Кутак за труднице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad ce da zvuci kao klise sto svaka mama prica za svoje dete, ali ovo je jace od mene :mrgreen:

Sara nije imala nikakav osip ni bubuljice, nije imala ni zuticu, niti je bila ljubicasta u licu.
SLiku koju sam stavila ovde prvu je dan nakon rodjenja.
Ne zelim da mamim jos komplimenata za nju, samo kazem da nisi u pravu :)
Nije ni medo imao ni zuticu niti je bio ljubicas... ali je imao te male bubuljice... ;)

A tvoja beba je i meni jako jako lepa! ;)
Bokicinog malog nisam videla... a slika na avataru je jako mala... jos ja na telefonu

Giovanna, ne stigoh da ti odgovorim, ja imam dve devojcice, dva zlata majkina. I volela bih jos jedno dete, uvek sam zelela vise od dvoje. Da sam ranije pocela sa radjanjem rodila bih i cetvoro :) Mada, mozda i bude cetvoro, ako moj predosecaj vezan za blizance ne omasi :) Stvar je u tome sto sam ja vaspitana u porodici u kojoj nije bilo razlike u odnosu prema muskom i zenskom detetu. Moja majka je odrasla u tradicionalnoj porodici i tokom odrastanja nailazila na razna ogranicenja i ona je, moglo bi se reci, zagrizena feministkinja :) Ja razumem ali ne prihvatam, kad god mi neko kaze "dace Bog musko", ja dodam "ili zensko", pa kad cujem "ne daj Boze", dodje mi za gusu da ga(je, jer to kazu uvek i iskljucivo zene) uhvatim, grr. Znam ja da svet ne mogu menjati, i uglavnom iskuliram, i kazem "Bog zna sta je najbolje, i ima svoj plan"... Jer ja to zaista mislim :)

samo vi zavirkujte,a ja cu izgleda kao georgina da zavrsim : )

Tara, ako je tebi termin 19., sad je prerano.. Kazu babe da devojcice zure, a decaci kasne :) Koleginici bio termin 22.septembar, mi se spremali od 15. a nju porodili 1. oktobra, nisu vise mogli da ga cekaju :) Jos smo se zezali kako ce da rodi musku devicu koja ce da slaze majice po bojama, a stigla romanticna vaga. Mozda ti taj mali bude i strelac :)

savetujem ti da se dobro informises....i o rizicima, i o prednostima i da sagledas sama sa sobom sta bi ti negativan rezlutat doneo, tvoje je telo i nek to bude tvoja odluka bez uplitanja sa strane....drukcije je potpuno glupo ulaziti u sve to....uglavnom zene imaju dobra iskustva i kad nas slusas koje smo prosle kroz to stice se utisak da to i nije nesto....ali, sam proces je naporan i kosta puno zivaca....meni su ti zadnji dani cekanja na rezultat bili ocajni, kosa mi se dizala na glavi od stresa....nakon amnio i eksapertskog UZ kao da mi je kamen pao sa srca, cak sam pocela i da uzivam u trudnoci.....do tada je to bila samo briga briga i briga....

p.s. sto se pola tice nama su svi zeleli devojcicu, ovde na severu su devojcice trazena roba, ima ih manje od decaka u zadnjih ihaha godina, pogotovu u nasim familijama....muz i ja smo prizeljkivali decaka ali svi ostali su tipovali na devojcicu.....i eto, razocarali su se :)))....

Neizreciva, znas li koja je razlika u validnosti analize horionskih cupica i amniocenteze?

Dilema je strašna. Kod mene je bila ogromna jer sam Hrišćanka i prekid trudnoće je greh koji me užasava. Onog momenta kada sam saznala da sam sa 38 god zatrudnela, odlučila sam da ću ići na amnio i da ću, ako treba prekinuti trudnoću bez obzira na religijska uverenja. Zašto ? Zato što imam sina koji za koji dan puni 18 godina i što o , nedajbože, detetom sa velikom zdravstvenom manom, ne bi mogla ceo život da se bavim (s obzirom na moje godine) pa bi teret pao na njega, jednog dana njegovu porodicu i njegov život. Spremna bi bila da pred Bogom žrtvujem sebe za njega.
E sad, to je bilo moje razmišljanje tada, a da li bi stvarno prekinula trudnoću, nemam pojma, ne znam da li bi bila u stanju to da uradim svom čedu koje se u periodu kada smo dobili dobre rezultate, već uveliko mrdalo u stomaku i reagovalo na naše glasove.

Potpuno si u pravu..to je najveca muka..sta ce biti sa detetom kad nas ne bude bilo...

Laural, ja cu da ti odgovorim na komentar o decacima/devojcicama.
Na svako njihovo:nek bude decak, ti odgovori:Nek je zivo i zdravo! I ne daj da te nerviraju... sve se to skuplja...
Ja mojima vise ne dam pravo ni na sta... juce beba zaspala obucena u nosiljci, ja je otkopcala da se ne skuva... izlazim iz sobe, muzevi rod.ga pokrili!!! Ja odmah skine ono cebe i razdrljim ga sa komentarom:Ugusice se! :roll:
Oni su nastavili da objasnjavaju sto ga treba pokriti dok sam ja slagala cebe...
nek svi o.d.jeb.u! Ne dajte na sebe!
Ma iskuliram ja, nego sam okruzena tim svakodnevno, cak i na poslu imam takve pametnjakovicke :)

Tara, ako je tebi termin 19., sad je prerano.. Kazu babe da devojcice zure, a decaci kasne :) Koleginici bio termin 22.septembar, mi se spremali od 15. a nju porodili 1. oktobra, nisu vise mogli da ga cekaju :) Jos smo se zezali kako ce da rodi musku devicu koja ce da slaze majice po bojama, a stigla romanticna vaga. Mozda ti taj mali bude i strelac :)

ma pusti ti babske price
moj decak je poranio sest nedelja

Tara, a kad ti je termin?

po nekima 19. po nekima 21., pisala o tome na preth.strani
laural, ja bas cula od baba da se devojcice prenose a decacinsu u terminu... mislim to ako cemo po babama : )

imam ja jos vremena svakako, nego se salim zbog 11. : )

Trudnice, jeste li imale opstipaciju u prvom tromesecju?
Ja sam nakljukana progesteronom max dos i mislim da mi je od toga.
Znam da je u kasnijoj fazi trudnoce to takoreci i normalna pojava ali na pocetku, msm stvarno :roll:

Ja iskreno nisam imala problema sa tim ni u jednom trimestru. Mozda jer sam jela dosta voca i pila flasu Mivele zbog kontrakcija. Koja si nedelja? Da li se kreces dovoljno?

MOzda da probas sa vocem ili supama/vodom sve u svemu sa vise tecnosti (nemoj samo gazirano preterivati ;) )

Trudnice, jeste li imale opstipaciju u prvom tromesecju?
Ja sam nakljukana progesteronom max dos i mislim da mi je od toga.
Znam da je u kasnijoj fazi trudnoce to takoreci i normalna pojava ali na pocetku, msm stvarno :roll:

kasika maslinovog ulja ujutru na prazan stomak i casa neke vode s magnezijumom (donat ili mivela)
preko dana mozes i da pojedes solju jogurta sa dve tri kasike mekinja.... ili nek ti to bude jutarnja rutina....

Poslednja izmena:
Ja iskreno nisam imala problema sa tim ni u jednom trimestru. Mozda jer sam jela dosta voca i pila flasu Mivele zbog kontrakcija. Koja si nedelja? Da li se kreces dovoljno?

MOzda da probas sa vocem ili supama/vodom sve u svemu sa vise tecnosti (nemoj samo gazirano preterivati ;) )

Nedelja 8+, ne krecem se uopste, posto sam dijagnoze preteci pobacaj

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back