u pravu si, to se zove "mesavina domaceg caja kod bakterija u mokraci za decu i trudnice", dr. j. pancic institut proizvodi, zapravo su mi to dali kad sam trazila uvin caj
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Oduvek sam znala da zelim decu...
Najgore od svega je period posle porodjaja, toliko emocija, shvatas da si sad odgovoran za jos jedno zivo bice do kraj zivota... obozavas ga, pa pocnes da brines previse i oko svega se cimas... nije to zdravo...
Meni je bas bilo tesko, dal sam bila u depresiji ili blizu nje ili sam jos uvek u njoj, ne znam. Niko o tome ne prica a mi moramo same da se sa tim mislima i osecanjima borimo...
Fizicki se covek lako oporavi, ova psihicka zaebancija je bzvz...
Kad pomislim na drugo, jedini razlog protiv je to stanje posle porodjaja.
A posto sam cr, imam fore jos jedno dete i zatvaram radnju.

meni je isto taj period posle, kocnica![]()

jutros se pojavila bleda crtica, 32 mi je dan, i sad se mala nada pojavila.....ne velika jer sam ovaj put opreznija ali opet sam otisla na neke sajtove da gledam platnene pelene i kolica....
)))....i gnjavim muza oko toga, ustala u 5 da piskim i test da uradim.....jutros se pojavila bleda crtica, 32 mi je dan, i sad se mala nada pojavila.....ne velika jer sam ovaj put opreznija ali opet sam otisla na neke sajtove da gledam platnene pelene i kolica....
)))....i gnjavim muza oko toga, ustala u 5 da piskim i test da uradim.....

jutros se pojavila bleda crtica, 32 mi je dan, i sad se mala nada pojavila.....ne velika jer sam ovaj put opreznija ali opet sam otisla na neke sajtove da gledam platnene pelene i kolica....

oJa se ozbiljno bojim za svoje psihicko zdravlje.
Uopste se ne osecam ko ranije. Prodje me pa onda opet naidju dani gde razmisljam o zivotu i sve mi je to uzasavajuce. Mislim, imam 25 godina i razmisljam o smislu zivota i kako na kraju svejedno svi isto zavrsavamo. A uopste ne znam zasto i odakle te misli.
Jos ni ovo nisam pregurala, ko zna kako bi i da li bi se izvukla posle sl.porodjaja.
Doduse ako se ikad odlucim za drugo dete, sigurno cu pre i posle porodjaja pricati sa nekim psihologom.
Sad mi smesno kako sam se smejala kad nas je posle porodjaja posetio psiholog, a sad vidim cemu sluzi.
Okruzi se smehom, sitnim smislom i veselim ljudima. Mi koji smo kroz sve to sto prolazis proslo\i pre tebe, cuvamo ti ledja
o
Da ti kazem da ne treba da se plasis. To sto tako razmisljas znaci da si ok, i da si u stanju da pobedis problem, samo se po prvi put susreces sa takvom odgovornoscu...A kad rodis drugo, nece biti ni traga od tih misli. Postoji mnogo nacina da kontrolises misli...procitaj "Kaludjer koji je prodao svoj ferari", ima i kojekakvih besmislca, ali i strasnih tehnika. Veliki dogadjaji kao sto je rodjenje deteta otpustaju druge strahove. Kad lose misli dodju, reci "vi ste moje, deo ste mene, ostanite koliko zelite, ali ja sam gospodar"...videces rezultat brzo...
Ako imas neku dobru drugaricu koja je prosla kroz porodjaj, a nije u fazonu "cim sam videla bebu, postala sam supermajka", bice ti od koristi da podelite brige. Svi se mi pitamo cemu sve ovo, ja sam tako pre par meseci. A onda sam pomislila sta sve jos neko kao ja moze da uradi za svet, pa sta mogu moja deca (mozda otkriju lek za rakOkruzi se smehom, sitnim smislom i veselim ljudima. Mi koji smo kroz sve to sto prolazis proslo\i pre tebe, cuvamo ti ledja
![]()
btw devojke, dok razmisljate o drugom i trecem, molim vas recite mi kako ste se odlucile za prvo, ja lomim vec neko vreme, vazem i razmisljam, ali sta i da razmisljam kada realno ne znam sta me ceka, nisam pametna, jeste li vi bile? ili jednostavno znas i to je to, bez razmisljanja, srce i....
) na pocetku je bilo tesko posebno sto smo suprug i ja sami pa nije bilo pomoci ni od koje strane ( mozda je to i bolje jer niko nije ni smetao) imala sam srece da je on preuzeo sve sto je mogao tako da prvih skoro 2 mjeseca nisam usla u kuhinju moja jedina obaveza je bila beba a i tu je pomagao koliko je mogao.... medjutim kad je malac napunio godinu dana mene je pocelo da drma da hocu drugo i evo ako Bog da za jedno tri mjeseca rodice se i drugi kmekavac.... sada dosta manje razmisljam i mislim da me nece moriti strahovi kako sa prvim ali ko zna mozda i nebude tako....e to me zanima, kako znas da su se stekli svi uslovi, mislim necu da pretvorim ovo u neku temu nize "nismo u mogucnosti" i pricala bih tamo, ali tamo je svadja i izginuse....

e to me zanima, kako znas da su se stekli svi uslovi, mislim necu da pretvorim ovo u neku temu nize "nismo u mogucnosti" i pricala bih tamo, ali tamo je svadja i izginuse....

, ne spremam kucu izuzev idejnog menjanja enterijera
,
,
ili ometen u apsorbovanju velichanstvenosti trenutka 

..a to je u principu vreme kada se troshkovi oko deteta pochinju da se osecaju.. 

pazi, ako cekas da se steknu ne znam kakvi uslovi, u ovoj drzavi ces se nacekatie to me zanima, kako znas da su se stekli svi uslovi, mislim necu da pretvorim ovo u neku temu nize "nismo u mogucnosti" i pricala bih tamo, ali tamo je svadja i izginuse....

..pa zavisi shta su za tebe "svi uslovi"..
..prvi i najvazniji imash - zelish dete..
..pretpostavljam i drugi - imash s kim..
..ako ste zdravi i pravi - imate i neke prihode..
..a ostalo je stvar volje i motiva..
..ja ne bih imala nishta protiv da ne kuvam osim kad se pozelim, ne spremam kucu izuzev idejnog menjanja enterijera
,
ne idem na posao zato shto mi se moze ili zato shto mom poslu moja prisutnost nije neophodna,
prepustim decu nekome kompetentnom i preplacenom na koji sat u toku dana,
vodim istog na putovanja i drushtvene dogadjaje da se neko bez dece ne bi osetio prozvanili ometen u apsorbovanju velichanstvenosti trenutka
i proglasio moju rasutu paznju "velichanjem sopstvene sposobnosti reprodukcije"
ali mi to nije uslov..
..izvini, ona tema je ludnica i ochigledno bi trebalo da prestanem da je chitam..
..uslov je da imash zelju da nekome podarish zivot i pomognesh da postane najbolja verzija sebe..
..pomognesh ulaganjem vremena, volje, sebe kao lichnosti..
..deca ne uzimaju, deca daju..niko nije ostao isti kada je postao roditelj, to su priche za malu decu..
..ali niko nije ostao isti ni posle prve ljubavi, ni posle prvog seksa, ni posle venchanja, ni posle full-time spremanja ispita od par meseci,
ni posle full-time posla i prvih zaradjenih para..ali su to promene uz koje smo srasli i postali ono shto jesmo..
..svi cemo mi biti ovde i za 5 godina i niko nema pojma kako ce nam izgledati dani tada,
ali od tebe zavisi da li ce neko tada da se sprema za prvi dan u vrticu....a to je u principu vreme kada se troshkovi oko deteta pochinju da se osecaju..
..i da se vratimo na prichu o finansijskoj sigurnosti - ako su prvi troshkovi socijalizacije 3-4 godine daleko,
ako su prvi ozbiljniji troshkovi uklapanja juniora u prosek i okolinu 10+ godina daleko,
ako su prvi ozbiljni (moguci) troshkovi vanrednog studiranja 20+ godina daleko - ko ima toliko malo srce da kaze - "nema shanse, ja to ne mogu ni za milion godina.."
..i tako..
..e sad cu da prestanem da pishem..
..ko prochita do kraja, svaka mu chast..![]()