Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:D hvala vam :heart:
Sve sto unesem ode mi na bebicu,ja sam sada sa kilazom na +6 :D ,ali ne bih volela da bude puno velik na rodjenju,bilo bi idealno kad bi imao oko 3,5 kile.

Bravo za bebana!
Ja se pitam kako da mi tako nesto podje z arukom, mislim da se ne ugojim. Inace sam relativno mrsava, ali u prosloj trudnoci sam se ugojila oko 25 kg :sad2:.Jeste sa sam svih 9 meseci umirala od mucnina i verovali ili ne tada se mnogo vise goji, i jeste da sam sve skinula, cak sam otisla i u minus pa sam posle izvesnog vremena imala i manje nego pre trudnoce...Ali, ja bih sada da ostanem u normalnoj velicini a ne da ko tenk izadjem iz porodilista :roll:
Trudim se da jedem koliko-toliko zdravo sada, ali tamanim i cips :rumenko:, smanjuje mi mucninu :confused: Samo se nadam da ce ovo da prodje s ulaskom u 4. mesec a ne ko prosli put.

Pa da, to je prosečna težina. Koliki je Aca bio na rođenju?

Aca je bio dugacak 54cm i tezak 3900gr.Doktori su mi rekli da je za mene to bila bas velika beba,te da sam se zato kasnije i onesvestila.
Inace sa Acom sam se ugojila 20 kila,a na porodjaju izgubila 10,a ovih 10 ostatka nikad nisam uspela da skinem,ali nisam se nesto preterano ni trudila,jer sam skontala da sam pre trudnoce izgleda bila bas mrsava,cim mi se ovih 10 viska ni ne primeti :mrgreen:

Aca je bio dugacak 54cm i tezak 3900gr.Doktori su mi rekli da je za mene to bila bas velika beba,te da sam se zato kasnije i onesvestila.
Inace sa Acom sam se ugojila 20 kila,a na porodjaju izgubila 10,a ovih 10 ostatka nikad nisam uspela da skinem,ali nisam se nesto preterano ni trudila,jer sam skontala da sam pre trudnoce izgleda bila bas mrsava,cim mi se ovih 10 viska ni ne primeti :mrgreen:

Kuku, baš je Aca bio velik! Valjda ćeš sada bolje proći.
Moj Luka je imao 2930gr i 49cm pa sam ga lako rodila.
A ugojila sam se sa njim 9kg, ali sam imala jedno 5kg viška pa je to to. Vratila sam se na kilažu pre trudnoće posle mesec dana, ali sam dobila 3kg kada sam počela da radim i to mi je ostalo.
Tako da sam sad krenula sa nekih 7-8kg viška, pa se iskreno nadam da se opet neću mnogo ugojiti. Jedem normalno, nemam nikakve dodatne potrebe za hranom i za ova 3 meseca sam dobila samo 1kg, ali stomak već viri.
Sa Lukom se pojavio na pola trudnoće tj. sa nekih 4.5 meseca. Očito da drugi put ide mnogo brže.

Dobro jutro drage trudnice...
Nikako ne mogu da zaspim, beba se prevrce, mucnina, glavobolja, povracanje... :(:confused: Nemam pojma sta da radim, sta da popijem, a sama sam kuci... :sad2: Izgleda da sam samu sebe urekla... :(

Ćao Tijana, mogu da zamislim samo kako ti je, inače nisam nikad imala tih problema,zato se i jesam udebljala puno, mislim da je happy imala mučnine,valjda će se uključit pa da ti kaže šta smiješ da piješ ili neki čajić, a što se tiče glavobolje mislim da su se spominjale neke tablete koje se smiju:think:

Ćao Tijana, mogu da zamislim samo kako ti je, inače nisam nikad imala tih problema,zato se i jesam udebljala puno, mislim da je happy imala mučnine,valjda će se uključit pa da ti kaže šta smiješ da piješ ili neki čajić, a što se tiče glavobolje mislim da su se spominjale neke tablete koje se smiju:think:

Ma nadam se da ce proci... :confused: I danas sam jedva izdrzala na poslu... :sad2:
Kako je tvoj mali nestasko? :heart::cmok2:

Ja sam imala mucnine jedno vreme, pomagalo mi je da pojedem nesto suvo (plazmu ili krekere) ujutru, jos u krevetu, pa tek onda ustajanje i tanka kafa (jedno vreme nisam ni kafu pila...). Nadam se da ce ti ovo pomoci. Ja sam se tek ukljucila, pa ne znam u kom si mesecu itd. I nisam trudnica, al' sam jednom bila :D

Pokusacu... Ja cim ustanem, prvo popijem kafu pa ostalo... :confused:

Tijana, kafa na prazan stomak inače ne valja. A sada... ne treba da te čudi ako dobiješ mučninu.
Ja recimo uopšte nemam želju za kafom sad u trudnoći, čak mi je i odbojna. Inače pijem samo nes sa puno mleka, ali sada mi eto ni to ne prija. Tako je bilo i u prvoj trudnoći.
A na poslu crkavam koliko mi se spava. Od kako sam zatrudnela non-stop mi se spava. Sva sam kao pijana kokoška. Ne mogu da mislim, zevam kao nenormalna. Svaki čas ustajem, šećkam se i sada to češće radim jer sam konačno objavila na poslu, pa razumeju zašto se ponašam blentavo. :)
Ali me ubija taj umor. Mislim da bih mogla stojećki zaspati. U busu se držim za šipku, žmurim i klatim se. Pre neki dan sam primetila neke klince kako mi se smeju. Mora da izgledam kao neka opaljena tetka....

Znam da ne valja, al to je jedna od mojih losih navika. Pijem samo jednu kafu dnevno, i to ujutru :confused:
Eli, veruj mi da nisi jedina. I ja ceo dan zevam, osecam se umorno, spava mi se, al kad legnem u krevet nikako ne mogu da zaspim... Ma, podivljali hormoni :mrgreen: Ali, sve cu istrpeti zbog ovog mog bebca :heart:

Hvala na lepim željama. Prva je prošla bez problema, druga je krenula isto, nadam se da neće biti promena.
Ti si već u 3.trimestru. Ja sam tek 14-ta nedelja, ali se sećam da sam i ja imala problema da zaspim u prvoj trudnoći kad mi je stomak bio velik. To je valjda neminovno...
I ja tebi želim da što pre prođe ovaj period pa da nastaviš po starom. Dokle planiraš da radiš? Do kraja?
Tebi je isto druga trudnoća, jel tako?

Hvala na lepim željama. Prva je prošla bez problema, druga je krenula isto, nadam se da neće biti promena.
Ti si već u 3.trimestru. Ja sam tek 14-ta nedelja, ali se sećam da sam i ja imala problema da zaspim u prvoj trudnoći kad mi je stomak bio velik. To je valjda neminovno...
I ja tebi želim da što pre prođe ovaj period pa da nastaviš po starom. Dokle planiraš da radiš? Do kraja?
Tebi je isto druga trudnoća, jel tako?

I ja se nadam da ce sto pre proci, mada trudim se da uzivam u svakom trenutku... :heart: Mozda mi je ovo i zadnja trudnoca. Dvoje dece - sasvim dovoljno :)
A radicu dokle mogu, verovatno do pocetka 9-og meseca. Radim u ocevoj firmi tako da mi to i nije veliki problem.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back