Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas sam razgovarala sa genetičarkom (neophodna procedura iako sam odmah rekla da hoću da radim amnio) i ona mi kaže da se sada plodova voda vadi u Dečjoj bolnici.
Nije mi ništa jasno. Ti Bambi kažeš da su tebi pre neki dan vadili u Betaniji....
Jel sam pogrešno razumela ili u čemu je kvaka???

Mene su odmah poslali u Betaniju zato što sam Rh negativna, a u Dečijoj bolnici nemaju Rhogam, mada sam upoznala u Dečijoj dok sam čekala jednu devojku koja mi je rekla da je ona na svoju ruku otišla u Betaniju. E sad, pošto tebi svakako tvoja doktorica daje uput, možda da je zamoliš da ti da za Betaniju i onda sa njima u Dečijoj dogovoriš koji dan im nosiš plodovu vodu. Najbolje da se dobro raspitaš oko svega, ne znam da li baš moraš da vadiš u Dečijoj, ne verujem da su baš tako striktni, mada se to kod nas nikad ne zna. Stvarno, non stop menjaju neka pravila, čovek se pogubi gde šta treba da vadi, moj mm je već na pola dokumentacije digao ruke i rekao "ja sad više ništa ne razumem, koji uput je za koga, gde kad idemo".To možda rade da nam odvrate pažnju od cele procedure i te igle:worth:! Sa druge strane moja drugarica je vadila u Dečijoj i kaže da su izuzetno ljubazni i baš je bila zadovoljna, verujem da to ne može da radi baš svako i da su i tamo stručni. Javi u svakom slučaju šta si uradila i odlučila, veliki poljubac!

Uh hormoni,hormoni,hormoni....preterano sam emotivna,rasplacem se na svaku sitnicu,a jutros me je neki deduskara iz komsiluka toliko iznervirao (napao me covek sto nisam zatvorila vrata od zgrade) da sam se sita isplakala (inace nisam osoba koja se raplace kad se iznervira,vise sam onaj tip sto mora da odgovori,pa kud puklo da puklo),a tek sto su mi se razvili neki strahovi,pa se po ceo dan samo brinem za svoje bliznje,sve sam ih izdresirala da kad negde idu moraju da mi se jave da li su stigli,po ceo dan zivkam mamu ,tatu i brata da ih pitam kako su,a kad treba negde da voze stalno im ponavljam "pazljivo vozite,pazljivo"...verujem da sam im se vise na glavu popela,ali ne mogu da se smirim.Toliko se brinem da sam neki dan rekla muzu "ako ovo nisu hromoni,nego se ispostavi da sam zaista postala ovako "brizna" ja cu rano poludeti :lol: ".Bas su hormoni zahebana stvar...
Kako vi podnosite "hormonska komesanja"?

Happy-ce :lol: :cmok2:
Isti je slucaj i sa mnom, nisi jedina. Naravno da nas sada drmaju hormoni, ali proci ce to... Nadam se :whistling: I ja se nerviram zbog sitnica, a juce sam se rasplakala zato sto je mm rekao da riba nije bila dovoljno zacinjena :mrgreen: U "normalnom" stanju, nikad ne bih plakala za takvo nesto ali...:lol::heart:

Ujutru sam bila kod strica, i posto je on moj ginekolog, predlozio je da me pregleda na UZ. I kad sam ga, po 100-ti put, pitala za pol deteta, rekao je da i on sam sada nije siguran, jer je beba zauzela jako nezgodan polozaj. Uvek mi je govorio da je decak, ali sada ni on ne zna...:think:
Uostalom, i nije vazno. Bitno je da je beba zdrava... :heart: I odlucila sam da vise ne pitam za pol, neka bude iznenadjenje... :cool:

Uh hormoni,hormoni,hormoni....preterano sam emotivna,rasplacem se na svaku sitnicu,a jutros me je neki deduskara iz komsiluka toliko iznervirao (napao me covek sto nisam zatvorila vrata od zgrade) da sam se sita isplakala (inace nisam osoba koja se raplace kad se iznervira,vise sam onaj tip sto mora da odgovori,pa kud puklo da puklo),a tek sto su mi se razvili neki strahovi,pa se po ceo dan samo brinem za svoje bliznje,sve sam ih izdresirala da kad negde idu moraju da mi se jave da li su stigli,po ceo dan zivkam mamu ,tatu i brata da ih pitam kako su,a kad treba negde da voze stalno im ponavljam "pazljivo vozite,pazljivo"...verujem da sam im se vise na glavu popela,ali ne mogu da se smirim.Toliko se brinem da sam neki dan rekla muzu "ako ovo nisu hromoni,nego se ispostavi da sam zaista postala ovako "brizna" ja cu rano poludeti :lol: ".Bas su hormoni zahebana stvar...
Kako vi podnosite "hormonska komesanja"?

:evil: A da kazes deduskari da odyebe?

Ja sam ih podnosila isto kao ti....strah nevidjeni i preosetljiva.....i ja sam oplakala jer me neki deduskara napao sto nisam zatvorila vrata od kancelarije i sto sam ga pozdravom omela u poslu:roll:

:evil: A da kazes deduskari da odyebe?

Ja sam ih podnosila isto kao ti....strah nevidjeni i preosetljiva.....i ja sam oplakala jer me neki deduskara napao sto nisam zatvorila vrata od kancelarije i sto sam ga pozdravom omela u poslu:roll:

Pa normalno bih tako i odreagovala,ali sada sam se samo skamenila i pocela da se tresem,jedva sam se popela do petog sprata i onda se rasplakala.Muz je hteo da ide da mu yebe mamicu :lol: ,i rekao je da od sada nikada nece zatvoriti vrata :lol:.

Happy-ce :lol: :cmok2:
Isti je slucaj i sa mnom, nisi jedina. Naravno da nas sada drmaju hormoni, ali proci ce to... Nadam se :whistling: I ja se nerviram zbog sitnica, a juce sam se rasplakala zato sto je mm rekao da riba nije bila dovoljno zacinjena :mrgreen: U "normalnom" stanju, nikad ne bih plakala za takvo nesto ali...:lol::heart:

Ujutru sam bila kod strica, i posto je on moj ginekolog, predlozio je da me pregleda na UZ. I kad sam ga, po 100-ti put, pitala za pol deteta, rekao je da i on sam sada nije siguran, jer je beba zauzela jako nezgodan polozaj. Uvek mi je govorio da je decak, ali sada ni on ne zna...:think:
Uostalom, i nije vazno. Bitno je da je beba zdrava... :heart: I odlucila sam da vise ne pitam za pol, neka bude iznenadjenje... :cool:

Meni zadnji put na UZ doktorka nije rekla nista za pol,valjda se sada podrazumeva da je decak :D,pa da se ne ponavlja stalno.Ma nek su nam zivi i zdravi,kog god da su pola :heart:.Mi jos uvek imamo "problem" sa imenom,ne mozemo da smislimo,evo vreme polako istice,a od imena nista :confused: ...

Sad sam otprilike 31. nedelja.To me jako nervira sto nikad ne znam tacno,a sa Acom sam znala u dan...

Imam jedno pitanjce : da li u trudnoci smeju da se koriste sredstva za depilaciju,mislim na kremu i sprej,zainteresovana sam za Veet,ali na njima ne pise da li su kontraindikovani trudnocom?

Poslednja izmena:
Pozdrav svim trudnicama! Kako se osećate? Ja sam ušla u 30.nedelju. Za razliku od prethodnog perioda osećam se grozno, mislim pre svega psihički. Užasno sam nervozna, anksiozna, umorna, a ponekad i ljuta jer se takva osećanja ni najmanje ne tolerišu u mom neposrednom okruženju, bez obzira što sam trudna. :( Na sve to još mesec dana moram da radim, a koncentracija NULA! Pomagajte...

Dobro jutro drage žene trudnjače :D
I MI konačno da vam se pridružimo :hvala:
... jesam ja to dobro razumela? :flert: Je li ovo objava, ili sam propustila nesto...? U svakom slucaju :klap: CESTITAM! I dobrodosla natrag ;)

Pozdrav svim trudnicama! Kako se osećate? Ja sam ušla u 30.nedelju. Za razliku od prethodnog perioda osećam se grozno, mislim pre svega psihički. Užasno sam nervozna, anksiozna, umorna, a ponekad i ljuta jer se takva osećanja ni najmanje ne tolerišu u mom neposrednom okruženju, bez obzira što sam trudna. :( Na sve to još mesec dana moram da radim, a koncentracija NULA! Pomagajte...

Ako ti je za utehu, meni kao da je neko povukao crtu izmedju... pa tako otprilike. 29. i 30. nedelje. Krenule su nesanice, pa neke brige glupe, umorna sam stalno a ne mogu da spavam... Nisam non stop neraspolozena, ali u odnosu na to kako sam letela do tada...
I cak mislim da mi je nateze padalo to nerazumevanje :neutral: tako sam ocekivala da cu kad zatrudnim biti princeza i da ce svi da me paze, maze i sve mi tolerisu :prstic: kad ono... Nista. Pa sam i ja bila zbog toga i ljuta i tuzna, a sada ih sve ignorisem. Srecom, muz se nije priklonio opstem trendu "nerviranja trudnice", pa se uglavnom ne odvajam od njega :zaljubljena: a svi ostali... Od bliskih, preko poznatih do nepoznatih, svi su za... :mafijas: sad u petak sam cekala u banci sat vremena... A jedan... "fini gospodin" koji je bio pre mene je rekao samo - ja sam dosao pre vas :eek: i nista... sat vremena. A to sto se rasplacem za svaku glupost... O tome ne bih sad :manikir:
Sve u svemu - konkretan savet nemam, samo razumevanje :cvet: Moj sistem je - to mi je sve od trudnoce, ne mogu zauvek biti trudna, proci ce i to i onda... :heart: dobijemo bebu... :flert::heart: Vredi izdrzati... :)

... jesam ja to dobro razumela? :flert: Je li ovo objava, ili sam propustila nesto...? U svakom slucaju :klap: CESTITAM! I dobrodosla natrag ;)

Ako ti je za utehu, meni kao da je neko povukao crtu izmedju... pa tako otprilike. 29. i 30. nedelje. Krenule su nesanice, pa neke brige glupe, umorna sam stalno a ne mogu da spavam... Nisam non stop neraspolozena, ali u odnosu na to kako sam letela do tada...
I cak mislim da mi je nateze padalo to nerazumevanje :neutral: tako sam ocekivala da cu kad zatrudnim biti princeza i da ce svi da me paze, maze i sve mi tolerisu :prstic: kad ono... Nista. Pa sam i ja bila zbog toga i ljuta i tuzna, a sada ih sve ignorisem. Srecom, muz se nije priklonio opstem trendu "nerviranja trudnice", pa se uglavnom ne odvajam od njega :zaljubljena: a svi ostali... Od bliskih, preko poznatih do nepoznatih, svi su za... :mafijas: sad u petak sam cekala u banci sat vremena... A jedan... "fini gospodin" koji je bio pre mene je rekao samo - ja sam dosao pre vas :eek: i nista... sat vremena. A to sto se rasplacem za svaku glupost... O tome ne bih sad :manikir:
Sve u svemu - konkretan savet nemam, samo razumevanje :cvet: Moj sistem je - to mi je sve od trudnoce, ne mogu zauvek biti trudna, proci ce i to i onda... :heart: dobijemo bebu... :flert::heart: Vredi izdrzati... :)

Hvala draga na razumevanju :zag: Još da mogu da se pohvalim da imam muža punog razumevanja, bilo bi lakše... ovako moram da pazim da ga slučajno ne iznerviram da ne bi nastao još veći problem :( Trudnička depresija i ostala negativna osećanja se ne tolerišu... Ma samo da dodje moje Sunce na svet :heart:

Jao Mačkice, što mi je drago. :)
E super je kad imam drugaricu trudnicu, pa da se družimo onako trudnički. Jupiiii!!!!
Kad je Stefi rođus, jel u junu?

A što se tiče hormona, ja sam danas ceo dan nakrivo nasađena.
Sve me nervira, ceo život mi je jedno veliko njesra (a realno nemam na šta da se žalim).
I tako...:(

Bravo za mackicu :cmok2:

I meni hormoni podivljali, malopre sam se zbog gluposti posvadjala sa muzem... :sad2: I jos me boli glava zbog toga... :(
Spremali smo se za mamin rodjendan, ja sam se obukla, obukla sam Loru, a mm sedi na fotelji i gleda TV. Ja ga zovem, nerviram se, a on mi kaze da sacekam 5 min da odgleda neki box-mec. Ja sam se iznervirala i pocupala sve kablove iz TV-a... :eek:
Ne znam sta mi bi...
On je stao zacudjen i samo sto mi je rekao:
"Dodjavola, Tijana, sta ti je??"
Ja sam otisla u svojoj sobi, pocela da placem, da se svlacim... On je dosao, izvinjavao se... Odmah me je smirio :mrgreen:
Uh, ovi hormoniiii :besna:

Neka je sa srećom mačkice!

A što se tiče nervoze i osetljivosti:roll:... Pre neki dan mi dolazili gosti i otišao mm da kupi sladoled i dođe sa sladoledom od jagode a ja sam zamislila od čokolade, ma smak sveta, samo što se nisam rasplakala, posle mi bilo smešno.

A već sam počela da se brinem oko svega, najviše koliko to meni para treba kada dođe beba (našla sam neke spiskove na internetu i to bukvalno treba da bude spremno pre porođaja pa sam u panici koliko šta košta), kao i kako da se odlučim koja vrsta kolica i ostalih stvari su najbolja... Pa eto pitanje za mame sa iskustvom kao i onih bez, šta mislite koliko para je neophodno za "doček" bebe okvirno? Poljubac svima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back