Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Posle tri neprospavane noci,sad smo dobro.Temperatura mu je isla do 39,6. Virusno je.
Nocas je imao 38,7 dobio sirup i po prvi put od petka da mu je pala skroz da uopste nema temperatru.
Jos spava jadnicak,a inace je ranoranilac.
Kako ste vi trudnice?Pozdrav za sve stomacice:heart::bye:

images

Juhuuuu :D
Sad samo da se čuvaš i uživaš ;)

Mamice drage, evo jedne sugestije.
Sada kreću virusi i treba deci davati nešto za imunitet.
Ja sam konačno otkrila nešto što je mom Luki pomoglo.
U pitanju je TODOKSIN od dr Todora Jovanovića.
Napravljen je od biljaka i pije se 6 nedelja.
Luka je pio u junu i julu i prvi put u zadnjih godinu dana nije bio bolestan više od 3 meseca.
Čak je i popravio apetit pa se malo i ugojio, nije više mršavko.
Prošlo je 2 meseca od kako ne pije i pitala sam u apoteci, može da počne ponovo naročito zato što kreću virusi.
Postoji varijanta i za decu i za odrasle. Mm i ja smo kupili i nama i pitala sam da li sme da se pije u trudnoći, potvrdili su da sme.
Eto, čisto da znate.

Imala bih pitanje za iskusnije trudnice.

Mozete l mi reci koji se pregledi rade tokom trudnoce. Sada sam u 7 nedelji i imam 31 godinu. Do sada su me samo pregledali UZ i radila sam analizu krvi (sve je ok) i urina (Eserihija koli, ali je dr koji menja moju dr rekao da pijem caj, i ne preporucuje antibiotike jer sam tek u prvom trimestru). Imam zakazan drugi pregled kod dr 07.10.

Hvala na svim informacijama

Mamice drage, evo jedne sugestije.
Sada kreću virusi i treba deci davati nešto za imunitet.
Ja sam konačno otkrila nešto što je mom Luki pomoglo.
U pitanju je TODOKSIN od dr Todora Jovanovića.
Napravljen je od biljaka i pije se 6 nedelja.
Luka je pio u junu i julu i prvi put u zadnjih godinu dana nije bio bolestan više od 3 meseca.
Čak je i popravio apetit pa se malo i ugojio, nije više mršavko.
Prošlo je 2 meseca od kako ne pije i pitala sam u apoteci, može da počne ponovo naročito zato što kreću virusi.
Postoji varijanta i za decu i za odrasle. Mm i ja smo kupili i nama i pitala sam da li sme da se pije u trudnoći, potvrdili su da sme.
Eto, čisto da znate.

Eh, sta ti je dobra reklama... :mrgreen:
Salim se, i ja sam cula pozitivne kritike za navedeni lek... :super: :cmok2:

Imala bih pitanje za iskusnije trudnice.

Mozete l mi reci koji se pregledi rade tokom trudnoce. Sada sam u 7 nedelji i imam 31 godinu. Do sada su me samo pregledali UZ i radila sam analizu krvi (sve je ok) i urina (Eserihija koli, ali je dr koji menja moju dr rekao da pijem caj, i ne preporucuje antibiotike jer sam tek u prvom trimestru). Imam zakazan drugi pregled kod dr 07.10.

Hvala na svim informacijama

Moja doktorka savetuje da se uradi papa test,sekret i cervikalni bris ako nije radjeno nista poslednjih 6 meseci.Ja sam to radila mesec dana pre nego da ostanem trudna,tako da sad nisam nista od toga.
Sledece sto ti ide je skrining prvog trimestra(obuhvata ekspertski UZ i analize iz krvi).Moj ti je savet da zakazes sto pre jer su guzve ogromne.Ja sam zakazala jos u petoj nedelji.
Posle ti ide skrining drugog trimestra izmedju 16-18 nedelje.U svakom slucaju opusti se lekar ce te usmeravati sta treba da radis.
Ja sam sada u osmoj nedelji.

Evo ti ako zelis da procitas ,iskopirala sam sa nekog sajta.

Šta je «skrining program»?

- Skrining program ima zadatak da od svih analiziranih trudnica izdvoji one sa povišenim rizikom, kako bi im se u što kraćem vremenskom roku dala preporuka za odgovarajuće ispitivanje. Skrining prvog trimestra se sprovodi tokom rane trudnoće, između 11. i 14. nedelje. Po obavljenom detaljnom ultrazvučnom pregledu, određuje se vrednost biohemijskih markera iz krvi majke. Dobijene vrednosti se potom, kombinacijom sa dodatnim informacijama o majci, uključujući njene godine života, kompjuterski obrađuju. Pravilnim tumačenjem dobijenih rezultata, daje se savet za dalji način kontrole trudnoće.

Skrining drugog trimestra se obavlja između 16. i 18. nedelje trudnoće - tako što se uz ultrazvučni nalaz ispituju i vrednosti dve, tri ili četiri supstance iz krvi majke, pa se kompjuterskom obradom ponovo izračunava rizik. Ovim rezultatima može da se poveća pouzdanost skrininga prvog trimestra.

Treba naglasiti da rezultati dobijeni skrining programima imaju ograničenu pouzdanost. Ukoliko se utvrdi da postoji povišen rizik da trudnica nosi plod sa Daunovim sindromom, to još uvek ne znači da je plod zaista bolestan, već se ukazuje potreba za dodatnim ispitivanjem. Ako se to ispitivanjem ipak potvrdi, može se smatrati da se radi o pravovremenoj informaciji za trudnicu, za porodicu uopšte.

Gde mogu da se obave skrining pregledi?

- Skrining prvog trimestra se obavlja u više ustanova - kako u Beogradu, tako i u unutrašnjosti. Najpre se u jasno preciziranom periodu trudnoće obavlja korektan ultrazvučni nalaz: procenjuje se veličina bebe, kao i njena funkcionalnost, određuje se dužina bebe, debljina nabora na vratu, registruje se prisustvo ili odsustvo nosne kosti, procenjuje se ritam srčane radnje ploda... Trudnica potom može da se javi, radi izračunavanja individualnog rizika, u neku od laboratorija koje rade pomenute specifične analize krvi - državnu (u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije «Dr Vukan Čupić», u GAK «Narodni front», Institut za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, u Bolnici za ginekologiju i akušerstvo KBC «Zvezdara»), ili u neku od privatnih laboratorija. Nalazi mogu da se preuzmu za nekoliko dana (što pre, to bolje). Dalji postupak zavisi od izračunatog rizika.

..ebem ih u posle dva.. :sad2: ..u PET su mi poslali rezultat.. :rtfm:

..ali oprashtam im sve, rezultat je doooobar... :heart: :super: :vatromet:

:super:
Ja sam danas bila na pregledu, ipak ne mogu da cekam do sredine oktobra.
Prema UZ trudna sam 5 nedelja, imamo 2,8 milimetara. :)
Krvna slika mi je odlicna, a beta HCG 11047.
Doktorka mi je pored UZ uradila samo pregled, kolposkopiju (super je) i Papa test (rezultati za 2 nedelje). Rekla je da se sledeci put vidimo za 6 nedelja, nikakav ekspertski UZ ni dabl test mi nije pominjala. :think:
Sta sad da radim, da zakazujem to na svoju ruku ili ne?

Ja sam danas bila na pregledu, ipak ne mogu da cekam do sredine oktobra.
Prema UZ trudna sam 5 nedelja, imamo 2,8 milimetara. :)

:heart: :super:

Krvna slika mi je odlicna, a beta HCG 11047.
Doktorka mi je pored UZ uradila samo pregled, kolposkopiju (super je) i Papa test (rezultati za 2 nedelje). Rekla je da se sledeci put vidimo za 6 nedelja, nikakav ekspertski UZ ni dabl test mi nije pominjala. :think:
Sta sad da radim, da zakazujem to na svoju ruku ili ne?

..koliko sam ja razumela, poslednjih godina se ovaj test preporuchuje svim trudnicama,
bez obzira na godine, rizike i ostalo...ranije se radio samo kod starijih majki..
..naravno, nije obavezan i imash svo pravo da ga ne radish, ako necesh..

..ni moj lekar ga nije spominjao na pochetku,
rekao mi je za njega negde u 10-oj nedelji,
s tim da kad donesem neke druge rezultate uzmem i uput za to, sredinom 11-e nedelje..
..ja sam josh pitala da li se zakazuje, on mi je rekao da nema potrebe,
samo da odem ranije, oko pola 8, da bi me primili..
..dok sam bistila druge forime posle, da vidim kod kog privatnika da odem,
videla sam da se u maju ove godine stvarno nije zakazivalo,
izgleda da su se preko leta stvorile te guzve.. :confused:

Kistina ne znam sta da ti kazem.Ja sam ga radila i u prvoj trudnoci.Sad sam prvi put bila na UZ u petoj nedelji i dobila telefon na koji mogu da zakazem .Zakazali su mi za 16.10.

Cula sam da klinika Analife radi 4D UZ u desetoj nedelji trudnoce svim trudnicama besplatno.Da li je mozda neka od vas isla?Ja zakazala za sledecu nedelju:bye:

Kistina ne znam sta da ti kazem.Ja sam ga radila i u prvoj trudnoci.Sad sam prvi put bila na UZ u petoj nedelji i dobila telefon na koji mogu da zakazem .Zakazali su mi za 16.10.

Cula sam da klinika Analife radi 4D UZ u desetoj nedelji trudnoce svim trudnicama besplatno.Da li je mozda neka od vas isla?Ja zakazala za sledecu nedelju:bye:

..rade, ali se zakazuje malo unapred poshto imaju dosta zainteresovanih.. :)
..i za ovaj ekspertski su popunjeni do kraja meseca takodje..
..taj UZ nema klinichku vrednost, to je bash, bash samo za uzivanje u gledanju bebe.. :aha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back