u porodiliste.
nisam mislila na to, to sam obavila i prvi put (osim šminke :lol:)
nego zbog te indukcije, što ti kažeš umesto deset satri da boli malo, dva satsa oči ispadaju.. e pa kod mene je verovatno trebalo par dana da boli malo, a ovako deset sati oči ispadale

Ma ja sam imala puno mleka,a kanali nerazradjeni,patronazna sestra mi dolazila nedelju dana izmlazala me.Auuuu sto boli oci ispadaju.Nisam mogla sama sebi takav bol da nanesem.Kad je ona otisla bilo mi je lakse ali sam se mesec ipo dana izmlazala pre i posle svakog podoja jer sam imala mnogo vise mleka nego sto je klincu trebalo.I jos se nocu budio da sisa i ko sta radi ja samo drzim grudi u rukama.
I uspesno smo sikili malo vise od 9 meseci

Sanja termin mi je 27.10.
Ja sam se prosli put svako vece pripremala za porodjaj i kad su me ujutru uhvatile kontrakcije ,samo sam stavila kreon :lol: i odmah digla paniku da me voze.Znam da me je jedna koleginica zezala,kaze "pazi kad je ona stigla i da se nasminka" ,a ja inace od sminke uvek samo stavljam kreon oko ociju i karmin,ali karmin na porodjaj ne sme :lol: ,jer moraju sluznice da budu vidljive da bi im se pratila boja,isto vazi i za lak za nokte.Uglavnom ,ovaj put nema sanse da se svako vece mucim i izvodim akrobacije :lol: da bih uspela da sve obrijem kako treba,to ostavljam za kraj :lol: sad bar znam da ima vremena.

Sanja termin mi je 27.10.
Ja sam se prosli put svako vece pripremala za porodjaj i kad su me ujutru uhvatile kontrakcije ,samo sam stavila kreon :lol: i odmah digla paniku da me voze.Znam da me je jedna koleginica zezala,kaze "pazi kad je ona stigla i da se nasminka" ,a ja inace od sminke uvek samo stavljam kreon oko ociju i karmin,ali karmin na porodjaj ne sme :lol: ,jer moraju sluznice da budu vidljive da bi im se pratila boja,isto vazi i za lak za nokte.Uglavnom ,ovaj put nema sanse da se svako vece mucim i izvodim akrobacije :lol: da bih uspela da sve obrijem kako treba,to ostavljam za kraj :lol: sad bar znam da ima vremena.

:lol:
..a ako prodjesh kao ja?
..prvi porodjaj shkolski, 4-5 sati od prvih kontrakcija do pravilnih na 4-5 minuta,
na prijemu 4 prsta otvorena, priprema, sto, posle sat od prijema otvorena 7 prstiju,
sat i po na stolu i evo bebe iz dva napona..
..drugi porodjaj - kontrakcije bez bolova, pravilne, za dva sata sishle na 4 minuta,
prvi bolovi u 2:10, na prijemu u 3:05 otvorena 6 prstiju,
brzinska priprema,sto, bushenje vodenjaka - porodila se u 3:35 iz prvog napona.. :lol:

..eh kad bih umela da ponovim ovaj drugi opet, namerno.. :aha:

meni vodenjak pukao oko 12:45 noći i dr mi rekao da ne dolazim prije pola 8,ako se osjećam u redu i ako bebu normalno osjećam
ako osjetim nešto sumnjivo da idem za bolnicu i et bila opet otvorena tad samo 2 i po prsta ali uključe mi drip i porodim se za 3 sata,
ja realno sam za drip,što bi se patila 10 sati u isčekivanju kad će,kad mogu izdržati i 3 sata i znam da će biti brzo:whistling:
to je samo moje mišljenje:cool:

:lol:
..a ako prodjesh kao ja?
..prvi porodjaj shkolski, 4-5 sati od prvih kontrakcija do pravilnih na 4-5 minuta,
na prijemu 4 prsta otvorena, priprema, sto, posle sat od prijema otvorena 7 prstiju,
sat i po na stolu i evo bebe iz dva napona..
..drugi porodjaj - kontrakcije bez bolova, pravilne, za dva sata sishle na 4 minuta,
prvi bolovi u 2:10, na prijemu u 3:05 otvorena 6 prstiju,
brzinska priprema,sto, bushenje vodenjaka - porodila se u 3:35 iz prvog napona.. :lol:

..eh kad bih umela da ponovim ovaj drugi opet, namerno.. :aha:

E onda cu morati da izvedem jedno ekspresno brijanje :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back