Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobrodoslica svim bebama koje su se rodile :vatromet::orkestar::vatromet: Ja se jos uvek nisam porodila. Crko nam bio komp zbog groma pa dok smo ga popravili ono proslo vreme. Imam jos maximalno 6 dana tj. do kraja termina.Izgleda da je bebi lepo unutra i nece vani.Inace u bolnici su mi otvorili istoriju i javljam se skoro svakog dana na ktg ali nista, nemam nikakve kontrakcije niti sam otvorena.Prosli su svi datumi koje sam planirala i nista vise nista ne planiram kad bude bice a nadam se uskoro. Pozzz jos jednom za sve :bye::bye::bye:

Trebao bi mi savet iskusnijih trudnica ili majki :)
Na poslednjem ultrazvuku (20.nedelja) sve je prošlo ok, jedino zbog položaja bebe doktor nije uspeo lepo da vidi lice. Nemam razloga za brigu (i amniocenteza je imala dobre rezultate), ali razmišljam o tome da posetim nekog privatnika i ponovim UZ, jer mi je dugo da čekam još 10 nedelja na sledeći redovan UZ da bih se uverila da je ovo ok. Sada sam u 22.nedelji. Da li mislite da je opravdano ponavljanje UZ-a i da li je to u redu da uradim u ovom periodu?
Hvala :hvala:
Veliki pozdrav :bye:

Trebao bi mi savet iskusnijih trudnica ili majki :)
Na poslednjem ultrazvuku (20.nedelja) sve je prošlo ok, jedino zbog položaja bebe doktor nije uspeo lepo da vidi lice. Nemam razloga za brigu (i amniocenteza je imala dobre rezultate), ali razmišljam o tome da posetim nekog privatnika i ponovim UZ, jer mi je dugo da čekam još 10 nedelja na sledeći redovan UZ da bih se uverila da je ovo ok. Sada sam u 22.nedelji. Da li mislite da je opravdano ponavljanje UZ-a i da li je to u redu da uradim u ovom periodu?
Hvala :hvala:
Veliki pozdrav :bye:

ja mislim ako je amniocenteza u redu onda nema nikakve potrebe, ali možda se još ko javi,neko ko je baš prošao kroz to,:cmok:za vas dvije:cmok2:

Evo da podelim svoje jučerašnje iskustvo sa ostalim trudnicama - prava komedija :D
Išla sam privatno na UZ, jer je poslednji UZ koji sam pre 2.nedelje (u 20.nedelji trudnoće)
radila u Betaniji bio nepotpun - zbog položaja bebe nisu videli lice,
a nisu se potrudili da sačekaju i pokažu malo strpljenja dok se
beba ne pomeri...
Uglavnom, sve je bilo super, sve je na mestu i sve je na broju :super: ali
smo imali komediju pokušavajući da ulovimo bebino lice! Naše Sunce je ponovo
stavilo obe rukice preko lica, kao da se stidi (stvarno ne znam na na
koga)... onda je stavila palac jedne ruke u usta i sisala ga pola sata
bez namere da se pomeri! Bezuspešno smo pokušavali da je pomerimo, da
je prevarimo da skloni ruke... okretali su me na bok, dizali kukove, čak
su me poslali u šetnju na pola sata i rekli da se vratim da ponovo
okušamo sreću! Muž se valjao od smeha :rotf:, viče bebi "Pričaćemo kad
dodjemo kući" :hahaha: ... ništa nije vredelo, ona je i posle pola sata
sisala svoj prstić, sa rukicama uz lice :whistling:
Za to vreme, nogicama je prćakala po plodovoj vodici, kao da pliva u
bazenu, ne vodeći računa što majku šutira (Bože moj, pa majke za to i služe ;) )
Iz te ("žablje") perspektive, lepo smo videli našu "krofnicu" medju nogicama :klap: Jaooooj, sad sam se ponovo potpuno raznežila :heart:
Doktorica je samo na kraju rekla: NE PAMTIM KAD SAM IMALA BEBU KOJA
OVAKO TERA INAT! PUNO STRPLJENJA ĆE VAM TREBATI, NE ZNAM NA KOGA
JE..." E tu me dokrajčila, muž i ja smo po pitanju tvrdoglavosti i teranja inata jaki :whistling:

I tako... divna uspomena :D

Jedino što smo čuli , a što nije baš dobro je da mi je malo niže usadjena posteljica (inače je prednji zid)... Da li iskusne trudnice i majke znaju šta to tačno znači u ovom periodu trudnoće (22.nedelja), šta bih trebalo da preduzmem i da li imam razloga za brigu?

Unapred hvala na odgovoru :hvala:

Pozdrav drage moje...
Mucnina nikako da me napusti, jedva sam danas izdrzala na poslu :confused: Sad sam malo bolje... A i stomak mi nesto jako slabo raste, cini mi se da je mali za 5 mesec trudnoce:think: A mozda mi se samo cini...
Cini ti se, verovatno :) Meni su svi govorili - kako ti je mali stomak, a oni manje takticni dodavali i - jel ti sve u redu sa bebom? :dash::dontunderstand::thumbdown: Tek sad (u 27. - 28. nedelji) pocinjem da izgledam trudno :mrgreen: Takva konstitucija, sta da radis... A za mucnine je individualno... Neko ih nema uopste, a neko se napati i za te koji ih nemaju uopste :confused: Sve u svemu, bitno je da je beba na ultrazvuku ok, da si ti ok (pritisak i sl) a ostalo... :manikir: ignorises koliko je moguce... :heart:

Cini ti se, verovatno :) Meni su svi govorili - kako ti je mali stomak, a oni manje takticni dodavali i - jel ti sve u redu sa bebom? :dash::dontunderstand::thumbdown: Tek sad (u 27. - 28. nedelji) pocinjem da izgledam trudno :mrgreen: Takva konstitucija, sta da radis... A za mucnine je individualno... Neko ih nema uopste, a neko se napati i za te koji ih nemaju uopste :confused: Sve u svemu, bitno je da je beba na ultrazvuku ok, da si ti ok (pritisak i sl) a ostalo... :manikir: ignorises koliko je moguce... :heart:

Pa da, u pravu si :cmok2: Mada, u prvoj trudnoci mi je stomak bio izrazeniji. Sad se skoro i ne vidi... Bice ovo neka sitna beba :zper: :heart:

Cao svima!! Ja sam nova,mada sam cesto citala sve sto vam se desava, al sad sam aktivna, malko sam trudna, usla sam u 6. nedelju i sad me sve zanima naravno!!
Naduta sam ko burence, stomak mi je ko da non stop klopam, al sam skroz ok, idem u petak kod doce i eto....nadam se da ce sve biti ok!!!
Pozdravljam vas sve!!;)

e sad, imam pitanjce, naravno...u stvari ni ne znam sta da vas pitam....sve me interesuje, jos uvek valjda nisam ni svesna sta mi se desava, pa malko zaboravim pa se setim pa se opet obradujem i sve tako...moj muz je presmesan, jedva da sam trudna, a on prica sa mojim stomakom tj. bebcom ko da je tu...vec vidim kako ce biti drugari protiv mame!!!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back